Vitt Och Grönt Kök (43 Bilder): Ett Kök Med En Vit Topp Och En Grön Botten I Inredningen. Accenter Och Designalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Vitt Och Grönt Kök (43 Bilder): Ett Kök Med En Vit Topp Och En Grön Botten I Inredningen. Accenter Och Designalternativ

Video: Vitt Och Grönt Kök (43 Bilder): Ett Kök Med En Vit Topp Och En Grön Botten I Inredningen. Accenter Och Designalternativ
Video: 21 kök design idéer: En samling av köksdesign, för att bli inspirerad 2024, April
Vitt Och Grönt Kök (43 Bilder): Ett Kök Med En Vit Topp Och En Grön Botten I Inredningen. Accenter Och Designalternativ
Vitt Och Grönt Kök (43 Bilder): Ett Kök Med En Vit Topp Och En Grön Botten I Inredningen. Accenter Och Designalternativ
Anonim

Vid självständig inredning av ett kök är både möbeluppsättningens utformning och rumsinredningens stil, liksom dess färgschema, av stor betydelse. Valet av köksnyanser måste närma sig ansvarsfullt, eftersom några av dem, enligt psykologer, kan orsaka nervös överspänning, vilket är skadligt för matsmältningen.

Därför är lugnande och neutrala toner lämpliga för en köksuppsättning. Ett bra exempel skulle vara en kombination av valfri nyans av grönt och vitt. Den första av dem hjälper till att snabbt lindra stress, och den andra kommer att ge friskhet och ljus till rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gröna nyanser för köket

Moderna odlare erbjuder ett brett utbud av gröna kök. Färgpaletten för de flesta av dem innehåller tre nycklar:

  • smaragd;
  • pistasch;
  • kalk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Smaragdens färg sticker ut för sin lyx . Möbler i denna stil ser snygga ut. När du designar en design rekommenderas det att välja headset i klassisk stil, eftersom de ser mest fördelaktiga ut i smaragdfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna nyans, som de andra två, rekommenderas dock att spädas med neutrala toner. Det bästa alternativet skulle vara smaragdvita möbler. Denna kombination låter dig skapa inte bara lugn, utan också komfort.

Pistaschtonen är varm och skapar en mysig inomhusmiljö . Det anses också vara en populär nyans när du dekorerar köksinredning. Färgen passar bra inte bara med varma färger, utan också med kontrasterande toner.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att komplettera inredningen används denna nyans på väggar, tak, gesimser. Stöder perfekt denna design och kakel med bilder av pistaschfärg. Dessa kan vara frukter eller blommor. Designen kommer inte bara att tilltala vuxna, utan också barn, eftersom den inte orsakar trötthet och inte irriterar nervsystemet. Dessutom kan det inte vara för mycket av den här färgen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den tredje populära nyansen i detta sortiment är lime . Designers väljer denna nyans för sin friskhet och fantastiska utstrålning. Det fyller även mörka, dystra rum med ljus, vilket skapar en atmosfär av festlighet och fräsch saftighet.

Det är dock bättre att inte använda det i klassisk design: möblerna kommer att se för flashiga ut. En mer lämplig riktning för en limton vore hi-tech eller techno.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna färg rekommenderas inte heller att överbelasta köket. En utmärkt lösning skulle vara en kalkfasad och flera dekorativa element: handtag, gesimser, hyllor.

Dekor

Eftersom den bästa kombinationen med dessa nyanser bildar en vit färg, är det nödvändigt att ta hänsyn till reglerna för att dekorera ett kök i två nyanser när du skapar en inredning. Kompetent distribution av denna palett förutsätter flera grundläggande dekorationsalternativ.

Gröna toner i en köksuppsättning kan användas på fasader, i skär och kant, kombinera en vit topp och en grön botten . Du kan också behålla den här nyansen genom att dekorera en vägg i grönt och resten i vitt. Att göra förklädet vitt hjälper till att ge mer ljus till bänkskivan. I detta fall kan belysningen installeras i form av en ljus bakgrundsbelysning. Chiaroscuro hjälper till att glittra gröna nyanser i all sin prakt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett alternativ är möjligt när endast fasaden på möblerna är gröna, vilket kommer att stå i kontrast med resten av det ljusa rummet. En sådan tonvikt på headsetet är acceptabel både i stora rum och i kök med en liten yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat designalternativ är fasadens gröna färg eller hela headsetet . Samtidigt bör element i ett grönt mönster på vit bakgrund finnas på väggarna. Fototapeten i färgen på möblerna på väggen mittemot headsetet kommer också att se bra ut. Detta alternativ gör det möjligt att inte bara anpassa designen utan också att ändra den över tid utan höga kostnader.

När det gäller takets design, i avsaknad av särskilda dekoratörskunskaper, är det bättre att lämna det vitt, eftersom det med risk för överbelastning finns risk för överbelastning av rummet med gröna nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kompletterande färger

Jag måste säga att det gröna och vita intervallet kan kompletteras med andra toner, bland vilka svart och gult kan särskiljas. Den första är universell och passar perfekt in i vilken inredning som helst, och den andra hänvisar till liknande gröna färger på samma palett, vilket garanterar utmärkt kompatibilitet.

Att skapa en svart-vit-grön inredning i köket gör det lättare att välja hushållsapparater som:

  • ugn;
  • kylskåp;
  • mikrovågsugn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De produceras i ett stort sortiment i svart. Därför kommer det inte att finnas några särskilda svårigheter när du väljer denna teknik, och deras färg kommer att skapa kontrast. Dessutom passar svart bra med de flesta moderna designstilar som techno och minimalism.

Kök i den vit-gul-gröna versionen är inredda lite annorlunda . Här är det bättre att dekorera väggarna eller ett förkläde med gult. Det kommer att lägga till bus i inredningen i rummet och hjälpa till att skapa ett bra sommarstämning. Färgen kommer att se särskilt harmonisk ut med kalkmöbler, eftersom det var i denna ton som gult ursprungligen lades.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Båda dessa kombinationer kan kompletteras med små ljusa accenter i form av röda gardiner, målningar eller mönster på väggarna. Denna lösning kommer att göra köket intressant och designen unik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsexempel

Det finns ett stort antal inredningsalternativ för vita och gröna kök. Ett bra exempel på modern design är det här köket med en färgad backsplash i glas i form av en tegelsten. För att matcha honom kan du plocka upp en bänkskiva under en natursten. Det övergripande färgschemat för resten av möblerna kan vara vitt eller grädde. Denna kombination ser distinkt och elegant ut.

Bild
Bild

I ett högteknologiskt kök kommer ett kalkfärgat förkläde att se bra ut. Kombinerat med en vit fasad och kromelement som vattenkranar, handfat, dekorativa stativ ser köket både modernt och mysigt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att sätta ett träbord i köket, kommer det också att gå bra med den gröna fasaden. Det bästa alternativet skulle vara en pistasch accent på headsetets dörrar och ett vitt förkläde med bordsskiva. Hela rummet fylls med ljus och lugn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du vill vända dig till en mer hemtrevlig, lantlig stil, till exempel Provence, med sin romantik och naturlighet, är det bäst att använda lime- och pistaschuggar. Det rekommenderas att kombinera dem med gula dekorelement, liksom material med trästruktur. Det är möjligt att installera ett laminerat förkläde och bänkskivor med mönster som påminner om naturmaterial:

  • gräs;
  • bambu;
  • sockerrör;
  • trä bar.
Bild
Bild
Bild
Bild

I det här fallet är golvet bäst av kakel eller laminat som imiterar trä eller sten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en mängd olika alternativ på marknaden för gröna och vita kök med intressanta mönster. Men när du inreder ett rum måste sådana headset stödjas av ett liknande färgschema för små inredningsdetaljer. Då kommer inredningen att se ekologisk och komplett ut.

Rekommenderad: