Fungicid "Strobi" För Druvor: Instruktioner För Användning Av Läkemedlet, Väntetid. Hur Späds Det För Sprutning?

Innehållsförteckning:

Video: Fungicid "Strobi" För Druvor: Instruktioner För Användning Av Läkemedlet, Väntetid. Hur Späds Det För Sprutning?

Video: Fungicid
Video: Lecture. Energy balance of agriculture 2024, April
Fungicid "Strobi" För Druvor: Instruktioner För Användning Av Läkemedlet, Väntetid. Hur Späds Det För Sprutning?
Fungicid "Strobi" För Druvor: Instruktioner För Användning Av Läkemedlet, Väntetid. Hur Späds Det För Sprutning?
Anonim

Många trädgårdsmästare odlar druvor på sina tomter. Denna kultur påverkas ofta av olika sjukdomar. För effektiv kontroll av sjukdomar används oftast medicinska fungicider. Idag kommer vi att prata om ett sådant läkemedel, som kallas "Strobi ".

Bild
Bild

allmän beskrivning

Den terapeutiska kompositionen för fruktväxter "Strobi" tillhör en särskild kategori strobuliner. Det produceras på basis av kresoxim-metyl. Komponenten är ett starkt naturligt antibiotikum.

Fungiciden är i form av små granulat med en ljusbrun färg . Den har en svag svavelaktig lukt. Läkemedlet tillhör den tredje farokategorin.

Ämnet tillåter behandling av olika sjukdomar hos druvor. Det förstör lätt skadliga mikroorganismer, men samtidigt orsakar kompositionen ingen skada på människor, djur, liksom bin som pollinerar växter och växterna själva.

Bild
Bild

Substansens låga toxicitet möjliggör terapeutiska och profylaktiska förfaranden när som helst under växtsäsongen, inklusive under blomningstiden. Sprutning med en fungicid kan utföras även på våta löv, eftersom preparatet är resistent mot atmosfärisk nederbörd och inte tvättas ut av regn.

"Strobi" anses vara ett universellt botemedel, eftersom det förstör mycel av svampar, har en desinfekterande effekt på jorden, läker skadade grödor från de flesta svampsjukdomar

Bild
Bild

Efter applicering av den medicinska lösningen på druvväxten börjar den gradvis spridas genom alla blad och bildar en tunn skyddande film på ytan. I detta fall kommer kompositionen oberoende att fördelas jämnt över bladbladen, även när de sprutas på endast ena sidan.

Läkemedlet kan köpas i en specialaffär till en relativt låg kostnad . Dess tillämpning är oberoende av omgivningstemperaturen. Arbetet kan utföras redan vid en temperatur på endast 1 grad Celsius.

Bild
Bild

Utnämning

Fungicid "Strobi" används oftast för olika svampsjukdomar hos druvor.

Kompositionen har en systemiskt lokal effekt, medan den undertrycker skadliga svampar, förstör alla bildade sporer och minskar avsevärt spridningstakten av sjukdomen.

Bild
Bild

Med ämnet kan du effektivt bekämpa ett antal sjukdomar, inklusive:

  • antraknos;
  • sårskorpa;
  • grå och vit röta;
  • svart prick;
  • oidium;
  • vit rost;
  • röda hund;
  • mjöldagg;
  • hilar cancer;
  • senröda;
  • tinder svamp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att för att uppnå ett positivt resultat vid utrotning av de listade sjukdomarna är det nödvändigt att utföra flera sprayer med den beskrivna medicinska kompositionen. Det är bäst att kombinera det med andra ämnen med liknande effekt.

Kompositionen har en terapeutisk och skyddande effekt på fruktbuskar . Dessutom används denna fungicid ofta för förebyggande åtgärder. Tidig bearbetning av grödan med "Strobi" -kompositionen kommer att förhindra att skadedjur och sjukdomar uppträder på vegetation.

Bild
Bild

Användningsinstruktioner

För att uppnå maximal effekt bör alla behandlingar med denna fungicid utföras i strikt överensstämmelse med instruktionerna.

För att förbereda lösningen, ta 2 gram granulat, som omrörs i rent vatten (8 liter) . Vätskan ska vara i rumstemperatur. Du kan späda ut kompositionen i valfri ren behållare som är lämplig i volym.

Om druvorna är sjuka med skabb eller mjöldagg, bör du i detta fall använda 5 gram av läkemedlet per 10 liter vatten

Denna mängd lösning kommer att räcka för att bearbeta 5-8 fruktbuskar.

Bild
Bild

Innan sprutning av sjuka växter med en färdig komposition bör beskärning utföras. Under denna procedur tas alla sjuka och döda skott bort . Först är det nödvändigt att behandla marken runt stammen med ett desinfektionsmedel.

Inte bara bladblad bearbetas, utan också jorden runt växten, grenar. Lösningen ska appliceras två gånger i veckan . I det här fallet bör den sista sprutningen utföras 30 dagar före början av den mogna skörden.

Men även med strikt efterlevnad av de grundläggande reglerna för att arbeta med läkemedlet är det ganska svårt att helt bota en sjuk druvbuske . Om behandlingen förra året genomfördes tre gånger kan den totala volymen av lesionen minska med cirka 50-70%.

Mycelet av skadliga svampar dör inte helt direkt. Och själva ämnet kommer att börja sönderdelas efter ett tag.

Bild
Bild

Senare börjar svampen aktivt växa och föröka sig igen. För att förstöra dem bör en annan fungicid appliceras efter 7-10 dagar, men detta måste göras i minimala proportioner. De vanligaste medlen är "Tiovit" och "Quadris ".

För att inte provocera beroende av druvor kan druvor behandlas med medicinska föreningar som tillhör andra kategorier. Men du bör först kontrollera kompositionerna av dessa läkemedel för kompatibilitet.

Svampdödande medel av denna typ används främst med olika tillväxtstimulerande medel, andra fungicider, insekticider och kosttillskott

Bild
Bild

Komplexa behandlingar med flera medicinska kompositioner på en gång gör det möjligt att inte bara bota de drabbade druvbuskarna utan också ge ett tillförlitligt skydd av vegetationen från nya sjukdomar och skadedjur.

" Strobi" kan kategoriskt inte kombineras med preparat innehållande koppar, inklusive kopparsulfat och Bordeaux -vätska . Och du kan inte kombinera det med gödningsmedel som innehåller koppar, järn och zink.

En analfabetisk kombination av läkemedel kan leda till att blandningarna helt enkelt kommer att börja exfoliera, förlora alla sina medicinska egenskaper, det vill säga bli ineffektiva för att utrota sjukdomar.

Du måste förstå det det är sprutning som anses vara den mest effektiva metoden att använda detta läkemedel för växter, kännetecknat av en låg avdunstningshastighet . Denna egenskap bidrar också till bildandet av ett skyddande gasskal runt buskarna.

Bild
Bild

För att göra det mer bekvämt att arbeta med en sådan fungicid måste du köpa en speciell spruta. Dess kapacitet är fylld till hälften av den nödvändiga volymen.

Den färdiga lösningen hälls gradvis i tanken under konstant omrörning

Därefter tillsätts vatten till samma behållare till önskad volym. Sedan är sprutan tätt stängd. Det skakas kraftigt flera gånger, sedan kan du starta proceduren. Behandling rekommenderas tidigt på morgonen eller sen eftermiddag.

Bild
Bild

Skyddstid och väntetid

Sprutning med en sådan lösning kan utföras under hela växtsäsongen, i slutet av vilken du kan se en positiv effekt. Den skyddande effekten observeras från två till tre veckor.

Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

När du arbetar med ett sådant ämne rekommenderas att du använder en speciell kostym, andningsskydd, skyddsglasögon och gummihandskar. Läkemedlet ska hållas borta från öppen låga . Du bör inte heller använda fungiciden nära vattenförekomster.

Om ämnet av misstag kommer in i ögonen under arbetet måste de omedelbart och noggrant sköljas med rent vatten.

Om kompositionen kommer på huden måste de också sköljas noggrant med mycket vatten . Om du av misstag andas in ångorna i lösningen, bör du stanna ute ett tag. Om komponenten kommer på dina kläder är det bättre att omedelbart skölja det ordentligt eller tvätta det med tvättmedel och sedan torka det.

Rekommenderad: