Elektriska Gräsklippare För Sommarstugor: Betyg På Gräsklippare För Pålitlighet 2021. Vilken är Bättre Att Välja? Självgående Modeller Av Hög Kvalitet

Innehållsförteckning:

Video: Elektriska Gräsklippare För Sommarstugor: Betyg På Gräsklippare För Pålitlighet 2021. Vilken är Bättre Att Välja? Självgående Modeller Av Hög Kvalitet

Video: Elektriska Gräsklippare För Sommarstugor: Betyg På Gräsklippare För Pålitlighet 2021. Vilken är Bättre Att Välja? Självgående Modeller Av Hög Kvalitet
Video: Här är gräsklipparen som är bäst i test - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Elektriska Gräsklippare För Sommarstugor: Betyg På Gräsklippare För Pålitlighet 2021. Vilken är Bättre Att Välja? Självgående Modeller Av Hög Kvalitet
Elektriska Gräsklippare För Sommarstugor: Betyg På Gräsklippare För Pålitlighet 2021. Vilken är Bättre Att Välja? Självgående Modeller Av Hög Kvalitet
Anonim

El är en kraftfull assistent i hushålls- och hushållsfrågor. Det används också för gräsklippning. Men elektrisk klipputrustning måste väljas noggrant och användas klokt.

Bild
Bild

Särdrag

Elektriska gräsklippare är inte särskilt kraftfulla, särskilt när de jämförs direkt med bensindrivna motsvarigheter. Trots allt tål inte hemmets elnät hög effekt. Denna omständighet gör det dock möjligt att minska bullernivån. Sådan utrustning visade sig vara utmärkt i arbetet:

  • i sommarstugor;
  • angränsande territorier;
  • mark i anslutning till administrativa kontor och butiker.

Skillnaden mellan specifika modeller är främst relaterad till elmotorns effekt. Elskjuven går inte uppför. Därför rekommenderas det endast för platt mark. Av uppenbara skäl kan en elektrifierad gräsklippare endast användas där det finns en stabil strömförsörjning.

Och dess autonomi är villkorad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den begränsade effekten hos elektriska gräsklippare är inte ett klart plus eller minus. Dessa enheter är inte lämpliga för gräsklippning i stor, svår terräng. Endast de mest avancerade eldrivna enheterna kan fungera under svåra förhållanden - och även då under extrema belastningar. Sådant utnyttjande resulterar i en alltid hög förbrukning av arbetskraftsresurser. Men elektriska apparater är lättare än bensinmotstånd, och de kan användas fritt av kvinnor, barn, gamla människor.

Eftersom knivarna sitter fast ordentligt klipps gräset jämnare. Effektbegränsningen förhindrar klippning av mycket hårt och grovt gräs. Vid kollision med låga buskar misslyckas knivarna också snabbt. Dessutom är det förbjudet att klippa vått gräs (omedelbart efter vattning, regn, på mycket fuktiga platser).

Även med en ljuddesign kan risken för elektriska stötar inte helt uteslutas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slåttertyper

Trimmare är utan tvekan ledarna i användarvänlighet. De utmärks också av ökad mångsidighet. En bra professionell penselskärare tillsammans med utjämning av gräsmattor hjälper:

  • förbereda hö;
  • ta bort ogräs längs vägen;
  • klara buskens unga tillväxt.

En penselklippare är dock knappast lämplig på en stor plan yta. Hon klarar sig inte bra med att klippa gräs i samma höjd. Detta beror på att det är svårt att bibehålla ett stabilt läge för skärelementet. Trimmare är mycket enklare: de har en elmotor ansluten till ett roterande huvud. Redan på detta huvud lindas en fiskelinje eller en stålsträng i form av en spole.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men i vissa modeller skjuts klippaggregatet direkt på motoraxeln (om den placeras under). I enheter med en överliggande motor överförs kraften genom en stålkabel eller en stång. Denna design passar bäst under långsiktiga driftsförhållanden. Detta uppnås genom viktbalansering. Självgående enheter är optimala när du måste arbeta på ett stort område, därför kan de endast rekommenderas för en stor sommarstuga.

Och här Om utrymmet som ska rengöras är litet eller området har en komplex form bör man föredra maskiner utan hjuldrift … De manövrerar mer effektivt och rör sig fram och tillbaka. Självgående gräsklippare kanske inte kan backa. I avsaknad av det är det mycket svårt att justera hastigheten. Det blir svårare att hålla enheten i handen även vid lägsta hastighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att vissa designers medvetet inte utrustar sin utrustning med en gräsuppsamlare. I det här fallet kommer det klippta gräset att huggas upp. Mulch blir ett utmärkt gödningsmedel för förortsområdet och gräsmattan. Robotmodeller är mycket sällsynta och extremt dyra. Men det råder ingen tvekan om att de om 5-8 år kommer att uppta ett redan märkbart segment av marknaden.

Massivt påträffade gräsklippare drivs av anslutning till elnätet eller användning av ett batteri . Batterimodeller är idealiska för små områden som behöver klippas sällan. Trådbundna enheter är ännu mer autonoma (så långt tråden når). Men ofta måste du använda förlängningssladdar.

Dessutom måste du hela tiden övervaka att bilen inte kör över tråden.

Bild
Bild

Modellbetyg

Några av de bästa elektriska gräsklipparna inkluderar DDE LME3109 … Denna enhet är utrustad med en 26 liters gräsuppsamlare. Strömförbrukningen når 0,98 kW. Det roterande klippsystemet kan trimma gräset till en höjd av 0,02 m. Maximal klipphöjd är 0,06 m. Elmotorn kan nå 3550 rpm. Fodralet, även om det är av plast, är ganska pålitligt.

Bland de kvalitetsalternativ som ingår i toppen finns Hammer ETK 1000 … Fyrhjulsanordningen utvecklar en effekt på 1 kW och kan klippa gräs till en höjd av 0,055 m. Tack vare plastgräsuppsamlaren reduceras konstruktionens vikt till 8 kg.

Patriot PT 1132E förbrukar 1100 watt. Relativt tung (10 kg) utrustning är utrustad med en 3000 rpm motor. En klippaggregat är inbyggt i plastkroppen, som tar bort en gräsremsa med en bredd på 0,32 m. Gräsfångarens kapacitet är 35 liter. Systemet är utformat för att anslutas till ett 220 V hushållsnät.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man ett sommarboende?

Ett antal andra modeller kan också nämnas. Men det är mycket viktigare att veta hur man gör rätt val. Icke-självgående modifieringar är lättare att transportera och lättare att förvara. Det är dock mycket svårt att använda sådana enheter på ojämn terräng. Att hoppa påverkar även de bästa mekanismerna negativt . Och därför är tillförlitligheten hos icke-självgående fordon ganska låg.

Självgående gräsklippare behöver bara riktning - de kommer att göra resten utan mänsklig hjälp. En sådan enhet passar ägarna till alla stora sommarstugor. Det är oönskat att ge företräde åt de mest kraftfulla modellerna. Ändå behövs de främst för konstant klippning av "försummade" gräsmattor. Gräsklippare med måttliga krafter blir mer ekonomiska.

Det är bara nödvändigt att kontrollera dokumentationen hur länge de faktiskt fungerar . För vanliga sommarboende räcker det med en enhet som fungerar kontinuerligt i 30 minuter. Bredden på klippremsan kommer också att vara en mycket viktig parameter. Billiga enheter tar bort gräs med 0,3 m. I mer avancerade versioner når denna siffra 0,4-0,5 m.

Rekommenderad: