Hur Väljer Man En Gasspis Med En Bra Ugn? Moderna Köksugnar Med Ugn, Finesser I Valet Av Stora Kombinerade Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Hur Väljer Man En Gasspis Med En Bra Ugn? Moderna Köksugnar Med Ugn, Finesser I Valet Av Stora Kombinerade Och Andra Modeller

Video: Hur Väljer Man En Gasspis Med En Bra Ugn? Moderna Köksugnar Med Ugn, Finesser I Valet Av Stora Kombinerade Och Andra Modeller
Video: Gasspis - Smeg C6GMX8 2024, Maj
Hur Väljer Man En Gasspis Med En Bra Ugn? Moderna Köksugnar Med Ugn, Finesser I Valet Av Stora Kombinerade Och Andra Modeller
Hur Väljer Man En Gasspis Med En Bra Ugn? Moderna Köksugnar Med Ugn, Finesser I Valet Av Stora Kombinerade Och Andra Modeller
Anonim

Att köpa en gasspis med ugn är en fråga som måste hanteras med fullt ansvar. Produkten måste uppfylla ett antal krav, inklusive säkerhetsstandarder. I den här artikeln kommer vi att berätta hur du väljer rätt gasspis, vad du ska leta efter när du köper. Läsaren kommer att presenteras med information om typerna av modeller, samt grundläggande urvalskriterier.

Bild
Bild

Olika sorter

Idag bedriver olika företag produktion av gasugnar med ugnar. Baserat på detta skiljer sig produkterna åt både externt och strukturellt. Utbudet av modeller, funktionalitet och typ av körning är stort. Till exempel kan en gasspis utrustas med en liknande ugn. Andra alternativ är utrustade med elektriska ugnar. Dessutom har alternativ av denna typ ofta många alternativ som förenklar tillagningen.

Dessutom produceras modeller av den kombinerade typen idag. Produkter från denna linje kan fungera både på gas och på elektrisk strömförsörjning . Tillverkare kan kombinera gas- och induktionsalternativ i modeller och därigenom minska elförbrukningen utan att tappa kvaliteten på matlagningen. Konventionellt kan alla modifieringar delas in i två typer: stationär och inbyggd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De förra är inget annat än oberoende element i arrangemanget, de senare är monterade i en befintlig uppsättning. De inbyggda alternativen kännetecknas av ett fristående läge för hällen och ugnen. När du ser efter en spis med ugn måste du vara uppmärksam på typen av installation. Kanske behöver köparen inte en inbyggd modell: i det här fallet är det värt att välja en separat spis.

Konstruktioner med ugn kan inte bara vara golvstående utan även bordsskiva. Utåt sett liknar de andra produkterna något som mikrovågsugnar. De kan installeras på bordet: på grund av sin lilla bredd och bara två brännare tar de inte mycket plats. Dessutom kan sådana modifieringar ha en ugn utsträckt uppåt. Ugnens volym är olika, liksom antalet nivåer på vilka mat lagas i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Den moderna gasspisen skiljer sig från den analoga från sovjettiden. Förutom den vanliga kroppen, en arbetsyta med brännare och en gasfördelningsanordning, har den en ugn med brännare. Samtidigt skiljer sig plattorna idag i design. De kan ha en extra uppsättning alternativ förutom den grundläggande, och ofta de så kallade "hjärnorna". Det är en timer med klocka, gasstyrning och display.

Brännarna av modifieringar kan vara olika: de skiljer sig åt i kraft, och därför väljs de utifrån deras behov. De har olika brännartyper, storlekar och former. Ju högre värmeeffekt desto snabbare värms brännarna upp, vilket innebär att tillagningsprocessen accelereras. I kombinerade versioner är deras justering separat. När det gäller deras form kan den vara triangulär, oval och jämn fyrkantig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken

Gasspisens dimensioner bör vara i harmoni med de allmänna möblerna. En för stor produkt passar inte i ett litet kök. Någonstans är det vettigt att köpa en bordsversion med stabila ben. Den typiska höjdparametern för golvmodeller är 85 cm. Djupet av ändringar beror på antalet brännare och i genomsnitt 50-60 cm.

Bredden varierar från 30 cm (för små) till 1 m (för stora sorter). Medelsiffrorna är 50 cm. Breda plattor är bra för rymliga kök, och placeringen av sådana möbler kan vara annorlunda. Gasolspisar skiljer sig från golvstående i bredd och höjd. Parametrarna för sådana produkter är i genomsnitt 11x50x34,5 cm (för modifieringar med två brännare) och 22x50x50 cm (för analoger med tre eller fyra brännare).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Yttyp

Kökens yta är annorlunda: den kan emaljeras, den är också gjord av rostfritt stål och glasfiber. Dessutom har varje typ av material sina egna egenskaper. Till exempel, emaljerade modifieringar kännetecknas av hållbarhet, överkomligt pris … De är efterfrågade bland köpare på grund av deras goda prestanda. Nackdelen med dessa modeller är komplexiteten i att rengöra hällen. Dessutom försvinner emaljen vid frekvent rengöring.

Spisar med en spishäll i rostfritt stål passar in i olika stilar, metall ser inte bara vackert ut i köket, utan också snyggt . Ytan i rostfritt stål kan vara matt, halvblank och blank. Sådant material är kräsen när det gäller val av tvättmedel, annars har det inga nackdelar. En glasfiberhäll är en av de bästa lösningarna . Det ser vackert ut, liknar tonat glas. Materialet är ganska hållbart och lätt att underhålla, men sådana plattor är dyra, plus att de har för lite färgintervall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varma tallrikar

Antalet kokzoner kan variera beroende på modell. Alternativ med en ugn kan ha dem från 2 till 6. Du måste välja en produkt med hänsyn till hur intensivt du planerar att använda kaminen. Till exempel, om det köps för ett sommarresidens, räcker det med två-brännare. I det här fallet kan du välja en modell med brännare, varav en snabbt kan värma upp maten.

För en familj på två räcker det med en tvåbrännare. Om det finns fyra eller fem hushållsmedlemmar räcker alternativet med fyra brännare med traditionell tändning. När familjen är stor är det ingen mening med en spis med fyra brännare: i det här fallet måste du köpa en modell som kommer att ha 6. Naturligtvis kommer en sådan spis att vara mycket större än andra analoger.

Samtidigt kommer dess funktionalitet att räcka till för att spara tid vid matlagning, utan att köberedningen tillagas i kö på grund av bristen på brännare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ugn

Ugnen i gasspisar kan vara olika: elektrisk, gas och kombinerad. Experternas åsikt är entydig: det kombinerade alternativet är den bästa arbetsprincipen. En sådan ugn kommer aldrig att överbelasta de elektriska ledningarna, och därför blir det ingen kortslutning under drift av en sådan spis. Som regel når de snabbt den önskade temperaturen för bakning.

Ugnen kan tillhandahållas med olika alternativ. Om detta är en enkel budgetmodell blir funktionaliteten liten. Ugnen värms upp från botten, som kommer att tillhandahållas av en eller två brännare. Ugnar i dyrare motsvarigheter har en brännare ovanpå. Dessutom finns ventilation i dem, på grund av vilken tvångskonvektion utförs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ugnar i dyra spisar är konstruktivt genomtänkta: värdinnan behöver inte vända skålen eller bakplåten, som de gjorde tidigare . Dessutom kan modellen ha olika justeringslägen, vilket gör att du kan välja det optimala temperaturläget för tillagning av olika rätter. Timern piper vid rätt tidpunkt för att indikera tillagningen. I vissa ändringar är det möjligt att stänga av ugnen efter en viss tid.

I dyra modeller finns en display, touchkontrollsystemet är bekvämt, eftersom det informerar om den aktuella tillagningstiden. Temperaturen är också inställd här. En mekanisk termostat låter dig hålla den önskade temperaturen inom 15 grader Celsius.

Skåpets volym är olika för modellerna, och därför måste du välja ett alternativ som passar en viss värdinna.

Bild
Bild

Vad ska du vara uppmärksam på?

Med tanke på en modell med ugn kan du titta närmare på en produkt som har 4 kombinerade brännare: 2 gaser och 2 drivna med el. Detta kommer att vara bekvämt om du plötsligt tar slut på gas eller när strömmen är avstängd. När det gäller typen av ugn beror allt här på köparens preferenser. Till exempel, om du vill att stämningen ska vara nära kollagning, är det vettigt att tänka på en ugn av gastyp.

Det är dock viktigt att förstå att driften av en sådan ugn skiljer sig från en elektrisk motsvarighet . Det kommer att ta lite erfarenhet för att uppnå önskat resultat. När det gäller elektriska ugnar är många funktioner installerade i dem. Till exempel är en inbyggd fläkt inuti skåpet ansvarig för cirkulation av uppvärmd luft. När du köper kan du också ange uppvärmningsläget, vilket inte bara kan vara uppifrån eller nedtill, utan också på sidan. För vissa ändringar finns den på bakväggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare och modeller

Idag är marknaden överfull med erbjudanden, bland vilka köparen kan bli förvirrad. För att underlätta uppgiften kan flera populära modeller urskiljas.

Gefest 3500 är tillverkad med glasfiber -arbetspanel . Dess uppsättning funktioner inkluderar en inbyggd ljudtimer, modellen är utrustad med en elektrisk tändning, ett grillalternativ och spottar ingår i paketet. Handtagets mekanism är roterande, spisen har en ugnsvolym på 42 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

De Luxe 506040.03g - moderna hushållsapparater med bra ugn och emaljhäll. Utrustad med en uppsättning med 4 brännare, en ugnsvolym på 52 liter och inbyggd belysning. På toppen har den ett glasskydd, utrustat med tändning, gasreglering, värmeisolering.

Bild
Bild

Gefest 3200-08 - högkvalitativ gasspis med emaljerad spis och stålgaller. Den har en snabb uppvärmningsbrännare, är utrustad med en gasreglage, ugnen har en inbyggd termometer. Med en sådan spis kan du självständigt ställa in en specifik ugntemperatur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Darina S GM441 002W - ett klassiskt alternativ för dem som inte behöver enorm funktionalitet. En modell med en grundläggande uppsättning alternativ, kännetecknad av kompakta mått och fyra gasbrännare. Skiljer sig i högkvalitativ montering, användarvänlighet, om det behövs, kan omkonfigureras till flytande gas.

Bild
Bild

De Luxe 5040,38 g - det bästa alternativet för en överkomlig priskategori med en ugnsvolym på 43 liter. Ugnen är utrustad med en kokplatta med snabb uppvärmning och är utrustad med en gasreglage. Den har en låda för rätter, ser presentabel ut och passar därför framgångsrikt in i olika stilgrenar och blir en dekoration av köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

Att välja en gasspis för köket är inte lätt: en vanlig köpare kan bli förvirrad i nyanser av produkter efter två eller tre modeller som annonseras av säljaren direkt i butiken. Med tanke på att konsulter ofta försöker sälja alternativ från kategorin dyra måste vissa punkter noteras. Till exempel behöver du inte köpa en produkt som inte kommer att använda många alternativ under drift.

En annan av de viktigaste reglerna för att välja en gasspis med ugn är säkerheten för hushållsapparater. Det är inte så viktigt om modellerna tänds mekaniskt, om det här är självrengörande produkter, om alternativet du gillar har en display: du måste fråga säljaren om det finns temperaturgivare i brännarna som styr låsen på munstycket . Deras funktion är att automatiskt stoppa gastillförseln, till exempel om lågan slocknar på grund av kokande vatten i vattenkokaren.

Bild
Bild

Materialet i gallren, som kan vara antingen stål eller gjutjärn, är också viktigt. De andra alternativen är utan tvekan bättre och mer hållbara, eftersom stålgallret deformeras med tiden. På grund av gjutjärnet ökar dock kostnaden för kaminen.

När du köper en spis med ugn är det viktigt att fråga om gasregleringsalternativet . Den här funktionen är inte billig, men den är ansvarig för kaminens säkerhet och följaktligen säkerheten för hela familjen. Du kan också tänka på alternativet för automatisk tändning: detta ökar produktens användbarhet. En sådan funktion kommer att rädda värdinnan från den ständiga sökningen efter matchningar. Dessutom är sådan tändning säker och tändstickor kommer inte att orsaka brand.

Återgå till frågan om att välja efter ugnstyp, det är värt att notera: du måste välja det alternativ som är trevligt och bekvämt för köparen. Om det är svårt att laga mat i en gasugn kan du köpa en produkt med en elektrisk.

Trots att de andra modifieringarna är dyrare är det i sådana ugnar möjligt att uppnå enhetlig uppvärmning när man lagar mat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om brännarna inte säger något utåt, bör det noteras: de är huvud-, höghastighets- och hjälpprogram. Alternativ av den andra typen är kraftfullare, varför de värms upp snabbare än andra. De används för snabb uppvärmning och till exempel stekning.

Brännarna är också flerstrukturerade, vilket innebär att de värmer botten på disken jämnare. Dessa brännare har 2 eller till och med 3 rader av låga. När det gäller formen är det att föredra att köpa spisar, vars brännare är runda. Rätterna på dem står stadigt, vilket inte kan sägas om ovala motsvarigheter.

Fyrkantiga modifieringar ser vackra ut, men i vardagen ger sådana brännare inte enhetlig uppvärmning.

Bild
Bild

Du kan ta reda på hur du väljer en gasspis nedan.

Rekommenderad: