Bänkar Runt Trädet (46 Bilder): Runda Och Andra Bänkar. Hur Man Gör Dem Med Egna Händer Enligt Ritningarna I Etapper? Mått På Cirkulära Trädgårdsbänkar

Innehållsförteckning:

Video: Bänkar Runt Trädet (46 Bilder): Runda Och Andra Bänkar. Hur Man Gör Dem Med Egna Händer Enligt Ritningarna I Etapper? Mått På Cirkulära Trädgårdsbänkar

Video: Bänkar Runt Trädet (46 Bilder): Runda Och Andra Bänkar. Hur Man Gör Dem Med Egna Händer Enligt Ritningarna I Etapper? Mått På Cirkulära Trädgårdsbänkar
Video: Lär dig bygga Ernsts trädgårdsbänk - Sommar med Ernst (TV4) 2024, Mars
Bänkar Runt Trädet (46 Bilder): Runda Och Andra Bänkar. Hur Man Gör Dem Med Egna Händer Enligt Ritningarna I Etapper? Mått På Cirkulära Trädgårdsbänkar
Bänkar Runt Trädet (46 Bilder): Runda Och Andra Bänkar. Hur Man Gör Dem Med Egna Händer Enligt Ritningarna I Etapper? Mått På Cirkulära Trädgårdsbänkar
Anonim

Lyxiga breda träd på en sommarstuga är inte ovanliga. De ser bra ut och ger en nyans att gömma sig under en varm sommardag. Och för att göra det bekvämt att sitta under den täta kronan kan du installera vackra bänkar runt trädstammen.

Fördelar och nackdelar

Bänkarna runt trädet är ett bra ställe att samlas med hela familjen eller sitta ensam och läsa en bok. Det finns många fördelar för en sådan vila och för butikerna själva, och alla diskuteras nedan:

  • bänkar passar perfekt in i trädgården, eftersom deras design kan väljas oberoende eller beställas från specialister;
  • under kronan på ett träd på en bänk kommer det att vara bekvämt att gömma sig från värmen;
  • alla kan göra en bänk runt trädet, eftersom det inte kräver speciella färdigheter;
  • du behöver en minsta uppsättning verktyg och material som många redan har;
  • det finns många teckningar publicerade på Internet, bland vilka du kan välja den som passar i storlek och stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men trots olika former och storlekar fanns det några nackdelar här

  • Träbänkar kräver särskild vård under hela året och ständig täckningsförnyelse. Om du inte behandlar affären med ett antiseptiskt medel och olja, kommer skadedjur från trädet säkert att festa på det. Starka temperaturförändringar påverkar strukturen negativt och regn kan förstöra bänkarna helt.
  • Metallbänkar de blir väldigt varma under värmen och utsätts för korrosion från regn. Färdiga bänkar kan vara av dålig kvalitet, och att göra dem själv är mycket svårt.
  • Plywoodbänkar går lätt sönder och är kortlivade även med god omsorg.

Av allt detta följer att det är mycket lättare att göra en bänk av trä och lacka den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

En trädgårdsbänk kan ha olika former och storlekar, vilket gör den perfekt för varje stil. Du kan göra en bänk för ett sommarboende med egna händer, men först måste du tänka på designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan bygga en rund bänk med eller utan ryggstöd och handtag . Benen är bäst gjorda av svartmålad metall, men trä kommer också att se bra ut på platsen. De kan döljas med panelen eller lämnas synliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En fyrkantig bänk runt trädet är också ett bra alternativ . Om trädstammen är krokig och du inte kan göra en snygg bänk med denna form, kan du avbilda den i form av en rombe eller någon annan polygon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bänken kan ha flera nivåer i olika höjder så att varje familjemedlem är bekväm, oavsett deras längd.

Om trädet ligger bredvid ett staket kan bänken göras i form av ett halvklot som vilar mot väggen. Bordet kommer att vara ett bra tillskott till en bänk i vilken form som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ritningar och mått

Bänkens storlek beror på trädstamens tjocklek och önskad sitthöjd, men det bästa alternativet är ett tredimensionellt träd med en diameter på minst 50 cm. Innan arbetet påbörjas är det nödvändigt att rita en ritning av en bänk för ett specifikt träd och ange måtten där.

Bild
Bild
Bild
Bild

På ritningen måste du skildra utseendet från sidan för att bättre kunna representera resultatet, för att veta hur du utför ryggen och benen . Benen är vanligtvis 45-50 cm höga, men du kan göra dem i valfri längd och form. Baksidan är gjord i en vinkel mot trädet, vilket måste beaktas vid avbildning av det. Det bästa alternativet är några trapetsformade delar som avsmalnar mot toppen.

Bild
Bild

Ovanifrån kommer också till nytta . Innan du ritar det måste du tänka på bänkens form runt stammen - en cirkel, kvadrat eller polygon och sitsens bredd. Det ska finnas ett hål i mitten av bilden. För att bestämma dess storlek är det nödvändigt att lägga till 20-30 cm till trädets diameter om det inte finns något ryggstöd och 30-40 om det finns ett. Sittets tjocklek bör vara ungefär densamma som bagageutrymmet, men inte mer än 60 cm för ett harmoniskt utseende.

Bild
Bild

Polygonala cirkelbänkar är vanligtvis placerade på en fyrkantig bas, som också måste ritas och dimensioneras för att göra det lättare att arbeta . Dess sidor ska vara mindre än bredden på bänken och ha flera tvärstänger för att stödja sätet.

Bild
Bild

Urval och bearbetning av material

För att göra en vacker bänk behöver du brädor och stänger av olika storlekar. Bänken kommer inte att ha de bästa förhållandena utanför, så materialet bör bearbetas och förberedas i förväg.

Bild
Bild

Först och främst måste du välja trä - det är optimalt om det är lärk, rosenträ eller kanadensisk ceder . Om det inte är möjligt att använda sådant material kan du använda barrträd, men blötlägg dem i förväg under tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att materialet redan har köpts är det nödvändigt att skära brädorna i önskad storlek och mätta dem . Detta görs för att skydda trädet från mögel, röta och insekter, som är rikliga i landet.

Impregnering kan köpas i vilken byggnad eller webbutik som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytan ska vara fri från damm, helst hemma eller i ett garage där det inte finns några smutskällor . Därefter slipas det med fint sandpapper, och kompositionen appliceras med en pensel eller rulle. När virket är torrt appliceras ett andra lager. Du kan börja montera delarna.

Viktig! Om impregneringen inte skyddar mot solljus och utbrändhet, måste bänken täckas med två lager lack när bänken är klar.

Bild
Bild

Hur man gör en fyrkantig bänk?

För att göra en fyrkantig cirkulär bänk måste du förbereda 12 block för basen

  • 4 av dem ska vara små - trädiameter + 20-40 cm. De kommer att utgöra basen på det inre torget, som kommer att ligga intill stammen.
  • Ytterligare fyra är också av samma storlek, men mycket större - diameter + 60-90 cm. Detta är en ytterkant.
  • 4 staplar som förbinder de inre och yttre rutorna. För att beräkna deras storlek är det nödvändigt att subtrahera längden på den lilla från längden på den största stapeln (som beräknas ovan) och dividera med 2 - vi ringer det resulterande talet A. Nummer B är sitsens bredd, lika med 40-60 cm. Vi ersätter det med formeln C lika med roten till A i kvadrat + B i kvadrat.

Därefter samlar vi de inre och yttre rutorna med hjälp av hörn och självgängande skruvar och ansluter dem sedan med små stänger.

Nästa steg i steg-för-steg-instruktionerna är att klippa plankorna för sätet . Brädans bredd kan variera från 20 till 30 cm, så antalet kan variera. Du behöver 6-8 brädor, vars längd är 5-7 cm längre än den yttre fyrkantens sida och 6 fler, som motsvarar sidan av det inre torget. De måste alla bearbetas.

Brädorna läggs på basen, avståndet mellan dem är inte mer än 1 cm, från ena sidan . De första 3-4 brädorna täcker helt ena sidan, sedan små och stora igen. De skruvas fast med självgängande skruvar. Det återstår att göra benen och ryggen - och den fyrkantiga bänken är klar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra en rund bänk

Vid arbete på en rund bänk rekommenderas att följa diagrammet och steg-för-steg-instruktionerna som beskrivs nedan. Först måste du förbereda alla nödvändiga material och verktyg:

  • skruvar eller självgängande skruvar;
  • brädor och stänger;
  • hörn;
  • skruvmejsel;
  • fick syn på.
Bild
Bild

Sågar ut element

Du måste börja tillverka med mallar, de är gjorda i förväg för att göra det lättare att göra en platt och högkvalitativ bänk

  1. Du måste lägga till 15-30 cm till trädstammens diameter och dela detta tal med 1,75. Den resulterande längden är nödvändig för att komponera den inre sexkanten, det är på den som det första brädet mäts.
  2. 3-4 brädor appliceras på varandra, på den första måste du dra 2 poäng - början och slutet, mellan vilket det resulterande avståndet kommer att vara.
  3. Därefter måste du mäta en vinkel på 30 grader från varje punkt och dra en linje i denna vinkel på alla brädor.
  4. Klipp av mallen och upprepa 5 gånger till.

hopsättning

Skärbrädorna är monterade, det är viktigt att göra det ur det blå och fästa dem med högkvalitativa material. Efter att ha förberett mallarna kan du bygga en butik. Alla 6 mallar viks ihop och vrids med självgängande skruvar.

Du kan fästa ett ryggstöd på bänken i vilken stil som helst från liknande mallar . - ena sidan är lika lång som den första pinnen, och motsatsen beräknas med samma formel, men trädets diameter minskar eftersom trädet blir mindre. Vilken vinkel som helst eller 90 grader. Baksidan fästs med hörn och skruvar.

Bild
Bild

Ben från barer görs snabbt och enkelt, 12 element behövs för att göra - inre och yttre ben i korsningen av de två mallarna. Benens övre del fästs på brädorna med skruvar, och den nedre delen begravs i marken och fylls sedan med cement.

Det sista steget är att lacka bänken och lägga till några dekorativa element . Du kan måla den, applicera klistermärken eller metallblommor. Det är viktigt att göra detta efter att 2-3 lager lack har torkat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel inom landskapsdesign

Rekommenderad: