Hur Bearbetar Jag Rosor Från Larver? Hur Bli Av Med Gröna Larver Med Folkmedicin Och Bekämpa Droger Hemma?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Bearbetar Jag Rosor Från Larver? Hur Bli Av Med Gröna Larver Med Folkmedicin Och Bekämpa Droger Hemma?

Video: Hur Bearbetar Jag Rosor Från Larver? Hur Bli Av Med Gröna Larver Med Folkmedicin Och Bekämpa Droger Hemma?
Video: HOW TO TREAT SCABIES/scabies treatment at home 2024, April
Hur Bearbetar Jag Rosor Från Larver? Hur Bli Av Med Gröna Larver Med Folkmedicin Och Bekämpa Droger Hemma?
Hur Bearbetar Jag Rosor Från Larver? Hur Bli Av Med Gröna Larver Med Folkmedicin Och Bekämpa Droger Hemma?
Anonim

Larver är farliga skadedjur som kan förstöra växtens hälsa. De attackerar ofta rosor. I sådana situationer måste du omedelbart vidta alla nödvändiga åtgärder för att rädda blommorna från larverna. I den här artikeln visar vi dig vad du kan göra för att göra detta.

Bild
Bild

Tecken på utseendet på larver

Det är lämpligt att ständigt övervaka rosornas tillstånd för att i tid upptäcka eventuella problem relaterade till deras hälsa. Låt oss ta reda på vilka fakta som tyder på att larven äter växterna.

  • Små hål visas på bladen . Dessa skadedjur gnager dem. Med tiden återstår bara tunna vener från rosens blad på detta sätt.
  • När det inte finns några ståndare eller pistiller i rosknopparna , det tyder också på att larver har varit här. Det är mycket viktigt att uppmärksamma detta.
  • Kronbladet på rosornas blommor kan gnagas , om de äts av larver.
  • På grund av attacker av larver påverkas utseendet på prydnadsväxter kraftigt . Om det finns sådana skadedjur, förlorar rosor snabbt sin tidigare attraktionskraft.
  • Du kommer ofta att märka att rosens löv och knoppar är sammanflätade med spindelnät . Detta beror på att larver av larver på så sätt utgör ett skydd för sig själva under utvecklingen.

Många trädgårdsmästare är intresserade av hur de ska agera korrekt om larverna aktivt äter rosens lövverk och alla blommor är helt inslagna i spindelnät. I en sådan situation finns det inget annat att göra än att ta bort de drabbade växterna.

Endast på detta sätt kommer det att vara möjligt att förhindra uppkomsten av nya generationer av farliga skadedjur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur bli av med kemikalier?

Många trädgårdsmästare bestämmer exakt hur man dödar larverna utifrån mängden skada de har orsakat. Det finns ett stort antal speciella kemikalier med olika verkningsmekanismer. Med deras hjälp är det möjligt att effektivt bekämpa larverna, liksom att skydda blomplanteringar från efterföljande attacker av skadedjur.

Bild
Bild

Tänk på egenskaperna hos några av de kemikalier som är mest effektiva för att bekämpa larver som angriper rosor

  • " Nitrofen ". Detta botemedel kommer att bli av med larverna i de tidiga stadierna. För detta sprayas blommorna tidigt på våren. Den ansedda fungiciden med hög effektivitet förstör larver av larver i de tidiga stadierna av deras utveckling. Efter behandling förblir växten skyddad under de närmaste 60 dagarna. En enda sprutning räcker för att säkerställa problemfri blomning under hela säsongen. Det kommer att ta 10 liter kallt vatten för att späda ut endast 300 ml av läkemedlet. Vanligtvis bearbetas rosor med en vattenkanna eller en sprayflaska.
  • Aktara . Du kan också behandla planteringar från parasiter med detta populära botemedel. Tack vare honom är det möjligt att befria rosor från farliga insekter bokstavligen efter den första användningen. Läkemedlet verkar systemiskt, kan tränga in i bladplattornas struktur. "Aktara" tvättas inte bort av regn och slutar inte fungera på grund av höga temperaturer. Giftiga egenskaper finns i 30 dagar. Läkemedlet späds ut i varmt vatten: endast 8 g av produkten ska tas för 10 liter vätska.
  • Actellik . Du kan också bekämpa larver som attackerar rosor med detta effektiva botemedel. Det anses vara professionellt, perfekt för förstörelse av både inomhus- och trädgårdsskadegörare. Växter kan bearbetas när som helst under sin växtsäsong. Den mest kraftfulla effekten av läkemedlet observeras under de första timmarna. Det är vid denna tidpunkt som parasiterna får den största dosen gift. För att korrekt förbereda Actellic -lösningen måste du ta 2 liter kallt vatten och lösa upp 2 ml av själva läkemedlet i den.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa folkmedicinerna

Att bekämpa larver som förstör lyxiga blommor är möjligt inte bara med kemikalier, utan också med olika typer av folkmedicin. Dessa inkluderar de enklaste alternativen. Till exempel kan vitlök, nattskugga eller malört visa hög effektivitet. Låt oss titta närmare på vilka folkmedicin som är bäst för att bekämpa larver.

Bild
Bild

Aska

Detta enkla botemedel är mycket effektivt om blommorna är angripna av gröna, svarta larver, liksom bladlöss eller bladrullar. För att rädda rosorna måste du hälla askan på rabatten och sedan vattna den ordentligt. På grund av detta kommer alla komponenter i askan att kunna tränga in i växternas saft, vilket gör dem bittra och helt smaklösa för skadedjur. Ask får bearbeta själva blombusken.

En ordentligt förberedd lösning framkallar allvarlig irritation hos larverna, varför de försöker ta sig ut så snart som möjligt.

Bild
Bild

Sagebrush

Ett bra botemedel i kampen mot larver är malurttinktur. För att förbereda det måste du ta 1 kg malört, häll 3 liter vatten över det. Kompositionen måste kokas i cirka 20 minuter. Efter 2 timmar, så snart buljongen med bittra aromer är väl infunderad, behandlas blommor som attackeras av skadedjur med den.

Det är också nödvändigt att vattna jorden runt de planterade växterna.

Bild
Bild

Kardelösning

Hemma kan du förbereda en effektiv kardellösning. För att göra ett sådant botemedel måste du ta en tredjedel av en hink med kardborre. Till toppen måste de fyllas med vatten. Blandningen lämnas för infusion i 3 dagar . Så snart den angivna tiden har gått måste tinkturen filtreras. Den färdiga produkten kan användas för att bevattna skott av rosor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nightshade

Detta är ett mycket effektivt botemedel mot larver. Många blomsterhandlare och trädgårdsmästare använder den. För att förbereda natskärmslösningen ordentligt, ta 5 kg växtblad, koka dem sedan i 10 liter vatten i 4 timmar . Därefter filtreras huven noggrant och späds sedan ut i ytterligare 4 liter vatten. Den resulterande vätskan behandlas med blommor som attackeras av larver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvättmedel

En lösning gjord av tvätttvål används mycket ofta i kampen mot skadedjur som angriper växter både i trädgården och hemma. För att förbereda produkten, slipa tvätttvålen noggrant. Detta görs bäst med ett rivjärn. Därefter hälls huvudkomponenten med varmt vatten. När tvålbitarna löses upp i vätskan bevattnas hela den drabbade växten med en sprayflaska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vitlök

För att bli av med rosor från farliga skadedjur kan du använda en lösning gjord på färska gröna av ung vitlök. Du behöver bara fylla det med vatten och sedan lämna det för infusion i en dag. Efter filtreringsprocessen måste den resulterande infusionen appliceras på hela blombusken.

Bild
Bild

Tobak

Ett bra botemedel i kampen mot larver är tobaksdamm. Det anses vara universellt och hjälper till att bli av med nästan alla skadedjur som infekterar växter. Så, för att rädda rosor från larvattacker, är det nödvändigt att strö dem med berett tobaksdamm. Detta bör göras med en hastighet av 30-50 g per 10 kvm.

Bild
Bild

Nässla

Många odlare föredrar att köra bort larver från rosor med hjälp av nässlor. För att göra detta, förbered en gratis hink och fyll den med nyhackade nässlor. Därefter hälls vatten på det till brädden. Det rekommenderas att använda regnvatten. Blandningen ska lämnas för infusion i 12-24 timmar, men jäsning bör inte tillåtas . Den färdiga kompositionen används i kampen mot larver.

Dessutom har nässeltinktur en allmän tonisk effekt på växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande åtgärder

För att skydda vackra växter från att bli uppätna av larver är det lämpligt att tillgripa olika förebyggande åtgärder. Låt oss överväga vad som är det mest effektiva förebyggandet av utseendet på larver på rosor.

  • Du kan hänga upp speciella fjärilsfällor med början av våren. Det är larverna av dessa insekter som orsakar stor skada på blomknopparna.
  • När rosknopparna är helt öppna bör stjälkarna noggrant inspekteras regelbundet. Detta beror på att det är på dem som murverk ofta finns, vilket måste tas bort i tid.
  • Tills knopparna blommar är det vettigt att spruta rosorna med "Nitrofen". I maj, använd "Bifenthrin" för sprutning.
Bild
Bild

Allmänna rekommendationer

Här är några användbara tips för att eliminera larver som angriper rosor

  • Det är nödvändigt att särskilt noggrant övervaka blommorna som växer i skuggan . De är oftast utsatta för invasion av parasiter.
  • Genom att behandla skadade blommor med kemikalier , det är mycket viktigt att använda skyddsutrustning. Vi pratar om andningsskydd, gummihandskar. När du har slutfört alla procedurer måste du tvätta händerna och ansiktet noggrant och rikligt med tvål och vatten.
  • Om Actellik används för att behandla växter , för att öka effekten rekommenderas det att bearbeta den i ett tyst och torrt väder. Den bästa tiden är morgon och kväll.
  • Om du märker att fokus redan har dykt upp på de övre delarna av skotten , skadad av skadedjur , då måste de skäras ut så snart som möjligt. Platser för snitt måste behandlas med kopparsulfat.
  • Det rekommenderas starkt att ta hand om dina rosor ordentligt och alltid hålla sin hälsa under kontroll. Så det kommer att vara möjligt att förhindra uppkomsten av parasiter eller bli av med dem i tid.

Rekommenderad: