Gasspisar: Vilka är Bättre? Betyg Av Inbyggda Modeller, De Mest Populära Tillverkarna

Innehållsförteckning:

Video: Gasspisar: Vilka är Bättre? Betyg Av Inbyggda Modeller, De Mest Populära Tillverkarna

Video: Gasspisar: Vilka är Bättre? Betyg Av Inbyggda Modeller, De Mest Populära Tillverkarna
Video: Gas Stove - Top 8 Best Range Models 2024, April
Gasspisar: Vilka är Bättre? Betyg Av Inbyggda Modeller, De Mest Populära Tillverkarna
Gasspisar: Vilka är Bättre? Betyg Av Inbyggda Modeller, De Mest Populära Tillverkarna
Anonim

De flesta använder gasspisar, även om det finns en mängd olika elektriska apparater tillgängliga. Detta beror på att gas är billigare än el. Därför använder många hem gasapparater, vilket gör det möjligt att inte bara förbereda läckra måltider utan också att spara pengar. Det finns många tillverkare som erbjuder en mängd olika modeller som skiljer sig åt i kostnad och funktionalitet. Innan du väljer något lämpligt bör du bekanta dig med de mest populära.

Bild
Bild

Särdrag

Många företag ger kunderna ett stort urval av högkvalitativa och säkra gaspaneler. Du kan välja vilken enhetsdesign som helst. Enheterna är pålitliga och mycket bekväma, så de flesta väljer dem. Temperaturen stiger ganska snabbt och kan enkelt justeras. Det finns ett urval av panelmaterial. Nästan varje modell har ett gasstyrsystem. Det är oerhört viktigt eftersom köparens säkerhet beror på det.

Systemet fungerar med hjälp av ett termoelement, som med temperaturen kan avgöra om det finns en brand i brännaren. Om det inte finns någon låga utlöses ett gaslås som inte låter det flöda till brännaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enheterna kan utrustas med flera typer av brännare

  • Extra brännarens diameter kan vara 45-55 millimeter. Dess effekt är 1000 watt. Det är inte särskilt kraftfullt.
  • Standardversionen är 70 millimeter. Effekt - 2000 W.
  • Dimensionerna på ultrahastighetsbrännaren är 90-100 millimeter och effekten är 3500 watt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och även i sådana enheter finns det ett tändsystem. Du kan köpa en modell med ett automatiskt system (du behöver bara vrida gasreglaget) eller med en mekanisk. Det första alternativet är mer bekvämt, pålitligt och bekvämt.

Tillverkares översikt

Det finns många märken som är redo att erbjuda högkvalitativa och praktiska enheter som inte bara kan bli en bra hjälpare utan också en riktig dekoration av köket. De tillverkar en mängd olika modeller, var och en kan ha sin egen design, breda funktionalitet och andra egenskaper.

Företagets produkter från Tyskland Bosch är mycket efterfrågad bland många hemmafruar, eftersom hon producerar saker av hög kvalitet som kan förvåna med intressanta, fashionabla mönster. Oftast är enheter som tillverkas av detta märke extremt hållbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Schweiziska tillverkaren Electrolux erbjuder inte för dyra, men mycket funktionella modeller av hushållsapparater. Alla enheter som tillverkas av detta märke är av hög kvalitet och pålitliga. De har också en snygg och praktisk design, så hällar kan komplettera köksinredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Märke från Vitryssland Gefest erbjuder kunderna bra hushållsapparater till ett genomsnittligt pris. Designen är oftast klassisk. Produkterna uppfyller kvalitetskraven och kommer utan tvekan att glädja ägaren i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Märke Gorenje kan erbjuda de mest snygga och intressanta modellerna, som också har enorm funktionalitet. Företaget grundades i Slovenien.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver köpa något från ett märke från Italien bör du vara uppmärksam på tillverkaren Hotpoint-Ariston , vars historia är extremt intressant. Han producerar ett stort antal modeller med hög effekt och utmärkt kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett populärt och efterfrågat varumärke från Tyskland är Hansa . Han vann snabbt hemmafruarnas förtroende, eftersom han producerar riktigt bra produkter av hög kvalitet och försöker göra dem inte bara funktionella utan också snygga. Vissa modeller har djärva och kreativa mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bästa bästa modellerna

För att köpa en sak som är mest lämplig för köparen är det värt att överväga flera alternativ och jämföra deras egenskaper. Det räcker inte att veta informationen om det märke som producerar modellerna. Du måste studera informationen om själva panelerna. Vi ger ett betyg på de mest budgetmässiga, liksom de högsta kvalitet och de mest kraftfulla panelerna som kan bli en pålitlig assistent för alla hemmafruar.

Bild
Bild

Beko HIZG 64120

En intressant 4-brännare modell med vridomkopplare. Funktionen har elektrisk tändning. Enhetens yta är emaljerad. Fodralet ser snyggt ut tack vare den ädla svarta färgen. Gaspanelen är extremt effektiv, men den har vissa nackdelar. Flytande ränder kan finnas kvar på ytan. Köpare tror att denna modell är ganska pålitlig, eftersom den kan hålla i många år, samtidigt som den förblir en säker och högkvalitativ enhet. Kontrollpanelen är placerad på sidan. Omkopplarna är placerade på en av sidorna av enheten, du bör vänja dig vid det.

Det är bekvämt att använda panelen om du inte använder för stora krukor. Oftast är brännarna av olika storlek. Det finns en snabbbrännare på panelen - dess dubbla låga låter dig koka vatten 2 gånger snabbare, samt värma olika rätter.

Bild
Bild

Hansa BHGI63100018

Högkvalitativ och billig inbyggd panel, som kan köpas för 5500 rubel. Enheten är ganska enkel att installera, alla kan installera den. Även någon som inte har upplevt detta förut. Med denna modell kommer värdinnan att kunna laga mat ganska snabbt och säkert. Enheten är pålitlig, har en klassisk design, så den kan passa in i vilken inredning som helst. Ytan är gjord av rostfritt stål. Det finns 4 brännare på den, vars diameter är annorlunda. Galler av gjutjärn, täckt med svart emalj. Vridomkopplarna är placerade på sidan av brännarna och är silverfärgade.

Bild
Bild

Darina T1 BGM 341 11

Ett alternativ för dem som behöver köpa en kvalitets men billig spis. Kostnaden varierar från 5 till 6 tusen rubel. Ytan är gjord av rostfritt stål. Det är inte lika praktiskt som andra material från vilka andra modeller kan tillverkas. Värdinnan bör vara medveten om att det är ganska svårt att ta bort torkade bitar av mat från en sådan yta. Det är ett varumärke och kan fingeravtryckas av kunden, vilket kommer att vara mycket synligt … Modellen måste omhändertas noggrant. Det finns standardfunktioner, 4 brännare. En av dem är extremt kraftfull. Tack vare henne kan du förbereda en mängd olika rätter mycket snabbare. Handtagen är mekaniska, placerade på sidan. Kokplattorna värms inte upp under tillagningen.

Bild
Bild

Gefest CH 1211

Modellen vinner hemmafruarnas hjärtan inte bara för sin utmärkta kvalitet, utan också för sin extremt ovanliga design. Brännarna är arrangerade på ett speciellt sätt. Gaspanelens yta är emaljerad och har en vit färg. Vissa tycker att det är för lätt smutsigt, men det är det inte. Om fläckarna och stänkarna inte är för stora kommer de inte att märkas. Och även värdinnan kan enkelt ta bort dem. Använd inte slipmedel vid rengöring av olika matpartiklar och fläckar, eftersom detta kan skada det övre lagret på ytan. Enheten har 4 kokzoner.

Det finns en stor och en liten framför, medan de vanliga finns på baksidan. En av dem är expressbrännaren, som har mer kraft än de andra. Tack vare henne kommer värdinnan att kunna laga mat snabbare.

Bild
Bild

Gefest CH 2120

Modellen, tillverkad i Vitryssland, kan tillfredsställa även de mest krävande kunderna. Den har en intressant, snygg form och ser futuristisk ut. Antal brännare - 3. Enheten är tillverkad av härdat glas. Det finns en expressbrännare, vars kraft är högre än de andra. Vridomkopplare, klassiska. Gallren är gjorda av gjutjärn. Panelen har en elektrisk tändning, som är automatisk.

Bild
Bild

Ett särdrag hos modellen är icke-standardstorlekar. Köpare rapporterar att panelen är extremt lätt att demontera, så hemmafruar kan rengöra den utan problem. Men det finns också nackdelar. Färgen kan skala bort adaptrar för små behållare, tätningen ser inte särskilt attraktiv ut. Men dessa negativa egenskaper bleknar framför enhetens fördelar, därför är användarna i allmänhet nöjda med köpet.

Bild
Bild

Hotpoint-Ariston PC 640 T (AN) R

En panel som är tillgänglig för alla. Lågt pris, matt emaljerad yta är bara några av modellens positiva egenskaper. Det klarnar bara. Om kontaminationen är lätt behöver du bara torka av ytan med en våt svamp. Om det är allvarligare (det kan vara feta fläckar eller torkade matpartiklar) bör du applicera en specialprodukt och sedan bli av med smutsen med en fuktig trasa. Enheten är 4-brännare, brännarna är arrangerade i ett kors. En av dem är kraftfullare än de andra (tre-krets).

Brännarnas placering är original och bekväm. Det gör att köksredskapen på panelen inte överlappar varandra. Handtagen är framför, flera på varje sida.

Bild
Bild

Fornelli PGA 45 Fiero

Högkvalitativ och elegant svart modell, arbetsytan är tillverkad av härdat glas. En adapter för WOK -köksredskap kan köpas med denna spis. Det finns en elektrisk tändning, som är automatisk. Enhetens främsta särdrag är närvaron av tre brännare, som inte är särskilt rationellt placerade . I det bortre hörnet finns en medelstor brännare. Värdinnan kan använda den oftare än andra. Det finns inga andra minus i enheten. Det ser estetiskt tilltalande ut, fungerar bra och det finns inga misslyckanden i tillagningsprocessen.

Bild
Bild

Ett bra alternativ för ägare till små kök och för en liten familj. Panelen är liten, tar liten plats och tar inte upp en stor del av köksarbetsområdet. Varje brännare har ett separat galler av gjutjärn. Detta gör att värdinnan kan rengöra ytan utan problem, vilket inte kan sägas om andra modeller med fasta galler placerade över hela panelens yta.

Bild
Bild

Maunfeld EGHG 64.33CB / G

Infälld panel i klassisk stil. Den har fyra brännare och är gjord av härdat glas. Det finns en "trippelkrona", som de kallar en brännare som har tre lager av låga. Gallren är gjorda av gjutjärn, omkopplarna är roterande. Modellen har en annan bekväm funktion - elektrisk tändning. För att värdinnan ska kunna laga mat i säkerhet finns det ett "gasreglering" -system.

Bild
Bild

Företaget tog hand om kunderna, så hällen kan fungera både från huvudgasledningen och från en gascylinder. Detta alternativ är väl lämpat för dem som behöver köpa en panel för ett sommarboende, där gastillförseln kan vara intermittent. Många köpare uppmärksammade modellens intressanta design. Det ser imponerande ut tack vare sin svarta färg. Kan göra det inre i köket mer estetiskt och snyggt. Enheten kan också installeras i en stadslägenhet.

Bild
Bild

Hotpoint-Ariston TQG 641 (BK)

Den italienska versionen har en kreativ design. Brännarna är arrangerade i diamantform. Köpare talar bra om den här modellen. Vissa tycker att detta arrangemang av brännare är ovanligt, men snart vänjer sig användarna vid det och noterar att matlagning på en sådan modell är bekvämare och bekvämare, eftersom det finns 3 brännare, medan du på andra alternativ bara kan använda två.

Ytan är gjord av glaskeramik, den är svart, så den ser estetiskt tilltalande och vacker ut. Lätt att rengöra, vätskan lämnar inga ränder eller märken . Gallren är gjorda av gjutjärn och täcker hela arbetsområdet. De är uppdelade i flera delar för att göra det lättare för värdinnan att rengöra panelen.

Bild
Bild

Det finns en elektrisk tändning. Modellen har också en liten nackdel. För att rengöra brännarna måste du köpa ett speciellt rengöringsmedel. Konventionella rengöringsmedel kan skapa en mattande effekt, lätta på metallen och rengöra fläckar dåligt. Det finns ingen trippelbrännare, men tillverkaren har lagt till en expressbrännare för att ersätta den. Det finns en silikontätning mellan glasytan och metallbrännarnas bas. Tack vare honom kommer vätska och fett inte att kunna läcka dit.

Bild
Bild

Gorenje GC 641 ST

Den utmärkande egenskaperna hos denna modell är kreativ och vacker design och enkel användning. Användare noterar att enheten är ganska hållbar och extremt pålitlig. Panelen är inbyggd, sparar gas. Ytan är gjord av glaskeramik. Tillverkaren har skyddat den mot chips. Lätt att städa. Brännarna sitter framför, de har olika diametrar. Det finns både små och stora alternativ. De mellersta brännarna sitter på baksidan. Handtagen är gjorda av plast, de är praktiska, de är installerade på frontpanelen. De värms inte upp under tillagningen.

Bild
Bild

Electrolux GPE 363 FX

Modellen är tillverkad av rostfritt stål, glädjer värdinnorna med en snygg och fashionabel design, samt en "trippelkrona", ett "gasreglering" -system och elektrisk tändning, som är automatisk. Grillen är placerad över hela panelen, du kan flytta disken utan problem.

Användare kommer att kunna laga mat i en stor gryta och en stor stekpanna. För att göra det bekvämt att rengöra panelen installeras flera galler.

Bild
Bild

Brännarna är bekvämt placerade. De som värdinnan oftast använder är framför. Många köpare i produktrecensioner säger att enheten är lätt att rengöra, eftersom det inte finns några spår på ytan. Panelen rensas snabbt. Detta alternativ är det bästa när det gäller både tillförlitlighet och kvalitet. Det finns några nackdelar: Det finns ingen kontakt på nätsladden och handtagen kan glida.

Bild
Bild

Kaiser KCG 6972 N

Har stor, bra funktionalitet och vanlig, klassisk design. Hällen har 4 brännare; ytan är gjord av glaskeramik. Den största brännaren tas ut på baksidan, den minsta framåt. Flera kokplattor av standardstorlekar är ordnade i rad till vänster. En av dem är mer kraftfull än resten. Tack vare detta kommer hemmafruar att kunna uppnå önskad temperatur på kort tid för att förbereda en maträtt så snabbt som möjligt. Vridomkopplare finns på panelens framsida. De värms inte upp under tillagningen.

Bild
Bild

Vad ska man leta efter när man väljer?

Det finns ett stort urval av olika spisar. Enkla modeller kostar inte för mycket, medan andra har ett högre pris. Det är bättre att välja högkvalitativa alternativ som är dyrare än att skaffa en opålitlig assistent som kommer att pågå en kort tid. För att inte bli besviken över valet bör du vägledas av några av rekommendationerna från experter. Det finns flera aspekter att tänka på när man köper.

  • Du måste vara uppmärksam på täckningen. Billiga modeller är emaljerade. Det är mycket svårt att tvätta dem, särskilt om värdinnan har sluppit mjölk eller om matpartiklar har brunnit till ytan. Det kommer att repa och flisa och sedan rosta. Det är bättre att köpa paneler med ytor av rostfritt stål, glaskeramik eller härdat glas. De kostar lite mer, men är mer hållbara.
  • Om gallren är tunna är det bättre att inte köpa en spis. När du rengör dem måste du blötlägga dem och sedan använda en pensel (som är extremt lång). Oftast köper de modeller med ett gitter, som består av flera block. De är platta och lättare att ta hand om.
  • Om värdinnan behöver spara tid under tillagningsprocessen bör du välja en modell som har en speciell brännare som är avsedd för snabbare tillagning. Och du kan också välja en enhet vars brännare går tyst. De kan ersätta ångbadet.
  • Varje modell bör ha den viktigaste funktionen - automatisk gasavstängning. Detta kommer att hålla köparen säker. Vissa människor kanske inte märker lukten av gas om elden släcks på grund av vätska som stänker ut ur grytan.
  • Det är bättre att välja modeller med elektrisk tändning, de låter dig inte oroa dig för att det inte finns några tändare eller andra föremål i huset som du kan tända en eld med. Det finns flera alternativ: i vissa modeller utförs den elektriska tändningen som en separat knapp, i andra är den inbyggd i panelhandtaget.
  • Handtagen ska vara bekväma och bekväma. Du kan köpa en enhet vars handtag sitter inne i fodralet och bara visas när värdinnan trycker på dem. De blir inte smutsiga.
  • Ett utmärkt alternativ är modeller som har ställ för små behållare.
  • Det finns enheter med en kokzon. Du kan köpa en modell med en familj. Det är värt att överväga vilken köparen behöver. Det är fullt möjligt att en brännare inte räcker för en familj, och sju - för många. Det mest praktiska och optimala alternativet är fyra eller fem brännare.

Rekommenderad: