Hur Matar Man Gurkor För Frukt I Ett Växthus? Hur Matas Under Fruktbildning Med Olika Gödningsmedel I Ett Växthus Av Polykarbonat?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Matar Man Gurkor För Frukt I Ett Växthus? Hur Matas Under Fruktbildning Med Olika Gödningsmedel I Ett Växthus Av Polykarbonat?

Video: Hur Matar Man Gurkor För Frukt I Ett Växthus? Hur Matas Under Fruktbildning Med Olika Gödningsmedel I Ett Växthus Av Polykarbonat?
Video: How to Grow and Pollinate Greenhouse Cucumbers 2024, Maj
Hur Matar Man Gurkor För Frukt I Ett Växthus? Hur Matas Under Fruktbildning Med Olika Gödningsmedel I Ett Växthus Av Polykarbonat?
Hur Matar Man Gurkor För Frukt I Ett Växthus? Hur Matas Under Fruktbildning Med Olika Gödningsmedel I Ett Växthus Av Polykarbonat?
Anonim

Varje trädgårdsmästare vet hur viktigt det är att ta hand om växter för att få en bra skörd. Och om du sådde gurkor för första gången måste du bekanta dig med de grundläggande reglerna, vars efterlevnad kommer att förbättra frukten. Vi pratar om utfodring - en av de viktigaste processerna. För detta används olika medel, några av dem köps på marknaden, andra kan hittas hemma.

Bild
Bild

Vad det är?

Toppdressing kan kallas det viktigaste villkoret för vård av gurkor, som odlas i ett växthus av polykarbonat. Det är värt att notera att denna procedur utförs under hela tiden medan du skördar grönsaker. Under arbetets gång kan du använda olika gödningsmedel, alternerande organiska med oorganiska. Det är dock viktigt att studera deras egenskaper, sorter och tillämpningsregler för att få ett positivt resultat.

Många trädgårdsmästare använder tillväxtbiostimulanter om de vill odla gurkor till salu, så skörden måste vara rik

Du kan plocka upp folkmetoder som ökar fruiting, samtidigt som du skyddar dina grönsaker från olika sjukdomar och skadedjur, och detta är viktigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gurkor, liksom andra grönsaker, måste matas med näringsämnen som kan erhållas inte bara genom jorden, ibland behöver rotsystemet ytterligare hjälp. Jorden ska vara fuktig och varm, men i början av våren har jorden ännu inte hunnit värmas upp under solen, så du måste ta till hjälpåtgärder.

Det bör noteras att detta är en komplex process där det ibland är nödvändigt att vara kreativ. Du måste förbereda din egen näringsformel som innehåller säkra ingredienser. Men när du ser de första resultaten kommer du att förstå hur viktig denna process är.

Effekten blir fantastisk, skörden är rik och grönsakerna är krispiga och smakrika.

Bild
Bild

De främsta fördelarna med utfodring inkluderar:

  • skydda grönsaker från skadedjur;
  • skapa gynnsamma förhållanden för mognad;
  • stärka grödornas immunitet;
  • förebyggande av de flesta sjukdomar.

Idag finns ett brett urval av olika typer av gödningsmedel, som alla har sina egna egenskaper och fördelar. Du kan ta reda på de mest populära, efterfrågade och effektiva för att applicera dem i din trädgård.

Bild
Bild

Organiskt gödselmedel

Om du bestämmer dig för att mata dina gurkor efter plantering i växthuset har du flera alternativ för organiska blandningar som du till och med kan hitta hemma, utan att inse hur användbara de kan vara. Växthusgrönsaker behöver ovanlig utfodring.

Äggskal är lämpliga som det, som kan samlas på kort tid. När du har samlat tillräckligt med råmaterial, fyll det med varmt vatten och skaka väl. Flera matskedar gödningsmedel hälls under varje buske. Trots den obehagliga lukten kommer denna blandning att mätta kulturen med kalcium, vilket är så nödvändigt.

Organiskt gödselmedel inkluderar fiskeavfall, som måste krossas och begravas vid basen av plantans stjälkar

Du kommer att behöva uthärda lukten, men gurkorna får tillräckligt med koldioxid och fosfor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Erfarna trädgårdsmästare vet hur ansträngande plantering av plantor är för växter, eftersom det måste slå rot, vilket tar lite tid . Därför är det viktigt att fylla sängarna helt, efter några veckor utför den första överdressingen så att lövmassan växer tjockt. Kväve krävs här, och det finns inget bättre organiskt material för detta ändamål. För att få tillräckligt med kväve, förbered en lösning av 2 matskedar urea och en sked superfosfat, och vattna sedan växten.

Organics har en positiv effekt på den framtida skörden, dessutom är dess effektivitet mycket långvarig jämfört med mineralförband . Det är dock viktigt att observera proportionerna och inte överdriva koncentrationen av ämnen. Huvuduppgiften för sådan befruktning är att förbättra jordens struktur och berika den med användbara element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Organiska typer av utfodring inkluderar gödsel, som kan erhållas från nötkreatur . Mullein innehåller alla nödvändiga mikro- och makroelement som gurkor behöver. Ett ton av detta gödningsmedel innehåller cirka 5 kg kväve, 2,5 kg fosfor och dubbelt så mycket kalium.

Viktigt råd: om mulleinen är färsk måste den tas in under jordgrävningen under höst- och vårperioden.

För att mata den framtida skörden är det nödvändigt att göra en infusion från en mullein utspädd med vatten, som åldras i ungefär en vecka . Du bör inte ta det i sin rena form, eftersom detta kan leda till att roten förstörs. En halv liter gödsel används för en vanlig hink vatten; denna blandning kan användas för att bearbeta en kvadratmeter av en grönsaksodling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har hästar innehåller deras avfall många fler element, och de kan också strukturera jorden . Sådan gödsel sönderfaller snabbt, höjer temperaturen, vilket är viktigt för att skapa optimala förhållanden. Den måste läggas under jordens beredning. När det gäller proportionerna för odling av gödsel bör det finnas 10 gånger mer vatten, efter 3 dagar kan du använda vätskan, späd den med vatten till hälften och häll den under växten en liter.

Fjäderfäspillning är också koncentrerad organisk med många näringsämnen . Men du måste agera försiktigt, detta gödningsmedel kan bränna roten. Späd avfallet med vatten i hälften, varefter infusionen åter späds 1: 20 och hälls ut per liter.

Organiskt gödselmedel är avgörande för gurkor, men de är inte den enda toppdressing som ska användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mineraldressing

När en växt bildas och växer måste den dra ut allt den behöver från jorden för ett positivt resultat. Om det inte finns tillräckligt med element i jorden kommer du inte att kunna få önskad skörd . De viktigaste spårämnena inkluderar svavel, kalcium, järn, bor och koppar, även en liten mängd av dem kommer att ha en positiv effekt på utbytet. Med hjälp av gödningsmedel som innehåller sådana näringsämnen kommer frukten att accelerera, kvaliteten på gröna kommer att öka och du blir nöjd.

Om du förstår egenskaperna hos olika grödor, inklusive gurkor, vet du förmodligen vilka sorter som är de mest produktiva . Dessutom anges denna information alltid på fröförpackningen.

Bild
Bild

Tänk på vilka mineralgödselmedel som kan mätta jorden med allt du behöver

  • Det är omöjligt att klara sig utan kväve, därför använder trädgårdsmästare ofta användning av urea och ammoniumnitrat. Detta element finns också i kalium- och kalciumgödselblandningar.
  • Kalium är en del av komplexa preparat, det finns mycket av det i vanlig aska, som erhålls som ett resultat av bränning av ved.
  • De flesta grödor gillar inte klor, så det är bättre att använda sulfat.
  • Som nämnts ovan är fosfor avgörande för tillväxten av olika grönsaker och finns i nästan alla gödningsmedel i olika proportioner. Du kan använda fosforsyra eller superfosfat. Det bör noteras att sådant gödningsmedel inte lätt löser sig i vatten, så det är bättre att använda kokande vatten för att hälla ett kilo råvaror, sedan lämna i en dag, sila sedan och tillsätt det resulterande ämnet högst 150 ml till en hink med vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns färdiga blandningar på rea, så om du inte hinner göra beräkningar kan du använda sådana produkter. Det är nödvändigt att följa instruktionerna, där steg-för-steg-åtgärder anges.

Många erfarna trädgårdsmästare föredrar att skapa gödningsmedel på egen hand, eftersom de redan känner till jorden på sin webbplats, vad den behöver och därför lätt hittar den optimala lösningen, vilket leder till att varken gurkor eller andra grönsaker bär frukt dåligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad mer att mata?

Om du är intresserad av andra utfodringsalternativ och vill öka chanserna för fruktbildning kan du använda följande rekommendationer som redan har bevisat sin effektivitet.

Bild
Bild

Biostimulantia

En av de mest effektiva gödselprodukterna är vanlig jäst. De kan appliceras under busken två gånger per säsong - en vecka efter plantering, sedan en gång under blomningen. Här bör du använda instruktionerna för matlagning:

  • vattnet ligger på en varm plats så att vätskans temperatur når 34 grader Celsius;
  • bara en halv liter och ett paket torr jäst räcker för att späda det framtida gödningsmedlet, du måste lägga till en sked socker i blandningen;
  • efter 10 minuter är det nödvändigt att hälla i 5 liter vatten, "Helatin Kalium" och lämna lösningen i flera timmar tills jäsningen är klar;
  • en halv liter gödsel bör hällas under varje buske.

Detta är ett recept på en biologisk stimulans som kommer att leda till snabb tillväxt av krispiga gurkor inom en snar framtid, dessutom är ingredienserna tillgängliga för alla, de kan till och med hittas hemma.

Det är viktigt att notera att jästinfusioner kan lagras i upp till 3 dagar; efter denna period rekommenderas det inte att använda sådan matning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Folkmedicin

Om du inte gillar att mata med kemikalier och du är en anhängare av mer naturligt gödningsmedel, finns det folkrecept för din uppmärksamhet som bidrar till ett bra utbyte av gurkor. Ökningen av fruktbildning beror direkt på jordens kvalitet och mättnaden av framtida grönsaker med nödvändiga mikroelement . Hemma kan du förbereda toppdressing, vilket snart kommer att bevisa dess effektivitet.

Säkert har nästan alla lökskal, infusionen från det är ett lager av näringsämnen för växter, och det kommer också att skydda dina gurka buskar från olika sjukdomar. Du behöver bara 200 g skal, som är fylld med en hink med varmt vatten. Det är nödvändigt att insistera i 4 dagar, sila sedan den koncentrerade substansen och spraya växten med den.

Bild
Bild

Om du har resterande bröd att torka kan du använda det som överdressing . För att göra detta behöver du skorpor som är fyllda med vatten, du kan ställa in förtryck så att råvaran inte flyter. Lämna det framtida gödningsmedlet i en vecka, varefter infusionen späds ut på hälften och används som vattning med en liter under roten. Detta gödningsmedel kan appliceras varannan vecka och du kommer snart att se ett positivt resultat.

Örtens stämning hjälper perfekt att ge näring åt växten med användbara ämnen . Använd inte en metallbehållare. Fyll en skål med hackade nässlor och andra typer av örter, täck med vatten och låt jäsa i öppen sol i två veckor. Dålig lukt och skum bör försvinna.

När infusionen är klar, späd den med vatten i ett 1: 10 -förhållande och vattna buskarna . Du kan jäsa örten, för vilken du behöver samla den i en påse, knyta den ordentligt och lämna den i solen. Sedan tillsätts 3 gånger mer vatten, och gödningsmedlet kan användas efter en dag. Det är omöjligt att lagra en sådan toppdressing, det är bättre att applicera allt på en gång.

Sådant gödningsmedel ska inte användas hela tiden. Experter rekommenderar att du alternerar dem med mineraliska och organiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Agronomer använder ofta borsyra, tack vare vilken knoppar och äggstockar bildas snabbt och frukterna börjar få juice. Denna dressing är lämplig för blomning, men vissa människor använder den under fruiting. Eftersom kallt vatten inte kan lösa borsyra, vars kristaller kan orsaka brännskador på bladen, är det viktigt att ta vätska som värms upp till 50 grader.

En tesked bor löses upp i 100 ml vatten, så snart blandningen svalnar måste den spädas med 2 liter vatten . Toppdressing sprutas med gurka buskar. Om du odlar grönsaker i ett växthus, 10 kvm. m, räcker med en liter av en sådan lösning.

Blad måste bearbetas på båda sidor.

Bild
Bild

Hur ofta behöver du mata gurkor?

Under säsongen måste proceduren utföras cirka 4 gånger . Den första är två veckor efter att plantorna har planterats, oavsett om det är öppen mark eller ett växthus. Nästa utfodring bör utföras under den spirande perioden, sedan blomning. Om jorden är mycket dålig kommer frukten att minska kraftigt, så att befruktning kan tillämpas oplanerat. Ytterligare utfodring görs bäst i närvaro av olika problem, till exempel märker du att bladen har blivit bleka eller gulnade, frukterna har inte tillräcklig massa.

Innan du väljer typ av utfodring måste du studera växtens skick, blommans överflöd, utseende och mer . Även om befruktningen är obetydlig, men regelbunden, kommer detta att ha en positiv effekt på växtens frukt. Genom sitt utseende kan du bestämma vad gurkorna saknar, så först är det viktigt att studera det för att förstå vad växten behöver.

Bild
Bild

Om jorden saknar kväve bildas äggstockarna långsamt och bladen får en ovanlig grön färg. Gamla löv börjar böja, fransarna blir tjocka och fläckar kommer att dyka upp i venerna. Som ett resultat blir skörden dålig och ytlig. Men du kan inte överdriva det med kväve.

Om för mycket fosfor tillsätts blir bladen gula och täcks av nekrotiska fläckar . Således kommer växten att åldras snabbt och kalium absorberas för långsamt. Som du kan se är det nödvändigt att mata jorden och grönsakerna korrekt, eftersom ett överskott av gödningsmedel kan påverka den framtida skörden negativt.

Bild
Bild

Ta en närmare titt på jordens och växternas skick för att förstå vilka ämnen som behöver tillsättas.

Rekommenderad: