Dammsugare För Parkett: Vilken Tvättdammsugare är Bättre För Våtrengöring Av Parkettbrädor?

Innehållsförteckning:

Video: Dammsugare För Parkett: Vilken Tvättdammsugare är Bättre För Våtrengöring Av Parkettbrädor?

Video: Dammsugare För Parkett: Vilken Tvättdammsugare är Bättre För Våtrengöring Av Parkettbrädor?
Video: Bygghemmas golvskola golvläggning 2024, Maj
Dammsugare För Parkett: Vilken Tvättdammsugare är Bättre För Våtrengöring Av Parkettbrädor?
Dammsugare För Parkett: Vilken Tvättdammsugare är Bättre För Våtrengöring Av Parkettbrädor?
Anonim

Parkettgolv är mycket populära eftersom de ser attraktiva ut och är lätta att underhålla. Men för att bevara beläggningens skönhet måste du lära dig hur du rengör parketten ordentligt, inklusive särskilda krav för en dammsugare.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Det mest effektiva sättet att rengöra parkettgolv är genom att hålla små men regelbundna evenemang, där en dammsugare kan vara huvudassistenten. Regelbunden rengöring hjälper till att förhindra att smuts fastnar på ytan. När du använder tekniken rekommenderas att du kontrollerar att borsten har mjuka borstar eller ett speciellt silikonmunstycke för våtrengöring.

Det är ofta skadligt att tvätta ett sådant golv, särskilt om parketten behandlas med vax eller oljig beläggning. För sådana fall kan du hitta specialhushållsapparater till försäljning för denna typ av dekorativ beläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje erfaren köpare vet att kostnaden för en dammsugare beror på kraften och funktionaliteten som tillverkaren erbjuder. Även om det inte finns någon lämplig enhet till salu, kan du separat köpa ett munstycke som ett trevligt tillägg, genom vilket det blir enklare och säkrare att rengöra parkettgolvet. Dyrare modeller inkluderar en våtrengöringsfunktion, medan tillverkaren tar hänsyn till parkettens särdrag som material och justerar tekniken så att golvet förblir minimalt fuktigt.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt ytan på borsten som berör parkettgolvet. Frånvaron av repor är en av de viktigaste förutsättningarna, därför är filt eller kamelull det mest acceptabla materialet. Det är inte ovanligt att hitta silikon eller vanligt gummi, vilket inte heller skadar golvet.

Andra konstruktionselement i dammsugaren måste också vara tillverkade av ett speciellt material eller ha speciella säkringar av samma silikon.

Detta gäller både hjulen och slangen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Säljaren i butiken kan föreslå flera alternativ för hushållsapparater för parkett, inklusive:

  • robotdammsugare;
  • för torr och våt rengöring;
  • för kemtvätt.

Den största fördelen med dammsugare med kemtvättsfunktion är möjligheten att ta bort gammal smuts från ytan, förstöra mikrober och därigenom säkerställa rengöring av hög kvalitet. Nackdelarna med de flesta modellerna är gångjärnsfogar och borstar, vars konstruktion och material är dåligt utvecklade av tillverkaren, till följd av otrevliga repor på golvytan.

Om du köper en sådan enhet, då bara med en extra specialfäste, som har mjuka säkringar installerade i strukturen - detta är det enda sättet att undvika oönskade märken på spegelytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För hemmabruk är det meningslöst att köpa dyr utrustning, eftersom den är utrustad med ytterligare funktioner. Det är ofta stora enheter som kräver mycket lagringsutrymme.

Var särskilt uppmärksam på munstycken, slanglängd och borstdesign . Alla tillsammans bör göra det möjligt för användaren att utföra rengöring av hög kvalitet även under möbler utan att behöva flytta den. Av denna anledning bör platta, smala och roterande redskap inkluderas i utrustningen.

Ett av de bästa alternativen för parkettgolv är en tvättdammsugare, eftersom det hjälper till att rengöra hög kvalitet. Det är också värt att notera att priset på en dammsugare med en liknande funktion är mycket högre. Om du köper en billig modell som ett resultat kan du i praktiken möta problemet med konstant vätskeflöde, vilket har en dålig effekt på den dekorativa beläggningen. Det är bäst att välja en teknik med möjlighet till ytterligare rengöring och luftjonisering. För allergiker är det viktigt att veta att efter rengöring med en sådan enhet finns det praktiskt taget inget damm i luften. Designen levereras med en speciell borste med en filtrulle, som gör att du kan ge parketten önskad glans även utan ytterligare polering.

Bild
Bild

Robotdammsugare skiljer sig från alla andra genom att användaren inte behöver anstränga sig för att rengöra rummet, det räcker med att bara aktivera önskat program. Dess speciella design gör att tekniken kan tränga in under möbler utan stora svårigheter. Trots det stora antalet fördelar kan sådana dammsugare dock inte torka bort gammal smuts eller grepplister. Bland annat har dessa modeller en ganska hög kostnad, därför kan inte alla ha råd med sådan utrustning.

En sådan assistent kommer helt enkelt att vara oersättlig i huset där husdjuret bor. Det tar bort damm och ull och håller huset rent.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ledande varumärken

Ett antal märken kan särskiljas från de mest efterfrågade på marknaden.

Thomas Är ett lika känt varumärke som har funnits på marknaden i flera år. Samlingen av dammsugare har en modell speciellt skapad för parkettgolv. Det är populärt för sin låga ljudnivå och tillförlitlighet.

Bild
Bild

Karcher - erbjuder utrustning av högkvalitativ montering med en igenkännbar svart och gul design och ett stort antal tillbehör. Enheterna av detta märke är konstruerade för långvarig användning, men även vid en haveri är det inte svårt att hitta reservdelar.

Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Tvättdammsugare har två behållare i designen. Den ena används för rent vatten, den andra för rengöringsmedel. Men det är värt att komma ihåg att inte varje pulver eller schampo är lämpligt för rengöring, det finns specialiserade sådana.

Genom ett litet rör, efter att tekniken har aktiverats, tillförs vatten till borsten, på vilken det finns ett lager av mikrofiber. På grund av det rengörs golvet. Därefter avlägsnas behållaren och tvättas.

Korrekt vård hjälper till att hålla utrustningen i bästa skick och ökar därmed livslängden.

Bild
Bild

Användaren måste regelbundet kontrollera mikrofiberns integritet för att undvika vattenläckage med rengöringsmedlet. Vid behov ändras den till en ny. Vid rengöring kan du byta redskap för att uppnå ett bättre resultat på de mest obekväma ställena.

Tekniken kräver ständig vård, oavsett modell . Det räcker inte att bara rengöra en sopbehållare; om möjligt ska den sköljas och torkas så att smuts och dammkvalster inte samlas där. När behållaren är överfylld kan en minskning av effekten observeras.

Innan du använder varje tvättdammsugare, se till att fylla tanken med vatten och häll i rengöringsmedlet. Det är omöjligt att använda tekniken utan dem. En del av slangen genom vilken vätskan strömmar måste gå till munstycket, och den andra är fäst vid teleskopröret. Vilken som helst av de önskade bilagorna kan sättas på snabbt och enkelt.

Först efter alla förberedande steg kan utrustningen anslutas till nätverket och börja rengöra.

Bild
Bild

När arbetet är klart sköljs munstyckena, slangarna, som en smutsig tank. Då och då tvättas filtren och torkas sedan noggrant. Vissa kräver fullständig ersättning, oftast gäller det HEPA.

För att välja rätt dammsugare för en parkettbräda behöver användaren bara följa råd från proffs och överväga sin egen budget. Robotdammsugare har många fördelar, men de kräver mer underhåll för att bibehålla deras prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan se videon om hur du använder Nilfisk SC100 parkettdammsugare på rätt sätt.

Rekommenderad: