Mata Kål Med Kycklingavfall: Kan Du Mata Det Utomhus? Hur Vattnar Man I Ett Växthus? Hur Kan Du Göra Plantor Till Gödselmedel?

Innehållsförteckning:

Video: Mata Kål Med Kycklingavfall: Kan Du Mata Det Utomhus? Hur Vattnar Man I Ett Växthus? Hur Kan Du Göra Plantor Till Gödselmedel?

Video: Mata Kål Med Kycklingavfall: Kan Du Mata Det Utomhus? Hur Vattnar Man I Ett Växthus? Hur Kan Du Göra Plantor Till Gödselmedel?
Video: Växthus värme natten 3 sätt behålla värmen i växthuset eller tunneln under natten 2024, Maj
Mata Kål Med Kycklingavfall: Kan Du Mata Det Utomhus? Hur Vattnar Man I Ett Växthus? Hur Kan Du Göra Plantor Till Gödselmedel?
Mata Kål Med Kycklingavfall: Kan Du Mata Det Utomhus? Hur Vattnar Man I Ett Växthus? Hur Kan Du Göra Plantor Till Gödselmedel?
Anonim

Kål är en av de mest använda grönsakerna i matlagning. Du kan laga många läckra och hälsosamma rätter från det. Det är ingen hemlighet för någon att kål innehåller den största mängden vitaminer. Men erfarna trädgårdsmästare vet att det är mycket svårt att ta hand om en grönsak, eftersom det är en ganska nyckfull och krävande gröda.

Bild
Bild

Tidigare användes främst kemiska preparat för att mata grödan . Naturligtvis är de effektiva, men glöm inte att kål, tillsammans med vitaminer och mineraler, absorberar kemikalier från sådana läkemedel som sedan kommer in i människokroppen. Det är därför sommarinvånare idag föredrar naturligt gödningsmedel, bland annat kycklinggödsel är en favorit.

Särdrag

Korrekt och snabb matning av kål med näringsämnen är nyckeln till att skörda en utmärkt skörd. Kycklinggödsel är ett av de mest populära organiska gödningsmedlen, som kännetecknas av en rik och värdefull komposition. Detta är en naturlig substans, som är flera gånger högre i egenskaper, sammansättningskvalitet och effektivitet än dyra läkemedel som säljs i butiker.

Kål behöver och kan matas med fågelspillning. Detta naturliga organiska tillskott har ett antal funktioner och fördelar.

  • Främjar mognad av grödan.
  • Mättar jorden med kväve, vilket är så nödvändigt för kulturen för aktiv tillväxt.
  • Ökar produktiviteten.
  • Ger näring åt grönsaken med alla nödvändiga vitaminer och mikroelement.
  • Släpper inte ut fosfater vid sönderdelning.
  • Återställer jordens egenskaper och sammansättning. Om jorden för plantering är utarmad ganska sent på hösten eller tidig vår är det värt att lägga kycklingavfall till den före plantering. Gödsel normaliserar syrabalansen, återställer mikroflora och förhindrar ogräs.
  • Kan användas för alla typer av jord.
  • Effektivitet och prisvärdhet. För dem som bor i byn, som har kycklingar på gården, är befruktning av kål med spillning i allmänhet inget problem.
Bild
Bild

Kycklinggödsel innehåller många spårämnen - dessa är kalium och magnesium, zink och mangan och många andra. Gödningsmedlet är rikt på organiska och fosfatföreningar.

Träning

För att uppnå önskad effekt måste du veta hur du förbereder kycklinggödsel för användning. Experter rekommenderar kategoriskt inte att använda rent gödningsmedel. Kycklingspillning i en så stark koncentration kan skada kulturen - den måste spädas med vatten.

För att förbereda en infusion för befruktning behöver du:

  • kycklingspillning - 500 gram;
  • vatten - 10 liter.

Ingredienserna blandas. Det är bäst att använda en öppen behållare för blandning. Infusionen ska stå under solen i 2 dagar. Det måste omröras var 3-4: e timme.

Bild
Bild

Vidare måste det infunderade gödningsmedlet spädas igen före applicering . För 1 liter av kompositionen behövs ytterligare 10 liter vatten. Om du behöver ett mer koncentrerat gödningsmedel för att mätta jorden med kväve behöver du inte behålla infusionen i 2 dagar - späd ut det med vatten och använd det direkt.

Detta gödningsmedel är idealiskt för både plantor och mogna kålhuvuden. De rekommenderas att mata kålen under växtsäsongen.

Introduktion

Gödsla med kycklingavfall mycket noggrant och korrekt. Det finns en viss ordning:

  • den beredda infusionen hälls uteslutande på öppen mark, mellan raderna;
  • det är omöjligt att vattna kålen med gödningsmedel ovanifrån eller spruta det;
  • en inte särskilt koncentrerad infusion kan appliceras på jorden högst 3 gånger per säsong, koncentrerat gödningsmedel appliceras endast 1 gång före plantering.

Det rekommenderas inte heller att hälla kålen kraftigt med infusion. Erfarna trädgårdsmästare rekommenderar att du använder 1 liter infusion för 1 kålhuvud.

Rekommenderad: