Elektriska Uppvärmda Handdukstorkar Med Termostat: Med Avstängningstimer, Vita Och Andra Färger, Roterande, Olja Och Andra Modeller. Vilken är Bättre Att Välja?

Innehållsförteckning:

Video: Elektriska Uppvärmda Handdukstorkar Med Termostat: Med Avstängningstimer, Vita Och Andra Färger, Roterande, Olja Och Andra Modeller. Vilken är Bättre Att Välja?

Video: Elektriska Uppvärmda Handdukstorkar Med Termostat: Med Avstängningstimer, Vita Och Andra Färger, Roterande, Olja Och Andra Modeller. Vilken är Bättre Att Välja?
Video: Полотенцесушитель Pax elektriska handdukstorkar 2024, April
Elektriska Uppvärmda Handdukstorkar Med Termostat: Med Avstängningstimer, Vita Och Andra Färger, Roterande, Olja Och Andra Modeller. Vilken är Bättre Att Välja?
Elektriska Uppvärmda Handdukstorkar Med Termostat: Med Avstängningstimer, Vita Och Andra Färger, Roterande, Olja Och Andra Modeller. Vilken är Bättre Att Välja?
Anonim

Elektriska uppvärmda handdukstorkar med termostat - med och utan avstängningstimer, vita, metalliska och andra färger, har vunnit popularitet bland ägare av enskilda bostäder och stadslägenheter. De låter dig behålla en behaglig temperatur i rummet även under perioder med avstängning av huvudvärmeförsörjningen, och utformningen av enheterna är så enkel och bekväm att använda som möjligt. När du bestämmer vilken elektrisk uppvärmd handdukstork som är bättre att välja, är det värt att överväga alla fördelar med roterande och klassiska, olja och andra modeller för att hitta det bästa alternativet för installation i badrummet.

Bild
Bild

Särdrag

Moderna badrumsinredningar skiljer sig markant från tidigare klassiska VVS -armaturer. Skrymmande rör på väggarna ersattes av elektriska uppvärmda handdukstorkar med en termostat - snygg, graciös, inte beroende på säsongens tillförsel av varmt vatten i rören . Sådana enheter använder olika uppvärmningsmetoder, ger effektivt underhåll av önskad lufttemperatur i rummet.

Huvuddragen i denna typ av handdukstork är närvaron av en termostat. Den levereras ursprungligen av tillverkaren i en uppsättning, överensstämmer helt med alla specificerade driftsparametrar för en viss produkt. Uppvärmda handdukstorkar med termostat är gjorda av metall - rostfritt, färgat eller svart, med en skyddande beläggning.

Standardvärmeintervallet i dem är begränsat till 30-70 grader Celsius.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Alla typer av uppvärmda handdukstorkar som är utrustade med termostat är uppdelade i 2 stora grupper beroende på typ av design och uppvärmningsmetod.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på värmeelement

Den vanligaste typen av elektriska uppvärmda handdukstorkar med termostat innebär användning av en rörformig del som en uppvärmningsanordning. Värmeelementet ökar temperaturen på vätskan som cirkulerar inuti den slutna kretsen. Efter typ av kylvätska skiljer sig följande typer av enheter ut:

  • vatten;
  • olja;
  • på destillat;
  • på frostskyddsmedel.

Själva värmeelementet kan också ha en annan design. Vissa alternativ anses vara universella. På vintern fungerar de i det allmänna värmesystemet, med hjälp av en värmebärare i form av varmvatten som matas via elnätet. På sommaren styrs uppvärmningen av ett värmeelement.

"Våta" enheter är billigare, men de kräver installation i en strikt definierad position.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den stora fördelen med denna typ av elektrisk uppvärmd handdukstork är frånvaron av begränsningar för storlek, designform. Enheten kan placeras vertikalt och horisontellt, ha ett obegränsat antal böjningar . Under driften är det möjligt att avsevärt spara el, eftersom kylvätskan som cirkulerar inuti bidrar till att värmen bevaras under en längre period. Om värmeelementet misslyckas är det ganska enkelt att byta ut det själv.

Nackdelarna med en sådan uppvärmningsanordning är också uppenbara. Eftersom termostaten och värmeelementet är placerade i närheten uppstår ofta situationer när ledningen värms upp ojämnt . Delen nära värmekällan förblir varm. Mer avlägsna områden visar sig knappt vara varma. Denna nackdel är typisk för serpentin S-formade modeller, men "stegar" i flera sektioner berövas det eftersom de ger vätskecirkulation under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med värmekabel

Enhetens driftsprincip liknar den som används i golvvärmesystem. Den kabeluppvärmda handduksstången är utrustad med ett trådbundet värmeelement placerat i kroppens ihåliga rör . När den är ansluten till nätverket värms enheten upp till den nivå som termostaten ställt in. Komplexiteten i installationen ligger i det faktum att styrenheten måste monteras även i kabelns skede. När det gäller dess livslängd är den dessutom märkbart sämre än olja- och vattenanaloger.

Uppvärmda handdukstorkar av denna typ ger en jämn värmetillförsel . Enheten värmer huset, som består av rör, över hela ytan. Detta är viktigt när du torkar handdukar och andra textilier. Dessutom eliminerar enheten helt möjligheten till överhettning - kabeln i denna design är begränsad till en uppsättning temperaturer i intervallet från 0 till 65 grader. I avsaknad av en sådan styrenhet är det mycket mer sannolikt att enheter misslyckas.

De uppenbara nackdelarna med uppvärmda handdukstorkar med en värmekabel inkluderar den begränsade designen . Sådana anordningar är uteslutande S-formade eller i form av bokstaven U, vända på sidan. Detta beror på att kabeln bara kan böjas inom vissa gränser, annars skadas tråden. Om installationsstandarderna bryts kan spänning appliceras på enhetens kropp under vissa omständigheter - detta gör uppvärmningsanordningen ganska farlig att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mått och design

En elektrisk uppvärmd handdukstork, beroende på dess design, kan placeras på en vägg eller mobilstöd vertikalt eller horisontellt. Detta påverkar direkt dess dimensioner. Till exempel, populära "stegar" är orienterade exakt vertikalt, deras bredd varierar från 450 till 500 mm med en längd på 600-1000 mm , i vissa flersektionsmodeller når den 1450 mm. Horisontella modeller har olika parametrar. Här varierar bredden från 650 till 850 mm med en sektionshöjd på 450-500 mm.

När det gäller designen beror mycket på ägarens preferenser själv . Till exempel kan den golvstående versionen användas på sommaren som ett tillägg till den huvudsakliga inbyggda i varmvattenförsörjningsledningen. Upphängda modeller är smala och breda, de kan ha svängbara sektioner som ändrar position inom 180 grader. De är praktiska för att torka tvätt i olika plan och ger en mer rationell användning av rummets yta.

Utvändig design spelar också roll . Om du köper en enhet av svart stål, målad i vitt, svart, silver, bör du fokusera på badrums övergripande design. Dekorets matta utseende är lämpligt i klassiska interiörer, "Soft touch" -beläggningarna, som påminner om gummi, ser intressanta ut - många tillverkare har dem. Glansen av glans och rostfritt stål kommer att vara lämplig för högteknologisk estetik.

Icke-järnmetaller-brons, mässing, används vid tillverkning av handdukstorkar av högsta klass.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Modeller av uppvärmda handdukstorkar med en termostat och en elektrisk typ av värmeelement som presenteras på hemmamarknaderna levereras både från Tyskland, Storbritannien och från Ryssland. Skillnaden i pris mellan dem är ganska signifikant, men kvaliteten på utförandet skiljer sig inte alltid dramatiskt. Köpare gör oftast valet baserat på uppvärmningstemperaturområdet, säkerhetsgraden för enheten, antalet elektroniska komponenter - alternativet med en avstängningstimer kommer att kosta mer än vanligt.

De mest relevanta och efterfrågade elektriska handdukstorkarna med termostat samlas i rankningen av de bästa modellerna

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Zehnder Toga 70 × 50 (Tyskland) . Multisektion vertikalt orienterad handdukstork med hängande fäste och elkabel, kompletterad med en standardkontakt. Anslutningen är uteslutande extern, konstruktionstypen är "stege", produkten är tillverkad av förkromat stål. Förutom termostaten finns det en timer, frostskyddsmedel fungerar som kylvätska, modellens effekt når 300 watt.17 separata sektioner gör att du kan hänga mycket tvätt, högprecisionssvetsning säkerställer att de rörformiga elementen är täta.
  • Margaroli Vento 515 BOX (Italien) . Modern handdukstork i mässing med en vridbar sektion, kroppens form är U -formad, olika alternativ för dekorativ sprutning är möjliga - från brons till vitt. Modellen har en dold anslutningstyp, effekt 100 W, som kan värma upp till 70 grader. Den uppvärmda handduksstången tillhör kategorin torrsystem, innebär inte kylvätskans cirkulation, den hängs på väggen.
  • " Nika" ARC LD (r2) VP (Ryssland) . Uppvärmd handdukstork”stege” med 9 sektioner och termostat. Modellen är tillverkad av rostfritt stål med förkromning, tillhör den "våta" typen, utrustad med ett värmeelement, lämpligt för rumsuppvärmning. Konstruktionen är ganska tung, väger nästan 10 kg.
  • Terminus "Euromix" P8 (Ryssland) . 8-sektions uppvärmd handdukstork från ledaren på hemmamarknaden, har en "stege" designtyp, något utskjutande på bågarna. Modellen stöder öppen och dold anslutning, det finns 4 värmelägen från kabeln, med en gräns på 70 grader. Produkten har en modern design, den elektroniska enheten reglerar inte bara temperaturen, utan kommer också ihåg sina sista värden.
  • Lemark Melange P7 (Ryssland) . Snygg uppvärmd handdukstork med pulverlackerad målning har en "våt" typ av konstruktion med kylvätska i form av frostskyddsmedel. Värmeeffekten når 300 W, strömförsörjning från ett vanligt hushållsnät gör det enkelt att ansluta. Sektionerna har ett fyrkantigt och ovalt tvärsnitt, vilket på grund av deras kombination ökar enhetens värmeöverföring. Väggfäste, teleskopisk.
  • Domoterm "Salsa" DMT 108E P6 (Ryssland) . W-formad 6-sektions uppvärmd handdukstork med svängbara moduler. Den ultrakompakta designen är väggmonterad, ansluts till ditt vanliga hushållsnätverk. Tillverkad av förkromad rostfritt stål med elkabel inuti. Enhetens effekt är 100 W, maximal uppvärmning är möjlig upp till 60 grader.
  • Laris "Zebra Standard" ChK5 (Ukraina) . Kompakt 5-delad modell med hylla. Den har en upphängd konstruktion, den är ansluten till ett vanligt hushållsuttag. Tillverkad av pulverlackerat rostfritt stål. Modellen har en torr kabeldesign, effekt - 106 W, värms upp till 55 grader. Det är en ekonomisk lösning för att torka tvätt i ett litet badrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna lista kan utökas med andra modeller av de angivna märkena. Golvstående designalternativ är sällsynta, eftersom de inte är efterfrågade.

Avstängda modeller representerar huvuddelen av varorna på marknaden för handdukstork för uppvärmning av el.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en elektrisk uppvärmd handdukstork för ett badrum, bör du vara uppmärksam på både termostatens funktioner och de grundläggande parametrarna för själva enheten. Bland de viktigaste kriterierna finns följande punkter.

Uppvärmningstyp ."Våta" modeller har en sluten slinga, de är helt autonoma, de är inte anslutna till en gemensam ledning genom vilken varmvatten tillförs. De kräver installation i en strikt definierad position, har ett brett utbud av alternativ för kraft och prestanda. Torruppvärmda apparater använder kablar som dras inuti rör.

De behåller inte värmen, de svalnar direkt efter att de stängts av, de installeras i olika lägen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsmetod . Tilldela öppet - med en klassisk kontakt, ansluten till ett uttag utanför badrummet, samt stängd. I det andra fallet monteras ledningarna direkt på strömförsörjningen, slås på och av, kontroll över utrustningens funktion sker med hjälp av en elektronisk panel eller mekaniska element (knappar, spakar, roterande moduler).

Bild
Bild
Bild
Bild

Kroppsmaterial . Nästan vilken metall som helst med hög värmeledningsförmåga är lämplig för kabeluppvärmda handdukstorkar. För modeller med värmeelement är enhetens täthet av stor betydelse, respektive måste materialet motstå korrosion väl. Det bästa valet skulle vara rostfritt stål eller icke-järnmetall (aluminium, koppar, mässing).

Budgetmodeller har vanligtvis ett hölje av järnhaltiga metaller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Effekt och energiförbrukning . Standardintervallet för elektriska handduksvärmare är 100 till 2000 watt. Mängden energi som förbrukas av apparaten kan avsevärt påverka elräkningarna. "Torra" - kabelmodeller - är mer ekonomiska, förbrukar cirka 100-150 watt.

"Våt" har ett bredare intervall av temperaturer och kraft, kan användas inte bara för att torka kläder, utan också för uppvärmning av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produktens form . För uppvärmda handdukstorkar med kylvätska som cirkulerar inuti är "stege" -formen med många tvärstänger väl lämpad. Kabelkablar tillverkas ofta i form av en "orm" eller bokstaven U på sidan. De är inte så rymliga, utan snarare praktiska i drift, mer som standardutföranden utan extra uppvärmning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillgänglighet av ytterligare alternativ . Med svängbara, uppvärmda handdukstorkar kan du variera sektionernas position i rymden. Deras element kan distribueras i olika plan.

Den automatiska avstängningsfunktionen förhindrar överhettning, skyddar enheten från fel vid strömavbrott.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antal staplar . Det kan variera från 2-4 till 9 eller mer. Ju mer tvätt du planerar att torka, desto högre blir den optimala mängden. I det här fallet är det värt att överväga belastningen på enheten.

Det kan ha viktbegränsningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt beräkningen av enhetens effekt . Om enheten köps uteslutande för att torka kläder, räcker alternativet med värmeindikatorer på 100-200 watt. När du använder en uppvärmd handdukstork som en konstant värmekälla i badrummet måste en viss mängd energi falla på varje 1 m2. Standardhastigheten är 140 W / m2.

Det räcker att multiplicera denna indikator med badrumsytan och sedan runda upp den.

Rekommenderad: