Betyg Av De Bästa Induktionshällarna: Vilken Häll är Bäst? Topp Mest Populära Tillverkare Och Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Betyg Av De Bästa Induktionshällarna: Vilken Häll är Bäst? Topp Mest Populära Tillverkare Och Modeller

Video: Betyg Av De Bästa Induktionshällarna: Vilken Häll är Bäst? Topp Mest Populära Tillverkare Och Modeller
Video: ✅Induction Cooktop: Best Induction Cooktop (Buying Guide) 2024, Mars
Betyg Av De Bästa Induktionshällarna: Vilken Häll är Bäst? Topp Mest Populära Tillverkare Och Modeller
Betyg Av De Bästa Induktionshällarna: Vilken Häll är Bäst? Topp Mest Populära Tillverkare Och Modeller
Anonim

Populariteten hos moderna kökshällar är obestridlig och uppenbar. Kompakta, estetiska, säkra - de ser futuristiska ut, är enkla att installera även i ett litet utrymme och låter dig överge skrymmande strukturer med en ugn inkluderad. Frånvaron av en direkt värmekälla gör dem riktigt bekväma att använda. På en sådan spis är det omöjligt att bli bränd eller skadad under tillagningen. Följaktligen är den idealisk för hus och lägenheter där det finns barn, äldre, husdjur som aktivt utforskar det omgivande rummet.

Bild
Bild

Funktionsprincipen för all sådan utrustning är densamma, och det är alltid svårt att välja exakt den optimala lösningen som inte bara kan dekorera köket utan också göra det mycket mer bekvämt att laga mat.

Först och främst är det värt att studera rankningen av de bästa induktionshällarna. Det är här du kan hitta de mest intressanta, relevanta och originella enheterna för köket. Efter att ha bestämt vilken spis som är bättre i kraft, funktionalitet, kan du välja bland de mest populära tillverkarna och modellerna och sedan ta det slutliga beslutet.

Bild
Bild

Särdrag

Funktionsprincipen för induktionsinbyggda paneler är ganska enkel. Den glaskeramiska horisontella plattformen gömmer sig under speciella induktiva spolar som har förmågan att leda ström, samtidigt som de skapar ett elektromagnetiskt fält. När ferromagnetiska material (fat med en speciell tjock stålbotten) kommer in i sin verkningsradie utsätts maten eller vätskorna inuti för virvelström. Vibrationerna värmer upp metallen och hjälper vätskan att snabbt nå önskad temperatur - så fungerar en induktionsspis.

Bild
Bild

Moderna induktionshällar har ett antal funktioner för att locka konsumenternas uppmärksamhet. Bland deras uppenbara fördelar kan ett antal kvaliteter noteras.

  • Energieffektivitet . När det gäller effektivitet överträffar de de flesta av sina motsvarigheter och når 90-93% effektivitet, medan värmeenergin fördelas jämnt, vilket ger uppvärmning av botten av rätterna utan ytterligare resursförlust, direkt.
  • Hög uppvärmningshastighet . I genomsnitt är det nästan tre gånger högre än för elektriska spisar eller gasbrännare. På grund av direkt uppvärmning reduceras tiden för kokande vatten eller uppvärmning av mat till önskat tillstånd.
  • Ingen värmeöverföringseffekt på själva panelens yta . Det är viktigt att förstå att vi i det här fallet vanligtvis talar om maximal uppvärmning upp till +60 grader - direkt från disken som står på ytan av det skyddande glaskeramiska höljet. För att övervaka restvärmeindikatorerna har de flesta populära modellerna en inbyggd indikator för att undvika ytsprickor under rengöring.
  • Enkel och enkel service … Även produkterna "rymde" till kaminen kommer inte att orsaka allvarliga problem. Vad kan vi säga om mer globala frågor, till exempel om fettförbränning eller bildandet av fet plack. Att glansa med specialverktyg är inte alls svårt. Själva panelen är förseglad, inte rädd för läckage och tillhörande kortslutningar.
  • Komfort vid användning . Ingen spis ger så exakta inställningar för temperaturparametrar. Följaktligen kommer slöhet, stuvning och många andra processer att ske med minsta ansträngning, och de mest komplexa rätterna kommer definitivt att komma ut utan defekter och kommer att vara klara precis i tid.
  • Teknisk excellens . Induktionspaneler kan kallas de mest moderna enheterna. De kan automatiskt bestämma diametern och ytan på den uppvärmda ytan, välja exakt vad induktionsfältet ska vara, uppvärmning utförs endast när alla element är exakt placerade ovanför varandra. Touchkontroll är bekväm, tar inte mycket plats. Barnskyddet ger också ytterligare säkerhet vid användning.
  • Inbyggd timer även på de mest budgetmodellerna . Om du vill laga mat enligt alla regler är det värt att komma ihåg att induktionshällar redan har många alternativ för detta: från att styra kokningen till att behålla den inställda temperaturen på skålen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På tal om funktionerna hos moderna kökselektriska apparater för matlagning kan man inte vara tyst om bristerna. Induktionsutrustning har bara två av dem - en ganska hög startkostnad i jämförelse med konventionella gas- eller elektriska motsvarigheter och särskilda krav på köksredskap: botten måste vara tjock, ha ferromagnetiska egenskaper och passa tätt mot ugnens yta.

Tillverkares översikt

De ledande företagen som tillverkar induktionshällar på världsmarknaden är välkända för de flesta konsumenter. Dessa inkluderar ett antal företag.

Bild
Bild

Hansa

Den tyska köksredskapstillverkaren Hansa har framgångsrikt förnyat sitt arbete i över två decennier. Under de senaste 3 åren har företaget med säkerhet kommit in på TOP-5 branschledarna på den europeiska marknaden. I Ryssland klassificeras dess produkter som premium och säljs via butikerna i välkända detaljhandelskedjor.

Bild
Bild

Electrolux

Den svenska koncernen har inte heller för avsikt att ge upp sitt ledarskap på induktionskoksmarknaden. Den största fördelen med Electrolux produkter är deras snygga design, som ger en utmärkt kombination även med de mest futuristiska interiörerna . Företagets sortiment innehåller topplösningar för proffs och för amatörkockar och medelklasspaneler.

Bild
Bild

Hotpoint-ariston

Varumärket Hotpoint-Ariston, som är välkänt för alla fans av högkvalitativa hushållsapparater, tillhör Indesit-koncernen och visar lojalitet mot dess principer. Denna tillverkare producerar vackra, bekväma och ganska prisvärda alternativ för hushållsapparater, utrustade med den mest avancerade elektroniken.

Bild
Bild

Bosch

Det tyska märket Bosch har ganska framgångsrikt erövrat den ryska marknaden och har lyckats bevisa sin attraktivitet för det bredaste utbudet av konsumenter. Snygga, ljusa, sofistikerade modeller av induktionspaneler i detta företag är svåra att förväxla med produkter från andra tillverkare. Förutom perfektion av teknisk utrustning och uttrycksfull design, bryr företaget sig också om komponenternas kvalitet. Det är här på högsta nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gorenje

Det slovenska företaget Gorenje blev helt oväntat en av marknadsledarna i Europa. I nästan 70 år har företaget framgångsrikt tillverkat konsumentelektronik med en utmärkt balans mellan attraktiva kostnader, miljövänlighet, tillförlitlighet och funktionalitet. Företaget ägnar stor uppmärksamhet åt kvalitetskontroll, utökar regelbundet sortimentet av sina produkter.

Bild
Bild

Zigmund & Shtain

Det franska företaget Zigmund & Shtain introducerar ett europeiskt tillvägagångssätt för att skapa hällar på marknaden. Dess produkter är estetiskt tilltalande, praktiska och driftsäkra. I modellutbudet kan du hitta både originella och effektiva lösningar för premiumkök, liksom ganska budgetalternativ utformade för massmarknadssegmentet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Franke

En annan representant för elitsegmentet är Franke från Italien, som specialiserat sig på att skapa designutrustning. Företagets hällar kännetecknas av en hög tillförlitlighet, är gjorda av dyra material och har ett antal användbara funktioner för enkel användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lite om kinesiska tillverkare

I segmentet budget och medelpris finns det även tillverkare av induktionsspisar från Kina. Låt oss se hur bra deras produkter är och om det är värt att överväga dem som ett alternativ till europeiska märken. Invånarna i Mellanriket själva föredrar att välja produkter från de största företagen - dessa inkluderar spishällar, kända för den ryska konsumenten under namnen Midea, Joyoung. Den populära produkteffekten är upp till 2000 W.

Bild
Bild

Och även produkterna från företagen Povos, Galanz, Rileosip åtnjuter konsumenternas förtroende. De är mindre kända för europeiska köpare, men är ganska förenliga med säkerhetsstandarder.

Betyg av de bästa modellerna

Fundera över vilken induktionshäll som är bäst. Bedömningen av modellerna är dock svår att sammanföra utan ytterligare differentiering. Vanligtvis är det vanligt att dela upp produkterna efter prissegment, vilket gör att varje konsument kan hitta sin egen, praktiska lösning för honom. Flera modeller kan hänföras till budgethällar.

Bild
Bild

Kitfort KT-104

Bänkskivans induktionshäll med två brännare med samma diameter är helt klart ledande när det gäller kostnad, funktionalitet och design. Trots budgetpriset är plattformsbeläggningen motståndskraftig mot mekaniska skador. Nackdelarna inkluderar bristen på en begränsningsram - du måste installera utrustningen på den mest plana ytan. Det finns ingen blockering.

Bild
Bild

Gorenje IT 332 CSC

Inbyggd spis med två brännare med olika diametrar, intuitivt gränssnitt, praktisk display. I närvaro av en värmeregulator och timer. Kompakta mått gör modellen mycket bekväm att använda på landet eller i ett litet kök i en stadslägenhet. Det finns praktiskt taget inga nackdelar, men effektökningsläget implementeras inte särskilt bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zanussi ZEI 5680 FB

Modell i 4-brännares format i full storlek. Den är inbyggd i köksbänkskivan och har en uppenbar nackdel för sina dimensioner - låg effekt, vilket berövar de flesta fördelarna med induktionsglaskeramik i köket. Den jämna fördelningen av energiresurser på brännarna gör att du kan använda rätter med olika diametrar utan onödigt krångel. Bland andra fördelar med panelen - närvaron av ett lås mot oavsiktlig aktivering, komponenter av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mellersta priskategorin representeras i vårt betyg av flera modeller.

Bosch PIF 645FB1E

Prisvärd inbyggd spis med kontrastram i metall. Det finns 4 brännare med olika diametrar på plattformen (en av dem är oval), du kan omfördela kraften och öka värmeförsörjningens intensitet. Bland de användbara alternativen finns barnskyddsfunktionen, ljus indikering och hög säkerhet.

Bild
Bild

Rainford RBH-8622 BS

En häll med fyra brännare utrustad med en beröringskänslig justering av värmenivåer i 11 lägen. Den franska tillverkaren har till och med tillhandahållit möjligheten att laga mat i en grill med hjälp av Flexi Bridge -funktionen, som ansluter två intilliggande brännare till en stor. Dessutom finns det en funktion av 50% effektökning på alla värmare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Midea MIC-IF7021B2-AN

Trots standardpriset är modellen utrustad med ett komplett utbud av funktioner. Bland produkterna från kinesiska märken utmärker sig förekomsten av svartvita versioner, med inbyggd automatisering för att upptäcka kokning (det kommer inte att tillåta kaffe och mjölk att "fly"). Det finns också indikatorer på kvarvarande värme och inkludering, barnskydd. Tänk också på lyx- och designmodeller.

Bild
Bild

Asko HI1995G

Modellen med en plattformsbredd på 90 cm tillhör elitklassen av produkter. Panelen innehåller 6 brännare, justerbara med 12 graders uppvärmning. Tre stora zoner kan kombineras genom att variera området för induktionsfältet. Intelligent kontroll inkluderar matlagning enligt recept, inbyggda automatiska program. Paketet innehåller en grill, WOK -läge, det finns en oberoende bestämning av typen av rätter.

Bild
Bild

Franke FHFB 905 5I ST

Modell av en induktion inbyggd spis med fem brännare. Multizonuppvärmning med värmedistribution gör det möjligt för en storskalig variation i enhetens funktionalitet. Hällen har en exklusiv design, den är utrustad med alla nödvändiga indikatorer, det finns ett reglage för effektjustering, en funktion för att tillfälligt stoppa uppvärmningen med en timer.

Efter att ha kommit fram till vilken inbyggd elektrisk spis av glaskeramik som kan anses vara den bästa i sitt prissegment, kommer varje köpare enkelt att hitta sin lösning bland alla tillgängliga ytor.

Bild
Bild

Vilken är bättre för hemmet?

Nu måste du förstå vilken induktionshäll som är bäst lämpad för installation i köket i en vanlig stadslägenhet eller ett lanthus. Och förtydligandet av flera punkter hjälper till att fatta det slutliga beslutet.

  • Inbyggda eller fristående apparater . Om det inte finns tillräckligt med nya ledningar, ett stort antal ständigt använda hushållsapparater, bör du tänka på att köpa en mobilversion av hällen för en eller två brännare - dess effekt är vanligtvis låg, upp till 4 kW. Om bordsskivan i headsetet låter dig montera inbyggda modeller och nätverket möjliggör användning av kraftfulla enheter är detta den mest attraktiva lösningen.
  • Design . Mångfalden av färger och former är så stor att du enkelt kan välja ett alternativ för ett kök i futuristisk stil och för ett klassiskt familjekök-matrum med matplats. De vanligaste färgerna är svart och grått, vita hällar finns på begäran, samt versioner i metalliska nyanser. Själva den glaskeramiska plattformen är vanligtvis rektangulär eller fyrkantig. Antalet brännare på den varierar från 1 till 6.
  • Kombination med gas / värmeelement . Till salu kan du hitta kombinerade modeller av hällar, där endast en del av arbetsytan ges för induktionsvärme. Om vi talar om ett lanthus där strömavbrott uppstår kan förekomsten av ytterligare gasbrännare vara användbar. Konventionella elektriska värmeelement hjälper till vid användning av rätter utan ferromagnetiska egenskaper.
  • Produktfunktion . Som regel är alternativen för barnskydd, automatisk avstängning, timer och indikator för restvärme tillräckliga. Med ett stort antal uppvärmningsnivåer kan funktionen för flerstegs effektjustering, liksom omfördelning av värme från en kokplatta till en annan, vara användbar. Alternativet med obegränsad induktion ser också intressant ut, vilket gör att kaminen automatiskt kan leverera ström till där pannan eller pannan är installerad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Experternas åsikter om valet av induktionshällar är ganska entydiga: de rekommenderas att användas som ett alternativ till föråldrade elektriska spisar med gjutjärnsbrännare och klassiska gasmodeller av kaminer installerade i hus och lägenheter. Inbyggda lösningar passar moderna headset, skurna i bordsskivor för maximal användbarhet.

Men de har vissa installationsrestriktioner, och om det inte är möjligt att tillhandahålla dem, är det bättre att välja fristående alternativ - de är mer mobila, kräver inga väsentliga förändringar i köksutrymmet.

Rekommenderad: