JET Geringssågar: Funktioner Hos Modeller Med Brosch, Betyg På Budgetsågar För Trä

Innehållsförteckning:

Video: JET Geringssågar: Funktioner Hos Modeller Med Brosch, Betyg På Budgetsågar För Trä

Video: JET Geringssågar: Funktioner Hos Modeller Med Brosch, Betyg På Budgetsågar För Trä
Video: 👉 10 BEST MITER SAW FOR WOODWORKING [2020-2021] 2024, Maj
JET Geringssågar: Funktioner Hos Modeller Med Brosch, Betyg På Budgetsågar För Trä
JET Geringssågar: Funktioner Hos Modeller Med Brosch, Betyg På Budgetsågar För Trä
Anonim

Geringssågar används ofta vid träbearbetning i snickeriverkstäder. I ett hushåll kan den här enheten också vara användbar. Det finns ett ganska stort sortiment av geringssågar på marknaden. En av de ledande positionerna i populariteten för ett sådant verktyg intas av modeller av JET -varumärket. Vilka geringssågar hos denna tillverkare, vad är deras modellintervall, kan du ta reda på från den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om tillverkaren

JET är ett ganska känt varumärke som har funnits på den globala elverktygsmarknaden i över femtio år. Det tillhör det internationella koncernen JPW Industries Inc. I Ryssland dök märkets produkter upp 2004. Bland sortimentet av TM JET i vårt land hittar du både maskiner för industriell bearbetning av trä och metall, och elverktyg för hemmabruk. Varumärket representerar också geringssågar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

JET -geringssågarna är konstruerade för sågning av trä i rät vinkel, fasning eller lutning. Detta verktyg kan också göra ett urval i materialet. Förutom trä kan "trimning" också såga plast, spånskiva, MDF eller mjuk metall som aluminium. Särskilt ofta används ett sådant elverktyg när man lägger golv, gör golvlister, liksom vid tillverkning av fönsterkarmar.

JET geringssågar har ett antal fördelar

  • Hög kvalitet . Verktyget från denna tillverkare har certifikat som uppfyller standarderna inte bara i Ryssland, utan också i Europa. Alla produktionsstadier är under strikt kontroll av högkvalificerade specialister, därför är defekter praktiskt taget uteslutna.
  • Garanti . JET geringssågar levereras med 2 års garanti.
  • Ett brett nätverk av servicecenter . Det finns 23 officiella tjänster i Ryssland, där du kan felsöka enheten både under garantiperioden och efter dess slut.
  • Laguppställningen . I sortimentet av TM JET finns det flera modifieringar av geringssågar. Du kan välja en enhet med den funktionalitet du behöver.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med JET geringssågar inkluderar endast kostnaden för vissa modeller. Det är dock fullt motiverat av enhetens höga funktionalitet och oöverträffade kvalitet.

Hur väljer man?

För att välja JET geringssåg, du måste fokusera på flera egenskaper hos enheten.

  • Se . Verktyget finns i både hushålls- och professionella versioner. Om du har ett stort arbete eller om du vill öppna en snickeri, bör du ta ett professionellt verktyg med en stor uppsättning funktioner. Om du planerar att använda en geringssåg hemma kan du välja en billigare modell.
  • Enhetens kraft . Ju högre denna indikator, desto längre tid kan du kontinuerligt använda sågen. Dessutom beror diametern på cirkeln som kan användas på verktyget också på denna indikator. Men här är det värt att överväga att ju kraftfullare enheten du väljer desto tyngre blir den.
  • RPM . Detta indikerar vad skärhjulets rotationshastighet är, och därmed anordningens hastighet och snittets kvalitet. I professionella verktyg bör denna indikator vara minst 3200 rpm. Det är bra om din såg har en hastighetskontroll.
  • Ytterligare funktioner . Närvaron av ytterligare funktioner i verktyget bör också positivt påverka ditt val. Det är bra om den är utrustad med en laserpekare som hjälper till att styra skärlinjen, ett dammutsugningssystem som gör att du kan hålla klippområdet rent och hålla konstant hastighet under tung belastning.
  • Pris . Inte den sista, och ibland den avgörande faktorn när man väljer JET geringssågar är deras kostnad. Så om du är begränsad i ekonomi kan du köpa en budgetändring. För en professionell modell måste du betala en ganska rund summa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Utbudet av JET geringssågar innehåller flera modeller. Låt oss ta en titt på tre av dem som är särskilt populära.

JSMS-8L

Detta är en budgetmodell som har ganska mycket funktionalitet. Sågen är ganska kraftfull, denna siffra här är 1500 watt. I det här fallet har enheten ett tomgångsvarvtal på upp till 5000 varv / min. Enhetens skiva kan roteras och böjas upp till 45 grader. Konstruktionens höga styvhet säkerställer exakt arbete. Modellen har möjlighet att öka ytan på skrivbordet, är utrustad med ett dammavlägsnande system, ett vikt lägesstopp för enkel bärbarhet. JSMS-8L geringssåg väger cirka 16,8 kg. Detta elverktyg kostar cirka 15 500 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

JSMS-10L

Denna såg är kraftfullare än den tidigare modellen. Effektindikatorn är 1800 watt. I detta fall når det maximala tomgångsvarvtalet 3800 rpm. Maximal klippbredd är 30,5 cm. Skärdjupet är 9 cm. Enheten väger cirka 22,5 kg. Kostnaden för modellen är cirka 18 000 rubel.

Bild
Bild

JSMS-12L

Denna modell ligger närmast professionell "trimning". Den har samma kraft som den tidigare versionen. Men JSMS-12L är dessutom utrustad med en broaching-funktion, som består i möjligheten att flytta skärets del av verktyget längs skärlinjen längs cylindriska styrningar. Med hjälp av denna utrustning kan du utföra både snickeri vid bearbetning av brädor och efterbehandling (sågning av golvlister, dörrkanter). Skärdjupet för denna enhet är 10, 5 cm. Modellen väger cirka 22, 5 kg. Kostnaden för JSMS-12L geringssågen når 24 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Köpare säger att JET geringssågar är bra. De pratar om verktygets höga kvalitet, om dess ergonomi, om att det är möjligt att utföra flera typer av arbete med en enhet. Nackdelarna inkluderar det obehagliga ljudet som sågen gör under drift, liksom det faktum att reservdelar bara kan beställas på servicecentret, de är inte tillgängliga på fri försäljning.

Rekommenderad: