Kök Med Mörk Botten Och Ljus Topp (53 Bilder): Designfunktioner För Ett Headset Med Vit Topp Och Träbotten

Innehållsförteckning:

Video: Kök Med Mörk Botten Och Ljus Topp (53 Bilder): Designfunktioner För Ett Headset Med Vit Topp Och Träbotten

Video: Kök Med Mörk Botten Och Ljus Topp (53 Bilder): Designfunktioner För Ett Headset Med Vit Topp Och Träbotten
Video: Top 5 Gaming Headsets of 2020! 2024, Maj
Kök Med Mörk Botten Och Ljus Topp (53 Bilder): Designfunktioner För Ett Headset Med Vit Topp Och Träbotten
Kök Med Mörk Botten Och Ljus Topp (53 Bilder): Designfunktioner För Ett Headset Med Vit Topp Och Träbotten
Anonim

Tillvägagångssätten för utformningen av köksutrymmen har förändrats avsevärt under de senaste åren. Istället för traditionella former uppmärksammas allt fler designers uppmärksamhet på pjäsen med ton och komposition. Låt oss ta en titt på en av de mest efterfrågade lösningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Kombinationen av mörk botten och ljus topp ser väldigt attraktiv ut i köket. Designers noterar att en sådan kombination:

  • harmonisk (orsakar inte negativa känslor);
  • universell (kan appliceras överallt);
  • variabel (kan variera mycket, anpassa sig efter personlig smak).
Bild
Bild
Bild
Bild

Mörka toner visuellt "slipade" föremål. Det är därför de tilldelas rollen att stödja den inre kompositionen. Men av samma anledning är mörka färger oacceptabla i rum med lågt i tak. Experter rekommenderar att inte använda en ren kombination av ljusa och mörka toner, utan att späda ut det med ytterligare inneslutningar. För att maximalt betona kökets estetiska fördelar är fasaderna dekorerade med glans.

En sådan yta tillåter, på grund av reflektion av ljus, att expandera gränserna visuellt . Denna fördel är mycket viktig i ett kök av alla storlekar. Ett glansigt tvåfärgsrum kan se bra ut i en mängd olika stilar. Vanligtvis använder de släta delar med en blank yta.

Viktigt: glans behåller sin yttre attraktivitet under mycket lång tid, även vid intensiv användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett tvåfärgat kök, även med klassiska färger, kommer att se spektakulärt och roligt ut. Tack vare övergången mellan nyansernas intensitet kan du använda två färger i en mängd olika stilar. Det är möjligt att betona både praktisk och komfort, att betona både mångsidighet och pretentiöshet. Men övergången av färger gör det också lättare att hitta den perfekta balansen mellan dem. Ett tvåfärgat kök kommer inte att vara utåt tråkigt, även om möblerna är ordnade i en rad.

Den mörka botten smälter harmoniskt även med stora hushållsapparater . Du kan också säkert använda massiva möbler. Själva kontrasten skapar en ovanlig känsla. Att komplettera ett tvåfärgat kök med ljusa detaljer visar sig vara mycket lättare än i andra alternativ. Det är lättare att hitta den optimala platsen för varje smycke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att kombinera en mörk botten med en ljus topp blir bara bättre när pastellfärger appliceras . I det här fallet verkar väggarna röra sig isär. I rum i ett stort område är det helt omöjligt att utrusta interiören med någon form av monoton färg. En rent ljus komposition kommer att se tråkig och inexpressiv ut. Men om du introducerar den mörka delen blir situationen omedelbart trevligare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinera färger

Att späda ut två primärfärger med en tredje ton är ett slags konst. Denna punkt bör närma sig eftertänksamt och noggrant. Oftast rekommenderar designers att lägga till en bänkskiva som ett kontrastelement. Mellanrummet visar sig ibland vara anslutningselementet på toppen och botten. Om allt är genomtänkt ordentligt kommer bunten att bidra till att säkerställa harmoni även med dåligt matchade fasadtoner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett kök med en kombinerad ljus och mörk färg ska ett misstag inte tillåtas - alltför många färger. Varje bakgrundsyta måste ha en neutral nyans.

Experter rekommenderar att du använder grå, ljusbrun eller antracitfärger. När mättade färger används inuti måste användningen av utskrifter och andra bilder reduceras till ett minimum. Tillsammans kan dessa designlösningar skapa intryck av ett överbelastat rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

När ett bestämt beslut har fattats om att använda utskrifter, inre tryck - dessa element bör uppfylla funktionen av den andra rika tonaliteten. I det här fallet kan du redan använda den vita översta nivån. Vanligtvis är framväggarna eller förklädet dekorerade med stora skott av blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mörka träliknande områden brukar förkroppsligar idén om fred, en konservativ livsstil . Därför har träbotten av mörka toner vanligtvis outtryckta, klassiska former i utförande. Några radikala experiment med geometri behövs inte i denna nivå.

När så olika färger kombineras är det viktigt att noggrant välja deras optimala andel. Om det finns för många pastellfärger blir konturerna i köket visuellt suddiga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mörka färger används endast i en mängd som inte skapar känslan av ett dystert, trångt utrymme . Genom att kombinera dem med ljusa nyanser kan du uppnå en imponerande effekt, skapa en lysande klassisk interiör. För många människor, notera att denna kombination verkar vara ett trivialt och tråkigt val. För att lägga till sofistikering, sofistikering, uppdatera utrymmet måste du använda speciella tekniker. En av dem är användningen av rika färg accenter på vissa platser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det verkar bara som att du kan kombinera en mängd olika färger, så länge de gillar dem. Faktum är att när du designar kök måste du följa strikta regler som utvecklats av designpraxis. Dessa regler är värda att komma ihåg när du kombinerar en ljus topp med en mörk botten. Det första och viktigaste är att inte använda mer än tre färger. Normalt används antingen två färger ovanpå, eller två färger under, och den andra nivån målas monotont.

När två färger blandas bör man dessutom ha en dominerande roll . Om sådana rekommendationer inte följs blir interiören onödigt färgstark. Ett typiskt kontrastschema innebär att 60% av utrymmet ges till den dominerande färgen, 30% är reserverat för kompletterande toner och 10% är reserverat för accenter. När denna andel är uppfylld kan du säkert och utan problem använda rika, iögonfallande accentfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I det här fallet kan en sammanhängande metod inte användas, eftersom köket enligt det endast bör innehålla de som upptar nära platser i färgspektrumet. Även psykologiska aspekter beaktas. Så om en av rummets nivåer är målad i två liknande nyanser kan en dåligt urskiljbar fläck uppstå. Experiment av detta slag kan bara lita på av professionella designers eller personer med oklanderlig estetisk smak. Därför, om det inte finns någon erfarenhet, är det bättre att göra nivåerna monokroma eller måla en av dem i skarpt kontrasterande färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många gör ett annat misstag - de dekorerar först rummet och börjar sedan undra om det ser bra ut. Det finns ett bra sätt att undvika en sådan miss: du behöver bara använda speciell programvara. Det är inte svårt att hitta lämpliga program och tjänster, inklusive gratis. Efter att ha spenderat bara några minuter är det lätt att bedöma hur bra den eller den kompositionen ser ut. Du kan också ta ett foto av ett designprojekt som grund, men du måste analysera hur mycket detta projekt tar hänsyn till:

  • kök layout;
  • dess område;
  • belysningsnivå;
  • placering av fönster;
  • personliga preferenser;
  • grundläggande designkrav.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan nyans är kompatibiliteten mellan olika färger. Vit färg anses vara universell. Om den användes för att dekorera en av nivåerna kan den andra dekoreras som du vill. Grå färg, trots sin praktiska, ser bra ut bara i ett stort kök. Den kan kombineras med röda, apelsiner och bruna.

Det är en bra idé att kombinera grönt och brunt . I detta fall hjälper en snygg topp att öka din aptit och förbättra ditt humör. Den bruna färgen förkroppsligar idéerna om stabilitet och traditionellt sätt att leva. Förutom grönt kombineras brunt med ljusgrå, gula och röda toner.

Viktigt: det är oönskat att använda lila och lila färger på egen hand, de är endast lämpliga för bildandet av accenter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stillösningar

Det tvåfärgade köket passar bra inte bara i den klassiska stilen.

Det visar sig vara lämpligt även i andra stilar, till exempel:

  • vanlig och japansk minimalism;
  • högteknologisk;
  • modern;
  • Land.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att perfekt genomföra idén om dualitet i interiören behöver du inte bara använda en tvåfärgad uppsättning utan också att måla väggarna på ett liknande sätt. Möbler bör i alla fall målas mer intensivt än andra ytor. Det är fullt möjligt att genomföra experiment, för att visa originalitet. Så flerfärgade fasader kommer att se väldigt djärva och originella ut, varav en är av trä och den andra är gjord av PVC. Även människor som är vana vid att gå emot designens grunder som denna komposition.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men de som vill få ett oklanderligt klassiskt kök, bara inrett på ett ovanligt sätt, bör ge träfasader företräde. Detta material kan inte bara färgas på många olika sätt, men det kan också visa upp god smak.

Oavsett hur radikala experiment som utförs måste man komma ihåg att headsetet bara är en del av rummet. Det måste nödvändigtvis passa in i det övergripande konceptet. Och ibland på grund av henne är det bättre att överge en plötsligt gillad idé än att skapa en löjlig inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om minimalism läggs till grund bör möbler med enkla geometriska former användas . Även pretentiösa pennor och andra dekorativa element är oacceptabla. Allt ska vara strikt och funktionellt, bara genom färgspel kan du visa din originalitet. När köket är inrett i jugendstil är det mycket viktigt att varje detalj individuellt och kollektivt skapar en viss charm. Låt det finnas någon form av mystik, underdrift - detta överensstämmer helt med kanonerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Ett tvåfärgat kök kan se väldigt spännande ut. Bilden visar den nedre delen av en ädel mörk nyans. Fasaderna på möbler och en elektrisk spis kombineras i en rad. Ovan är hängande skåp i en trevlig vit färg. Lokal belysning används för maximal effekt.

Bild
Bild

Men du kan ordna botten av köket lite lättare. Bilden visar att kompositionen inte längre är mättad brun, utan en mörkblå nyans. Möbeluppsättningen i hörnet är avrundad. Varvat med ljusa färger används mellan nivåerna. De vita fronterna på möblerna ovanpå avbryts bara av en något mörkare huva.

Bild
Bild

Ibland väljs relativt ljusa nyanser som den mörka bottenfärgen. Bilden visar just ett sådant kök - med blå fasader. En ljusgrå vägg utan ytterligare dekorationer användes som övergång. Mot den bakgrunden ser saftiga färgaccenter väldigt attraktiva ut. Och den övre delen är inte heller dekorerad i en enkel vit ton - lite olivfärg blandas med den.

Rekommenderad: