Teleskopiska Ugnsskenor: Vad är Det? Hur Installerar Man Det I En Inbyggd Elektrisk Ugn?

Innehållsförteckning:

Video: Teleskopiska Ugnsskenor: Vad är Det? Hur Installerar Man Det I En Inbyggd Elektrisk Ugn?

Video: Teleskopiska Ugnsskenor: Vad är Det? Hur Installerar Man Det I En Inbyggd Elektrisk Ugn?
Video: How To Install Your Oven Accessories | AEG 2024, Maj
Teleskopiska Ugnsskenor: Vad är Det? Hur Installerar Man Det I En Inbyggd Elektrisk Ugn?
Teleskopiska Ugnsskenor: Vad är Det? Hur Installerar Man Det I En Inbyggd Elektrisk Ugn?
Anonim

Spisen är en plats för matlagning, ingen hemmafru som respekterar sig själv tillåter att en ugn av dålig kvalitet sätts in i hennes kök. Det gör det enkelt att förbereda en mängd olika rätter samt bakverk. Den moderna marknaden ger konsumenten ett stort urval av spisar, spisar och ugnar, olika parametrar, konfiguration och allmänna funktioner. Men det händer att du måste slutföra den köpta utrustningen själv . Hur väljer och installerar jag teleskopiska ugnsskenor?

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Guider för ugnen kan vara av flera typer.

Stationär

Till att börja med, överväga de vanligaste guiderna - stationära. De flesta medelklassugnar är utrustade med just dem. Dessa är små spår gjorda inuti skåpet på olika nivåer, de är parallella med varandra. Det är i dessa urtag som arket placeras. De positiva aspekterna av sådana system är det de är praktiska nog att tvätta, ingenting stör, och fett kan lätt tas bort.

Baksidan är att eftersom bakplåten är placerad i själva spåren så finns det inget mellanrum mellan plåten och kroppen. Bakplåten fastnar helt enkelt i spåren och repar därmed emaljytan . På grund av detta finns det risk för brännskador och andra skador. Stationära modeller är vanliga på marknaden, priset för en sådan modell är lågt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avtagbar

Den andra typen av guide är avtagbar. Metallstavarna fixeras inuti ugnen på sidorna, parallellt med varandra, på olika höjder från elden. Dessa system är lätta att rengöra genom att helt enkelt ta bort stavarna och skölja dem i diskbänken . Arket placeras på en metallram, det vill säga på stavar, utan att röra ugnens väggar . Det betyder att emaljen inte skadas och kommer att hålla mycket längre. Och det blir lättare att ta bort bakplåten från ugnen, som arket ligger plant, rör sig inte någonstans och tar inte tag i någonting.

Bild
Bild

Teleskopisk

Nästa typ är teleskopiska styrningar. Dessa är inbyggda breda metallstyrningar som glider ut efter plåten eller grillen utanför ugnens gränser.

Många användare som har provat detta system anser att det är det mest framgångsrika och mer praktiska att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av teleskopiska guider

Teleskopsystemet är indelat i tre typer av löpare. Den mest uppenbara skillnaden mellan dem är deras förmåga att glida ut ur ugnen.

  • Delvis system . Dess särart ligger i det faktum att löparna är delvis förlängda, det vill säga inte helt, men hälften. På grund av ett så enkelt drag är priskategorin för sådana modeller mycket lägre än för system med full förlängning.
  • Matchande system . Detta system kombinerar två typer av förlängningar: hel och delvis. En nivå, ofta den översta eller mitten, görs med full förlängning, och resten med delvis. Det finns modeller med val av fyllning.
  • Komplett system . Här kan löparna förlängas på alla nivåer, helt och utan några begränsningar. Det anses vara det bästa alternativet för människor som älskar att laga mat, men prissegmentet för dessa modeller är mycket högre än för de tidigare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Många hänvisar till hela systemet som modeller med styrningar, som, när dörren öppnas, startar mekanismen, stavarna glider automatiskt ut efter dörren. Men det här är bara ett slags guider.

Nackdelen med detta alternativ är att alla nivåer lämnar, oavsett vilken av dem bladet finns på.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Varje modell, oavsett tillverkare, har sina fördelar och nackdelar.

Plusserna inkluderar följande punkter

  1. Säkerhet är den viktigaste indikatorn . På grund av förmågan att skjuta bakplåten utanför ugnen minimeras kontakterna med het ånga, väggar eller själva stavarna och plåten. Och detta är mycket viktigt, eftersom antalet brännskador minskar avsevärt.
  2. För att få ett bakplåt, ingen ansträngning krävs . Det räcker bara att dra arket något mot dig.
  3. Inga skador på sidoväggarna . Eftersom bakplåten inte kommer att vidröra ugnens väggar kommer den inte att repa dem. Därför kommer ingen deformation av väggarna att inträffa.
  4. Varje droppe av rätten är utesluten eller en bakplåt från systemet.
  5. Funktionell . Möjligheten att laga olika rätter samtidigt, på olika nivåer.
  6. Inga begränsningar vid självmontering .
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots alla positiva aspekter finns det också nackdelar

  1. En av de betydande nackdelarna är att med ett sådant system kommer en spis eller inbyggd elektrisk ugn att ha ett mycket högre pris. De kommer att bli dyrare än samma modeller med fasta eller avtagbara skenor.
  2. Svårigheter att upprätthålla frekvensen i sådana system. På grund av konstruktionen, tack vare vilken gallret rör sig, ackumuleras fett, sot och olika smuts i mekanismen. Och till skillnad från avtagbara modeller kommer det inte att fungera så lätt att ta bort den infällbara strukturen. När allt kommer omkring, för att rengöra just de spåren för enkel glidning, måste du demontera hela systemet, och det tar tillräckligt med tid.
  3. Alla löstagbara skenelement får inte smörjas eller tvättas i diskmaskinen. Det är bäst att rengöra med varmt vatten, en mjuk svamp, inga grova eller fibrösa ytor och en speciell ugnsrengöring. Allt detta måste göras manuellt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Självmontering

Det främsta positiva med teleskopiska styrningar är att det finns möjlighet till självmontering i de modeller där de inte tidigare tillhandahållits. Eller när du köpte en ny ugn var det inte möjligt att köpa en modell med den här typen av guider. Installationen tar inte för lång tid . Om ett teleskopiskt system inte tidigare har installerats i den föreslagna modellen, är det nödvändigt att göra alla mätningar med särskild vikt och noggrannhet för att undvika efterföljande problem.

Du kan köpa det nödvändiga materialet i salonger som är specialiserade på försäljning av hushållsapparater eller försäljning av spisar. Systemet kan installeras på alla nivåer, eller inte flera. Du kan också välja antal helt utdragbara löpare eller stanna vid delvis förlängning.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att fästa löparna ordentligt på ramen måste du börja arbeta bakifrån. Vi jämför spåren med hålen, i riktning mot stopparna måste de hela tiden "titta" uppåt.

Skjut försiktigt löparna till den bakre ytan. Alla komponenter installeras enligt ett liknande system, med varje lyckad fixning måste det finnas ett klick. Efter att allt har fastställts, du måste se till att alla guider fungerar symmetriskt och i samma takt . Med denna metod kan du skapa den nödvändiga modellen av en inbyggd elektrisk ugn med teleskopiska styrningar utan särskilda kostnader.

Rekommenderad: