Druvräddare: Hur Man Använder Insektsvamp-stimulant 3 I 1? Väntetid För Läkemedelsåtgärder, Försiktighetsåtgärder

Innehållsförteckning:

Video: Druvräddare: Hur Man Använder Insektsvamp-stimulant 3 I 1? Väntetid För Läkemedelsåtgärder, Försiktighetsåtgärder

Video: Druvräddare: Hur Man Använder Insektsvamp-stimulant 3 I 1? Väntetid För Läkemedelsåtgärder, Försiktighetsåtgärder
Video: 8 POWERFUL HOMEMADE ROOTING HORMONES| Natural Rooting Stimulants for Gardening 2024, April
Druvräddare: Hur Man Använder Insektsvamp-stimulant 3 I 1? Väntetid För Läkemedelsåtgärder, Försiktighetsåtgärder
Druvräddare: Hur Man Använder Insektsvamp-stimulant 3 I 1? Väntetid För Läkemedelsåtgärder, Försiktighetsåtgärder
Anonim

Utbytet av druvor beror på de förhållanden under vilka de odlades. Korrekt vård av vingården, dess regelbundna förebyggande behandling mot olika typer av skadedjur och sjukdomar, samt vid tidig behandling, ger en hög fruktbarhet.

Det bör noteras att på grund av deras höga effektivitet och rimliga pris är fungicider efterfrågade bland köpare

I kampen mot skadliga insekter får du hjälp av det effektiva preparatet "Grape Rescuer", som har en komplex effekt på växten.

Bild
Bild

allmän beskrivning

Idag är "Grape Rescuer" 3 i 1 ett av de mest populära läkemedlen för att bekämpa patogena organismer som infekterar druvor.

Läkemedlet är lågtoxiskt, därför används det sällan och i det fall då ett snabbt resultat behövs

Det är viktigt att noggrant följa doserna och instruktionerna för användning av bekämpningsmedlet, eftersom de kemiska komponenterna som utgör produkten kan negativt påverka plantans tillstånd, till exempel orsaka bladbrännskador.

Bild
Bild

Avid sommarboende noterar detta läkemedel som ett effektivt botemedel som ger både kontakt och systemiska effekter och utför flera användbara funktioner samtidigt

  • Insektoacaricid - ett ämne som påverkar luftvägarna hos parasiter. Varaktigheten av "Grape Saver" är 3 veckor. Under denna tid förstör läkemedlet skadliga insekter i alla utvecklingsstadier. Bekämpar effektivt bladlus, phylloxera, spindelmider och andra skadedjur.

  • Fungicid - säker att använda, har en förebyggande och terapeutisk effekt i kampen mot alla typer av sjukdomar som finns i druvor, såsom mögel, oidium, antraknos, gråröta.
  • Stimulerande medel - De biologiskt aktiva ämnena i preparatet mättar druvorna med alla mikroelement och vitaminer som är nödvändiga för aktiv tillväxt och bra avkastning. Tack vare detta blir växten mer resistent mot sjukdomar och skapar lätt nya skott.
Bild
Bild

"Druvräddare" gör druvor mer motståndskraftiga mot abrupta klimatförändringar, gör det möjligt att stärka växtens immunitet mot aggressiva yttre faktorer.

Många typer av bekämpningsmedel, efter att ha använt dem flera säsonger i rad, kan leda till missbruk av skadedjur, på grund av vilka deras effektivitet minskar markant

Den specialutvecklade kompositionen av "Grape Rescuer" utesluter möjligheten att utveckla skadliga insekters resistens mot läkemedlet.

Bild
Bild

Medelets effekt på patogena organismer och skadedjur förändras inte beroende på väderförhållandena. Läkemedlet är lika effektivt vid olika temperaturförhållanden - både vid normala och vid ökade temperaturer.

Insektsvampstimulerande "Grape Rescuer" produceras i två versioner-i form av 3 ampuller med vätska, i form av ett pulver, förpackat i 2 påsar, även i pinnar om 3 gram . Läkemedlet börjar verka ganska snabbt, en timme efter sprutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Läkemedlet "Grape Rescuer" hänvisar till starka kemiska medel, därför är det ofta förbjudet att använda det, eftersom detta kan leda till förlust av avkastning i flera år. Det rekommenderas att använda det när det är nödvändigt att bli av med en öm växt på kort tid, eller när andra tidigare applicerade fungicider inte gav det förväntade resultatet.

Användningen av läkemedlet sker i enlighet med alla instruktioner som anges på förpackningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinrankorna bearbetas genom sprutning. För att göra detta, späd produkten i förhållandet 10 liter vatten till 3 ampuller eller 2 påsar med ämnet (beroende på frisättningsformen). Om ämnet köptes i pinnar, bör 20 liter vatten tas för 3 gram av ämnet (1 pinne).

Efter att läkemedlet har kombinerats med vatten måste lösningen blandas väl så att vätskan blir homogen

Ingen väntetid krävs för att lösningen ska infunderas.

Sprutning av druvorna måste vara noggrann, det är viktigt att behandla alla delar av busken väl. Bladen ska sprutas från alla sidor.

Verktyget ger ett synligt resultat, förutsatt att lösningen appliceras tätt på alla områden i druvbusken, annars förblir de obehandlade delarna av växten oskyddade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Druvräddaren är en kemikalie, så det är absolut nödvändigt att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för säker användning

  1. Vid bearbetning av druvor med preparat är det nödvändigt att bära skyddsmask, handskar och kostym.
  2. Efter arbete med produkten rekommenderas att tvätta händerna med tvål och vatten.
  3. Om medlet kommer på huden eller ögonen under drift ska du omedelbart sluta spruta och tvätta det drabbade området noggrant.
  4. Under behandlingen får du inte dricka, äta eller röka. Om det ändå är nödvändigt att göra detta måste du ta av skyddshandskar, tvätta händerna väl och tvätta dig.
  5. Växter ska sprutas i torrt, lugnt väder.
  6. När det blåser lätt är det viktigt att vara på ett sådant sätt att vinden blåser i ryggen.
  7. Ämnet bör förvaras, utan att kränka förpackningens integritet, separat från livsmedel.
  8. Lagringsutrymmet måste vara utom räckhåll för barn och husdjur.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om alla ovanstående försiktighetsåtgärder följs kommer sprutning inte bara att vara effektivt utan också säkert.

Rekommenderad: