Adapter För Den Bakomliggande Traktorn "Salyut": Egenskaper Och Dimensioner Hos Adaptrarna 01 Och 02 För Modellen "Salyut-5"

Innehållsförteckning:

Video: Adapter För Den Bakomliggande Traktorn "Salyut": Egenskaper Och Dimensioner Hos Adaptrarna 01 Och 02 För Modellen "Salyut-5"

Video: Adapter För Den Bakomliggande Traktorn
Video: Skylab | Wikipedia audio article 2024, Maj
Adapter För Den Bakomliggande Traktorn "Salyut": Egenskaper Och Dimensioner Hos Adaptrarna 01 Och 02 För Modellen "Salyut-5"
Adapter För Den Bakomliggande Traktorn "Salyut": Egenskaper Och Dimensioner Hos Adaptrarna 01 Och 02 För Modellen "Salyut-5"
Anonim

Jordbruksarbetet i dag underlättas kraftigt av olika enheter för liten mekanisering. Dessa inkluderar "Salute" walk-behind traktorer, som har speciella adaptrar. Sådana enheter gör användningen av detta verktyg mer bekvämt. De exakta egenskaperna och dimensionerna för adaptrarna 01 och 02 för modellen Salyut-5 kommer att ges nedan, liksom en guide för egenproduktion av denna utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Adaptern är en infästning för bakomliggande traktorer, i synnerhet för Salyut-enheter. En sådan anordning är ett säte som är fast fastsatt på ett par hjul. Med hjälp av en extra koppling ansluts den till enheten på några sekunder.

Det vill säga, när den installeras, förvandlas en sådan bakomliggande traktor till en slags minitraktor. Det underlättar och påskyndar processen att utföra jordbruksarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Adaptern till Salute walk-behind traktorn kan vara av följande typer

  • Har styrningskontroll . Ett sådant medel för småskalig mekanisering är faktiskt en fullfjädrad minitraktor. Adaptern är placerad så nära ratten som möjligt, vilket gör kontrollen enkel och bekväm. Sätet är säkert fixerat och själva driften orsakar inga olägenheter.
  • Utrustad med en rörlig led . Man tror att en sådan adapter är det enklaste att göra hemma. Sådana tillbehör fästs på den bakomliggande traktorn med hjälp av en speciell koppling, som påminner något om dragkroken på en bil för en släpvagn. Men till skillnad från den tidigare versionen är enheten med en sådan adapter mer komplex och mindre manövrerbar att styra.
  • Om detta är en bilaga installerad på framsidan av den bakomliggande traktorn, kallas den frontadaptern. Om på baksidan av det, sedan, respektive, i ryggen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan alla adaptrar som finns tillgängliga idag ha både en förlängd och en kort dragstång. En specifik typ bör väljas beroende på kraften hos själva den bakomliggande traktorn i Salyut och på typen och volymen av kommande jordbruksarbete.

Egenskaper och dimensioner för adaptrar 01 och 02 för modellen Salyut-5

Det är denna typ av motoblock som är mest utbredda bland individer som aktivt deltar i jordbruksarbete. Men många förstår inte vad som är skillnaden mellan de två typerna av adapter som tillverkaren erbjuder. För att förstå skillnaden måste du överväga deras egenskaper.

  • 01 - sådana bilagor är bättre lämpade för små och medelstora motoblock. Adaptervikt - 52 kg, maxhastighet - 10 km / h, markfrigång - 35 cm. Genomsnittlig monteringstid är 15 minuter. Hjulspårets bredd - 600 mm.
  • 02 - har en vikt på 78 kg, markfrigången är 85 cm, maxhastigheten är upp till 1 km / h, hjulspårets bredd är cirka 850 mm. Maximal monteringstid är 10 minuter.

Det vill säga, adapter 01 är lämplig för installation på medelstora och lätta walk-behind-traktorer, men för bearbetning av stora markområden med kraftfulla och tunga enheter är det bäst att välja redskap i serien 02.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Du kan köpa sådana bilagor färdiga, eller så kan du göra det själv. Dessutom kommer det i det andra fallet också att vara möjligt att spara mycket. Det är nödvändigt att förbereda en ritning av den framtida enheten i förväg. Du kan skapa det själv, du kan använda färdiga scheman. Förutom bilden behöver du:

  • svetsning;
  • två hjul;
  • en uppsättning verktyg - skruvar, skruvmejslar, tänger och så vidare;
  • en mjuk sits och, om det behövs, ytterligare trädgårdsredskap som är planerade att användas i framtiden;
  • stålplåt, samt rör och en vinkel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Proceduren kommer att vara följande

  • Skapande av en teckning och dess konsekventa studie. När du skapar en ritning på egen hand bör särskild uppmärksamhet ägnas åt den ytterligare balansen i hela strukturen.
  • Skapande av ramen för det framtida redskapet med en speciell gaffel, där det borde finnas en bussning. Det är hon som kommer att ansvara för agilityen för hela enheten i framtiden.
  • Tillverkning av en kaross av stålplåt med en sidohöjd på minst 300 mm.
  • Nu installerar vi det mjuka sätet på ett avstånd av högst 80 cm från den främre änden av ryggradstrålen, till vilken den är fäst.
  • Installation av ytterligare redskap, vid behov.
  • Testa prestandan hos en bakomliggande traktor med en adapter och måla den.
Bild
Bild

Med en korrekt ritad ritning av det framtida redskapet uppstår inga problem vid tillverkningen. Och arbetet i sig tar inte mer än två timmar.

Rekommenderad: