Krita -gurkor: Hur Man Matar I Ett Växthus Och Vad Ger Vattning? Hur Vattnar Man Utomhus? Krita Vitkalkande Gurkor Med ättika Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Krita -gurkor: Hur Man Matar I Ett Växthus Och Vad Ger Vattning? Hur Vattnar Man Utomhus? Krita Vitkalkande Gurkor Med ättika Och Andra Alternativ

Video: Krita -gurkor: Hur Man Matar I Ett Växthus Och Vad Ger Vattning? Hur Vattnar Man Utomhus? Krita Vitkalkande Gurkor Med ättika Och Andra Alternativ
Video: Growing Cucumbers in a Container 2024, April
Krita -gurkor: Hur Man Matar I Ett Växthus Och Vad Ger Vattning? Hur Vattnar Man Utomhus? Krita Vitkalkande Gurkor Med ättika Och Andra Alternativ
Krita -gurkor: Hur Man Matar I Ett Växthus Och Vad Ger Vattning? Hur Vattnar Man Utomhus? Krita Vitkalkande Gurkor Med ättika Och Andra Alternativ
Anonim

Gurkor kan odlas utomhus eller i växthusförhållanden. De behöver i alla fall kritmatning. Ämnet gör jorden mer lämplig för odling av grönsaker. Många användbara ämnen i kompositionen, särskilt kalcium, förbättrar grödans kvantitet och kvalitet. Samtidigt finns det flera alternativ för att förbereda gödselmedel, liksom mer än ett alternativ för utfodring.

Bild
Bild

Särdrag

Det finns tre typer av krita. Var och en har sina egna egenskaper. Det är viktigt att förstå hur en viss typ av krita har en bestämd effekt på jordens sammansättning och surhet. Då blir det lätt att mata.

Det vanligaste är naturligt krita . Det är redan i jorden. Det händer att det är mycket krita i marken. Marken blir olämplig för växternas fulla tillväxt och utveckling.

Bild
Bild

Många mineraler och organiska ämnen införs nödvändigtvis i jorden med ett högt innehåll av naturligt krita.

Nästa typ är konstruktion . Den innehåller många ytterligare kemiska element. De är nödvändiga vid byggandet av hus, men de har en dålig effekt på växternas skick. Det kan inte användas för att förbättra jorden.

Bild
Bild

Den tredje typen är krita, som är skapad speciellt för växter . Kalk används vid tillverkningen. Denna typ av krita innehåller ett stort antal ämnen och komponenter. Kalksten lockar används för att neutralisera mark och växthusmarker.

Krita har ett högt innehåll av kisel och magnesium; det innehåller också sand och lera . Ämnet måste slipas före användning. Detta är nödvändigt för att krita ska vara helt upplöst i vattnet och jämnt fördelat i jorden. Efter tillsättning av krita i jorden planteras frön eller plantor. I detta fall kommer ämnet att stärka groddarnas immunitet, skydda dem mot sjukdomar.

Bild
Bild

Krita används också på gröna växter. I det här fallet kan han skydda mot bladlöss eller hjälpa till att bli av med dem . Krita lockar dock fjärilar och andra flygande insekter, vilket är viktigt att tänka på. Många agronomer rekommenderar att du använder krita pulver, häller det direkt i hålet innan du planterar för att skydda det från bakterier.

Bild
Bild

Gurka krita har specifika fördelar. Många kvävegödselmedel ökar jordens surhet. Men gurkor växer extremt dåligt under sådana förhållanden. Krita låter dig neutralisera surheten, göra jorden mer lämplig.

I växthus, med hjälp av en sådan komponent, blir de av med gråröta . Krita utfodra gurkor är mycket fördelaktigt om det görs korrekt. Ämnet gör jorden mer lämplig för odling av denna gröda. Samtidigt ger krita vid plantering gurkor skydd mot många skadedjur. Det finns flera recept för att göra en enkel och hälsosam kompletterande mat.

Bild
Bild

Hur förbereder man gödselmedel?

Kritlösningen ser ut som en kalkning, du måste använda en kalklook. För att förbereda 10 liter vatten bör du ta 1 glas krita (cirka 200 ml). Den resulterande lösningen måste blandas väl och lämnas i 10-15 minuter . Blandningen omrörs sedan igen och appliceras omedelbart.

Bild
Bild

Du kan också använda krita för att fylla på mängden kalcium. En sådan komponent ger många fördelar för gurkor, gör skörden av högre kvalitet. För detta blandas krita med ättika. Resultatet är ett ämne som agronomer kallar snabbt kalcium.

Beredningsmetoden består av flera punkter

  1. Ta cirka 200 g krita. Häll upp i en 3-5 liters burk.
  2. Tillsätt 9% ättika. Du kan också använda äpple. Vänta tills blandningen slutar skumma.
  3. Sedan ska du hälla lite ättika igen och vänta på att reaktionen ska gå över. Vätskan hälls i gradvis tills väsningen slutar. Denna mängd krita tar cirka 1 liter vinäger.
Bild
Bild

Som ett resultat av en kemisk reaktion bildas kalciumacetat . Ämnet löses upp i vatten och absorberas lätt av rotsystemet hos gurkor och andra växter. Kompositionen från burken måste spädas med rent vatten så att 10-12 liter lösning erhålls. Det är viktigt att tillsätta ättikan i små portioner för att övervaka reaktionen. Överdriven vätska kommer att öka surheten i kalklösningen.

Bild
Bild

Du kan använda krita för att göra en gurka medicin . Det räcker att blanda denna komponent med vatten och kaliumpermanganat så att rosa gräddfil erhålls. Blandningen används för att behandla gråröta. För beredning av alla kalkiga kompositioner rekommenderas att slipa ämnet i förväg till mjölets tillstånd. Detta kan göras med vilken som helst tillgänglig metod, även med en enkel kavel.

Hur kan du mata?

Krittgödselmedel kan användas när man odlar gurkor i det öppna fältet eller i ett växthus. Det finns flera sätt att använda formuleringarna. Var och en är utformad för att lösa ett specifikt problem.

  1. Det torra krossade ämnet kan helt enkelt spridas ut i trädgården på hösten. I det här fallet kommer krita mycket tid att ändra jordens sammansättning.
  2. Krittlösningen kan användas för vattning. Dessutom kan den appliceras på tom jord före plantering eller under perioden då gurkorna redan är i marken.
  3. Den enklaste kritlösningen appliceras direkt under växten. I detta fall bör cirka 0,5 liter vätska tillsättas under varje gurka. Detta kommer att ge näring åt växten, minska surheten i jorden. Det rekommenderas att vattna gurkorna med krita på våren när de är unga och kräver ytterligare skydd.
  4. En blandning med kaliumpermanganat gör att du kan bli av med gråröta, som ofta visas på gurkor i växthus. Först, med hjälp av en massa gräs eller ett blad av själva växten, tas plack bort. Senare beläggs stjälkarna med en krämig komposition.
Bild
Bild

Applicera inte kritgödsel och annan toppdressing samtidigt . Om busken är liten, kan 2-3 dagar efter användning av lösningen tillsättas ämnen med kväve. Om busken är stor, är det värt att använda fosfor-kaliumgödselmedel efter krita. Parallell utfodring kommer att leda till att gurkor helt enkelt inte kan absorbera alla näringsämnen.

Rekommenderad: