Smyckeskrin (83 Bilder): Smyckeskrin Av Trä, Andra Stora Och Små Modeller För Förvaring Av Smycken

Innehållsförteckning:

Video: Smyckeskrin (83 Bilder): Smyckeskrin Av Trä, Andra Stora Och Små Modeller För Förvaring Av Smycken

Video: Smyckeskrin (83 Bilder): Smyckeskrin Av Trä, Andra Stora Och Små Modeller För Förvaring Av Smycken
Video: KÖPT HUS MITT I SKOGEN 2024, Maj
Smyckeskrin (83 Bilder): Smyckeskrin Av Trä, Andra Stora Och Små Modeller För Förvaring Av Smycken
Smyckeskrin (83 Bilder): Smyckeskrin Av Trä, Andra Stora Och Små Modeller För Förvaring Av Smycken
Anonim

Den moderna fashionistan strävar efter att vara omgiven av vackra saker. Och när det gäller att välja en smyckesarrangör, föredrar hon att köpa en elegant smyckeskrin. Från materialet i den här artikeln kommer du att ta reda på vad dessa tillbehör är, vad de är gjorda av och vad du ska leta efter när du väljer det alternativ du gillar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Smyckeskrin är små lådor i olika former som rymmer favorit smycken för kvinnor. I gamla dagar kallades sådana föremål för korgar och skålar . Gemensamt för alla arter var närvaron av ett lock och ett lås. Tack vare detta skyddade lådan inte bara smycken från damm, fukt, skadligt ljus och föroreningar, utan räddade dem också från stöld.

Moderna smyckeskrin kännetecknas av ett brett utbud av former och nyanser.

De kan vara klassiska eller ergonomiska, eleganta och kreativa, väldigt små och optimalt rymliga . Produkterna skiljer sig åt i tillverkningsmaterial och design. De kan klassificeras enligt flera kriterier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter form

Formen på smyckeskrin kan vara olika: de kan vara klassiska rektangulära, fyrkantiga, runda, ovala, hjärtformade, triangulära, prismatiska . Dessutom kan du på rea hitta produkter i form av 6- och 8-sidiga. Produkten kan ha strikta geometriska eller släta linjer, dess hörn kan vara rundade, skurna, trubbiga, raka.

En stor del av produkterna är utrustade med en liten spegel . Dess form och storlek varierar - det kan uppta både hela området under locket och en liten del av det. Det är emellertid inte alltid lämpligt att inkludera en spegel i utformningen av lådor, eftersom själva lådan ligger på ett toalettbord med en stor spegel. I vissa fall överstiger dess storlek inte storleken på en spegel, som är monterad i en pulverlåda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med antalet nivåer

Produkter som säljs av märken kan vara en-, två-, tre- och flerskiktad . Antalet nivåer ökar funktionaliteten hos modifieringarna, tillsammans med detta ökar också storleken på korgarna. Samtidigt skiljer sig modellerna på flera nivåer (till exempel 4-nivåer) ofta i grunt djup. En låda med flera nivåer har ofta enstaka eller dubbla fack. Vanligtvis separeras dessa fack med en eller två partitioner.

En enda nivå organisator är vanligtvis uppdelad i flera fack . Deras storlek är olika, vilket gör att du kan placera smycken av olika storlekar och ändamål. Separata fack möjliggör tät fixering av smycken; ringar, manschettknappar och örhängen placeras i dem. För armband, halsband och pärlor är facken rymligare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att öppna mekanismen

Organiserade förvaringssystem för kistor gör att smycken kan ordnas inuti i ett visst mönster, vilket är bra för att upprätthålla intern ordning. Idag finns det praktiskt taget inga modeller där du behöver vika allt i rad: storleken på facken är utformad strikt för vissa smycken.

Inuti produkten kan det finnas olika hyllor, lådor, fack, uppdelade efter vissa funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt är mekanismen för att öppna och stänga lagringskammare annorlunda:

  • i ett fall räcker det bara att öppna locket så öppnar allt innehåll;
  • i en annan måste du dra ut miniatyrlådor, som en byrå;
  • i det tredje kan det nedre blocket förlängas och det övre kan lyftas;
  • ibland rör sig de övre och nedre blocken isär i olika riktningar, och det centrala kvarstår på plats;
  • någonstans är transformationssystemet helt roterande, de övre och jämna sidoelementen kan röra sig;
  • i vissa modifikationer tillhandahålls närvaron av en andra botten;
  • ibland har lådan flyttbara block, i andra fall har den en fällbar spegel;
  • modellen kan ha både lådor och dörrar som hängande köksskåp.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa sorter liknar kinesiska pussel på sättet att öppna. Deras element kan öppna åt olika håll, medan det vid första anblicken är svårt för en vanlig man att förstå hur och vad man ska öppna. Utformningen av sådana produkter kan vara både lakonisk och ovanlig.

Modeller är också anmärkningsvärda, där inte bara horisontella utan även vertikala ytor används för förvaring . Till exempel kan en modell ha tre lådor och 2 sidodörrar med fästelement för förvaring av armband. Sidodörrar kan inte bara svänga, utan också svänga tillbaka. I detta fall är vertikala lagringssystem placerade på lådans sidopaneler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också sådana förvaringssystem när lådan har en toppanel med fack för förvaring av ringar, örhängen och armband, och förutom det, ett inbyggt sidolagringssystem för dyra smycken i form av ett par lådor. Dessutom kan varje organisatorblock levereras med sina egna lås . Sådana modeller är praktiska, för för att ta ett visst smycke behöver du inte öppna onödiga fack.

Efter överenskommelse och inredning

Lådor med fack för smycken kan vara standard - utan eller med handtag. Produkter av den första typen används hemma, installerade på ett toalettbord. Alternativ för den andra gruppen kan erbjuda transport, de köps ofta som researrangörer, åker på en resa eller en lång resa. Handtagen på de andra modellerna är mycket bekväma, och produkterna av denna typ i sig liknar små handväskor för kvinnor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beslag till korgarna är olika . Några av dem har ett enda lås som öppnar alla lådor. Det här är modeller för dyra smycken (till exempel guld, silver, platina med ädelstenar). Andra ändringar har små handtag för olika individuella fack där smycken kan förvaras.

Handtaget kan vara runt eller tillverkat i form av en rosett, som i köksskåp och garderober.

Dessutom finns det modeller till salu med ett separat lås för smycken och små handtag för smycken. Lås kan inte bara vara funktionella, utan också dekorativa . Till exempel, om i det första fallet en liten nyckel används, kan varianterna av den andra typen ha ett magnetlås. Detta är praktiskt för vanliga smyckeskrin eftersom det förhindrar smycken från att spilla ut om lådan vänds av misstag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter tillverkningstyp

Baserat på produktionsmetoden kan modellerna vara industriell, exklusiv design eller handgjord av improviserat material . Produkter av den första typen kännetecknas av sin styrka, formklarhet och strikta symmetri. De är ofta gjorda med en stel ram och kan ha en komplex intern organisator. Till exempel kan lådan vara en cylinder som öppnas i två halvor, vars halvcirkelformade dörr kan ha fack med en vridningsmekanism.

Designer -motsvarigheter utmärks av sitt kreativa utseende . De är inte massproducerade, är ofta mycket dyrare och uppskattas i glamorösa miljöer. Skåp tillverkade av hantverkskvinnor av skrotmaterial varierar i form och design. Ofta är de inte så rymliga, men för det mesta, överdådigt dekorerade med alla typer av inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter lagringstyp

I den klassiska versionen betyder en smyckeskrin att förvara smycken i en låda. men Tillsammans med konventionella produkter erbjuder tillverkarna kreativa alternativ som är utformade som utomhushängare för damsmycken.

I detta fall kan produkten kombineras. Till exempel, med en liten storlek, kan den hålla några delar av smycken inuti och lagra, säg, ringar utanför. Vissa sorter liknar till och med mini-rack, andra liknar stängda lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Varje typ av låda har sina egna egenskaper och, tillsammans med storleken, bestämmer kapaciteten.

Dimensionerna på smyckeskrin kan vara mycket olika (från små till stora), vilket beror på köparens interna arrangör, form och önskemål . Till exempel kan måtten på en rektangulär variant med en nivå vara 11x14x5 cm. Samtidigt kan produkten väga bara 100 g. En målad låda för Khokhloma utan interna skiljeväggar kan ha måtten 12x11x6 cm.

Alternativ med flera nivåer har dimensioner på 21, 5x15, 5x13 cm, parametrarna för enkla produkter kan vara 27x18x7, 24x19x9 cm. Storleken på vissa produkter ligger nära böckernas mått. Ibland är de mycket större - 48x38x28 cm.

Höjden kan nå 25 cm eller mer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka material är de gjorda av?

Idag används olika råvaror vid tillverkning av smyckeskrin och fodral. Till exempel är sådana produkter tillverkade av sten, glas, trä och dess derivat, guld, läder, metall. Dessutom kan produkter vara kristall, porslin, silver. Varje typ av material ger produkten en speciell smak, som skiljer sig åt i dess prestandaegenskaper.

Samtidigt finns det i alla rader både enkla (koncisa) alternativ och produkter som är komplexa i konstruktion och design

Trämodifieringar är de vanligaste - de är varierande i design, träslag som används, kan dekoreras med snidning och lackering, samt rika beslag och mönster. De kan antingen vara på en eller flera nivåer, med eller utan snidade ben, industriella eller handgjorda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stenprodukter anses vara en av de vackraste . Spole, jade, malakit, lapis lazuli, rhodonit, charoite används i produktionen. Varje alternativ kommer att hålla längre än analoger från andra råvaror, vilket tilltalar ögat med estetisk attraktion och höga uppfattningskostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas- och kristallprodukter ser eleganta och luftiga ut, de används av kvinnor för att lagra de mest värdefulla smyckena. Dessa alternativ kan dekorera toalettbordets toalettbord, vilket antyder att hennes smak är sofistikerad. Att ta hand om sådana produkter är dock svårare än för motsvarigheter av sten eller trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läderanaloger öka interiörens status, se dyr ut i vilken design som helst, lätt att underhålla och hållbar. Detta är valet av män och kvinnor, vanligtvis kännetecknas de av en lakonisk form, och som dekoration har de bara ett lås och finishlinjer. Materialets struktur varierar, det kan vara slätt utan mönster eller med ett enkelt tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Porslin är vanligtvis litet . Ofta är de dekorerade med målning, har böjda ben, ofta dekorerade med förgyllning. De ser ljusa och estetiskt tilltalande ut, men ganska sköra, även om de hittar sin köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallmodeller finns på försäljning mindre ofta, vilket förklaras av efterfrågan. Vanligtvis är deras yta belagd med silver eller tenn. Helt silverartiklar är dyra och små i storlek.

Oftare kan kombinerade alternativ med metall ses på butikshyllorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Idag vet någon fashionista att en köpt låda kommer att se vacker ut i interiören, om du väljer dess design korrekt. Om rummet till exempel är gjort i minimalismens stil är det värt att komplettera det med ett snyggt lakoniskt läderfodral. Det finns inget behov av utsmyckningar här - lådan ska vara extremt enkel.

Men när en produkt väljs för country- eller Provence -stilar försöker de välja ett alternativ med anspråk på elegans . Detta kan vara dekoration med decoupage -teknik, en variant med strass, eller till och med med broderi, dekorativ fläta. Dessutom kan du sätta i en sådan inredning och en låda av målat trä med ett snidat mönster på locket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Formen kan vara väldigt varierande: vissa människor gillar hjärtformade produkter, andra föredrar pulverkompakta modeller och andra gillar gamla presentförpackningar. Andra väljer kistor i form av små byråer till sina smycken. Det finns kvinnor av mode som gillar lådor med utdragbara och lyftceller.

Till salu hittar du alternativ-kistor, resväskor, produkter med design av handväskor, små garderober, mindre versioner av hattlådor . De senaste modellerna är ofta gjorda med scrapbooking -tekniken, dekorerade med blommor och band för större likhet. Dessutom kan du se bokmodeller bland de ovanliga modifieringarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgerna på produkterna är olika. De mest efterfrågade lådorna och fodralen är vita, koraller, bruna . Modeller av nyanser av beige, sand, trä, choklad är populära. Vissa människor gillar produkter med kontrasterande färger. Det kan till exempel vara en duett av vitt och guld, rosa och lavendel, rött och rosa, brunt och grått, mocka och blekrosa, kärr och brunt, lila och vitt.

Anmärkningsvärt är "Paris" -modellerna med ett karakteristiskt arkitektoniskt mönster på vit bakgrund. Dessa är lådor i form av en rektangel, en kvadrat och en tablett.

De utmärks av sin graciösa design, de är små, ibland dekorerade med blommönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Många företag är engagerade i tillverkning av korgar och smycken. Var och en av dem har sin egen vision om stil och design. Bland dem kan flera märken noteras, vars produkter är efterfrågade bland kunderna och har en positiv bedömning:

Pandora - märkeslådor med ekoläder för berlocker, armband och andra smycken;

Bild
Bild
Bild
Bild

IsmatDecor - lädermodeller i ljusa nyanser med utformningen av handväskor;

Bild
Bild
Bild
Bild

Moretto - modeller med fotoramar på framsidan, omslag med en spegel, en, två eller tre nivåer;

Bild
Bild

Mercante - Produkter i mellanklass, tillverkade av lackerat trä;

Bild
Bild

Jakos - modeller för smycken med musikalisk effekt, olika mönster, lämpliga för barn och vuxna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av en låda är en grundlig sysselsättning, eftersom det vid köpet är nödvändigt att ta hänsyn till olika aspekter. Till exempel måste du till en början separera produkterna till kvinnliga och manliga typer . Som regel är herralternativ mer likt fall för förvaring av vissa herratillbehör. Det kan vara fodral för manschettknappar och ringar, researtiklar med klockhållare.

När du tittar närmare på det eller det alternativet måste du vara uppmärksam på åtkomstsystemet . Om bröstet kommer att vara hemma, behöver du inte köpa ett dyrt fodral för guld, dyra kedjor och halsband. I det här fallet kan du köpa en version med magnetlås. De som är intresserade av att välja en modell med lås måste betala mer för köpet. Men sådana ändringar har också fördelar: ingen kommer att kunna få smycken i frånvaro av värdinnan eller ägaren av fallet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken spelar också roll . Det väljs med hänsyn till olika nyanser, bland vilka de viktigaste är antalet smycken, den inre strukturen, storleken på den plats där det är planerat att placera produkten. En rymlig sak är bekvämare, och vägversionen ska vara liten.

Den interna typen av arrangör beror på hur och vad du planerar att lagra. Till exempel, du kan bara välja ett alternativ för pärlor, kedjor, halsband eller köpa en liten modell med celler för broscher, örhängen, ringar och små armband … Ett bra tillägg skulle vara dragspelformade dynor: det är bekvämt att förvara smycken i sådana celler, eftersom de inte blir förvirrade. Dessutom, om det av misstag tappas kommer ingenting att hända dem.

Av samma anledning är det lämpligt att köpa modeller med textilinredning (sammet eller läder).

Bild
Bild
Bild
Bild

Fodret på lådan ska vara mjukt, eftersom grovt tyg kan repa, till exempel känsliga pärlor. Dessutom kommer mjuk materia att ta bättre hand om säkerheten för smycken. Det är oönskat att de lagrade föremålen kommer i kontakt med metallbotten, eftersom de med tiden kan skada detta.

Det är viktigt att produkten matchar interiören i rummet där den ligger . Det kan vara en relaterad nyans eller en liknande form. Till exempel matchas färgen till en av tonerna som används i den inre kompositionen (till exempel färgen på en blomkruka, en figur, en bild på en bild). Även inlägg kan göras i specifika färger (till exempel inläggningar av halvädelstenar).

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en produkt som gåva är det nödvändigt att ta hänsyn till intressen hos den person som presenten köps till. Till exempel, vissa fashionistas gillar handgjorda, andra tror att de bästa produkterna är märkesgizmos … Den tredje är design. Du måste välja ett alternativ som uppfyller personens behov. Till exempel, när en modekvinna har många smycken, är det mer lämpligt att ge henne en stor låda.

Vackra exempel

Låt oss titta på exempel på fotogallerier, som innehåller flera originalföremål värda att köpa:

funktionell modell för en fashionista som har mycket smycken

Bild
Bild
Bild
Bild

alternativ med utdragbara celler, vilket ger lådan en tydlig organisation

Bild
Bild

en produkt med flera nivåer, där du kan lagra dina bästa smycken

Bild
Bild
Bild
Bild

en lakonisk designmodell som kan ta sin rättmätiga plats i en modern inredning

Bild
Bild
Bild
Bild

en inlagd produkt värd titeln på en uttrycksfull accent i ett kvinnligt sovrum

Bild
Bild

ett exempel på utformningen av en låda med en originaldesign som kommer att tilltala alla moderna modekvinnor

Bild
Bild
Bild
Bild

en vacker låda med stenar som kan användas för att förvara dina favoritsmycken

Bild
Bild

en låda med ett lås som en elegant och effektiv organisator för smycken

Bild
Bild

möjligheten att välja en kista med en extraordinär design, som kommer att uppskattas av älskare av allt ovanligt

Bild
Bild

klassisk modell - en låda med ett systematiskt smyckearrangemang i separata celler

Rekommenderad: