Hörlurar Till Telefonen: Trådbundna Och Andra Med Bra Ljud. Vilket är Det Bästa Valet För En Smartphone? Hur Väljer Man Rätt Egenskaper?

Innehållsförteckning:

Video: Hörlurar Till Telefonen: Trådbundna Och Andra Med Bra Ljud. Vilket är Det Bästa Valet För En Smartphone? Hur Väljer Man Rätt Egenskaper?

Video: Hörlurar Till Telefonen: Trådbundna Och Andra Med Bra Ljud. Vilket är Det Bästa Valet För En Smartphone? Hur Väljer Man Rätt Egenskaper?
Video: Best Earbuds [2021]: Bose, Sennheiser, AirPods, Beats, Samsung, Google, & More: Reviews & Comparison 2024, Mars
Hörlurar Till Telefonen: Trådbundna Och Andra Med Bra Ljud. Vilket är Det Bästa Valet För En Smartphone? Hur Väljer Man Rätt Egenskaper?
Hörlurar Till Telefonen: Trådbundna Och Andra Med Bra Ljud. Vilket är Det Bästa Valet För En Smartphone? Hur Väljer Man Rätt Egenskaper?
Anonim

Hörlurar till din telefon är lika integrerade i ditt dagliga liv som själva telefonerna. Kunskap om deras typer, specifika modeller och funktioner är mycket viktigt för varje person. Det är också bra att överväga valet av råd från kvalificerade experter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det enklaste sättet att prata om hörlurar till din telefon är att jämföra dem med enheter för datorer och tv -apparater. Med den externa likheten hos enskilda modeller är den tekniska specificiteten mycket påtaglig.

Den största egenskapen är det elektriska motståndet vid ingången … Chips i tryckknappstelefoner och även i de flesta smartphones är sällan konstruerade för motstånd mer än 50 ohm.

På de flesta telefoner, förutom iPhone och andra unika modeller, kan du klara dig med enheter med en 3,5 mm kontakt.

Men det finns ytterligare några skillnader som inte kan ignoreras, nämligen:

  • hörlurar för datorer är vanligtvis större;
  • de är utformade (i samma priskategorier) för högre kvalitet och flerdimensionellt ljud;
  • ljudvolymen i mobila enheter är lägre;
  • oftast minskar också storleken på högtalarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Efter konstruktionstyp

Det är de strukturella skillnaderna som är störst bland alla skillnader som kan finnas i "öronen" för mobil teknik. Tillräckligt overheadversioner är utbredda … Deras namn beror på att sådan akustik liksom ligger ovanpå diskbänken. Ljudkällan kommer att ligga utanför den. Därför kommer den tekniska ljudstyrkan i detta fall att vara märkbart högre vid samma uppfattade ljudstyrka. Oftast använder on-ear-hörlurar runda öronkuddar. I allmänhet är detta den vanligaste och mest praktiska konfigurationen.

Insatser i hörselgången (kallas ibland "knappar") - raka motsatsen till överliggande mönster. De ligger ganska nära hörselnerven, så de behöver inte överdriven volym. Dessutom hotar alltför stort intresse för sådana modeller med allvarliga konsekvenser för hörseln.

Situationen är ännu värre med in-ear-enheter. Det är de som orsakar mest kritik från läkare, men musikälskare fortsätter gärna att köpa "pluggar" och "droppar", eftersom sådana lösningar garanterar en oöverträffad uppfattningskvalitet.

Och för dem som vill hålla sig borta från externa ljud så mycket som möjligt, är enheter i full storlek avsedda. De innehåller vanligtvis de mest kraftfulla högtalarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter anslutningstyp

Allt är enkelt och konstlöst här. Klassiska trådbundna modeller Är en ofarlig klassiker. Det kommer att fungera på marknaden i många decennier, om inte alltid. En mer avancerad lösning som ger rörelsefrihet (på bekostnad av beroende på batteriladdning, även om detta beroende är mer psykologiskt) - Blåtand … Och det finns också modeller med en kabel som kan anslutas och kopplas bort efter behag.

Graderingen slutar dock inte där. Ibland kan man höra om den så kallade hörlurar i silikon … I verkligheten kommer de bara att ha silikoninsatser och enskilda delar av strukturen. Dessutom är öronkuddar ofta tillverkade av tyg.

Viktig! Hörlurar i ordets rätta bemärkelse kan bara kallas produkter utan mikrofon. Varhelst det finns en mikrofon blir det mer tekniskt kompetent att prata om ett headset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken är bättre att välja?

Innan du väljer hörlurar för en smartphone enligt egenskaper måste du först klargöra vilken kontakt och elektrisk impedans som finns i en viss gadget. Det är dessa egenskaper, om de inte beaktas, som oftast blir källan till problem. Både de billigaste och dyraste modellerna bör undvikas. Om vi pratar om det senare är det värt att notera att det höga priset vanligtvis inte är förknippat med bra ljud, men med överbetalningen för tillverkarens logotyp ..

Det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till massan. En promenad runt staden och till och med en bilresa är tröttsamt, så du måste ge upp allt som kan förvärra denna trötthet ytterligare. Det är opraktiskt att köpa hörlurar som är tyngre än 30 gram. För överliggande modeller är viktgränsen cirka 100 gram. Men det är omöjligt att bara begränsa sig till sådana parametrar, eftersom de inte tillåter att begränsa sökcirkeln. I den överväldigande majoriteten av fallen, för en mobiltelefon, bör du välja hörlurar med 3-5 mm kontakt, eller snarare 3,5 mm, det är också en klassisk mini-jack … Men för att göra det tystare är det värt att fråga medföljande dokumentation för denna parameter.

Tips: om det tekniska passet, manualen och garantikortet kastas eller går förlorade kan du "slå" modellens egenskaper via Internet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Specifika kontakter är dock extremt sällsynta, främst i iPhones och andra unika telefonmodeller. En sådan teknik väljs vanligtvis av dem som känner till dess egenskaper väl. Att gå längre längs de parametrar som det är värt att utgå ifrån, du måste vara uppmärksam på trådens längd … De kortaste kablarna (ibland drygt 0,5 m) används för barn. Ungdomar och vuxna bör vägledas av en indikator på 1, 2 m. Den optimala, bekväma storleken är 2 m , även om lite mer är möjligt, men inte mycket. Ytterligare längdökning ger fler svårigheter än verkliga fördelar, och valet av sådana modeller är extremt begränsat.

För att välja rätt hörlurar med bra ljud bör du titta noga på modeller med en guldpläterad kontakt. Ett sådant lager är inte för skönhet, utan mot korrosion och oxidativa reaktioner i allmänhet. Det ger bra kontakt även vid kraftig användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa viktiga egenskap är membrandiameter (och tillhörande högtalarstorlek). Här ju större desto bättre .… Men vi måste komma ihåg att bra hörlurar till din telefon är kompakta och lätta.

Nästan alla har redan uppskattat hur bekvämt det är att använda ett headset för ett samtal, särskilt i trånga stadstransporter, i en bil eller på en vintergata. Om det inte finns några speciella fördomar och önskemål är det värt att välja en kombinerad enhet som också innehåller en mikrofon, men då är det lämpligt att ta reda på dess exakta egenskaper. Ljuddämpningens känslighet och kvalitet är särskilt viktig , och andra parametrar kan vanligtvis ignoreras - hur som helst kan du inte spela in en konsert i studiokvalitet på din telefon.

Ganska många människor är intresserade av valet av okrossbara hörlurar. Faktum är att även de bästa modellerna av detta slag lätt kan skadas av felaktig användning. Det är viktigt att förstå att "spartansk motståndskraft" är utformad för slumpmässigt verkande yttre faktorer, och inget mer.

Det är fortfarande bra att uppmärksamma följande parametrar:

  • närvaron av metalldelar (ju fler det finns, desto starkare är produkten);
  • grad av skydd mot fukt;
  • trådfläta (och helst inte fläta, men gummerad version).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Varje tillverkare sprider flitigt påståendet att det är deras hörlurar som håller högsta kvalitet, håller längst och samtidigt gör de högsta ljuden. Ge inte upp för den här typen av uttalanden, tvärtom är det värt att analysera de verkliga tekniska egenskaperna hos specifika högtalarsystem.

Philips SHE3550WT / 00

Hörlurarna SHE3550WT / 00 från Philips kan betraktas som ett ganska bra val. De skryter med närvaron av förstärkt bas. Tack vare ett par utbytbara gummifästen "sitter" enheten mycket bra och bekvämt.

Det är särskilt värt att uppmärksamma den maximala renheten hos det utsända ljudet. Modellen kan återge signaler från 20 Hz till 20 kHz och därigenom skapa en rik, färgstark akustisk bild. Känslighetsnivån är 101 dB. Det elektriska motståndet är 16 ohm.

Bild
Bild

Harper Kids HK-39 Rosa

En annan billig och ganska solid modell av in-ear-hörlurar för din telefon är Harper Kids HK-39 Pink. Dessa hörlurar levereras som standard med 3 utbytbara silikondynor. Enheten är utformad för att återge ljud från 0, 0017 till 21 kHz. Trådens platta design ökar dess tillförlitlighet.

Standardkontroller ger följande:

  • byta spår;
  • spola tillbaka under uppspelning;
  • starta och stoppa uppspelningen.

Viktig! För att styra uppspelning från hörlurar behöver du inte installera ytterligare program på din smartphone eller på något sätt konfigurera det.

Bild
Bild

Det är värt att uppmärksamma följande viktiga tekniska parametrar:

  • känslighet 96 dB;
  • elektrisk impedans 32 Ohm;
  • kabellängd 1,2 m;
  • plastfodral;
  • modul för Bluetooth -kommunikation.
Bild
Bild

Panasonic RP-HT161 Svart

Fans av hörlurar i full storlek bör uppmärksamma Panasonic RP-HT161 Black-modellen. Det totala elektriska motståndet når 32 ohm. Räckvidden för de utspelade ljuden är från 10 Hz till 27 kHz. Detta förhållande kan verka konstigt, men i själva verket gör de extra "ohörbara" vågorna den akustiska bilden rikare och mer attraktiv. Det är värt att notera den anständiga (vid 98 dB) hörlurskänslighet.

Följande huvudegenskaper är värda att betona:

  • stomme av utvald plast;
  • pannband i plast;
  • läderöverdrag av öronkuddar;
  • akustisk tråd 2 m lång;
  • klassisk svart färg;
  • nettovikt - 0, 16 kg.
Bild
Bild

Panasonic RP-HS34E Röd

När du väljer sporthörlurar till din telefon bör du vara uppmärksam på en annan version från Panasonic - RP -HS34E Red. Enheten var utrustad med ett fukttätt hölje. Anslutning till smartphones eller spelare uppnås tack vare den vanliga mini-jack-kontakten. Paketet innehåller 3 par utbytbara öronkuddar. Genom att passera kabeln från baksidan hindras den från att tappa och knytas när du går fort eller till och med springer.

Bild
Bild

Ritmix RH-199M Svart

Kännare av Ritmix-produkter kan säkert rekommendera Ritmix RH-199M Black-hörlurarna. Detta är också en solid modell med en sportig fördom. Trots den låga kostnaden kommer det att låta mycket bra. Anslutning är endast möjlig med trådbunden metod. Enheten spelar säkert ut frekvenser från 20 Hz till 20 kHz.

Den elektriska motståndsnivån är 32 ohm. Akustiskt är detta system av en sluten typ. Hörlurarnas känslighet är 32 dB. Genom dem kan du styra ljuduppspelning … Öronkuddarna är gjorda av silikon.

Bild
Bild

JBL Tune 210 Svart

In-ear-hörlurar från JBL är också bra. Det är lämpligt att överväga dem i exemplet med Tune 210 Black -modellen. Hon har tre olika färgalternativ som:

  • svart;
  • vit / gyllene;
  • vita / silverfärger.

Öronkuddarna på dessa trådbundna hörlurar är också gjorda av silikon. Ett karakteristiskt drag är den slutna akustiska designen. Utvecklarna har noggrant valt ut plasten för högtalarskåpet. Du kan styra ljuduppspelningen med hörlurarna.

Leveransuppsättningen innehåller ett lock, som används för både transport och förvaring.

Bild
Bild

Samsung EO-EG920L Röd

Men de som gillar Samsung-teknik kommer säkert att gilla EO-EG920L röda hörlurar (EO-EG920LREGRU). Som namnet antyder är den här enheten som standard färgad röd. Men användare kan också välja vita, blå och traditionella svarta bitar.

Polyuretan används för att göra öronkuddarna. Fullt stereoljud är också värt att notera.

Bild
Bild

Pioneer SE-MJ503-G

Men sortimentet slutar helt klart inte på dessa modeller. Hörlurar i en högre priskategori kan också köpas till telefonen. Pioners gröna hörlurar i full storlek SE-MJ503-G är ett bra exempel. Det bör noteras att tillverkaren också erbjuder ett urval av vita, blå, svarta och röda färger. Den elektriska motståndsnivån är 32 ohm.

Följande viktiga parametrar bör noteras:

  • officiell garanti 2 år;
  • högtalare baserade på en neodymiummagnet;
  • högtalardiameter 30 mm;
  • attraktiva färger;
  • utmärkt kompatibilitet med Android, Apple -teknik;
  • enkel vikning för ergonomisk transport och bärning;
  • fullständig ljudåtergivning i iTunes -biblioteket;
  • stabila låga frekvenser;
  • behandling av höga frekvenser upp till 24 kHz inklusive;
  • ingångseffekt upp till 500 mW.
Bild
Bild

Phiaton CPU-EP0521KK02

In-channel modellen Phiaton CPU-EP0521KK02 är också attraktiv. Dessa hörlurar är endast trådbundna. Öronkuddarna är gjorda av silikon. Det finns 2 ljudkanaler. Elektrisk impedans 16 ohm.

Bild
Bild

EKids Paw Patrol PW-140MA. EXV7

För barn kan du använda eKids Paw Patrol PW-140MA. EXV7. En viktig attraktiv egenskap hos denna modell är dess eleganta utseende. Känsligheten är 85 dB, men det här är bra - barns öron är pålitligt skyddade. Fullt justerbart huvudband … Tillverkaren lovar en lätt, stänkskyddad design.

Surroundläge tillhandahålls … Standard är en icke avtagbar standard mini-jack-kabel. Trådens längd är 0,75 m. Enhetens massa är 0,2 kg. Produkten kan målas gul eller röd.

Bild
Bild

Sony WH-CH500 / HC Grå

Sony WH-CH500 / HC Grey är också ett bra val. Enheten fungerar med Bluetooth -protokollet. Frekvensen för utsignalen är från 0,02 till 20 kHz. Den elektriska impedansen är 18 ohm. Arbetsfrekvensen för radioöverföringen är 2400 MHz.

De viktiga funktionerna är följande:

  • inomhusmottagningsområde 10 m;
  • NFC -gränssnitt;
  • passiv brusdämpning;
  • touch -kontrollpanel;
  • indikering av batteriladdning;
  • batterilivslängd upp till 20 timmar;
  • batterikapacitet 400 mAh;
  • öronkuddar i konstläder;
  • grå färg;
  • nettovikt 0, 32 kg.
Bild
Bild

Koss porta pro classic

Granskningen är klar på Koss Porta Pro Classic -omslaget. Den ansluts endast med en trådbunden metod, producerar ljud från 15 Hz till 25 kHz. Det elektriska motståndet är 60 ohm. Känsligheten är 101 dB. Anslutning via en standard mini-jack-kontakt tillhandahålls.

Rekommenderad: