Hävert För Diskbänk: Funktioner I Blanco Plastlås För Diskbänkar 32 Mm Och 90 Mm Med Bred Mun Och Andra Modeller. Funktioner Hos Kompakta Sifoner

Innehållsförteckning:

Video: Hävert För Diskbänk: Funktioner I Blanco Plastlås För Diskbänkar 32 Mm Och 90 Mm Med Bred Mun Och Andra Modeller. Funktioner Hos Kompakta Sifoner

Video: Hävert För Diskbänk: Funktioner I Blanco Plastlås För Diskbänkar 32 Mm Och 90 Mm Med Bred Mun Och Andra Modeller. Funktioner Hos Kompakta Sifoner
Video: Hur gör snickaren - Montering av köksbänk och diskho 2024, Maj
Hävert För Diskbänk: Funktioner I Blanco Plastlås För Diskbänkar 32 Mm Och 90 Mm Med Bred Mun Och Andra Modeller. Funktioner Hos Kompakta Sifoner
Hävert För Diskbänk: Funktioner I Blanco Plastlås För Diskbänkar 32 Mm Och 90 Mm Med Bred Mun Och Andra Modeller. Funktioner Hos Kompakta Sifoner
Anonim

Sifonen i köket är huvuddelen av dräneringssystemet. Det tar inte bara bort smutsigt vatten från diskbänken, utan förhindrar också obehagliga lukter från avlopp inne i lägenheten. Ytterligare funktioner anses vara skyddet av VVS -enheten mot överflöd. Detta möjliggörs av diskbänken med överflöde.

Bild
Bild

Särdrag

Pålitlighet och prestanda beror på designegenskaperna. I denna fråga är det nödvändigt att utesluta orientering endast för produktens utseende: den kommer att användas dagligen, även i en aggressiv miljö. Sifoner installeras i olika VVS -utrustningar:

  • badrum;
  • själ;
  • diskbänk;
  • diskbänk för tvätt;
  • i toaletten;
  • i hushållsapparater.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Handfatet är vanligtvis mer hållbart än andra alternativ. Materialet är valt att vara resistent mot olika temperaturmiljöer. Det är ofta nödvändigt att använda en mycket varm vätska för att skölja fettet ur disken. Samtidigt måste enheten innehålla fasta partiklar, annars kommer de att falla ner i rören, på grund av vilka rören snabbt blir igensatta. I köket är hushållsapparater ofta anslutna till avloppsrören: tvättmaskiner eller diskmaskiner. De kräver grenade system med en vattentätning, som gör att du kan ansluta alla nödvändiga enheter samtidigt.

Bild
Bild

Ibland är det tillåtet att använda dusch- eller badsystem under diskbänken. Det första alternativet är platt, så det frigör mycket utrymme under diskbänken. Det andra alternativet är utrustat med ett överflödessystem. Detta är praktiskt när du behöver fylla din diskbänk med vatten. Hela systemet består av två anslutande grenar: för överflöde och avlopp. Handfatens sifon kan också anpassas till diskbänken. Det kännetecknas av kompakthet och närvaron av ett böjt korrugerat rör, vilket sparar utrymme.

Det enda alternativet som inte är lämpligt för en diskbänk är en hävert under toaletten . Det är ett krökt avlopp som är inbyggt i VVS -armaturen. Den spelar rollen som en vattentätning: den innehåller också vatten, vilket hjälper till att eliminera obehaglig lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Den klassiska sifonen är ett krökt rör, vars armbågar skiljer sig åt i olika längder. Vatten från kärlet ovanför kommer in i kärlet nedanför. För prestanda spelar vätskans nivå roll. Därför måste den först fyllas med vatten. De fysiska egenskaperna hos en flytande substans ligger till grund för sifonens princip . Vatten finns hela tiden längst ner i apparatens böjda utlopp. På grund av den böjda formen bibehålls trycket inuti. Avloppen förnyas, vilket förhindrar att obehaglig lukt kommer in i rummet. Avloppsvatten rinner in i sifonen varje gång det används.

Till exempel från en diskbänk strömmar vätska in i strukturens utlopp. Därefter rinner vattnet in i flaskan och lämnar genom de anslutande grenarna. Därefter kommer vätskan in i utloppsfacket och härifrån in i avloppsrören.

Bild
Bild

Hävertkonstruktionen inkluderar:

  • yttre delen;
  • isolerande uttag;
  • gren som ansluter till avloppet;
  • avloppssump;
  • tätningspackning;
  • hörntätning;
  • filtergaller;
  • anslutningsskruv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturellt kan sifonerna skilja sig åt, men enheterna har ett identiskt syfte. Förutom designen kan materialen som tillverkaren använder i produktionen variera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Om måtten på sifonen och avloppsröret inte överensstämmer kan anslutningen orsaka vissa olägenheter. En annan extremt viktig indikator är dess genomströmning. Av dimensionerna, förutom rörets diameter, är avståndet mellan avloppsutloppet och VVS -armaturen viktigt. Standardhöjden för en VVS -armatur är 70–80 cm. Som regel räcker det med en rak bit, kallad ett grenrör för anslutning, men det finns exceptionella situationer. I det här fallet hjälper ytterligare adaptrar. De behövs när avloppsutloppet inte ligger mitt emot sifonen. I dessa fall rekommenderas flaskversioner med flexibel korrugerad slang eller kompakta modeller.

I de flesta fall är avloppsintaget under tvättstället monterat på en höjd av 50–55 cm . Inloppsrörets diameter varierar från 32 till 90 mm. Sifonanslutningen måste motsvara värdet eller vara mindre. En adapter krävs för större diametrar. Det behövs också för anpassade Blanco -plastprodukter för diskbänkar eller andra modeller. Till exempel, om diskbänken är utrustad med en piedestal, kommer inte sifonen inuti att synas, eftersom den är kompakt i storlek.

För handfat utan piedestal eller designalternativ måste du spendera pengar på en dyr enhet, vars yttre typ matchar VVS.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Det första historiska materialet för sifoner var gjutjärn. Senare dök graciösa brons- och mässingsmodeller upp. Dessa tekniska produkter är fortfarande mycket populära idag. De förkromade sifonerna är pålitliga och rostar inte. Rörmokare rekommenderar inte sådana produkter, eftersom ett lager av oxider snabbt bildas inuti. Skräp fastnar i det, sifoner täpps snabbt till och misslyckas. Stålalternativ erkänns som mer pålitliga och praktiska i jämförelse med brons- och mässingsprodukter. Enheterna är mycket dyra, så om du inte behöver en sofistikerad design kan du välja en plast- eller plasthävert.

Plastprodukter klassificeras i polypropen- och polyetenalternativ. Både dessa och andra alternativ är praktiska, rostar inte eller ruttnar och behåller sin kapacitet under lång tid. Moderna modeller är vita, svarta eller till och med färgade. Och det finns också blanka alternativ, vars beläggning inte skiljer sig från brons eller mässing. Alla typer av plastprodukter är lättare att installera. Den största nackdelen med dessa produkter är frekventa driftstopp på grund av plötsliga temperaturförändringar. Lederna påverkas särskilt, vilket helt enkelt kan kollapsa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och deras syfte

Varje hävert måste överensstämma med sitt syfte, vilket innebär att du förutom tillverkningsmaterialet också måste känna till produkttyperna. Även om en sifondesign väljs för en diskbänk, klassificeras produkterna fortfarande efter typ. Följande prover säljs:

  • rör;
  • korrugerad;
  • flaska;
  • stängd.

Det första alternativet kan vara U- eller S-format. Den senare formen anses vara bekvämare, eftersom den är lättare att rengöra. Röret lossas enkelt och avloppet är mindre fyllt med skräp. En korrugerad sifon anses vara den mest lämpliga för alla handfat. Den mjuka korrugeringen kan rymmas på alla, även de svåraste anslutningspunkterna. Korrugeringen har också nackdelar, till exempel ansamling av smuts och skräp. Materialet tål inte kokande vatten och kemikalier. Det rekommenderas att skydda produkterna från vassa föremål. Flaskversionen anses vara mycket bekväm att använda för en diskbänk av metall eller keramik. Inte bara smutsig vätska kommer in i vattenkolven, utan också stora skräp. Om det tas bort i tid kan du undvika problem med avloppssystemet.

Kontinuerlig rengöring är enkelt: skruva bara loss kolven och skaka ur skräpet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konventionella sifoner passar inte bra med vackra mönster . För dem finns det VVS -armaturer i lådor. De installeras i ett dolt avloppssystem, som vanligtvis ligger i en nisch. Sifoner i en låda behövs för handfat i sten och gjutjärn. En låda av konststen ser vacker och dyr ut.

Det finns också grenade modeller som låter dig lösa komplexa VVS -problem . Det grenade systemet låter dig ansluta till flera handfat. Till exempel är den lämplig för inbyggda sanitetsarmaturer med sidoutlopp eller för flera tvättställ. Sifonen, utrustad med grenar, är lämplig för tvättmaskiner och diskmaskiner. Sifonen som väljs bör vara lämplig inte så mycket för designen som för det specifika syftet. Valet av armaturer och komponenter, som måste motsvara vissa typer av handfat, anses vara viktigt.

Populära tillverkare tillverkar artiklar komplett med dessa VVS -armaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

De tio populäraste tillverkarna av sifoner och VVS -enheter inkluderar:

  • Viega;
  • Orio;
  • AlcaPlast;
  • MCAlpine;
  • HL;
  • Geberit;
  • Blanco;
  • Wirquin;
  • Suntek
Bild
Bild

Den första tillverkaren från listan från Tyskland är engagerad i produktion och försäljning av olika teknisk utrustning. Sortimentet är omfattande - cirka 17 tusen artiklar. Produkterna har nominerats och tilldelats mer än en gång inom design och teknik.

  • Viega sifoner - det här är inte bara en premiumklass, utan också vanliga budgetmodeller som håller hög kvalitet. Den andra från listan är en inhemsk tillverkare som erbjuder billiga produktalternativ till marknaden. Produkterna är miljövänliga och har en lång livslängd. Sortimentet av produkter är stort och varierat.
  • AlcaPlast Är ett tjeckiskt varumärke känt på marknaden sedan 90 -talet. Utbudet av märkesvaror är litet, men företagets huvudkriterier är design och kvalitet. De senaste innovationerna uppfyller kriterierna för tillverkbarhet och är utrustade med modern automatisering. MCAlpine tillverkar ett brett utbud av VVS -armaturer. Företaget är engelska, har ett omfattande återförsäljarnätverk runt om i världen. Produkterna är en av de mest förfalskade bland andra konkurrenter. Tillverkare erbjuder till och med ett memo till köpare, enligt vilket originalet kan särskiljas även genom förpackningen.

Tillverkaren uppmärksammar också det faktum att lågkvalitativa polymerer luktar obehagligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hutterer & Lechner -märkta produkter presenteras på marknaden som innovativa. Man tror att enskilda VVS -enheter kan kombineras med olika utrustningar, alla delar är utbytbara. Montering av många modeller är bekvämt tack vare speciella gångjärnsmekanismer.
  • Geberit Är ett schweiziskt företag som specialiserat sig på tillverkning av VVS -armaturer och avloppssystem. Enheterna kännetecknas av ökad attraktivitet och tillförlitlighet.
  • Blanco Är en annan tysk tillverkare på denna lista. Företaget förser marknaden med olika modeller från de mest budgetmässiga till de dyraste. Utbudet av modeller är mycket varierande. Samtidigt kan en typ av sifoner på marknaden tillverkas av olika material. Köparen ges omedelbart möjlighet att jämföra produkter.
  • Wirquin Är ett franskt företag som erbjuder kunderna en mängd olika produkter. Företaget förenar flera fabriker i olika länder. De viktigaste produktkriterierna är tillförlitlighet och kvalitet.
  • Suntek Är en rysk tillverkare som erbjuder billiga enheter för olika typer av VVS -enheter. Företaget tillverkar sina produkter av plast, alla produkter har 10 års garanti.
  • Jimten Är ett italienskt företag känt på världsmarknaden i många år. Italienska VVS har länge varit synonymt med kvalitet, och Jimten bekräftar bara uttalandet.

Märkesprodukter är hållbara, pålitliga i installationen, modern design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För att förhindra misstag, du bör lyssna på några råd om val.

  • Ett felaktigt köpbeslut kan leda till att inte alla delar av enheten köps. Det är bättre att välja hela satsen på en gång, liksom nödvändiga material och verktyg.
  • Fundera över vilken ändring som är lämplig för att lösa ditt problem. Om du till exempel behöver mer plats under diskbänken kan det vara bättre att välja en platt sifon.
  • Grundfunktionerna i en enkel modell kan utökas genom funktionella anpassningar. Pluggar och skärmar kan behövas för att förenkla driften. Pluggar är användbara för grenade enheter som du planerar att ansluta utrustning till.
  • Om det installeras fel uppstår ofta knäckningar på de korrugerade rören. Detta stör vätskans normala rörelse och orsakar blockeringar i systemet. Hävertens plastdelar kan skadas av heta ytor eller vibrerande utrustning.
  • Om du, när du köper, jämför modeller med samma funktionalitet i pris, välj de material som motsvarar din förståelse av hållbarhet.
  • Om sifonen är planerad att placeras i ett slutet utrymme, är det ingen mening att köpa dyra designmodeller.
  • Installation av utrustning utförs i enlighet med medföljande dokument.
Bild
Bild
Bild
Bild

Montering av enheten

Monteringsanvisningar för enheten levereras med enheten, som är komplett med:

  • filtrera;
  • ytterligare rördelar;
  • propp;
  • chopper;
  • knapp;
  • två konsekvenser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta närmare på installationen av en konventionell flaskversion med en stor öppning och en bred hals. Handlingssekvensen är följande:

  • ta en stor tunn packning och placera den över sifonhuset där den gängade anslutningen är;
  • dra åt bottenpluggen;
  • sätt en fackmutter på utloppet till diskbänken;
  • sätt en konisk bricka på det nedre utloppet: med dess hjälp blir det möjligt att ändra delarnas position vid fortsatt drift;
  • anslut uttaget till konen och dra åt muttern;
  • Anslut utloppsröret till avloppsröret: först fästs muttern på röret, sedan på den koniska brickan, sedan på kroppen och en annan mutter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter avslutad montering av sifonen kan du börja anslutningssteget med diskbänken och röret. Röret måste vara försett med en gummipackning. Det bör också finnas en packning på diskhålets avloppshål. Ett nät är monterat ovanpå det, och själva sifonen är fastsatt med en skruv. Hävertens avloppsslang är ansluten till avloppet. I vissa fall, till exempel, om produkten är korrugerad, sätts den in i systemets utloppsrör. I det sista steget måste du slå på kranen och kontrollera om systemet läcker.

Om det finns en läcka är det bättre att eliminera det omedelbart genom att dra åt vissa delar av sifonen.

Rekommenderad: