Tillbehör Till Den Bakomliggande Traktorn Salyut: Vi Väljer En Snöslunga Och En Potatisgrävare För Modellen Salyut-100 M.fl. Hur Man Ansluter En Snöplogsfäste Till Den Och Vilka Bi

Innehållsförteckning:

Video: Tillbehör Till Den Bakomliggande Traktorn Salyut: Vi Väljer En Snöslunga Och En Potatisgrävare För Modellen Salyut-100 M.fl. Hur Man Ansluter En Snöplogsfäste Till Den Och Vilka Bi

Video: Tillbehör Till Den Bakomliggande Traktorn Salyut: Vi Väljer En Snöslunga Och En Potatisgrävare För Modellen Salyut-100 M.fl. Hur Man Ansluter En Snöplogsfäste Till Den Och Vilka Bi
Video: JULA SNÖSLUNGA Meec tools 210cc snow thrower 721-107 in action 2024, Maj
Tillbehör Till Den Bakomliggande Traktorn Salyut: Vi Väljer En Snöslunga Och En Potatisgrävare För Modellen Salyut-100 M.fl. Hur Man Ansluter En Snöplogsfäste Till Den Och Vilka Bi
Tillbehör Till Den Bakomliggande Traktorn Salyut: Vi Väljer En Snöslunga Och En Potatisgrävare För Modellen Salyut-100 M.fl. Hur Man Ansluter En Snöplogsfäste Till Den Och Vilka Bi
Anonim

Motoblock "Salute" anses med rätta vara en av de bästa inhemska utvecklingen inom små jordbruksmaskiner. Enheten är en universell mekanism, vars mångsidighet säkerställs av möjligheten att använda olika tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lite om den bakomliggande traktorn

Modellutbudet av motoblock av detta märke består av endast två modeller. Fram till 2014 var Moskvas maskinbyggnadsanläggning engagerad i tillverkning av utrustning, varefter produktionen av enheter överfördes till Kina, där den fortfarande pågår.

  1. Salyut-5-enheten är en tidigare modell . Den är utrustad med en Honda GX200 OHV fyrtakts bensinmotor med en kapacitet på 6,5 liter. med., kan bearbeta markytor upp till 60 cm i bredd. Enheten är utrustad med vassa skär med en diameter på 31 cm och en bränsletank med en kapacitet på 5 liter. Vikten på den bakomliggande traktorn är 78 kg, vilket i kombination med tyngdpunkten förskjutet framåt och nedåt gör enheten mycket motståndskraftig mot vältning. Salyut-5 BS-modellen är en modifiering av Salyut-5, har hastigheter framåt och bakåt och är utrustad med en Briggs & Stratton Vanguard-motor. Bensintankens kapacitet är 4,1 liter, plogdjupet når 25 cm.
  2. Motoblock "Salyut-100" är en mer modern enhet . Den kännetecknas av en minskad ljudnivå, ett ergonomiskt handtag, en ekonomisk bränsleförbrukning på cirka 1,5 l / h, ett brett markgrepp på upp till 80 cm. Modellen är tillverkad med två typer av motorer: den kinesiska Lifan och den japanska Honda, som har en effekt på 6,5 l. med., är av god kvalitet och lång livslängd. Rekommenderad hastighet för Salyut-100 är 12,5 km / h, plöjningsdjupet är 25 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Båda modellerna är utrustade med en oljefylld mekanisk växellåda i ett gjutet aluminiumhus. Det ökar avsevärt enheternas uthållighet och gör att de klarar höga belastningar. Det maximala motorvarvtalet är 2900-3000 rpm.

Motorresursen når 3000 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övriga tillbehör

Motoblock "Salyut" kan enkelt aggregeras med mer än 50 typer av extra utrustning som krävs för olika typer av ekonomisk verksamhet. Den bakomliggande traktorns möjligheter är inte begränsade till jordbruksarbete, tack vare vilken enheten framgångsrikt används som skörd- och bevattningsutrustning, samt som en traktor för att transportera gods.

Den grundläggande konfigurationen av Salyut walk-behind traktorn inkluderar en uppsättning skär, två hjul och klackar . Därför, när du köper en enhet, är det lämpligt att köpa hela uppsättningen bilagor, inklusive mer än tio artiklar. Detta kommer naturligtvis att öka den slutliga kostnaden för enheten, men det kommer att eliminera behovet av att köpa annan högspecialiserad utrustning, eftersom dess arbete kommer att övertas av den bakomliggande traktorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Adaptern är en dragkrok på vilken förarsätet sitter . Denna enhet minskar avsevärt arbetskostnaderna och låter dig styra den bakomliggande traktorn i sittande läge. Detta är mycket bekvämt vid hantering av stora områden och transport av olika varor. Enligt anslutningsmetoden med den bakomliggande traktorn är adaptrarna uppdelade i prover med en stark och rörlig koppling. De första är ofta utrustade med en egen ratt, de kan installeras både bak och fram på den bakomliggande traktorn. Det senare möjliggör motreaktion mellan adaptern och huvudenheten. De består av en ram, upphängning, dragkrok och förarstation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Potatisgrävaren är en oumbärlig anordning för skörd av potatis, vilket underlättar kraftigt manuellt arbete. Den presenteras i form av en gångjärnsanordning av KV-3-skärmtyp, som är ledad på enheten med hjälp av en universell dragkrok. Modeller av denna typ låter dig extrahera upp till 98% av grödan från jorden, vilket är en av de bästa indikatorerna bland utrustning av detta slag. För jämförelse kan produkter av lansettyp lyfta högst 85% av knölarna till ytan.

Potatisplanteraren är oumbärlig när du behöver plantera potatis i stora ytor . Produktens behållare rymmer upp till 50 kg knölar, kan plantera dem på ett avstånd av upp till 35 cm från varandra. Modellens fodral är tillverkat av rostfritt stål, vilket gör den resistent mot mekaniska skador och hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Släpvagnen TP-1500 för den bakomliggande traktorn är en oersättlig sak för arbete i trädgården eller grönsaksgården.

Det låter dig transportera olika varor som väger upp till 500 kg.

Bild
Bild

Fräsar ingår i grundpaketet för båda Salut -modellerna. De är två- och tresektionsanordningar utrustade med sigdformade knivar för jordbearbetning. Fräsarna är fästa på den centrala axeln, utrustade med skyddsskivor på sidorna, vilket inte tillåter oavsiktlig skada på plantorna bredvid bearbetningsremsan.

Kullaren är avsedd för ogräsbekämpning, skärning av fåror och kullning av potatis, bönor, majs . Enheten är gjord i form av en ram, på vars sidor det finns två metallskivor. Lutningsvinkeln, liksom avståndet mellan dem, är justerbar. Skivornas diameter är 36-40 cm, vilket gör det möjligt att bilda höga åsar och göra fåror för att plantera olika grödor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gräsklipparen är utformad för att klippa gräsmattor, ta bort ogräs, klippa små buskar och göra hö. Två typer av gräsklippare kan användas med den bakomliggande traktorn Salyut: segmentell och roterande. De första är avsedda för klippning av låga gräsmattor på plana ytor och mjuka sluttningar. Rotary (disc) gräsklippare är konstruerade för mer krävande arbete. De kan användas på terräng med svår terräng för klippning av buskar och trassliga gräs. Den mest populära modellen för en skivgräsklippare för Salyut är Zarya-1, som inte bara klipper högt gräs, utan också sätter den i snygga strängar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kopplingsutrustning för motoblock "Salyut" innehåller tre typer . Den första representeras av en enda dragkrok, som används för att fästa och justera hällaren och plattskäraren på enheten. Den andra typen representeras av universella dubbelkopplingar, kompatibla med alla typer av motoblock, utformade för att säkra plogen, såmaskinen och andra skjul. Den tredje typen, presenterad i form av kopplingsenheter utrustade med en hydraulisk mekanism, är avsedd för hängande potatisgrävare av skärmtyp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dumpspaden är avsedd för rengöring av området från snö och mekaniskt skräp, samt för utjämning av sand, jord och fint grus. Dumpen består av en kniv, en svängningsmekanism, en docknings- och fästelement.

På grund av sin enkla design och rengöringseffektivitet, används denna typ av baldakin ofta i bostäder och kommunala tjänster för att rengöra angränsande områden från snödrivor och blöta fallna löv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lugs och viktmaterial ingår i enhetens grundkonfiguration, utformad för att förbättra dess längdförmåga och öka vikten, vilket är nödvändigt för bearbetning av tunga jordar och jungfruliga marker. Viktningsmedel är vikter som väger från 10 till 20 kg, som bärs på hjulskivor och för att utföra särskilt tidskrävande arbete-på den främre stiftet på den bakomliggande traktorn. Lugs är i själva verket metallhjul med djup mönster, som är installerade på enheten istället för de ursprungliga transporthjulen . För arbeten av medelstora svårigheter bör klackbredden vara minst 11 cm och fälgtjockleken minst 4 mm. För att odla jungfruliga marker med en plog är det bättre att välja klackar med en diameter på 50 cm och en bredd på 20 cm, och när du arbetar med en potatisgrävare eller skivhylla rekommenderas det att välja modeller med en storlek på 70x13 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plogen är ett oumbärligt attribut för alla bakomliggande traktorer. Enheten används som en plöjare av jungfruliga och träda marker, liksom för att plöja åkrar innan du planterar grönsaker och spannmålsgrödor. Plogen fästs på den bakomliggande traktorn med hjälp av ett universalfäste med hjälp av C-20-fästet och C-13-balk. Den mest lämpliga plogen för Salut är Lemken -modellen, som är utrustad med fixeringsanordningar, som gör att den snabbt kan anslutas till maskinen.

Den platta skäraren är avsedd för bearbetning av det översta lagret av jorden, avlägsnande av ogräs och förberedelse av platsen för plantering av frön . Dessutom bidrar plattskäraren till mättnad av jorden med syre och förstör effektivt jordskorpan som bildas på grund av kraftiga regn. Enheten används både före plantering av grönsaksgrödor och före sådd av spannmål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Såmaskinen används för att så frön av grönsaker och spannmål, och är efterfrågad bland ägare till små gårdar. Enheten fästs på den bakomliggande traktorn med hjälp av AM-2-adaptern.

Snöblåsaren används för att rensa snö från vägar och områden . Han kan arbeta där den övergripande snöröjningsutrustningen inte fungerar. Dess längd är 60 cm, bredd - 64 cm, höjd - 82 cm. Bladets bredd når 0,5 m. Samtidigt bör den högsta tillåtna tjockleken på snötäcket inte överstiga 17 cm.

Snöplogvikt - 60 kg, skruvrotationshastighet - 2100 rpm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer rätt munstycke måste följande rekommendationer beaktas:

  • utrustningen ska vara väl målad, inte ha nötningar, bucklor och flis;
  • huvudelementen bör vara gjorda av tjockt icke-böjande stål;
  • tillbehöret måste vara utrustat med alla nödvändiga fästelement och bruksanvisningar.
  • du bör bara köpa utrustning från pålitliga tillverkare i specialaffärer.

Rekommenderad: