Askfaner (12 Foton): Vit, Olivoljig Och Brun Aska Faner I Fjärran Östern, Andra Färger Och Textur

Innehållsförteckning:

Video: Askfaner (12 Foton): Vit, Olivoljig Och Brun Aska Faner I Fjärran Östern, Andra Färger Och Textur

Video: Askfaner (12 Foton): Vit, Olivoljig Och Brun Aska Faner I Fjärran Östern, Andra Färger Och Textur
Video: Потолок из фанера, гвл, мдф, 2020-йил 2024, Maj
Askfaner (12 Foton): Vit, Olivoljig Och Brun Aska Faner I Fjärran Östern, Andra Färger Och Textur
Askfaner (12 Foton): Vit, Olivoljig Och Brun Aska Faner I Fjärran Östern, Andra Färger Och Textur
Anonim

Inredningen kan dekorera vårt hem utan erkännande. För att inreda ett hus med vackra möbler är det lämpligt att först studera i detalj vilka material det var tillverkat av. Ofta hör konsumenterna okända fraser som "askfaner" eller "ekfaner" - och är förvirrade eftersom de inte vet vad det betyder.

Askfaner är det mest populära bland andra träslag vid tillverkning av möbelprodukter .… Denna faktor beror på fördelarna jämfört med andra material: attraktivt utseende, hållbarhet, bred färgpalett. Det finns också ett minus, och det hänvisar till kostnaden - askprodukter kanske inte är överkomliga för alla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

I översättning betyder naturligt och attraktivt material "askfaner" "foder". I produktionsprocessen erhålls materialet från askträ. Detta tyder på att dess struktur inte har en negativ effekt på människokroppen. Därigenom naturfaner har en stor fördel jämfört med konstgjorda produkter.

Askfaner är som ett ark av trä. Det används ofta vid dekoration av olika element och är mer populärt i möbelns estetiska utseende.

Designers tycker mycket om att använda detta byggmaterial, eftersom det dekorerar huset och verkligen skapar en lyxig interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och färger

Faner - ett lager av trä som inte överstiger 3 mm . Många uppskattar det för sin naturliga träkorn. Det finns olika typer av aska, de skiljer också mellan tränyanser: brun, olivolja, vit, med en något märkbar gulhet och andra. Dess fördel är dess uttalade konsistens.

Omålat faner passar perfekt in i interiören där pastellfärger råder … Den kombineras med en mängd olika färger: till exempel sand eller beige-orange, samt olivolja, ljusblå, djupbrun, lila (och dess nyanser) och många andra. Tonad faner utökar användningsområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller hårdhet är trä inte sämre än vit ek. Det är värt att notera att asketrä inte är särskilt motståndskraftigt mot sönderfall, men det är hållbart och har utmärkta egenskaper för att skapa faner. Tak och väggar är täckta med vit ask, som fyller rummet med mys.

Noble Far Eastern ash är perfekt för ett badrum - dess yta är behaglig vid beröring, dessutom släpper materialet ut antiseptika i luften. Fjärran Östern askträd tjänar i många år (cirka 20 år).

Askrot är särskilt efterfrågat för dekoration i USA och Fjärran Östern.

Bild
Bild

Var tillämpas det?

På grund av sina minimala underhållskrav används askfaner för:

  • golvbeläggningar;
  • interiör tillbehör;
  • dörrar;
  • bilklädsel;
  • avslutar;
  • möbelprodukter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast används askfaner för att skapa unika möbler . Materialet ser väldigt intressant ut i kombination med ljusa detaljer, liksom tillbehör. Ofta använder designers det tillsammans med andra material: glas, plast eller metall. Askfaner är populärt i så trendiga riktningar som högteknologi, minimalism, som kännetecknas av enkelhet och kortfattadhet, och ser också bra ut i den skandinaviska stil som är vanlig över hela världen.

I dessa riktningar dominerar som regel klara linjer och strikta silhuetter, därför passar askfaner in i dem mycket harmoniskt och betonar den raffinerade smaken hos husets ägare. Och även askfanér används för dörrar - de är inte läskiga att installera i badrum, kök och andra platser med ett speciellt mikroklimat, eftersom materialet är fukttåligt.

Husets ägare upplever stort nöje när de går in och ut genom en snygg dörr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Askfaner är ett utmärkt fynd för att dekorera alla hus eller lägenheter; det uppfyller alla krav från moderna människor . Ofta används det inte bara för att skapa möbler, utan också som ett efterbehandlingsmaterial. Det är inte för ingenting som designers älskar askfaner så mycket, eftersom det skapar en mysig atmosfär, och du kan skapa en mängd interiörer av det: enkelt eller tvärtom fantastiskt.

Rekommenderad: