Dammsugare Med Påse För Uppsamling Av Damm: Betyg På De Bästa Påsdammsugarna Och Deras Funktionsprincip. Hur Sätter Man In En återanvändbar Påse I En Dammsugare?

Innehållsförteckning:

Video: Dammsugare Med Påse För Uppsamling Av Damm: Betyg På De Bästa Påsdammsugarna Och Deras Funktionsprincip. Hur Sätter Man In En återanvändbar Påse I En Dammsugare?

Video: Dammsugare Med Påse För Uppsamling Av Damm: Betyg På De Bästa Påsdammsugarna Och Deras Funktionsprincip. Hur Sätter Man In En återanvändbar Påse I En Dammsugare?
Video: Hur byter jag min dammsugarpåse och rengör filtren? 2024, April
Dammsugare Med Påse För Uppsamling Av Damm: Betyg På De Bästa Påsdammsugarna Och Deras Funktionsprincip. Hur Sätter Man In En återanvändbar Påse I En Dammsugare?
Dammsugare Med Påse För Uppsamling Av Damm: Betyg På De Bästa Påsdammsugarna Och Deras Funktionsprincip. Hur Sätter Man In En återanvändbar Påse I En Dammsugare?
Anonim

Alla vill hålla sin lägenhet ren för att skapa en bekväm och mysig miljö. För att göra detta behöver du en assistent som hjälper dig att städa upp snabbt och enkelt. Dammsugaren är en pålitlig enhet som många använder. Denna teknik tar upp en minimal plats, har ett lågt pris jämfört med andra alternativ. Innan du köper en påsdammsugare bör du bekanta dig med egenskaperna hos olika modeller för att köpa en användbar sak.

Bild
Bild

Särdrag

I den vanligaste modellen av sådana enheter finns en mjuk filterpåse, i vilken du under rengöring kan samla en mängd skräp, matsmulor, katt- och hundhår, damm. Funktionsprincipen för denna enhet är ganska enkel. Sugkraften gör att du kan rengöra lägenheten utan problem. Dammsamlarnas porer är inte för stora, eftersom de måste behålla små dammpartiklar. Påsen kan placeras på dammsugarens handtag eller inuti dess kropp, beroende på enhetens design. När dammuppsamlaren är full blir dammsugarens sugkraft liten, varför ägaren måste övervaka påsens fyllning och ibland rengöra den från olika skräp.

Om filtret är av papper måste det bytas ut efter 2–4 rengöringar. Det kan inte användas permanent.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det finns flera typer av enheter, så alla kan välja det bästa alternativet för sig själva. Det finns återanvändbara och engångspåsar. De kan vara papper och tyg. Det är värt att veta om egenskaperna hos vart och ett av alternativen för att välja rätt enhet som kommer att bli en bra hjälpare.

  • Återanvändbara påsar är oftast gjorda av mycket hållbara material. Sådana filter är placerade inuti dammsugarens kropp. När de samlar mycket skräp ska de dras ut och skakas ut. Tyget som påsarna är tillverkade av behåller skräp väl på grund av dess höga densitet. Men den kan bara fånga stora dammpartiklar. Fint spridda sprutas runt i rummet och skapar sedan en farlig miljö för människor som lider av en allergisk reaktion såväl som för små barn.
  • Engångspåsar är tillverkade av hållbart papper eller kompositer. De kan användas 2-3 gånger, sedan ska de tas ut och kastas, ersättas med andra. Det finns dammsugare med påsar som kan filtrera luften från små dammpartiklar (om påsarna är gjorda av ett ganska tätt material och har flera lager).
  • Ett alternativ för allergiker och personer som lider av luftvägssjukdomar kommer att vara en speciell enhet utrustad med ett luftfiltreringssystem i flera nivåer i rummet. En sådan assistent hjälper till att upprätthålla normala inomhusförhållanden. De betecknas ofta med speciella förkortningar.

De är säkrare och dyrare jämfört med konventionella alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

För att få en kraftfull dammsugare måste du överväga funktionerna i varje modell. Detta hjälper dig att avgöra vilken typ av enhet köparen behöver. Här är några kvalitets- och säkra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Philips FC8455

Detta är en kompakt, bekväm och lätt dammsugare som väger 4 kilo. Detta är ett bra alternativ för dem som behöver en liten men effektiv assistent. Den har ett stort antal positiva recensioner från köpare. Enheten når lätt även de mest otillgängliga hörnen, så att den kan rengöra rummet väl. Det finns en automatisk återspolningsfunktion, den dras in ganska snabbt och utan problem.

Det finns en speciell knapp på kroppen som hjälper dig att justera effekten. Satsen innehåller 4 munstycken gömda inuti enheten. Dammbehållarens volym är 3 liter. Dammsugaren har en indikator som informerar ägaren om att påsen är full. Detta alternativ är lämpligt för personer som behöver en tyst och manövrerbar dammsugare till ett litet pris.

I drift kan det bli varmt, och vissa köpare rapporterar också att dammsugaren har en inte särskilt bekväm turboborste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Daewoo Electronics RC-6880

Detta är en bekväm och lätt modell, inte för stor, så det tar lite plats. Det finns en vertikal parkeringsfunktion. Väskan är liten, dess storlek är 2,5 liter. När den fylls upp informerar en speciell sensor om det. Sladden lossnar lätt. Effekten kan justeras.

Dammuppsamlingsröret är integrerat och kan tas bort vid behov. Den utgående luften kommer att vara ren, eftersom dammsugaren har ett fint filter som övervakar dess kvalitet. Denna maskin är mycket manövrerbar, kraftfull och billig . Vissa människor märker en obehaglig lukt, högt ljud och att då och då under rengöringsprocessen kan slangen gå sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karcher WD 4 Premium

Detta är ett billigt alternativ som kan konkurrera med dyra modeller från populära märken. Detta är en utmärkt städare som enkelt kan hantera rengöring av garage, hus, inte för stor butik och andra lokaler. Patronfilter finns tillgängliga så att kunderna inte behöver oroa sig för kvaliteten på utgående luft. Enheten kan fungera med eller utan påsar. Kabeln är fäst på kroppen, precis som andra element som är nödvändiga i arbetet, vilket gör att ägaren till dammsugaren kan ha allt han behöver till hands och använda den vid rätt tidpunkt.

Det finns flera användbara redskap som gör rengöringen enklare, till exempel sprickmunstycke, hård borste och bilmunstycke. Torra och fuktiga ytor kan rengöras utan problem. Dammbehållarens dimensioner är ganska stora. Dammsugaren är kraftfull, har en sladd på 5 meter, och samtidigt är den kompakt. Det finns en behållare i vilken du kan lägga en mängd små saker och tillbehör.

Vissa användare har rapporterat att maskinen är tung, bullrig och ingen automatisk sladdspolningsfunktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samsung SC5491

Det är en kraftfull dammsugare som gör att den kan suga upp skräp väl. Detta är ett mobilt, inte för dyrt och enkelt alternativ som hjälper till att hålla lägenheten ren. Det finns en indikator som gör att ägaren kan veta när påsen är full. Dammsugarens dimensioner är 2,4 liter.

Satsen innehåller ett munstycke som gör att du kan ta bort fin hög, ull och trådar (lämplig för personer som har husdjur). Ett kvalitetsfilter rengör luften väl . Modellen är lätt, har en lång sladd. Den bör styras med ett system som sitter på handtaget. Vissa recensioner rapporterar att rengöringskvaliteten ibland kan drabbas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch BSG 61800

Denna modell har en liten storlek och en rymlig väska, vars volym är 4 liter. Dammsamlaren är i tre lager, tillverkad av syntetiskt material, så den kan användas i flera månader. De som vill spara pengar kan använda engångspapper. Enheten har en bra komplett uppsättning, en lång sladd, hög sugkraft. Det finns inget inbyggt HEPA-filter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Många människor vet inte hur man väljer en kvalitetsdammsugare, eftersom de inte förstår de tekniska egenskaperna hos enheter. Därför köper de oftast en enhet med fokus bara på priset, vilket är extremt fel. Du bör inte bara ta hänsyn till kostnaden, utan också till andra nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att följa några tips som hjälper dig att välja en bra enhet som kommer att hålla länge

  • Det är viktigt att uppmärksamma strömförbrukningen. Många tror att det beror på enhetens prestanda, men så är inte fallet. Detta är en indikator som "berättar" för köparen hur mycket el en viss modell kommer att förbruka. Det är bättre att köpa ett alternativ vars indikatorer är 1300-2500 watt. Du kan hitta en dammsugare med en lägre skattesats.
  • Sugkraft är också en extremt viktig parameter som anger modellens prestanda och hur effektiv den är. Om denna indikator är hög betyder det att dammsugaren kommer att samla mycket skräp under en viss tid. Du ska inte köpa en svag dammsugare som bara suger in damm, ull och inte för tungt skräp. Det är värt att hitta en kraftfull modell som kan hantera både lätt skräp och metallpartiklar. Det bästa alternativet är 280-500 watt.
  • Du måste titta på indikatorn för nivån på det utsända bruset. Det är klart att alla enheter kommer att göra buller under rengöringsprocessen, men indikatorn kan vara vad som helst - från 71 till 95 dB. Det finns också tysta enheter som gör att ägaren kan rengöra i en bekvämare miljö. Många är övertygade om att om modellen är mycket högljudd, så är den extremt kraftfull, och om dammsugaren är tyst kommer den inte att suga upp skräp bra. Detta är en vanlig missuppfattning att ström inte påverkar ljudnivån. För att inte köpa en bullrig modell bör du be butiksanställda att slå på enheten och kontrollera den här indikatorn.
  • Om köparen behöver en enhet som har utbytbara filter är det bättre att köpa en modell med inte för dyra alternativ. Väskan måste bytas varannan vecka. Om ägaren till dammsugaren ständigt köper filter är det bättre att köpa en enhet med en återanvändbar påse. Det kommer inte att suga upp damm särskilt bra, men det kommer att göra det möjligt för ägaren att spara pengar.
  • Det finns flera typer av rör genom vilka skräp sugs. Du kan välja den vanliga versionen eller teleskopmodellen. Det är bättre att köpa en dammsugare med en andra typ av rör, eftersom sådana rör är mer kompakta, de är lätta att vika och lätta att rengöra om en plugg bildas. Det blir bättre om röret är tillverkat av aluminium, eftersom detta material är extremt hållbart och mycket lättare än andra.
  • Det finns många olika modeller. Var och en av dem kommer med ytterligare bilagor. Det är bättre att välja det alternativ som du kan köpa en borste för, som passar både släta ytor och mattor. Det finns modeller, vars bilagor kan kamma högen och mycket enkelt klara av husdjurshår. Men det är bättre att köpa en dammsugare med en universell borste, där du kan byta läge.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att förlita sig inte bara på de viktigaste egenskaperna, utan också på dammsugarens utseende, liksom på kvaliteten på dess tillverkning. Om det börjar spricka och böja sig när du trycker på plasten, ska du inte köpa en sådan modell. Det betyder att materialet är tunt och av dålig kvalitet, vilket innebär att det snabbt kommer att skadas. Enhetens delar ska passa tätt ihop, det får inte finnas några sprickor någonstans. Även om modellen är tillverkad av ett populärt och efterfrågat varumärke är den extremt dyr, det är värt att kontrollera dess kvalitet.

Den som inte vill tömma soptunnan efter varje rengöring och köpa en ny påse bör välja alternativet för återanvändning. Men det är värt att komma ihåg att fiberduksamlare är mer effektiva när du behöver ta bort fint damm. De är också helt säkra.

Nästan alla dammsugare stöder två typer av påsar, så du kan prova olika alternativ och sedan bo på den som passar ägaren bäst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Det är viktigt att sätta in påsen korrekt i dammsugaren så att enheten kan hantera rengöring effektivt. Det är värt att följa följande steg:

  1. innan du installerar en ny dammuppsamlare är det värt att läsa instruktionerna;
  2. då måste du öppna kammaren, ta bort påsen som redan är fylld med sopor från den; använd inte pappersdammsamlaren två gånger, det är bättre att kasta den;
  3. en ny dammuppsamlare måste försiktigt placeras i kammaren (sätt in i sätet); det finns speciella guider i vilka påsen ska sättas in;
  4. då måste den försiktigt räta ut;
  5. stäng locket på enheten och sätt in slangen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att säga exakt exakt hur ofta papperspåsar behöver bytas, eftersom det beror på ett stort antal förhållanden, till exempel hur ofta dammsugaren används, hur dammigt rummet är, vilken storlek det är, hur många invånare som finns och andra. De flesta modeller har en speciell indikator som informerar ägaren om att dammbehållaren är full och måste bytas ut.

Och även detta kan förstås av enhetens sugkraft, som kommer att minska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ta reda på vilken dammsugare som är bättre - med en påse eller utan en påse för att samla damm, genom att titta på videon

Rekommenderad: