Infusion Av Vitlök För Sprutning Av Växter: Skadedjurskontroll Och Infusion Av Vitlökspilar För Att Gödsla Trädgården, Tinktur Mot Sjukdomar

Innehållsförteckning:

Video: Infusion Av Vitlök För Sprutning Av Växter: Skadedjurskontroll Och Infusion Av Vitlökspilar För Att Gödsla Trädgården, Tinktur Mot Sjukdomar

Video: Infusion Av Vitlök För Sprutning Av Växter: Skadedjurskontroll Och Infusion Av Vitlökspilar För Att Gödsla Trädgården, Tinktur Mot Sjukdomar
Video: Garlic Juice Pesticide Recipe 2024, Maj
Infusion Av Vitlök För Sprutning Av Växter: Skadedjurskontroll Och Infusion Av Vitlökspilar För Att Gödsla Trädgården, Tinktur Mot Sjukdomar
Infusion Av Vitlök För Sprutning Av Växter: Skadedjurskontroll Och Infusion Av Vitlökspilar För Att Gödsla Trädgården, Tinktur Mot Sjukdomar
Anonim

Varje år bekämpar trädgårdsmästare skadedjur, sjukdomar och försöker befrukta varje centimeter av jorden så bra som möjligt. Nyligen har naturläkemedel blivit allt populärare, eftersom de är miljövänliga och billiga. Vitlök är efterfrågat bland naturliga insekticider och gödningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Under hela säsongen kan du använda naturläkemedel tillagade med vitlök för att behandla växter. Denna enkla lösning låter dig byta ut många kemikalier. Fördelarna med ett så enkelt ämne är uppenbara. Dessutom har vitlökslösningar många fördelar.

  • Enkel förberedelse är en av de viktiga egenskaperna. På kort tid och från ett minimum av ingredienser kan du skapa ett gödningsmedel, insekticid eller en utmärkt hjälpare i kampen mot sjukdomar.
  • Det är mycket bekvämt att sätten att använda vitlök är mycket enkla. Det finns inget behov av något supernova och otillgängligt. Allt är mycket tydligt: sil, vatten eller spray.
  • Du kan använda vitlöksformuleringar länge, och de blir inte mindre effektiva av detta. Hos parasiter är naturliga lösningar inte beroendeframkallande, till skillnad från kemiska.
  • Miljövänlig vitlök kommer inte att påverka den odlade växten eller människor negativt.
Bild
Bild

Trots det stora antalet positiva aspekter kännetecknas infusionen av vitlök för sprutning av växter och dressing av vissa nackdelar

  • En viss dos bör strikt följas. När allt kommer omkring, om normerna inte tas enligt receptet, kan de bearbetade plantorna till och med dö.
  • Vid massiva attacker av skadedjur är vitlöksmedel inte effektiva. Bättre att använda kemikalier.
  • Det finns inget direkt resultat från naturliga tinkturer. Du måste använda dem regelbundet för att bota sjukdomar eller bekämpa skadedjur.

  • Om växterna blir sjuka eller angrips av skadedjur kan vitlök bara hjälpa till i de inledande stadierna av lesionen.
Bild
Bild

Receptöversikt

Det finns många saker att göra i trädgården med vitlöksmedel. Det finns många recept som använder olika delar av vitlök. Naturligtvis sticker de vanligaste ut bland dem.

Vitlökspilar de har länge använts för att förbereda en användbar infusion, eftersom detta unika verktyg är lämpligt för bearbetning av nästan vilken växtkultur som helst. För två kilo krossade pilar tas åtta liter vatten. Alla ingredienser blandas i en hink och infunderas hela dagen.

Bild
Bild

Därefter ska lösningen filtreras, spädas med vatten och tillsättas ytterligare 40 gram tvätttvål. Det senare är nödvändigt så att infusionen vid vidhäftning vidhäftar bättre till bladen.

  • Ett av de klassiska recepten innehåller i princip vitlökhuvuden tillsammans med skrov . Vid tillagning krossas de och fylls med dem i en mörk behållare med 50 procent. Det återstående utrymmet ska fyllas med vatten. Infusion varar tio dagar - och alltid i ett mörkt rum.

    Resultatet är ett koncentrat som endast kan användas efter utspädning. För 10 liter vatten tas endast 25 ml av ett sådant ämne. Infusionen förvaras i sex månader, men samtidigt ska den stå på en sval plats.

Bild
Bild

Ett snabbt infusionsrecept för vitlök innehåller ett kilo skalade vitlökshuvuden . De är preliminärt krossade. Det är endast nödvändigt att fylla på med varmt vatten i en volym på fem liter. Det tar bara en timme att laga mat. Kombinera de återstående skivorna med vatten (cirka en liter) och låt stå i 2 timmar. Därefter sila och kombinera båda lösningarna, tillsätt vatten för att göra totalt tio liter. Före användning späds produkten i ett förhållande av en till tre.

Bild
Bild
  • Från brun ruttna, skorv och rost, ta vitlök och vatten i förhållandet 1 till 1, låt det vara varmt i 10 dagar . När produkten är klar filtreras och späds den ut: 25 milliliter per hink vatten.

Bild
Bild

För mjöldagg och senblåsa använder trädgårdsmästare vitlökshuvuden, krossade till välling . Vanligtvis blandas de med en tesked torr senap och varmt vatten tillsätts. På en dag är infusionen klar. Innan sprutanläggningar ska produkten filtreras och sedan spädas med 8 liter vatten.

Bild
Bild

Med fruktruttning krossas 100 gram vitlök med köttkvarn och kombineras sedan med en liter uppvärmt vatten . Produkten är klar om 8 timmar. Före användning bör en flaska lysande grönt tillsättas till lösningen och blandas. Den resulterande substansen späds ut i förhållandet 1 till 10.

Bild
Bild

För att skrämma bort Colorado -potatisbaggen kan du använda följande infusion: för tio liter vatten tas ett och ett halvt kilo celandine och sex krossade vitlökshuvuden. Efter fem dagar filtreras produkten och kompletteras med tre till fyra matskedar tvål.

Bild
Bild

Insekts skadedjur kan avvisas av en blandning av vitlök med malört (fem huvuden respektive ett kilo). Alla komponenter ska krossas och sedan fyllas med en hink med vatten. Ämnet kommer att vara klart om tre dagar. Därefter måste den filtreras och kompletteras med tvålvatten.

Bild
Bild

Vitlöks-maskroslösning är ett utmärkt botemedel mot insektsskydd . För dess beredning tas ett kilo maskrosrötter och blad, krossas och hälls i en hink med vatten. Efter två dagar tillsätts krossade vitlökhuvuden i mängden fem bitar till blandningen. Sedan lämnas tinkturen i 24 timmar. Därefter måste den filtreras och kan användas.

Bild
Bild

Hur kan du använda den?

Det är ingen hemlighet för erfarna trädgårdsmästare och trädgårdsmästare att infusion av vitlök på vatten är ett utmärkt skyddande medel mot skadedjur och sjukdomar. Det används ofta för gurkor, tomater, kål, spenat. Nästan alla odlade växter sprutas med vitlöksprodukter.

Bild
Bild

Vitlök har också en effekt när den planteras bredvid vissa växter. Till exempel i trädgården kan den planteras bredvid rosenbuskar för att skydda dem från mjöldagg. Bredvid vinbär är det en barriär för spindelmider och i grönsaksbäddar - för gnagare.

När du använder vitlöksinfusion är det viktigt att välja ett specifikt väder . Till exempel, på regniga dagar, kommer alla ansträngningar från bearbetningsanläggningar att reduceras till noll. Sprutningstiden spelar också en roll, så det är bättre att föredra morgon- eller kvällstimmarna.

Bild
Bild

För skadedjursbekämpning

Vitlök är effektivt mot många skadedjur. Det bör dock klargöras att infusioner från det inte dödar insekter, utan bara skrämmer bort. Detta beror på innehållet i sammansättningen av ett ämne såsom diallyldisulfid. Det luktar väldigt starkt och när det kommer i kontakt med odlade växter döljer det faktiskt deras riktiga lukt. Som ett resultat kommer skadedjur att kringgå växterna.

Vitlökslösningar kan hjälpa till att hantera morotfluga, kålfjäril, kålskopa, kålmöl. Det är värt att förtydliga det om vädret är bra kan effekten av diallyldisulfid kvarstå i flera dagar.

Bild
Bild

För att skydda växter mot skadedjur som bladlöss, larver och thrips, bör du använda en infusion av maskrosstam och löv med tillsats av vitlök. På bara två dagar är det effektiva botemedlet klart.

Vuxna parasiter och larver kan dödas precis i jorden . För att göra detta måste du förbereda ett avkok av vitlök, lökskal, tobaksdamm och vatten. Alla ingredienser kombineras, kokas och kokas i två timmar. Efter att ha insisterat på en dag tillsätts 50 gram vitlöksvälling och fem liter vatten till produkten. Efter det kan du vattna de nödvändiga sängarna.

För att skrämma bort gnagare (som möss och mol) kan du placera vitlök i deras hålor. Det är också effektivt att sprida skivor runt färdiga drag. Skadedjur gillar inte den skarpa vitlökslukten. Nackdelen med denna metod är att en stor summa pengar kommer att krävas.

Bild
Bild

Doften av vitlök är också obehaglig för fåglar . Det är därför som vissa trädgårdsmästare hänger den på träd. Dessutom kan kronorna sprutas med en infusion av vitlök och peppar. Det fungerar dock bara fram till det första regnet.

Sjukdomsbehandling

Vitlök bekämpar framgångsrikt olika svampsjukdomar på grund av dess bakteriedödande och antiseptiska egenskaper. I många grödor förhindrar det utveckling av rost, senblåsa, bakterios, skorv, gråröta. Som praktiken har visat, det är mer effektivt att behandla växter för profylax än att bota senare . Till exempel blir grannskapet av vitlök i sängarna skyddet för gurkor från bakterios.

Bild
Bild

Från vitlökspilar kan du göra ett koncentrat, som sedan används för att vattna jorden i landet, både i gångarna och under grödor. Det är bättre att spraya tomater i förväg med en lösning av vitlök och tvål från phytophthora. Sådan bearbetning bör göras minst fyra gånger under en säsong.

Innan man planterar ettåriga under vårmånaderna är det lämpligt att bearbeta jorden med vitlökinfusion . Detta görs vanligtvis en dag innan plantorna planteras. När blommorna växer kan du sprida vitlökspilar bredvid dem som ett avskräckande medel mot skadedjur.

I kampen mot sjukdomar och för att förebygga dem planteras vitlök direkt nära växterna, infusioner från det används vid vattning och sprutas också med dem. Till exempel, en förebyggande åtgärd mot senröda för gladioli är att plantera vitlök på varannan rad med blommor . Att vattna jorden med högkoncentrerade vitlökinfusioner har också en fördelaktig effekt. För bästa effekt kan du också använda en löklösning med dem. De förbereds dock separat, och anslutningen sker först före användning.

Bild
Bild

Det är värt att notera att det finns fler antimikrobiella och svampdödande egenskaper i vitlöksklyftor, och det finns mindre av dem i pilar. Vitlökfytoncider kan förstöra cellväggarna hos patogena mikroorganismer och sedan sippra in i cytoplasman. Här saktar de ner aktiviteten hos patogenenzymer och minskar deras andningsaktivitet.

Men inte alla fytopatogener är mycket känsliga för vitlöksfytoncider. Det bästa av allt är att en doftande växt klarar av senblåsa, mjöldagg, fruktrutt.

Vitlök kan inte bara hantera mikroorganismernas sporer utan också med mycelets celler . Som ett resultat undertrycks reproduktionen av svampar helt enkelt. Det är viktigt att komma ihåg att vitlökinfusioner inte hjälper mot peronosporos, eftersom vitlök i sig är benägen för denna sjukdom. Det är också nästan ineffektivt i kampen mot fusarium.

Bild
Bild

Gödsel

Toppdressing med vitlök kommer att vara fördelaktigt för många grödor. Till exempel kommer potatis, morötter, sallader, äggplanter, paprika, tomater, olika typer av kål att trivas bredvid denna aromatiska växt. Blandat med vitlökhuvuden kan du plantera spenat, ruccola, mynta, dill, persilja, eftersom detta kommer att ha stor effekt på deras avkastning. Hallon- och vinbärsbuskar reagerar också positivt när de matas med vitlök.

Bild
Bild

Ett utmärkt gödningsmedel erhålls om flera tabletter bärnstenssyra späds ut i en lösning av vitlök. Som ett resultat kommer plantorna att blomma praktfullt efter att ha använt ett sådant botemedel.

Det är också bra att använda denna lösning efter kallt väder. Vätskan kan användas både för bevattning och för sprutning av markdelen.

Rekommenderad: