Soffa "Eurobook" (81 Bilder): Funktioner I Mekanismen Med En Kaj, Hur En Rak Soffa Med Ett Fjäderblock Utvecklas

Innehållsförteckning:

Video: Soffa "Eurobook" (81 Bilder): Funktioner I Mekanismen Med En Kaj, Hur En Rak Soffa Med Ett Fjäderblock Utvecklas

Video: Soffa
Video: Каприз прямой диван еврокнижка, мебельного бренда "Шик Галичина" 2024, April
Soffa "Eurobook" (81 Bilder): Funktioner I Mekanismen Med En Kaj, Hur En Rak Soffa Med Ett Fjäderblock Utvecklas
Soffa "Eurobook" (81 Bilder): Funktioner I Mekanismen Med En Kaj, Hur En Rak Soffa Med Ett Fjäderblock Utvecklas
Anonim

Soffan är en oersättlig möbel i alla hem. Under dagen är det ett bra ställe att koppla av och ta emot gäster, och på natten kan det användas som sovplats. I alla fall står varje ägare till ett bostadsutrymme inför uppgiften för vilken möbel som ska föredras.

Bild
Bild

Att välja soffa är ingen lätt uppgift. Designen ska vara pålitlig, hållbar, harmoniskt passa in i utrymmet och produktens design ska motsvara interiörens stil. Möbler bör också vara multifunktionella, lätta att använda och uppfylla alla krav från den framtida ägaren.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Moderna soffmodeller kännetecknas av ett brett sortiment och en mängd transformerande mönster, men valet av soffa beror direkt på rummets typ och dimensioner:

För små utrymmen skulle köp av en bäddsoffa vara en utmärkt lösning . På grund av sin kompakthet och funktionalitet passar transformatorn enkelt in i ett rum i alla storlekar och gör ett mysigt vardagsrum för bekvämt boende för gäster till ett sovrum med en bekväm sovmodul.

Bild
Bild
Bild
Bild

I rymliga rum kan inget vardagsrum klara sig utan denna möbel . En ergonomisk relaxavdelning, nödvändig efter en hård dags arbete, eller ytterligare sovplatser för sena gäster - allt detta ligger i kompetensen att förvandla soffor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffan med Eurobook -mekanismen är mycket populär bland olika transformerande modeller . En bekväm, pålitlig och prisvärd produkt ser mycket kompakt och lakonisk ut när den fälls ut.

Bild
Bild

Eurobook-soffan har en av de mest bekväma designerna, som består av två delar och har en inbyggd modul för förvaring av sängkläder. Soffan har en plan och bekväm sovyta utan sömmar och böjningar.

Eurobooks tål laster upp till 250 kg.

Bild
Bild

Transformationsmekanismen i sig kräver inte mycket ansträngning och fälls ut ganska snabbt och enkelt. Och hjulen som finns på många soffmodeller kommer att förenkla omvandlingsprocessen. Förutom en rymlig förvaringslåda kan en sidonisch med hyllor eller en minibar byggas in i soffan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett stort urval av färger och ett brett utbud av modeller är de otvivelaktiga fördelarna med Eurobooks och låter dig välja en soffa för vilken inredning som helst . Förutom de estetiska aspekterna är Eurobook utrustad med en ortopedisk design för en hälsosam och bekväm sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanismen för omvandling av euroboken skapades med hänsyn till daglig användning och är därför mycket hållbar . Förutom särskilda rörliga fästen för att rulla ut soffans botten har mekanismen inga andra delar, vilket avsevärt minskar risken för brytning av transformationsmekanismen och förlänger soffans livslängd.

Bild
Bild

Vad är transformationsmekanismen och hur utvecklas den?

Mekanismens struktur är enkel till perfektion. Inga lås, spärrar eller fjädrar, bara ett rörligt säte och ett vridbart alternativ bak. Euroboken utökas helt enkelt:

  • Sitsen glider framåt längs utrullningsskenor, som kan vara gjorda av trä eller metall.
  • Ryggstödet går ner i den bildade nischen horisontellt mot sätet och bildar en ortopedisk sovyta.
Bild
Bild

Sätet på Eurobook -soffan kan utrustas med hjul eller ben. Sofforna med hjul fram är lättare att dra ut, medan benstrukturen interagerar mer försiktigt med golvbeläggningen. En av varianterna av omvandlingen av euroboksoffan är "strömavtagaren", som helt enkelt kan kallas "gående euroboken ". Dess huvudsakliga skillnad från den klassiska mekanismen är att sätet inte rör sig framåt på hjul, utan "går" på benen med hjälp av en struktur med fjädrar.

Bild
Bild

Det finns också modeller med en trippel häckmekanism . Denna typ av eurobok innehåller en extra modul inbyggd i sätet, vilket ökar kupén med 20-30 cm, när den fälls ut når modellens storlek 195 cm bred och 200 cm lång.

Bild
Bild

Vad är skillnaden mellan en bok och en Eurobook?

Eurobook är en mer avancerad modell av en sådan design som en "bok". Denna typ av transformation är också bekväm och praktisk, men har flera nackdelar jämfört med den nya versionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boken är en föråldrad mekanism. Boksoffor har bara en rak form. För att starta omvandlingsprocessen måste du lyfta stolen tills den klickar, då kommer soffans baksida att smidigt luta sig tillbaka. När sätet sänks ned, för mekanismen ryggstödet automatiskt till horisontellt läge och soffan fälls ut.

Bild
Bild

Soffboken är det mest budgetmässiga alternativet, och dess design är enkel och pålitlig. Men för att förvandla soffan krävs extra utrymme för ryggen, så det fungerar inte att installera en bok mot väggen, soffan måste flyttas 10-20 cm.

Bild
Bild

Eurobook skiljer sig också genom att den har en mjukare yta för att sova och inte behöver flyttas bort från väggen . Dessutom, för att sönderdela "bok" -mekanismen kräver en ansträngning, medan euroboken på grund av styrrullarna inte kräver någon belastning, utvecklas mekanismen av tröghet.

Eurobook kan med rätta kallas den mest bekväma och hållbara omvandlingsmekanismen.

Bild
Bild

Sofftyper

Ett brett utbud av soffor och euroböcker finns alltid i möbelsalonger. Detta beror på det faktum att tillverkare inte är begränsade i design och typer av strukturer. Det finns flera typer av soffor med denna mekanism:

  • hetero;
  • vinkel;
  • modul;
  • utan armstöd;
  • med 2 armstöd;
  • med 1 armstöd.
Bild
Bild

Raka soffor

Raka Eurobooks är de vanligaste soffmodellerna. De ser bra ut både i små lägenheter och i rymliga rum, de vanligaste modellerna finns med armstöd i trä och en sovyta på minst 180x200 cm.

Bild
Bild

Hörnsoffor

Hörnmodeller är stora i storlek, men deras sovplats är den mest rymliga och bekväma för att sova. Hörnsoffor är ett utmärkt verktyg för zonindelning av rymliga studior och lägenheter.

Bild
Bild

Modulära soffor

Modulära soffor med vilken transformationsmekanism som helst utmärks av en hög funktionalitet. Förutom en rymlig sovmodul och lådor för förvaring av linne, kan den utrustas med ytterligare sektioner i form av puffar, ottomaner, hyllor, minibarer och alla typer av moderna prylar.

Bild
Bild

Soffa utan armstöd

Den idealiska lösningen för små lägenheter är en soffa utan armstöd. Det kommer lätt att passa in i alla moderna interiörer på grund av dess släta former och kompakthet. Ett litet minus - kudden kan falla från sängen till golvet, i det här fallet är designen med ett armstöd ett kompromissalternativ.

Bild
Bild

Soffa med armstöd

Soffan med två armstöd är ett klassiskt designalternativ. På grund av armstöden ser soffan mer respektabel ut, och komfortnivån i sådana modeller ökar avsevärt. Det blir möjligt att installera ytterligare moduler beroende på armstödets bredd. Smalare modeller ger inga sidohyllor, medan bredare modeller kan utrustas med ytterligare ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill skaffa en bäddsoffa med en ortopedisk koja kan du separat köpa en madrass med önskad styvhet och förbättra kajens anatomiska parametrar. Om madrassens livslängd tar slut är det enkelt att byta ut den.

Bild
Bild

Du kan köpa en eurobok med en ortopedisk bas. De flesta soffor-euroböcker levereras med ortopediska block för sovmodulen under produktionen. Att ha en ortopedisk enhet har flera fördelar:

  • Korrespondens mellan parametrarna för madrassen och soffans storlek och styrka.
  • Den inbyggda protesmodulen skapar en plan yta utan sömmar och leder.
Bild
Bild

Stilar

Tack vare det stora utbudet av soffmodeller med Eurobook -mekanismen blir det mycket lättare att köpa en soffa som matchar rummets stil. Speciellt om du följer råd från erfarna designers som har utvecklat några enkla koncept för att kombinera soffdesign med inredningsstil och styras av dina egna preferenser.

Bild
Bild

Färgspektrum

För att skapa ett harmoniskt färgschema måste följande riktlinjer beaktas:

  • Nyanser av blått och rött det är lämpligt att använda i sådana stilriktningar som barock och klassiker.
  • Minimalism och gotik välkomnar den svartvita paletten, kompletterad med en kontrasterande tredje ton.
  • Empire, rokoko , liksom klassiker och barock, är alla nyanser av blått och brunt inneboende.
  • Naturliga nyanser i form av beige, grönt, rosa och vitt är perfekta för country och Provence stil.
  • Art deco och hi-tech innebära sura nyanser av gult, blått och rött i kombination med svart.
Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemang av möbler

Förutom kombinationen av former och färger är platsen för interiörartiklar i rymden i förhållande till varandra också viktig:

  • Tillbaka till fönstret - perfekt för små rum.
  • Rygg-till-vägg-installation är en av de vanligaste metoderna för att ordna soffor. Lämplig för alla lokaler.
  • Tillbaka till dörren du kan bara placera soffan om rummet är rymligt, dörröppningarna är breda. Detta är en av de mest fördelaktiga zoneringsmetoderna.
  • En annan metod för att dela upp utrymmet i zoner är att installera en soffa. i mitten av rummet .
Bild
Bild

Överensstämmelse med stilkriterier

Varje inriktning i inredningen innebär sina egna regler och inställningar, med beaktande av vilka du kan skapa harmoni och komfort i rummet, enligt kanonerna i den valda stilen:

Minimalism . Denna stil innebär lakoniska former och monokromatiska färger i inredningen, och färgen kan vara både mättade och lugna toner. Kuddtillbehör, till exempel, bör användas till ett minimum, en liten kudde med eller utan ett harmoniskt tryck räcker. Detsamma gäller andra inredningsartiklar. Minsta bohemism - maximal funktionalitet.

Bild
Bild

Klassisk . Klassisk design innebär användning av naturmaterial. Lyxiga former, träsniderier, mjuka klädsel och ett stort antal kuddar präglar soffan i klassisk stil.

Bild
Bild

Land . Ett blommigtryck eller ett geometriskt mönster, kombinerat med träiga element och nyanser av grönt, beige och brunt, bidrar till att skapa en mysig rustik atmosfär som är unik för lantlig stil.

Bild
Bild

Högteknologisk . En av de mest populära ungdomsinredningsstilarna är motsatsen till lantlig stil. Inom högteknologi används endast konstgjorda material i form av plast, glas och metall. Excentriciteten i denna stil innebär användning av ljusa färger. En högteknologisk soffa står ofta i kontrast med resten av interiören.

Bild
Bild

Rokoko . Rokokostilens riktning förkroppsligar lyx i inredning tillsammans med barock och klassisk stil. Siden, sammet, draperi och träsniderier, dekorativa kuddar, massiva element - det här är nyckelorden i rokokostilen.

Bild
Bild

Barock . Denna stil är den fullständiga motsatsen till minimalism, här är funktionaliteten betydligt sämre än lyx. Spirala former på armstöd och ben i soffan, ljusa färger på klädsel och fransar, höga snidade ryggar betonar den dekorativa pretentiösheten i barockstil.

Bild
Bild

Dimensioner

Förutom de olika klädmaterialen och konstruktionstyperna erbjuder tillverkarna ett stort antal Eurobook -soffor i olika storlekar att välja mellan. Dessutom är det i många möbelbutiker möjligt att tillsammans med designern designa vilken soffa som helst som uppfyller kundens krav både i stil och storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bredden och längden på ett säte med rygg i euroböcker påverkar kajstorleken, i detta avseende skiljer sig flera soffor i standardstorlek på möbelmarknaden:

Standardmodeller med rak passform när de fälls ut har de en koja som mäter cirka 140x190 - 140x200 cm, när den är monterad har en sådan soffa ett klassiskt sittdjup på 80 cm. Sätet reduceras med 15-20 cm på grund av armstöden (om de tillhandahålls för denna modell).

Bild
Bild

Hörn Eurobooks anses vara större i storlek jämfört med raka modeller. De kännetecknas av en rymlig sovmodul och ett ökat antal sittplatser. Sängstorleken i hörnsofforna sträcker sig från 140x200 till 160x200 cm, den här soffan när den är utfälld är som en dubbelsäng.

Bild
Bild

Det finns också minisoffor med Eurobook-transformationssystemet . Det vore mer korrekt att kalla en sådan modell för en stol-säng. Den är liten och designad för en person. Modellens minsta storlek i uppvikt tillstånd är 180 cm i längd, när den är vikt, överstiger måtten inte 90 cm.

Bild
Bild

En perfekt lösning för stora lägenheter är tre-sits bäddsoffor med en trippel omvandling . När den monteras når en sådan modell två till två och en halv meter i längd och en bredd på åttio till hundra centimeter. Sovmodulen rymmer från tre till fem personer och har en storlek från 180x200 till 200x200 cm.

Bild
Bild

Den modulära euroboksoffan kännetecknas av en mängd olika former och storlekar , den kan vara antingen dubbel eller trippel. Deras storlek, funktionalitet och form beror direkt på köparens krav.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Kvaliteten på Eurobook -designen beror direkt på typen av fyllmedel, klädsel och ram. Ett brett utbud av produkter som presenteras av olika möbeltillverkare låter dig välja en soffa för alla typer av rum och för alla ekonomiska möjligheter.

Bild
Bild

Klädsel

Oftast används klädmaterial när du skapar soffor som:

Läder . Alla typer av läderklädsel är praktiska och lyxiga. Men äkta läder kräver mycket noggrann vård och uppmärksamhet, annars kommer materialet snabbt att spricka och förlora sin presentation. För soffägare som inte är redo att lägga tid och pengar på specialiserade ämnen för naturläder, är ekoläder lämpligt, vilket är opretentiöst, men behåller estetiska egenskaper och budget.

Bild
Bild

Flock . Flock anses vara ett av de mest efterfrågade materialen. Dess popularitet beror på dess höga slitstyrka och smutsavvisande egenskaper, överkomliga kostnader, olika färger och trevlig beröring. Det finns också teflonflock-ett anti-vandalmaterial med en unik prestandakarakteristik "anti-klo" som skyddar möbler från skador.

Bild
Bild

Mocka . Detta klädselalternativ är lyxigt, men sämre när det gäller praktiska egenskaper. Vid frekvent användning är materialet slitet och kräver byte, som bekant är klädseln sammandragning dyr och påverkar sönderdelningsmekanismen negativt på grund av att soffan måste demonteras helt. Att köpa ett avtagbart skydd av konstgjord eller naturlig mocka löser dock dessa problem. Om locket är smutsigt kan du kemtvätta det och byta ut det med ett nytt om det är skadat. Samtidigt förblir den inbyggda klädseln i soffan intakt.

Bild
Bild

Chenille . Denna typ av klädmaterial är praktisk och pålitlig, men strukturen på dess vävning är ganska grov i utseendet, men samtidigt är det behagligt att röra vid. Chenilletyger har ett överkomligt pris och ett brett utbud av färger.

Bild
Bild

Velours . Mjukt och behagligt vidröringsmaterial skapar en extra känsla av komfort och mysighet, denna typ av tygklädsel är perfekt för ett barns rum eller ett mysigt sovrum.

Bild
Bild

Jacquard . Materialet, som är vackert i utseende och beröring, har en komplex struktur och kännetecknas av vackra ornament. Det är ett ganska dyrt material, men dess estetiska och prestandaegenskaper motiverar kostnaden.

Bild
Bild

Ram

Metall

Eurobook -designens tillförlitlighet beror direkt på ramen. En metallram hjälper till att göra soffan hållbar och öka livslängden. En sådan soffa är svårare att bryta och tål tung belastning.

Bild
Bild

Metallramen är populär inte bara bland ägarna utan även bland soffor. Metallkonstruktionen låter dig skapa produkter i olika former och storlekar med en högkvalitativ sönderdelningsmekanism och starka fästelement. Metallramen gör att du kan skapa mönster med rymliga förvaringslådor och avtagbara lock.

Alla dessa egenskaper är inneboende i modeller med trä eller kombinerad ram, men metallstrukturer garanterar en längre livslängd.

Trä

Egenskaperna hos en träram beror direkt på den träslag som används vid tillverkningen. För ramen på euroboksoffan använder de oftast:

  • nöt;
  • ek;
  • björk;
  • aska;
  • röda eller barrskogar.
Bild
Bild

Varje typ av ram har olika livslängd. Den mest hållbara, men också den högsta kostnaden är röda raser. Ek, bok, valnöt och ask är billigare och mer tillförlitliga material. Den högsta livslängden kännetecknas av träramar med fästelement av delar i form av bultar, snarare än skruvar. Strukturen bör vara utrustad med band för att förhindra deformation och lossning av modellen.

Bild
Bild

Fyllmedel

Fyllmaterialet har ett stort inflytande på transformatorns kvalitet och bekvämlighet med "Eurobook" -mekanismen. Tillverkare erbjuder fyra typer av fyllmedel att välja mellan:

Polyuretanskum (PPU) . Egenskaperna hos detta material gör strukturen olämplig för daglig sömn, det syntetiska fyllmedlet är för hårt, men en sådan modul kan fungera som en extra säng.

Bild
Bild

Skumgummi . Ett mjukt och bekvämt skumblock anses vara ganska bekvämt, det har också ett lågt pris. Men skumgummi har en kort livslängd på grund av att det är för benäget för deformation. Efter några år uppstår stötar på sätet, som känns under sömnen.

Bild
Bild

Med fjäderblock . Denna typ av fyllmedel är av två typer: med ett oberoende och beroende fjäderblock. Enligt dess egenskaper kännetecknas den av sin bekvämlighet både när du sitter och sover.

Bild
Bild

Med ortopedisk madrass . Det anses vara det mest lämpade för en hälsosam och bekväm sömn. Den ortopediska madrassen kombinerar ett oberoende fjäderblock och polyuretanskum. Det finns olika modeller av olika typer av anatomisk styvhet.

Bild
Bild

Latex . Det liknar egenskaperna hos en ortopedisk madrass och ger sköna förutsättningar för vila.

Bild
Bild

Recensioner

Ägarna till soffor med "Eurobook" -omvandlingsmekanismen lämnar positiva recensioner och fantastiska kommentarer:

  • De firar fördelarna från köpet av Euroboken, med hänvisning till bekvämligheten, praktiken och användarvänligheten.
  • Ägarna till små lägenheter anser Eurobook -soffan vara den mest lämpliga möbelklädseln för små rum . En kompakt och bekväm soffa tar lite plats, rymliga förvaringslådor och inbyggda hyllor sparar extra utrymme och pengar, eftersom det inte är nödvändigt att köpa skåp och byråer.
  • Mekanism utvecklas lätt , och en liten soffa omvandlas till en rymlig sovplats.
  • Ägare av modeller med ortopediska block skriver det förmågan att välja hårdhetsgrad när köp är ett klart plus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Eurobook, tack vare sitt breda sortiment på möbelmarknaden, låter dig harmoniskt passa in i det inre av rummet . Negativa recensioner om en sådan transformationsdesign är ganska sällsynta, oftast klagar ägarna över fyllmedlet, som bildar böjningar eller knark i mekanismen. Men saken är att mekanismen måste smörjas med några års mellanrum, och när du köper en soffa, var mycket uppmärksam på fyllmedlet och välj en ortopedisk madrass med den nödvändiga styvheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Nedan är de mest framgångsrika alternativen för att använda en sådan soffa i interiören:

Beige Eurobook -soffa passar harmoniskt in i den etniska stilen i vardagsrumsinredningen. Rummets färgschema, som hålls i samma toner, dekorativa detaljer i interiören och kuddar med ett mjukt geometriskt mönster, skapar tillsammans en bekväm hona för avkoppling.

Bild
Bild

Mörklila modulär eurobok passar ergonomiskt in i den minimalistiska vardagsrumsinredningen i vita toner.

Bild
Bild

Kaffe färger monokroma möbler är inneboende i kontorsinredning och skapar en känsla av komfort med en touch av affärsstil.

Bild
Bild

Ljust vardagsrum i popkonststil - en utmärkt designlösning för ungdomslägenheter. Rummet är ett bra ställe för sammankomster med vänner och familj, aktiva spel och underhållning.

Trots det stora antalet rika färger och levande geometriska tryck ser vardagsrummet harmoniskt ut.

Bild
Bild

Snygg miljö med uttalade zonindelningar i matsalen från avkopplingsutrymmet . Den harmoniska kombinationen av olika nyanser av terrakotta och brunt skapar en känsla av mysighet och förstorar rummet visuellt.

Bild
Bild

Ett slående exempel på lantlig stil i vardagsrummet . Hörnskinnsoffan-euroboken, med ryggen mot burspråket, skapar ett mysigt och samtidigt ljust område för avkoppling i rustik stil.

Bild
Bild

En ergonomisk soffa med en trippelfällbar mekanism kompletterar perfekt den mjuka inredningen i vardagsrummet . Kontrasterande svarta och pastellfärger är den mest populära designlösningen för att skapa sittgrupper.

Bild
Bild

Ett perfekt exempel på ergonomisk användning av miljön . Skåpet, kombinerat med en sovplats i minimalistisk stil, låter dig kombinera arbete och vila, och det lugna färgschemat bidrar till att skapa ett fokuserat humör, vilket är nödvändigt för hjärnaktivitet.

Bild
Bild

Eurobook med ett armstöd , som också är ett litet skåp, är ett bra komplement till ett tonårings sovrum i modern stil.

Bild
Bild

Ett känsligt vardagsrum med en komplett uppsättning möbler är perfekt för rymliga rum . Det valda lugna färgschemat av möbler i kombination med ljusgröna färger på väggarna skapar en harmonisk atmosfär för avkoppling.

Rekommenderad: