Vit Spis (32 Bilder): Funktioner I Glaskeramiska Paneler, En Kombination Av En Vit Panelyta Och En Mörk Bänkskiva, Exempel I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Vit Spis (32 Bilder): Funktioner I Glaskeramiska Paneler, En Kombination Av En Vit Panelyta Och En Mörk Bänkskiva, Exempel I Interiören

Video: Vit Spis (32 Bilder): Funktioner I Glaskeramiska Paneler, En Kombination Av En Vit Panelyta Och En Mörk Bänkskiva, Exempel I Interiören
Video: Montering av bänkskiva i sten 2024, April
Vit Spis (32 Bilder): Funktioner I Glaskeramiska Paneler, En Kombination Av En Vit Panelyta Och En Mörk Bänkskiva, Exempel I Interiören
Vit Spis (32 Bilder): Funktioner I Glaskeramiska Paneler, En Kombination Av En Vit Panelyta Och En Mörk Bänkskiva, Exempel I Interiören
Anonim

För tillverkning av hällar används emaljerad metall, glaskeramik, härdat glas och rostfritt stål. Det senare materialet är vanligtvis silver. Men härdat glas, glaskeramik och emalj produceras i alla nyanser.

De många alternativen gör att du idag kan välja en enhet med nästan vilken färg som helst. Vita hällar ser särskilt imponerande ut . Artikeln kommer att fokusera specifikt på denna grupp av enheter, deras funktioner och sätt att harmoniskt inkluderas i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Så det finns tre typer av material från vilka du kan göra en vit spishäll: emalj, härdat glas och glaskeramik. För att förstå vilken typ av yta som är lämplig för ett visst kök, överväg var och en av dem.

Emalj . Billiga och hållbara emaljerade hällar anses traditionella och är mer lämpliga för gasutrustning. De finns i olika ljusa nyanser (snövit, mjölkig, etc.), vilket gör att du kan välja enheten för varje given situation. Emaljen tolererar lätt den långvariga närvaron av höga temperaturer, men är rädd för flis. En metallpanna eller en turk som faller ur din hand kan utsätta en svart, oestetisk yta.

Bild
Bild

Glas . Glasprodukter är mycket vackra, de lindrar visuellt utrymmet, leker med ljus, reflekterar föremål. Fusion, hi-tech, moderna, minimalistiska kök kompletteras ofta med glashällar. Lätta glaspaneler finns i mjölkiga och gräddfärger. Tillverkare noterar att härdat glas är värmebeständigt och slagtåligt. Men att döma av användarrecensioner finns det sällsynta fall av skador på sådana ytor. Detta kan hända från en träff med ett tungt föremål.

Till skillnad från glaskeramik går inte härdat glas sönder, utan förstörs av ett nätverk av små sprickor. En glashäll är svår att skilja från en glaskeramisk häll, men den är mindre hållbar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glaskeramik . Det används oftast för produktion av elektriska och induktionsspisar. Sådana modeller ser moderna och snygga ut, presenterade i många vita nyanser. Designers älskar att använda glaskeramik i urbana stilar. Trots den yttre likheten med glas är materialet dyrare och pålitligare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

En vit spishäll väljs oftast av tre skäl:

  • när stilisering av köket krävs
  • på grund av dess eleganta utseende;
  • på grund av det enkla underhållet.

Damm syns inte på den vita ytan, stänk av fett och vatten, fingeravtryck och fläckar efter tvätt är nästan osynliga, som är fallet med svarta produkter. Det räcker med att torka av ytan med en fuktig trasa och sedan köra över den med en torr trasa. Men det bör komma ihåg att glas- och glaskeramik, oavsett färg, är rädd för att klibba varm, trögflytande vätska, till exempel bränt socker. Det kommer att vara extremt problematiskt att ta bort det, eftersom slipmedel inte kan appliceras på glaset. När man använder hushållskemikalier för att ta hand om hällen, är man inte uppmärksam på ytans färg utan på materialet från vilket den är gjord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Som redan nämnts är vita hällar gjorda av olika material. Men de har också andra skillnader. Produkterna är utrustade med ett ojämnt antal brännare, innehåller externa eller dolda värmeelement, varav några är anslutna till ugnen. De skiljer sig också åt i uppsättningen alternativ.

Enligt typen av anslutning till andra enheter finns det två typer av spishällar

Beroende . Detta är namnet på panelerna som är anslutna till ugnen. De har en enda ledning. Den gemensamma designen kostar mindre än två oberoende enheter, men om något går sönder kommer allt att misslyckas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självständig . Hällen är inbyggd i bänkskivan oberoende av ugnen. De kan placeras på olika platser, deras tillverkare kan vara olika. Istället för en ugn installeras ibland hyllor eller en diskmaskin under panelen.

Bild
Bild

Enligt driftsprincipen finns det flera sorter av vita spishällar

" Gas under glas ". Denna typ av produkt inkluderar glas- eller glaskeramikhäll. De är otroligt vackra och presenterar den perfekta blanka ytan i valfri nyans. Värmeelementen är placerade under glaset. De spyder inte den vanliga lågan. På keramiska brännare bränns gas på ett visst sätt (katalytiskt) utan rester.

Värmezonerna lyser av en mystisk dimma, och själva ytan förblir kall. På en sådan spis kommer det inte att finnas någon gul plack från resterna av gasförbränning.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Gas på glas ". Detta är den klassiska versionen när brännarna tas ut över en glas- eller keramikyta. Sådana modeller skiljer sig inte bara i antalet värmeelement utan också i strukturen på gallren ovanför dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk . Sådana enheter drivs av el.

Bild
Bild

Induktion . Detta är en speciell kategori av enheter där uppvärmning sker på grund av ett speciellt magnetfält. Fördelen med sådana hushållsapparater är att risken för skållning på apparaten elimineras eftersom endast disken värms upp. Nackdelen är behovet av att köpa speciella grytor och kokkärl, eftersom vanliga behållare inte kan användas här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med vita apparater är uppenbara:

  • vit yta - ljus, snygg och uttrycksfull, passar perfekt in i ett modernt kök;
  • damm och smuts märks mindre på en ljus bakgrund;
  • den vita glaspanelen är mer praktisk, kräver inte svår rengöring;
  • i motsats till myter, med rätt vård, blir moderna ljusfärgade material inte gula, de behåller sitt ursprungliga utseende länge.

Dessutom är ljuspaneler inte sämre i funktionalitet än mörka modeller, eftersom färgen inte påverkar alternativen. Men det finns också en negativ sida. Felaktigt urval av rätter eller dåligt, försenat underhåll av utrustning kan leda till ytskador.

Dessutom är ljusteknik ofta dyrare än mörk teknik med samma tekniska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vit färg i det inre av köket

Psykologer tror att öppna och välkomnande människor, självförtroende och föredrar harmoni i miljön, väljer vitt. Att bo i ett vitt kök ger en person en positiv och fredlig känsla. För att skapa "rymliga" interiörer använder designers lätta hushållsapparater. Det finns ingen brist på val, tillverkarna producerar det i ett stort antal nyanser.

Vita kokplattor används i både ljusa och blandade interiörer, i olika stilistiska riktningar. Detta kan vara en inbyggd keramisk modell på en mörk bänkskiva eller en bländande vit bit som går samman med samma uppsättning till en enda helhet.

Bild
Bild

Här är exempel på hur en sådan teknik används i vardagen

  • En helt vit inredning behöver en spis med samma färg. Endast svarta galler ovanför värmeelementen kan bryta färgkonsistensen. Samtidigt betonar de bara det omgivande rymdets vithet, samtidigt som de bibehåller harmoni.
  • Glas- och glaskeramikhällar smälter samman med möbler och väggars skarpa vita omgivningar. Så här ser moderna urbana kök ut. För vissa verkar de kalla, för andra - rymliga och ljusa.
  • Vissa kök använder inte en snövit färg, men dess nyanser: beige, grädde, mjölk. Glashällen på en sådan yta sticker ut med en känslig kontur.
  • Den högteknologiska interiören ser felfri ut med en glashäll monterad på en stålfärgad yta. Den kalla kombinationen av vitt och grått späd ut blomsterens saftiga inslag.
  • Klassiska kök använder ofta olika nyanser av vitt (beige, cappuccino, grädde). Ljusa hällar på beige bänkskivor ser väldigt organiska ut.
  • För att introducera heta färger i kylan i en snöig inredning är vissa möbler gjorda i catchy nyanser. Om en ljus bänkskiva väljs för accent, ser den vita hällen ut som ett kontrasterande element på den. I det här exemplet bländar det den röda ytan.
  • Men oftare väljs inte färgerna för kontrast så radikalt. En chokladfärgad bänkskiva är behagligt och mjukare i kombination med ett vitt kök. Den vita hällen bibehåller tonen i interiören, inredningen och disken.
  • Det klassiska alternativet är en svart bänkskiva med vit spis. I det här exemplet har hushållsapparaterna en krämskugga som nästan matchar möbelfronterna. Den harmoniska ensemblen kompletteras av ett svartvitt förkläde med en bild på blommor.
  • Vita hushållsapparater är väl lämpade för landsbygden: stugor, land, Provence. Det går bra med en bänkskiva i trä och en bakplatta i tegel. Den voluminösa svarta grillen är ett element som förbinder en enkel, oförskämd atmosfär med hällens känsliga färg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Feng Shui plats

Oavsett stil i köksinredningen kommer den vita hällen alltid att se högtidlig och elegant ut. Hällen tillhör eldelementet och motsvarar södra zonen. Den ljusa färgen jämnar ut konflikten mellan eld och vatten, vilket hjälper till att balansera vardagliga relationer. Tekniken måste stå i centrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att inte placera det i ett hörn så att huvudvärdena inte skiftar, eftersom härden förenar hushållsmedlemmar runt det.

Rekommenderad: