Geringssågar Metabo: Modeller För Trä Och Metall Med Brosch. Vilken är Bättre Att Välja? Instruktioner För Användning Av Batteri Och Elektriska Trimmare

Innehållsförteckning:

Video: Geringssågar Metabo: Modeller För Trä Och Metall Med Brosch. Vilken är Bättre Att Välja? Instruktioner För Användning Av Batteri Och Elektriska Trimmare

Video: Geringssågar Metabo: Modeller För Trä Och Metall Med Brosch. Vilken är Bättre Att Välja? Instruktioner För Användning Av Batteri Och Elektriska Trimmare
Video: How to use a Miter Saw - A complete beginner's guide 2024, Maj
Geringssågar Metabo: Modeller För Trä Och Metall Med Brosch. Vilken är Bättre Att Välja? Instruktioner För Användning Av Batteri Och Elektriska Trimmare
Geringssågar Metabo: Modeller För Trä Och Metall Med Brosch. Vilken är Bättre Att Välja? Instruktioner För Användning Av Batteri Och Elektriska Trimmare
Anonim

Den moderna geringssågmarknaden är rik på erbjudanden för olika smaker och plånböcker. Bland andra tillverkare är geringssågar från det tyska företaget Metabo särskilt populära bland köpare. För att köpa rätt alternativ från en liten rad kan du dock inte klara dig utan de grundläggande egenskaperna och egenskaperna hos en viss enhet. Materialet i denna artikel kommer att förenkla uppgiften genom att erbjuda läsaren detaljerad information om märkets modeller.

Bild
Bild

Särdrag

På den ryska marknaden anses geringssågar av Metabo -varumärket vara en av de mest pålitliga, mobila och säkra. De kännetecknas av närvaron av en kraftfull elmotor, smidig start, låg vikt. Produkterna kännetecknas av hög prestanda och rörlighet på byggarbetsplatser och i verkstaden. Linjen, förutom elektriska modifieringar, har alternativ av batterityp, gjorda med Ultra-M-teknik. På grund av batteriets uthållighet kännetecknas sådana enheter av hög effektivitet.

Det linjära intervallet klassificeras som en professionell klassmodell . Dessa produkter är tillämpliga inom ett brett spektrum av konstruktion, renovering och tillverkningsteknik. Baserat på deras kostnad och utrustningsgrad kan de producerade sågarna utrustas med brochingssystem, skärdjupbegränsare, laserlinjal samt infällbara stopp. Uppsättningen av alternativ kan vara grundläggande eller avancerade.

Produkterna är konstruerade för olika belastningsnivåer och typen av material som bearbetas . De kan användas för att arbeta med trä, plast, stål, aluminium, laminat, profiler. Produktionen av det tyska varumärket ligger i Shanghai, vilket är lönsamt ur ekonomisk synvinkel, och låter dig sänka kostnaden för produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Tillverkarens betyg bestäms av recensionerna av de hantverkare som utvärderar trimutrustningen ur professionell synvinkel. Fördelarna med märkets modeller inkluderar det optimala förhållandet mellan pris och kvalitet . Kostnaden för produkter är acceptabel för en inhemsk köpare och motiverar sig med en lång livslängd. Professionella gillar också produkternas stabilitet, vilket förklaras av närvaron av en metallbas.

Bland andra fördelar noterar mästarna relevansen av företagets tvärsnitt i ramkonstruktion, närvaron av laserpekare, samt belyser arbetsområdet. Produkterna kännetecknas av tillförlitlighet och hög prestanda, ergonomi och utseende. Det bör noteras strukturernas styvhet och den sällsynta förekomsten av motreaktion.

Enheternas enheter är gjorda med hög kvalitet, utan att hänga, porös gjutning eller snedvridningar . Utrustningen är utrustad med en originalskiva av hög kvalitet som klarar en aluminiumprofil. De senaste modifieringarna är utrustade med en tvålinjers laser och har ett hastighetskontrollsystem. Mästare noterar att beroende på modell skiljer sig dess livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med produkterna är oförmågan att göra vissa ändringar av det förbättrade driftsläget . Till exempel är det ibland svårt att uppnå perfekt sågskärningsnoggrannhet under drift. Andra nackdelar inkluderar avsaknaden av en mjuk start, störningar på grund av klämman och en brist i skyddshöljet. Under drift är enhetens baksida prickad med sågspån och metallspån. Dessutom täcker sågspånen både laserpekaren och bakgrundsbelysningen.

Men också erfarna hantverkare noterar att sågbladets och styrens plan inte är parallella (bladet går in i en vinkel). Detta leder till strukturens rörelse, och därför måste den fixas. Användare rapporterar att bussningar går sönder. En annan nyans är att de har en tät vagn. Mästarna gillar inte bristen på att fixa inställningarna. Lasern måste rengöras efter varje geringssnitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Idag finns det flera favoriter som är mycket efterfrågade bland köparna. Företaget ger en fullständig översikt över deras tekniska egenskaper och anger vilken typ av arbete de är bäst lämpade för. Flera modeller är värda att nämnas.

KGS 254 I Plus designad för sneda, fasade och längsgående skärningar i trä, plast och mjuka metalldelar. Har ett gummerat grepp för ökad användarkomfort. Den kännetecknas av horisontell rörelse, kraftfull borstlös motor med hög rotationshastighet på skivan. Versionen med en laserpekare, men utan belysning, har en effekt på 1800 watt.

Bild
Bild

KGS 254 M skiljer sig åt i dragfunktion, har en märkeffektförbrukning på 1800 W. Antalet varv per minut vid optimal belastning är 3150, skärhastigheten är 60 m / s, sågklingans dimensioner är 254x30 mm. Trimmern har en 2 m kabel, är utrustad med en laser och ett bordsförlängningssystem. Enheten väger 16,3 kg.

Bild
Bild

KGSV 72 Xact SYM utrustad med ett matningsalternativ och har ett system med symmetriskt inställda stopp. Denna elektriska modell har en elektroniskt styrd mjukstart. Tack vare sin kompakthet och brochering kan produkten skära arbetsstycken upp till 30 cm breda. Modifieringens skärhastighet varierar från 25 till 70 m / s. Dess kabel är längre än den tidigare analogen och är 3 m.

Bild
Bild

KS 18 LTX 216 - sladdlös geringssåg med ASC-laddare 30-36 V och höga stopp som glider åt sidorna, vilket garanterar ett säkert snitt. Den maximala klipphastigheten är 48 m / s, parametrarna för sågbladet är 216x30 mm, enheten väger 9,6 kg.

Bild
Bild

KS 216 M Lasercut är en kompakt, lätt trimmer. Det kännetecknas av ergonomin i handtaget och närvaron av en blockering av såghuvudet. Har en fungerande LED -ficklampa som inte behöver batterier. Sågen väger 9, 4 kg, ger möjlighet att ställa in rotationsbordet, skiljer sig i klipphastighet 57 m / s.

Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en geringssåg bör du bestämma ett antal parametrar som är praktiska för användaren. Inte alla gillar kabeldragningar, för under arbetet måste du övervaka dess integritet för att undvika skärning. Och också en av de viktiga faktorerna är teknikens syfte. Om du planerar att använda sågen nästan varje dag, bör du titta närmare på alternativen av professionell kvalitet.

Om produkten inte kommer att användas dagligen är det ingen idé att köpa en enhet med stor funktionalitet. En enhet med en grundläggande uppsättning alternativ räcker här. När du väljer denna eller den produkten måste du vara uppmärksam på dess skyddshölje. Denna trimdel kommer att hålla användaren säker när stängningshjulet stängs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är den materialtyp som produkten är avsedd för viktig. Det är viktigt att förstå att modeller med skärning för metall och trä är olika, i själva verket är sågar inte alltid universella enheter. Naturligtvis kan du också välja ett kombinerat alternativ med en broach, som kan skära trä och till exempel aluminium. När du köper måste du noggrant studera de tekniska egenskaperna för att inte bli förvånad i framtiden varför enheten snabbt misslyckas.

Om du väljer det önskade alternativet, med hänsyn till dina egna önskemål, kan du omedelbart titta på tabellen för en specifik modell . För att öka användarens komfort kan du välja alternativet med en broach, som har en stor kant av arbetsstycket som ska bearbetas. Men det är också viktigt att notera storleks- och viktparametrarna, eftersom utrustningens stabilitet och dess funktionalitet beror på detta.

Ergonomi bör också beaktas, eftersom användarvänlighet är en av förutsättningarna för effektivitet och högkvalitativa resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet måste baseras på säkerhetshänsyn, välja rätt sågbladets dimensioner . I genomsnitt bör diametern vara minst 20 cm. När det gäller själva skivan ska den vara lämplig för en specifik modell och dess motor. Annars misslyckas produkten snabbt. Vid köpet måste du inspektera geometri och skärpa tänderna på skivan. Dessutom kommer en visuell inspektion att eliminera förekomsten av synliga defekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Drift och underhåll

Användningen av någon geringssåg börjar med en noggrann studie av säkerhetsreglerna som beskrivs i bruksanvisningen för geringssågarna. Först efter det kan du gå vidare till en visuell inspektion och innan du sätter på enheten. Vi rekommenderar inte användning av jordade adapterpluggar för ett elverktyg. En förlängningssladd kan användas om det behövs, men den måste matcha vägguttaget.

Börja inte arbeta om en skyddsanordning inte är installerad . Och det är också viktigt att uppmärksamma det faktum att sågen endast ska skära de material som den är avsedd för. Håll i handtaget säkert under drift. Detta är särskilt viktigt när sågklingan kastas ner i arbetsstycket som bearbetas. Skär av tunna och tunnväggiga delar med en fintandad skiva.

Bild
Bild

Skär inte flera lager av material samtidigt, eftersom detta leder till slitage på utrustningen.

Vid sågspår måste sidotryck på arbetsskivan undvikas, det är viktigt att använda en spännanordning . Själva arbetsstyckena får inte vara snedställda. Om ett onormalt buller märks vid start är det värt att stoppa enheten, hitta och eliminera orsaken till felet.

Omedelbart efter att du har monterat och kontrollerat produktens styrka på anslutningarna kan du utföra den så kallade inkörningen, vilket förlänger produktens livslängd. Innan dess är det dock viktigt att konfigurera utrustningen korrekt och justera den för specifika uppgifter. Under drift pressas arbetsstycket mot stoppet för de bearbetade elementen.

När det gäller underhåll är det nödvändigt att slänga sågspån i tid både på själva maskinen och på stället . Om lagret är slitet måste det tas bort och bytas ut mot ett nytt. Vid behov är ankaret räfflat och drivremmen inspekteras regelbundet för slitage. Detsamma görs med bromsen, som utför regelbundet underhåll, eftersom en arbetsbroms är grunden för säker trimning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om sågklingan inte fungerar korrekt måste du justera dess position; om det är böjt måste du byta ut det deformerade sågelementet mot ett nytt.

För låg klippkraft indikerar ett trubbigt sågblad eller att det inte är lämpligt för detta ändamål . Under inspektionen får du inte glömma att hela tiden kontrollera kabeln och nätkontakten. Det är viktigt att inspektera alla rörliga delar och utvärdera deras rörelsefrihet under hela rörelseområdet. Det är också viktigt att övervaka drivremens spänning och kontrollera skruvanslutningarna.

Rekommenderad: