Torktumlare Installation: Universalkontakt För Installation Ovanför Och Bredvid Tvättmaskinen I Badrummet

Innehållsförteckning:

Video: Torktumlare Installation: Universalkontakt För Installation Ovanför Och Bredvid Tvättmaskinen I Badrummet

Video: Torktumlare Installation: Universalkontakt För Installation Ovanför Och Bredvid Tvättmaskinen I Badrummet
Video: How to install to connect a full size washer to your bathroom or kitchen sink 2024, Maj
Torktumlare Installation: Universalkontakt För Installation Ovanför Och Bredvid Tvättmaskinen I Badrummet
Torktumlare Installation: Universalkontakt För Installation Ovanför Och Bredvid Tvättmaskinen I Badrummet
Anonim

Numera blir inte bara tvättmaskiner, utan även torkmaskiner mycket populära. Dessa enheter finns i ett stort sortiment. De skiljer sig inte bara i funktionalitet, utan också i design och storlek. Oavsett vilken torktumlare du väljer för ditt hem, är det viktigt att installera den korrekt. I den här artikeln kommer vi att ta reda på hur man gör detta utan fel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är nödvändigt?

Om du bestämmer dig för att köpa en torktumlare av hög kvalitet måste du överväga var du ska installera den i förväg.

Inte bara användarvänligheten beror på korrekt fixering, utan också på livslängden för sådana hushållsapparater.

Ingen enhet kommer att hålla länge om den installeras utan att följa grundläggande regler och föreskrifter

Om du redan har köpt den perfekta torktumlarmodellen, enligt din åsikt, måste du förbereda allt du behöver för dess ytterligare installation i huset. För att göra detta bör du fylla på följande positioner:

  • en rak eller Phillips skruvmejsel (bättre förbered båda alternativen);
  • byggnadsnivå (kan vara bubbla eller laser - byggnadsanordningar är alltid de mest exakta);
  • tång;
  • torkslang;
  • klämma;
  • en monteringsfäste (ingår ofta i hushållsapparaterna i fråga);
  • en hylla (ibland erbjuds dessa delar av tillverkaren av utrustningen, och ibland förbereder ägarna själva den);
  • anslutningselement (universal).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsalternativ

Funktionella torktumlare, som tillverkas av många välkända märken, kan installeras på olika sätt. Varje användare väljer själv det installationsalternativ som är mest lämpligt för sitt hem, där det kommer att vara bekvämt att använda hushållsapparater, och samtidigt kommer det inte att förstöra utseendet på interiören. Låt oss titta närmare på vilka alternativ som finns för installation av torktumlare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

In i kolumnen

Ett av de mest populära alternativen för montering av en torktumlare. Den används av många användare som har köpt liknande hushållsapparater.

Om du monterar enheten på detta sätt kommer du att kunna avsevärt spara ledigt utrymme, vilket är särskilt viktigt för små bostäder, där varje centimeter är viktig.

Om ägarna inte ville installera ett enkelt torkställ, kommer en sådan lösning till nytta . För att installera torktumlaren ovanpå tvättmaskinen i en kolumn måste du exponera speciella fästelement som säljs i en uppsättning med apparater.

Installation av torktumlaren i en kolumn är mycket enkel att utföra . Tippfästen och lock måste installeras på tvättmaskinens kropp. Därefter sätts torkarens kroppsdel in i locken, benen måste skruvas loss och enheten ska vara jämn. Det sista steget bör inte försummas, även om det verkar som om enheten är i nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och du kan också använda ett annat alternativ för fästelement - med hjälp av skenor . Denna lösning används sällan. En viktig punkt att tänka på är att tekniken ska vara smal. Annars är fallets stabilitet ovanifrån inte den mest tillförlitliga.

I en nisch

Att installera en torktumlare i en nisch kan vara en bra lösning. Detta alternativ är också lämpligt för småhus med brist på stora mängder ledigt utrymme .… Denna installationsmetod kan inte kallas den enklaste, eftersom det kommer att kräva att bygga en lämplig nisch för den. Oftast den är gjord av gipsskivor, metallprofiler med användning av efterbehandlingsmaterial.

Oftast används denna lösning om det behövs stora reparationer i korridoren eller badrummet.

I de flesta fall ringer folk specialister för att utföra sådant arbete inga misstag kan göras här . Om svaga fogar finns i nischstrukturen, eller om gips är av låg kvalitet, är det osannolikt att strukturen håller länge. Det finns ett bra nischbyte - ett speciellt skåp, som ger plats för både torktumlaren och tvättmaskinen. I en sådan design blir det lättare att ordna hushållsapparater.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under bänkskivan

Torktumlare med lämpliga dimensioner installeras ofta under bänkskivor eller under handfat. Många hemmafruar är mycket bekvämare med att använda denna teknik när den är på en liknande plats. Oftast är detta köket, där många hushållsapparater är koncentrerade.

Om enheten för torkning av kläder har kompakta mått kan den integreras i köksuppsättningen.

Det är lämpligt att tillhandahålla sådana förbättringar i skedet av köksmöbelprojektet . I det här fallet installeras hushållsapparater enkelt och utan onödiga problem. Om du har valt en kondensationsmodell kommer installation under sådana förhållanden att vara mycket användbar, för i köksutrymmet finns ett avloppssystem bredvid det. Detta gör det mycket enkelt att ansluta torktumlaren till avloppssystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bredvid tvättmaskinen

Metoden för fixering av torkenheten påverkas av många faktorer. Varje enskilt fall har sina egna nyanser, så det finns ingen universell lösning för absolut alla situationer. I många fall är det bäst att installera torktumlaren ovanför tvättmaskinen, men det händer också att det blir mer ändamålsenligt att fixa det bredvid.

Om det går att fixa torktumlaren över tvättmaskinen är det bäst att göra just det . Denna metod har många fördelar, därför väljs den oftare än andra. Men många användare föredrar att vända sig till enklare lösningar och installera torktumlaren bredvid tvättmaskinen.

Detta alternativ är idealiskt för de rum där det finns tillräckligt med ledigt utrymme. Två enheter som står bredvid varandra kommer att ta mycket plats, vilket måste beaktas innan installationen.

Men tekniken blir mer stabil, och du behöver inte oroa dig för att torktumlaren under drift kan ha en negativ effekt på tvättmaskinen nedan. För denna installationsmetod utrustar människor ofta ett separat rum som en tvättstuga. I ett rymligt hus eller en lägenhet med ett stort badrum skapar det inga problem att installera utrustning på detta sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Själva installationsarbetet innebär i detta fall inget svårt .… Ägarna kommer inte att stå för stora tidskostnader heller. Alla procedurer kan utföras oberoende, utan att kontakta specialister - och det är en besparing. Du behöver bara installera fodralet bredvid tvättmaskinen, skruva loss benen så att enheten är jämn och stabil.

Rekommendationer

Installera en torktumlare i ett privat hus eller lägenhet bör ägnas tillräcklig uppmärksamhet. Att hålla sådana evenemang kan tyckas väldigt enkelt, men i själva verket finns det många nyanser att tänka på. Låt oss bekanta oss med några användbara rekommendationer angående installationen av de övervägda hushållsapparaterna.

  • Tro inte att torktumlaren kan installeras ovanpå tvättmaskinen genom att helt enkelt placera den på locket på enheten .… Denna metod kan bara användas om du har fixat speciella fästelement.
  • Skynda dig inte att installera torkutrustning förrän du stänger av elen i huset … Detta är nödvändigt för säkerheten vid allt installationsarbete.
  • Om du bor i en liten lägenhet, till exempel en 1-rumslägenhet , då bör du välja installationsmetoden där torktumlaren är installerad ovanpå tvättmaskinen på en speciell adapter (adapterram). Detta är det bästa alternativet där du sparar tillräckligt med ledigt utrymme.
  • Kondenserande torktumlare det är vettigt att köpa för rum där det inte finns något luftavgaser. I privata hus och lägenheter med ett bra ventilationssystem är det bättre att installera huvar och enheter utrustade med en värmepump.
  • Om du har valt metoden att installera utrustning i en nisch , då ska du ringa erfarna specialister som kommer att kunna göra alla strukturer av högsta kvalitet. Det är vettigt att utföra sådant arbete på egen hand bara om du tidigare har stött på liknande procedurer och känner till alla deras finesser.
  • Glöm inte interiören när du väljer en lämplig plats för installation av en torktumlare . Teknik ska inte förstöra utseendet på miljön. Var noga med denna nyans och försök att välja det lämpligaste installationsalternativet.
  • Du kan köpa ett specialskåp med fack för både torktumlare och tvättmaskin .… Det är nödvändigt att välja en sådan design i enlighet med storleken på hushållsapparater. Det rekommenderas att vända sig till en liknande lösning om kvadraten i ditt hem tillåter det - det är bättre att inte placera ett sådant föremål i ett mycket litet rum.

Rekommenderad: