Svartvita Kök (76 Bilder): Ett Kök Med Svart Botten Och En Vit Topp I Inredning, Funktioner Av Glansiga Möbler

Innehållsförteckning:

Video: Svartvita Kök (76 Bilder): Ett Kök Med Svart Botten Och En Vit Topp I Inredning, Funktioner Av Glansiga Möbler

Video: Svartvita Kök (76 Bilder): Ett Kök Med Svart Botten Och En Vit Topp I Inredning, Funktioner Av Glansiga Möbler
Video: INREDER OCH FIXAR I LÄGENHETEN | DYRT** 2024, April
Svartvita Kök (76 Bilder): Ett Kök Med Svart Botten Och En Vit Topp I Inredning, Funktioner Av Glansiga Möbler
Svartvita Kök (76 Bilder): Ett Kök Med Svart Botten Och En Vit Topp I Inredning, Funktioner Av Glansiga Möbler
Anonim

Under arrangemanget av ett hem finns det ofta en önskan att markera ett rum i ett svartvitt och mycket populärt svartvitt färgschema. När det gäller kök är denna kombination ganska enkel att implementera genom köksuppsättningar i denna palett. Idag finns det många relevanta lösningar för att skapa en sådan färgkomposition, tack vare vilken du kan förverkliga dina mest vågade idéer i utformningen av ett rum.

Vad händer?

Svartvita färger anses vara universella, inte bara i kläder. Detta färgschema används ofta i processen att ordna bostäder, särskilt kök. Kravet på användning av kontrasterande toner i de befintliga möblerna beror på att kompetent placerade färgaccenter gör det möjligt att funktionellt och vackert placera skåp och bord inte bara i rymliga, utan även i små och jämna hörnkök. Dessutom är svartvit svart -vitt ganska efterfrågat i de senaste stilistiska besluten om inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna svartvita möbler kan korrigera några av nackdelarna med rummets layout ., ofta används denna teknik för att visuellt utöka utrymmet i alla riktningar. Denna effekt kan dock uppnås endast om basfärgerna är korrekt kombinerade med prioritet i en riktning. Eftersom ett kök i svartvitt, om det placeras felaktigt och den dominerande färgen väljs, kan leda till motsatt resultat, där en irriterande atmosfär kommer att regera i lägenheten, vilket kommer att orsaka visuellt och psykiskt obehag.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta tillverkare av köksmöbler i svartvit komposition använd MDF -paneler med specialbehandling med emalj eller akryl … Denna teknik ger bänkskivor och skåp den glansiga glansen som behövs för att ge djup och volym till interiörer. På sådana ytor är emellertid spår av kontakt med föremål och händer mycket märkbara; dessutom kommer strukturer gjorda av sådana råvaror att vara höga kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett billigare alternativ för headset i svart och vitt är fasader som är täckta med PVC -film eller plast. När det gäller glans är de något sämre än den första versionen av produkten, men de lockar med sin kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag finns det flera grundläggande alternativ för möbler i detta färgschema.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kök med en mörk accent i botten och ljus upptill

I det här fallet kommer svart att vara dominerande i kompositionen, så denna lösning är lämplig för rum med högt i tak och ett bra område. Dessutom kommer detta alternativ att kräva att ägarna noggrant närmar sig skapandet av konstgjord belysning, eller under utformningen av hela bostadshuset är det värt att förse köket med flera stora fönster. Som regel är sådana uppsättningar svarta skåp i olika mängder med skåp, liksom mer öppna upphängda strukturer, som kan kompletteras med glasfasader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast använder de sig av att använda just denna idé om att kombinera nyanser, sedan den svarta blanka botten ser i det här fallet massiv och solid ut, och de vita skåpen längst upp spädar den inre interiören med lätthet … För ägare av små raka eller hörnkök rekommenderar designers denna kombination. När det gäller bänkskivorna kan de inte bara vara svarta, utan också trä eller tillverkade i en grå metallfärg. Det är tillåtet att använda ljusa accenter under avslutningen av rummets ytor. Som praktiken visar, döljer den svarta botten alla hushållsapparater mycket bra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Headset med vit botten och svart topp

En mycket djärv och extraordinär kombination, rekommenderad för kök i gamla bostadshus eller privata hus, där takhöjden oftast överstiger tre meter. Takhöjden spelar i detta fall en grundläggande roll, eftersom den visuellt svarta färgen utövar en viss press på en person, dessutom kommer den mörka toppen, till skillnad från vit, garanterat att begränsa utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kökssatser i en liknande design är lämpliga för rum med oregelbunden geometri . För det mesta kommer idén med en ljus topp att motsvara den minimalistiska riktningen. I detta fall uppmuntras också användning av ljusa färger för att späda ut den övergripande fasthållna designen. Som regel används de vid inredning av bänkskivor eller genom att inkludera färgglada dekorativa element i interiören - kuddar, gardiner, golvmattor etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vita headset med ett svart förkläde på väggen eller med en svart bänkskiva

Denna idé syftar till att markera ett visst område i rummet, vilket kommer att visa sig vara huvudfärgens accent mot bakgrunden av ett monokromatiskt headset. Som regel kommer stolar tillsammans med en del av väggen i köket att presenteras i en mörk färg; mörka material används ofta för att klä golvet. Denna idé kommer att vara mest lämplig för kök med blygsamma storlekar, eftersom den dominerande vita färgen visuellt kommer att expandera utrymmet, göra det lättare och luftigare. Svarta bänkskivor i det här fallet kommer att se väldigt attraktiva och lyxiga ut . Vanligtvis används marmor för tillverkning eller fler budgetalternativ, till exempel glas eller värmebeständig plast. En bra lösning skulle vara att välja alternativ från glansiga ytor, vilket kommer att bli höjdpunkten i hela designen av ett ljust kök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svarta möbler med vitt förkläde

I ett sådant koncept att kombinera grundläggande mörka och ljusa toner kommer accenten att vara renlighet och ordning i rummet. Svarta element framhäver tydligheten i linjerna och funktionaliteten i den övergripande inredningen. Ett lätt förkläde lyckas dra en tydlig gräns mellan headsetet och arbetsområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svart och vitt förkläde

Idén kan förverkligas med valfri färg på bänkskivan och själva headsetet, eftersom väggen kommer att kantas med två färger i form av en mosaik. Dessutom tillåter detta alternativ användning av ytterligare element av glas eller keramiska plattor med ett mönster. I ett sådant färgschema kan förklädet dekoreras med ett fototryck, där det kan finnas bilder av en nattstad, abstraktion, svartvita blommor etc . Om mönster finns på ytan bör de vara i harmoni med gardiner eller andra inre element för att skapa en lakonisk design i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak förtjänar särskild uppmärksamhet i kök med monokroma headset . I de flesta idéer är denna yta gjord i vitt, dessutom utrustad med belysningsarmaturer. Som en djärv lösning kan du stanna kvar vid tankarna om svartvita ytor, men i den här versionen bör den mörka färgen vara en storleksordning mindre för att inte belasta utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För vita headset väljs hushållsapparater i en mörk färg. Enheter med en blank yta kommer att se väldigt eleganta och dyra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller golvet kan ett grått eller träalternativ vara en lämplig lösning för rum . Svartvita headset kompletteras också ofta med golvplattor i samma färgpalett. Det kommer att vara möjligt att välja ytan när du använder extraordinära alternativ för att lägga produkter, till exempel "fiskbens" eller i ett rutmönster. Självnivellerande golv efterfrågas, vilket kan innehålla valfritt mönster eller visa sig vara helt svart. Icke-standardiserade kakelläggningsalternativ hjälper till att dölja brister i rummets geometri, dessutom kommer de att öka området.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka färger kombineras i interiören?

Utan tvekan ger vita och svarta färger ytterligare skärpa till interiören. För att minimera en sådan karakteristisk egenskap är det värt att använda accenter i interiören som skiljer sig från grundfärgerna. Ljusa färger kan förekomma i element i väggdekor, i dekorativa tillbehör på hyllor, på ett bord, på en fönsterbräda . Dessutom bör intressanta iriserande anteckningar hittas i rätterna. Varje inkludering av ytterligare färgdetaljer i en strikt komposition bör dock göras med särskild försiktighet för att inte överbelasta interiören. Designers rekommenderar inte att använda mer än tre färger, dessutom bör de valda nyanserna vara i harmoni med varandra och balansera designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel kommer sådana universella vita och svarta kompositioner att se bra ut med alla färger, men röda, gula och gröna nyanser och färger är fortfarande mer populära. Dessutom kompletteras svartvita headset mycket ofta med metalliska detaljer, inklusive grå metalliskt och färgstarkt guld, koppar och brons.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att ge värme och mys i atmosfären kompletteras det skapade konceptet med träelement, som kan vara ett golv, en bordsskiva eller en separat skänk, hyllor etc. Tillverkare föredrar att dekorera många alternativ för svartvita möbler för kök med frostat glas och metallprofiler inklusive beslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillsammans med träelement är köket dekorerat med bruna gardiner eller produkter med varma nyanser av guld. Kall metall föreslår en liknande färgpalett för gardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg accenter kan också placeras med tapeter, som kommer att innehålla mönstret . Den kan vara brun, ljusrosa, olivolja etc. För en färg accent i en mer avslappnad riktning kan du använda tapeter med gråa mönster. Fototapeter med en dominerande färg i bilden är efterfrågade, till exempel gröna eller orange frukter, saftiga röda bär eller blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett svartvitt kök kan du göra ett ljust förkläde. Det kan vara gult, turkost, lila, blått. Belysningsenheter utmärks enligt ett liknande schema, inklusive strålkastare eller ljuskronor, lampor med en originalfärgad lampskärm. Gult är lämpligt för geometriska former. Lila nyanser hjälper till att göra interiören mer harmonisk. En separat färg och ljusa element kan vara alternativet med en bardisk, som kommer att slås ut av den strikta svartvita designen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Det valda svartvita headsetet är inte kompatibelt med alla inredningsstilar. De viktigaste kan dock särskiljas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Kontrasten mellan möbler kommer att vara lämplig i en modern riktning, eftersom högteknologisk design föreslår betoning på minimalism i detaljer, färger och linjer. Du kan diversifiera en sådan interiör med ett ovanligt golvbeläggning med en prydnad. Om färgmöbelkompositionen antar närvaron av ljusskåp överst, skulle det vara mer korrekt att placera ett svart matbord i köket i kombination med samma förkläde i arbetsområdet. Denna lösning möjliggör förekomst av matta och blanka ytor, liksom element av stål, glas, plast. När det gäller taket är det att föredra att markera denna yta med en ljusfärgad stretchglans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

Om köket är designat i en minimalistisk klassisk stil kommer området att spela en viktig roll. Rummet ska vara rymligt med stora fönster. När det gäller headsetet är det viktigt att alla möbelmoduler har rätt former och kanter, det bör finnas ett minimum av dekorativa föremål. Som regel kan interiören innehålla 2-3 ljusa accenter i form av vaser eller figurer. Det korrekta förhållandet mellan basfärger är övervägande av vitt. Den svarta bänkskivan kan ha rätt form, med hjälp av vilken det kommer att vara möjligt att visuellt utöka utrymmet i rummet. Taket kompletteras med spotlights, fönsteröppningar istället för gardiner kan innehålla konservativa klassiska persienner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom svart och vitt kan trä finnas i ett minimalistiskt kök. Du kan använda detta material för zonindelning eller för att markera det nedre planet på möbelns fasad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

Oftast föredras denna stil av ägarna till stadslägenheter. Svartvita alternativ är lämpliga i ett studiokök med eller utan bar. Som en möjlig ljus accent används dekorationen av alla väggar med tegel. Stål- och glaselement i inredningen är också efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är den dominerande färgen för fasader svart. För att visuellt förstora rummet används armaturer inbyggda i modulerna. Väggytor, som regel, återfuktas med lätta material, målning kommer att vara relevant.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

En sådan design med en svart och vit uppsättning kräver närvaro av en mängd olika ornament eller mönster i samma palett. Svarta fronter rekommenderas endast för stora rum. Denna riktning kräver närvaro av naturmaterial i inredningen, så fasaderna kompletteras ofta med trädetaljer, och bordsskivan och matbordet kan vara gjorda av natursten. En viktig punkt är närvaron av korrekta geometriska former och frånvaron av onödiga detaljer och inredningsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de tillgängliga stilistiska riktningarna, där användningen av svartvita svartvita möbler också kan vara lämplig, bör retro-pop, skandinavisk stil och art deco noteras. Denna färgkomposition rekommenderas inte för klassiker från Provence, Empire eller engelska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra designexempel

För älskare av konservativa lösningar när det gäller utformningen av ett sådant funktionellt rum som ett kök, skulle möbler med dövstängt golv och hängande moduler vara ett lämpligt alternativ. Den dominerande vita färgen kommer att ge utrymme, dessutom kommer den att bibehålla en klassisk lösning med tonvikt på renlighet och ordning. En intressant lösning som spädar ut den snövit dekorationen kommer att vara ett blankt svart förkläde och en bänkskiva, som kommer att fungera som en kontrasterande kant som delar köket i två delar horisontellt. Hushållsapparater av den senaste generationen med ett metallfodral passar perfekt in i en så minimalistisk stil.

Bild
Bild

Övervägandet av svart i interiören kan framgångsrikt besegras med hjälp av korrekt placerade spotbelysningsavskiljningar i hela köket. Fasaderna på upphängda och stationära mörkfärgade möbelmoduler kommer att bilda ett enda harmoniskt koncept med glas och grå metall, som finns i dekorativa element, beslag och hushållsapparater. Det kommer att vara möjligt att späda ut den mörka inredningen med ljusa nyanser av bänkskivor, väggar och tak.

Bild
Bild

En flerfärgad panel på en av väggarna i rummet hjälper till att göra ett svartvitt kök livligt, minnesvärt och ljust. Kompetent utvalda ytfinisher med övergångar av tegel till en slät bas gör att du kan zonera rummet och fördela flera kvadratmeter i den övergripande designen för en bekväm vistelse och trevlig tidsfördriv med familjen. Samtidigt passar den svartvita uppsättningen in i det övergripande konceptet och går inte vilse mot bakgrunden av en färgstark ö i rummet. Denna idé kan kompletteras med intressanta dekorativa element i ett liknande och ljust färgschema.

Rekommenderad: