Nisch I Badrummet (67 Foton): Från Kakel Med Och Utan Belysning För Schampo I Badrummet, För En Tvättmaskin Och Hyllor. Hur Stänger Man? Dimensioner

Innehållsförteckning:

Video: Nisch I Badrummet (67 Foton): Från Kakel Med Och Utan Belysning För Schampo I Badrummet, För En Tvättmaskin Och Hyllor. Hur Stänger Man? Dimensioner

Video: Nisch I Badrummet (67 Foton): Från Kakel Med Och Utan Belysning För Schampo I Badrummet, För En Tvättmaskin Och Hyllor. Hur Stänger Man? Dimensioner
Video: Tvättmaskin utanför badrummet - vad gäller? 2024, April
Nisch I Badrummet (67 Foton): Från Kakel Med Och Utan Belysning För Schampo I Badrummet, För En Tvättmaskin Och Hyllor. Hur Stänger Man? Dimensioner
Nisch I Badrummet (67 Foton): Från Kakel Med Och Utan Belysning För Schampo I Badrummet, För En Tvättmaskin Och Hyllor. Hur Stänger Man? Dimensioner
Anonim

En nisch i ett badrum är inte bara en attraktiv utan också en mycket praktisk arkitektonisk lösning. Således visar det sig vara den mest rationella användningen av det tillgängliga utrymmet. Denna artikel kommer att visa dig hur du kan skapa en nisch i ditt badrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plats

Nischen i badrummet kan placeras på olika platser. Låt oss överväga vilket arrangemang som är det mest populära och ergonomiska.

Ovanför badrummet … Mycket ofta är nischer ordnade direkt ovanför badrummet. På sådana platser kan elementen som övervägs ha olika storlekar och strukturer. De väljs utifrån måtten på VVS installerat i rummet. Till exempel är långsträckta strukturer gjorda längs den längre sidan perfekta för hörn- eller rektangulära bad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bakom toaletten . Denna lösning är inte mindre populär, så många tar till den. Placering bakom toaletten är mycket bekvämt. Här kan du placera eller dölja olika tekniska kommunikationer, ordna nödvändiga hushållstillbehör.

Tack vare det övervägda alternativet är det dessutom möjligt att mycket effektivt spara utrymmet i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bredvid tvättstället . Nischer utrustade i det angivna området kan kompletteras med olika dekorativa prydnader. Dessa kan vara vackra sjöstjärnor eller snäckskal. Sådana saker kan ordnas snyggt och kosmetika kan placeras i närheten. Ofta är det här handdukar och andra hygienartiklar läggs ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dold … Många väljer att montera dolda nischer. De är urtag av sluten typ. I grund och botten utförs dessa komponenter på ett sådant sätt att de därefter harmoniserar perfekt med miljön i badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av en specifik plats för att organisera en nisch beror till stor del på ägarnas preferenser, layouten och badrumsytan.

Dimensioner

Nischen i badrummet kan vara av olika storlekar. Det finns inga enhetliga standardparametrar för sådana arkitektoniska lösningar.

Om det är planerat att ordna många hygienartiklar och andra saker i en nisch, bör du ta hand om dess tillräckliga djup. I en mycket liten struktur är det osannolikt att det kommer att vara möjligt att ordna ett stort antal olika föremål och tillbehör. Men i smala och kompakta utföranden kan du installera diodbelysning, ordna små dekorationer. Således kommer en blygsam nisch att bli en effektiv dekorativ komponent i interiören.

Den optimala storleken på strukturen i fråga beror främst på badrumsytan . Nischernas storlek påverkas direkt av det syfte för vilket de är utrustade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kan du använda den till?

Det övervägda strukturella elementet i badrummet kan användas på olika sätt. Vi kommer att ta reda på varför en sådan struktur oftast är utrustad, vilka funktioner den utför.

Mycket ofta är en nisch utrustad som ett lagringssystem . Även små fördjupningar kan vara mycket användbara. I dem kommer det att vara möjligt att organisera ett område för att placera schampon, handdukar, tvål, vårdprodukter för händer och fötter - det finns många alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

En praktisk lösning är utrustning i platsens nisch för installation av tvättmaskinen . Genom ett så bekvämt drag blir det möjligt att avsevärt spara utrymmet i rummet samtidigt som det blir väldigt attraktivt och funktionellt.

Detta alternativ skulle vara en utmärkt lösning om ett badrum inrättas i en lägenhet i Chrusjtjov.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nischen kan utrustas för att installera ett badkar i den . Tack vare denna intressanta placering kommer det att vara möjligt att perfekt dölja rörsystemen, samt uppnå maximal estetik i interiören. Således kommer det att vara möjligt att bilda ett fullgott hygienkomplex i ett specifikt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I den övervägda designen är det möjligt att placera en så viktig komponent som ett handfat . Denna lösning är mycket populär och efterfrågad. Diskbänken, tillsammans med skåp eller en bänkskiva i en nisch, kommer att skyddas perfekt från yttre påverkan. Dessutom blir dess fixering starkare och mer tillförlitlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En intressant och vacker lösning är att organisera en nisch för att installera en spegel i den . I en sådan miljö kommer det definitivt att bli en separat accent av interiören, ge mer starkt ljus in i badrummet och kan också artificiellt förändra den rumsliga uppfattningen i allmänhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa människor föredrar att göra nischer bara för att lagra handdukar i dem .… Sådana mönster är inte bara mycket användbara, utan också mycket attraktiva. Om du vill ge miljön ett mer intressant utseende kommer en sådan lösning att bli framgångsrik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man dekorerar?

Det finns många sätt för praktisk och vacker dekoration av nischer installerade i badrummet. Låt oss i detalj överväga vilka material som är bäst lämpade för dessa ändamål.

Bricka … Oftast använder badrumsägare keramik eller kakel för att dekorera nischer. Många olika typer av detta efterbehandlingsmaterial säljs i butiker. Det kommer att vara möjligt att hitta en lämplig kopia för en inredning utformad i valfri palett och stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plastpaneler … En bra lösning är att trimma nischen med plastpaneler. Dessa är mycket praktiska material som inte utsätts för försämring på grund av extrema temperaturer eller hög luftfuktighet. Idag presenteras en sådan finish i ett stort sortiment.

I butiker kan du hitta paneler som imiterar trä, sten och andra beläggningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa material används oftast för att avsluta de ansedda arkitektoniska strukturerna . Om vi talar om en dold nisch, kompletteras den ofta med olika överlägg, liknande små dörrar, falska skär eller persienner av vissa storlekar. Det senare alternativet används oftast i strukturer som döljer olika kommunikationer i badrummet.

Design

Det ansedda arkitektoniska elementet, placerat i badrummet, kan inte bara vara funktionellt, utan också visuellt attraktivt. Nischdesign kan vara väldigt annorlunda.

Det finns många sätt på vilka det är möjligt att uppmärksamma sådana mönster, vilket gör dem mer spektakulära och vackra.

Tänk på vad som exakt kan vara utformningen av en nisch i badrummet

Med hyllor . Hyllor är ofta närvarande i utformningen av en nisch. Dessa kan vara trä-, glas- eller plastdelar. Med sådana komponenter kan kompositionen visa sig vara original och harmonisk, samt mer funktionell. I detta fall kommer det lediga området i rummet inte att överbelastas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bakgrundsbelyst . Mycket attraktiva nischer kan dekoreras med belysning. Tack vare denna dekorationsmetod kommer det att vara möjligt att ge ytterligare varmt ljus in i interiören. Detta kommer att göra badrummet mycket bekvämare. Nischen kan dekoreras med både spotlights och LED -remsor av den färg du gillar. Det är möjligt att använda dekorationer i form av doftljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med mosaik . Mosaikplattor kan mycket delikat förvandla interiören, det låter dig uppnå ett fantastiskt utseende. För att dekorera nischutrymmet väl är det lämpligt att använda en fuktresistent mosaik av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lockiga alternativ . En nisch kan ta både standard och mer ovanliga lockiga former. På grund av närvaron av sådana komponenter kan badrumets inre sammansättning glittra med helt andra färger. Sådana intressanta urtag kan kompletteras med spegelinsatser, dekorerade med kakel eller mosaik, porslinstengods eller andra fuktbeständiga material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att korrekt utforma och dekorera en skärm med ett urtag i badrummet är det mycket viktigt att bygga på interiörens grundläggande stil, liksom dess färgkombinationer. Om du gör allt i enlighet med den allmänna stilen, kommer du att kunna dekorera nischen så effektivt och harmoniskt som möjligt.

Hur gör man det själv?

Den ansedda arkitektoniska detaljen i badrumsinredning kan byggas oberoende. Det är inget svårt att utföra sådant installationsarbete. Låt oss överväga steg för steg hur du behöver göra och bygga in en högkvalitativ och vacker nisch med dina egna händer.

Ritningar och uppmärkning

Innan installationsarbetet påbörjas måste du förbereda en detaljerad skiss över den framtida hemlagade produkten och noggrant beräkna allt. I skissen är det nödvändigt att visa alla dimensioner av utrymmet, dess yta och layoutfunktioner . Om arbetet utförs i ett rymligt privat hus, kan du här arrangera en stor struktur. I en stadslägenhet är det vettigt att göra mer blygsamma alternativ.

Först måste du markera den framtida strukturen på väggen . Med hjälp av en urtagning kommer det att vara möjligt att uppnå en visuell förändring i rummets proportioner. Om badrummet har lågt i tak, är det bäst att installera en smal och vertikalt riktad nisch. Denna detalj kommer visuellt att sträcka ut utrymmet. Om rummet är mycket smalt och trångt, kommer det att vara möjligt att visuellt expandera det med hjälp av en horisontell struktur.

I badrummet kan du installera en sådan urtagning som kommer att bestå av flera nivåer eller sektioner. Så kopior med flera sektioner visar sig vara mycket praktiska om det är planerat att lagra olika tillbehör och föremål i dem. För detta byggs först bara en nisch, och sedan delas den upp i separata delar med hjälp av tunna partitioner. Den senare kan vara gjord av trä, plast eller härdat glas. Alla komponenter som ska användas måste vara markerade på ritningen. Om trädelar tillhandahålls måste de förbehandlas med antiseptiska lösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ram

Först rengörs ytan på vilken den framtida strukturen kommer att placeras . Hål med lämplig diameter borras i väggen för att senare installera pluggar i dem. Därefter måste du ta aluminiumramarna och fixa var och en av dem med 4 fästelement. Om strukturen ansluter till både golvet och taket måste den också fästas med pluggar. Processen att montera själva ramstrukturen måste startas från hörnen. Horisontella och vertikala element är sammankopplade.

Hur korrekt ramen är monterad bör kontrolleras med hjälp av en byggnadsnivå och en kvadrat .… Sedan installerar de aluminiumställningar med ett steg på 60 cm. Den färdiga strukturen måste förstärkas med hjälp av metallsegment som exponeras mellan styrelementen.

Dessa komponenter kommer inte bara att stärka hela enheten, utan kommer också att fungera som grund för installationen av gips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mantel och kitt

Fuktresistenta gipsskivor ska fixeras säkert med självgängande skruvar . Intervallen mellan fästelementen bör vara högst 15 cm. För att inte oavsiktligt skada eller splittra materialet är det bäst att använda speciella bitar. Gipsplåtar måste klippas i enlighet med skisserna och skruvas sedan fast på aluminiumramens bas. Självgängande skruvar 35 mm långa och 3,5 mm i diameter är idealiska för dessa ändamål. Gipsskivor måste bearbetas med en speciell hyvel.

Konstruktionens hörn kan kompletteras med dekorativa remsor av en perforerad struktur . Dessa föremål kan vara gjorda av metall eller plast. På grund av förekomsten av överlägg kommer materialet att skyddas från skador under installation och drift. Fogarna bör monteras så tätt som möjligt så att även minimala mellanrum inte kvarstår. Om gipsskivorna planeras avslutas med tunga keramiska plattor, bör mellanrum på högst 10 cm göras mellan fästelementen. Ytorna måste grundas, alla sömmar är spacklade och ramelementen målas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Tänk på några intressanta badrum som har en nisch

Nischen kan utrustas ovanför den väggmonterade toalettinstallationen . Interiören i fråga upprätthålls inte helt i ljusa färger - golven, skåpen, badets sidor och nischens inre yta har ett trätryck och en gråbrun nyans.

Bild
Bild

Stora urtag inbyggda i väggen kan kompletteras med strålkastare . Sådana lösningar ser särskilt imponerande ut i ljusa badrum. I det här fallet är nischer utrustade bredvid tvättstället. Hyllorna är dekorerade med dekorativa korgar och krukor med gröna växter.

Bild
Bild

Flernivånischer ser väldigt intressanta och rika ut . De kan göras i luftbetongväggen direkt ovanför badrummet och sedan kaklade allt. Du kan spela upp en intressant design med hjälp av kontrasterande hyllor av mörkt trä.

Rekommenderad: