Jordbalsam: Hur Man Använder Ett Tillsatsmedel För Att Förbättra Jordens Bördighet, För Ekologiskt Jordbruk Och återställa Fertiliteten

Innehållsförteckning:

Video: Jordbalsam: Hur Man Använder Ett Tillsatsmedel För Att Förbättra Jordens Bördighet, För Ekologiskt Jordbruk Och återställa Fertiliteten

Video: Jordbalsam: Hur Man Använder Ett Tillsatsmedel För Att Förbättra Jordens Bördighet, För Ekologiskt Jordbruk Och återställa Fertiliteten
Video: Konsten att odla ekologiskt 2024, Maj
Jordbalsam: Hur Man Använder Ett Tillsatsmedel För Att Förbättra Jordens Bördighet, För Ekologiskt Jordbruk Och återställa Fertiliteten
Jordbalsam: Hur Man Använder Ett Tillsatsmedel För Att Förbättra Jordens Bördighet, För Ekologiskt Jordbruk Och återställa Fertiliteten
Anonim

Jorden är vår sjuksköterska. Du kan odla allt på den: grönsaker, frukter, grödor, blommor. Men för att resultatet ska bli bra och arbetet inte är bortkastat, är det absolut nödvändigt att ta hand om den bördiga jorden, nämligen att mata, gödsla och ge vila.

För närvarande är en jordbalsam mycket populär och efterfrågad bland bönder. Det handlar om detta ämne som kommer att diskuteras i artikeln: vi kommer att definiera funktionerna, handlingsprincipen, typer av tillsatser och naturligtvis användningsreglerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Landets bördighet beror på många faktorer, bland annat dess mättnad med mineraler och gödningsmedel spelar en viktig roll. Experter säger att det är bäst att använda organiska ämnen som gödningsmedel, till exempel humus, humus . Men inte alltid och inte alla har en sådan möjlighet. För denna kategori markanvändare är den idealiska lösningen användningen av ett jordbalsam. Detta är namnet på en speciell tillsats för att förbättra jordens bördighet som används för ekologiskt jordbruk. Detta ämne är också användbart för att återställa fertiliteten för gräsmattan.

Jordbalsamet kännetecknas av en svart färg och mättnad med humussyror, tack vare vilket jorden berikas med användbara ämnen och ger en bra skörd.

Bild
Bild

Jordbalsamet har ett antal fördelar och funktioner:

  • utbytet efter applicering av jordbalsam ökar med 2-3 gånger;
  • preparatet innehåller endast användbara, ofarliga ämnen;
  • främjar utvecklingen av mikroflora;
  • påverkar positivt utvecklingen av växts rotsystem;
  • hjälper till att återställa humus och förbättra markstrukturen;
  • minskar behovet av utfodring;
  • lämplig för alla typer av jord, även den mest utarmade;
  • kan användas när som helst på året.

När det gäller nackdelarna, om du följer instruktionerna för användning korrekt, så är de inte det. Vissa hävdar att sådana ämnen är dyrare än andra gödningsmedel och tillsatser. Men om du tar hänsyn till slutresultatet är priset fullt motiverat.

Alla jordbalsam tillverkas enligt GOST. Varje läkemedel måste uppfylla kraven och normerna i statliga dokument och handlingar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip och typer

Jordbalsam är utformad för att förbättra tillståndet hos bördig jord. Läkemedlets sammansättning inkluderar nödvändigtvis:

  • humus extrakt;
  • naturliga syror;
  • fosfor, kalium och andra användbara element.

De tar bort salter och skadliga komponenter från jorden och renar därigenom den och gör den professionell och produktiv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av jordbalsam

  • Jordrenovering . Denna beredning rengör tomterna av bekämpningsmedel som tidigare införts i marken.
  • Fertilitetsförstärkare . Dess introduktion bidrar till en ökning av humusnivån i jorden.
  • Gräsmatta för gräsmatta . En sådan produkt används av professionella designers i landskapsarkitekturen. Oftast används den i sommarstugor, i parker under lågsäsong.

I slutet av vinterperioden är gräsmattan särskilt i behov av denna typ av förberedelser, som hjälper till att förbättra jordens skick och själva gräsets utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av preparat som förbättrar markstrukturen

Med tanke på att jordbruk och odling av olika grönsaker och frukter i hemmabäddar är mycket populärt är det inte förvånande att det finns en mängd olika gödningsmedel, mineraler och jordbalsam på marknaden. Men är de alla effektiva?

För att minska tiden på att leta efter en högkvalitativ och effektiv jordbalsam föreslår vi att överväga flera riktigt bra läkemedel som har många positiva recensioner

Universell naturlig "Diatomite garden Bio-complex ". Dess sammansättning, förutom sådana användbara ämnen som kalium, kisel och fosfor, inkluderar också tång. Det är bra eftersom det inte bara återställer jorden utan också skyddar växter från olika skadedjur och sjukdomar och ökar produktiviteten.

Bild
Bild

" Leonardit ". Sammansättningen av detta preparat innehåller de mest nödvändiga ämnena för normalisering av jordkompositionen: kaliumsalt, naturligt kväve, fulvinsyra, kalium med fosfor. Den kännetecknas av en mörkbrun färg, ljus och porös struktur. Det kommer till konsumentmarknaden förpackad i plastburkar som väger 3 kg. Det införs i jorden på våren, före plantering.

Bild
Bild

Ameliorant granulär BONA . Det är ett zeolitpreparat som har vunnit sin plats på marknaden under lång tid. Består av hästgödsel, kisel, reaktivt torv och fosfor. Designad för att mätta växter med näringsämnen, stimulerar naturligt tillväxten av olika grödor och naturligtvis förbättrar jorden.

Förutom alla ovanstående jordförbättrare finns det många andra effektiva läkemedel. Det viktigaste är att välja produkter från välkända och pålitliga tillverkare.

Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Varje jordförbättrande medel är individuellt: en måste "fylla" jorden på våren, före plantering och den andra - på hösten, efter skörd. All denna information måste anges av tillverkaren på originalförpackningen.

Applikationstekniken är densamma för varje ämne och består av följande steg:

  • läkemedlet är spritt över hela området i en enhetlig mängd;
  • efter applicering av jordbalsam är det viktigt att gräva upp marken;
  • då måste hela området fyllas väl med vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Först efter att alla ovanstående aktiviteter har slutförts kan du börja plantera grödor. När det gäller mängden av det nödvändiga ämnet anges denna information också av tillverkaren. Men det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till både jordens skick och den typ av växter som planeras att odlas.

Du måste också noggrant läsa informationen om användningen av andra gödningsmedel: kan de blandas eller varvas med en jordförstärkare . Det är också mycket viktigt att inte glömma personlig skyddsutrustning när du arbetar med läkemedlet. Du måste arbeta med handskar och en mask så att ångorna inte kommer på slemhinnan. I slutet av proceduren bör du tvätta händerna, ansiktet och byta kläder noggrant.

Rekommenderad: