Euroshpon: Vad är Det? Ekofinér På Innerdörrar Och Bänkskivor, Materialets Egenskaper Och Dess Tillämpning

Innehållsförteckning:

Video: Euroshpon: Vad är Det? Ekofinér På Innerdörrar Och Bänkskivor, Materialets Egenskaper Och Dess Tillämpning

Video: Euroshpon: Vad är Det? Ekofinér På Innerdörrar Och Bänkskivor, Materialets Egenskaper Och Dess Tillämpning
Video: Hur gör snickaren - Montering av köksbänk och diskho 2024, Maj
Euroshpon: Vad är Det? Ekofinér På Innerdörrar Och Bänkskivor, Materialets Egenskaper Och Dess Tillämpning
Euroshpon: Vad är Det? Ekofinér På Innerdörrar Och Bänkskivor, Materialets Egenskaper Och Dess Tillämpning
Anonim

För en fullfjädrad design av ditt hem är det mycket viktigt att veta vad det är - Euroshpon. Det föreslagna materialet berättar allt om euro-faner, om ekfaner på innerdörrar och bänkskivor. Du kan ta reda på de viktigaste funktionerna i materialet och dess tillämpning.

Bild
Bild

Vad det är?

Material som Euroshpon kom in på marknaden relativt nyligen. Men han har redan lyckats vinna mycket beröm från konsumenterna. Samtidigt håller Euroshpon -nischen fortfarande på att bildas och dess potential för vidare utveckling har ännu inte uttömts med hälften. Kostnaden för europeisk faner är relativt låg.

Ja, detta är ett syntetiskt material, och ordet "faner" i dess namn är bara ett sätt att marknadsföra marknadsföring.

Bild
Bild

Men skynda inte att stänga sidan och leta efter "något mer naturligt". Detta är en modern syntet som helt tar hänsyn till säkerhetskrav och andra tekniska standarder . Euroshpon är inte ett konstruktionsmaterial, utan ett efterbehandlingsmaterial. Det appliceras vanligtvis på en MDF -bas och andra plåtstrukturer.

Beprövade produktionsmetoder har gjort det möjligt att långt överträffa alla naturmaterial med samma profil.

Bild
Bild

Vissa inhemska företag bedriver redan tillverkning av euro-remsa . Men huvuddelen av produkterna levereras fortfarande från utlandet. Dessutom är tekniken mycket mer perfekt utomlands. Vid användning krävs det en tät passform på filmens inre yta och en tillförlitlig, oansenlig placering av lederna. All deformation kommer att vara tydligt synlig och bör betraktas som ett tecken på avslag.

Bild
Bild

Även om bilden av vilket träd som helst kan överföras till dörrbladet, är brunt trä oftast att föredra. Skuggan kan vara vad du vill. Men reproduktionen av texturen krävs. Även efterfrågad:

  • vit;
  • beige;
  • diskret grå;
  • pärla;
  • pastellfärger.
Bild
Bild

Vad är skillnaden?

Framkomsten av Euro strip på hemmamarknaden inträffade först 2017. Den innehåller inga träkomponenter alls. En rent polymerprodukt är mycket mer motståndskraftig mot vanligt trä av något slag mot ruttning, sönderdelning, sväller inte från kontakt med vatten . Genom sitt utseende är det omöjligt att skilja euro-träfaner från den traditionella versionen, även om designen undersöks av en specialist. Teknologer har lärt sig att reproducera inte bara ritningar, utan också en komplex rumslig struktur.

Bild
Bild

Dessutom är materialet konstruerat för långvarig drift under ogynnsamma förhållanden i kontakt med aggressiva medier.

Lägga märke till:

  • hög estetik;
  • förmågan att reproducera ett träd av något slag till minimal kostnad;
  • strikt identitet av färger även i olika satser för en beställning (vilket i princip inte kan garanteras vid användning av naturligt trä);
  • noll brandrisk;
  • utmärkt mekanisk hållfasthet.
Bild
Bild

Euroshpon, liksom ekofinér, tillverkas enligt samma typ av teknik . För tillverkningen används CPL -tekniken. De ursprungliga komponenterna är också desamma. Under produktionsprocessen avlägsnas 100% av luften från de använda materialen. Det blir inte så stor skillnad för priset heller. Därför måste det slutliga valet göras med personlig preferens i åtanke.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Bland fördelarna med Euro-stripen, som redan anges, är dess utmärkta hårdhet. Detta material behåller sina egenskaper länge även i en fuktig miljö. Han:

  • lätt att städa;
  • blekna lite i solljus;
  • stöder inte eldspridning;
  • avger inte farliga ämnen vid höga temperaturer;
  • utesluter bildandet av bakteriekolonier;
  • motståndskraftig mot slitage.
Bild
Bild

Om euro -faner inte har allvarliga defekter kommer det att fungera i många år. Naturligtvis är det nödvändigt att systematiskt rengöra ytan från blockeringar. För att göra detta, välj noggrant ett tvättmedel som bevarar PVC -filmen.

Använd inte slipmedel, aceton. Det är också oönskat att använda alkoholhaltiga och sura medel!

Bild
Bild

Euro-remsans fuktbeständighet är tillräcklig för användning i ett separat eller spolat badrum . Det finns helt enkelt ingen risk för allergiska reaktioner. Kostnaden för en sådan produkt är ganska acceptabel för de allra flesta. Mångfalden av färger vittnar också till sin fördel.

Bild
Bild

Vanligtvis räcker det med en vanlig mikrofiberduk för ytvård. Torka efter sådan rengöring är obligatoriskt. Detta minimerar graden av kontakt med vatten. Användning av vaxpoleror rekommenderas också. Tack vare dem tas bort befintliga repor, dessutom minskar risken för nya deformationer.

Bild
Bild

Euroshpon är, precis som eko-faner, resistent mot repor och flis.

Ett speciellt lager av polymerer förhindrar att nätet delamineras . Ljudisolering är dock märkbart mindre än för naturliga trädörrar. Men med sådana överkomliga priser är det till och med svårt att betrakta det som en verklig nackdel. Dörrar av detta material är relativt lätta.

Bild
Bild

Och med en stark inverkan skadas de lätt. Det är nästan omöjligt att restaurera och renovera dem . Materialets syntetiska ursprung stör det naturliga luftutbytet. Du måste använda luftkonditioneringsapparater eller systematiskt ventilera rummet. Med rätt övervägande av alla funktioner kan du använda Euroshpon i många år utan några klagomål.

Bild
Bild

För att ännu tydligare representera egenskaperna hos detta material är det lämpligt att jämföra det med en annan populär lösning - PVC . När det gäller hållbarhet är fanerade dörrar mer än övertygande före PVC. De förlorar dock när det gäller graden av ljudisolering. Den ökade miljösäkerheten kompenserar dock för denna nackdel. Ja, och utseendet på euro-remsan är mycket mer fördelaktigt än polyvinylklorid.

Bild
Bild

Ansökningar

Euroshpon används oftast på innerdörrar. Ibland används detta material också för tillverkning av bänkskivor.

Bild
Bild

Men i vissa fall används det också:

  • för dekoration av skiljeväggar;
  • för inramning av möbler;
  • för dekoration av musikinstrument;
  • i syfte att bilda en panel (även om dessa fyra områden ännu inte har behärskats ordentligt, och det finns bara isolerade försök hittills).

Rekommenderad: