Måla Imiterat Virke: Hur Man Målar Inomhus? Måla För Att Måla Ute. Hur Man Täcker Efter Målning Och Hur Man Bäst Bearbetar Innan?

Innehållsförteckning:

Video: Måla Imiterat Virke: Hur Man Målar Inomhus? Måla För Att Måla Ute. Hur Man Täcker Efter Målning Och Hur Man Bäst Bearbetar Innan?

Video: Måla Imiterat Virke: Hur Man Målar Inomhus? Måla För Att Måla Ute. Hur Man Täcker Efter Målning Och Hur Man Bäst Bearbetar Innan?
Video: Måla dörr - steg för steg 2024, April
Måla Imiterat Virke: Hur Man Målar Inomhus? Måla För Att Måla Ute. Hur Man Täcker Efter Målning Och Hur Man Bäst Bearbetar Innan?
Måla Imiterat Virke: Hur Man Målar Inomhus? Måla För Att Måla Ute. Hur Man Täcker Efter Målning Och Hur Man Bäst Bearbetar Innan?
Anonim

Trä är ett material som är sårbart för yttre faktorer. För att förlänga livslängden för en träimitationsprodukt rekommenderas att måla både för fasader av hög kvalitet och för att förbättra ytan på väggar och tak inne i lokalerna.

Dessutom brukar de ofta måla imitation av en bar om det är nödvändigt för att ge ytan en viss färg eller textur. Genom detta tillvägagångssätt är det möjligt att inte bara göra det mer originellt, utan också att förhindra att materialet torkar ut, spricker eller förlorar sitt utseende.

Bild
Bild

Grundläggande regler

I grund och botten är väggarna i fasaderna och interiörerna i ett lanthus trimmade med plåt. Med sin hjälp är det möjligt att skapa en illusion av att huset var monterat av timmer. Denna metod för att imitera en bar används överallt vid utförande av olika arbeten om arrangemang av fasader eller interiörer.

Bild
Bild

Fläckimitation från en stapel kan krävas av ett antal skäl:

  • trä är ett brännbart material, och lack eller färg kan förbättra vedens brandbeständighet;
  • trä utsätts för förfall, målat trä försämras inte;
  • färger skyddar trä mot fukt och ger en möjlighet till våtrengöring.
Bild
Bild

Genom att måla träimitation kan du också uppdatera inredningen och göra atmosfären bekvämare.

Bild
Bild

För att utföra arbeten på fasader eller invändiga ytor i ett hus krävs följande regler:

  • blanda färgen i de proportioner som anges av tillverkaren på förpackningen;
  • för att applicera kompositionen måste du köpa det nödvändiga verktyget: en borste, rulle eller en speciell apparat;
  • för att förhindra uppkomsten av oegentligheter och fläckar, rekommenderas att göra arbetet noggrant och doppa borsten i hälften av borsten i kompositionen;
  • vid stora arbetsmängder är det värt att ge företräde åt en sprutpistol.

Det andra och efterföljande färgskiktet bör appliceras endast när det första lagret är helt torrt.

Bild
Bild

Hur målar man imitation av en bar?

Oftast används specialfärger för att utföra efterbehandling. Produkterna från tillverkaren Tikkurila är populära. Om du tittar på sammansättningen av sådana färger kan du notera flera nyanser.

  • Olja beige färger är användbara för att måla väggarna inuti huset för att maximera materialskyddet. Dessutom är det nödvändigt att ta hänsyn till att sådana färger torkar länge. Slutligen avger kompositionen en skarp och obehaglig lukt, vilket tar ytterligare tid att väder. Experter rekommenderar att du inte använder sådana färger i barnrum.
  • Alkyd färger gör att du kan uppnå önskad nyans av ytan, samt öka materialets prestanda.
  • Akryl färger kan användas för att dekorera husets fasader. Särskilda egenskaper: högpresterande egenskaper, tillförlitlighet, användarvänlighet. Om så önskas kan du måla rummen i huset med hjälp av sådana kompositioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fodret är huvudsakligen vitmålat . Om vi pratar om en transparent beläggning, är färgtillverkarna redo att erbjuda ett stort urval av olika högkvalitativa kompositioner för att säkerställa fodrets skyddande egenskaper.

Bild
Bild

Oftast används lacker eller impregneringar för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att utföra inredning med vattenbaserade färger. Sådana material har en hög miljövänlighet och skadar inte människors hälsa, vilket är mycket viktigt.

Bild
Bild

När du väljer en lämplig färg rekommenderas det att vara uppmärksam på rummets design och dina egna preferenser . Om det är nödvändigt att förbättra materialets skyddande egenskaper, men samtidigt är det nödvändigt att bevara träets struktur, är det värt att välja transparenta kompositioner. Annars kan du föredra pigmenterade färger för trä.

När du väljer en metod för att avsluta med en färg- och lackbeläggning, rekommenderas det att använda en speciell färgningsteknik för att göra imitationen av en bar mer attraktiv. Om det inte finns något behov av att måla om fodret, är det bättre att något ändra sin ton mot en ljusare eller mörkare nyans . För detta är glasyr lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg är en oberoende komposition som inte bara säkerställer bevarandet av trädets utseende men skyddar också materialet från yttre påverkan och förlänger dess livslängd.

När du använder färg är det inte nödvändigt att applicera lack.

Bild
Bild

Inomhusmålning

Inuti huset beror stämningen direkt på hur målningen görs. För att uppnå önskat resultat och göra rummet mer bekvämt kan du använda den ursprungliga målningen av väggarna under virket. Fördelen med sågat virke är att det behåller sina dekorativa egenskaper bra och länge. Färgning av trä med färger, lack eller olja utförs i flera steg. Var och en är värd att överväga i detalj.

Ytförberedelse

Innan du börjar måla väggarna måste du först behandla ytan. För detta bör följande rekommendationer beaktas.

  1. Först måste du ta bort ett lager av material med liten tjocklek för att förhindra att färgen eller lacken skalas av senare. Detta görs med sandpapper eller genom slipning.
  2. Nästa steg är att rengöra ytan noggrant från damm, grader och andra typer av trädeformation. För att göra detta rekommenderas att använda en fuktig trasa, dammsugare.
  3. Om du planerar att behandla en träyta med ogenomskinliga föreningar kan du göra små fördjupningar i materialet med en styv borste. De kommer att bidra till att betona dess naturlighet.
  4. Efter att ha slutfört det tidigare arbetet är det värt att tänka på att skydda ytan. Detta görs genom att applicera antiseptika och speciella impregneringar på det, vilket förhindrar förfallsprocessen och förlänger produktens livslängd. Det är särskilt viktigt att tänka på denna punkt för rum med hög luftfuktighet.
  5. Om så önskas kan du dessutom grunda ytan för att förbättra materialets vidhäftningsegenskaper.

När impregneringen med jordföreningar är klar återstår det att vänta tills trädet är torrt och du kan börja måla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgapplikation

Experter rekommenderar att måla trä i två eller tre lager.

När du målar i ett lager efter ett år kommer det att vara nödvändigt att behandla ytan igen.

Arbetet bör utföras i denna sekvens

  1. Först av allt, efter ytberedning, är det nödvändigt att späda färgkompositionen i en stor behållare . Det rekommenderas att späda ut färgen med hänsyn till erforderliga proportioner för att uppnå önskad färg och konsistens.
  2. När färgen blandats bör man vara noga med att välja rätt verktyg . Kompositionen kan appliceras med en pensel, rulle eller specialutrustning - en sprutpistol.
  3. Det tredje steget är appliceringen av färgkompositionen . Det är värt att börja arbeta från taket, gradvis minska. Om en pensel har valts för färgning rekommenderas det inte att doppa den helt i behållaren. Detta hjälper till att undvika fläckar.
  4. Applicera färg på ytan med ett tunt lager , och även under appliceringen av kompositionen är det nödvändigt att övervaka beläggningens och färgens enhetlighet över även de mest otillgängliga områdena.
  5. När det första skiktet är torrt kan det andra appliceras . Torkningstiden för kompositionen finns på förpackningen.

Appliceringen av det andra och efterföljande skiktet utförs med hänsyn till samma krav och rekommendationer som föreskrevs i schemat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lackering

Standard applicering av lack på träytan skiljer sig inte från metoden för att applicera färg. Först behandlas ytan med ett antiseptiskt medel, sedan är ytan täckt med en lack. Men om du vill kan du använda ett annat alternativ för att applicera lack, vilket hjälper till att göra träets inredning mer original.

  1. Applicera baslacket med lack. Särskild uppmärksamhet bör ägnas spåren i träytan.
  2. Ta bort ett par millimeter efter att det första lagret har torkat. Detta görs med ett sandpapper eller annat lämpligt verktyg. Du behöver inte röra spåren, lacken ska vara kvar i dem.
  3. Rengör ytan från damm som bildas efter slipning.
  4. Applicera ett andra lager lack.

När kompositionen är torr blir träytans struktur tydlig och ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur täcker man husets utsida ordentligt?

Förfarandet för yttre målning av träimitation skiljer sig lite från tekniken för inredning. Det kräver inte heller speciella färdigheter och specialutrustning, men om möjligt är det bättre att anförtro arbetet åt proffs. Innan du målar är det nödvändigt att slipa ytan, rengöra den och täcka den med skyddande föreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter bör du börja applicera fasadfärgen. Färgkompositionen blandas noggrant och placeras i sprutpistolen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte har den nödvändiga utrustningen till hands kan du använda en pensel eller rulle, men då blir resultatet inte lika bra.

När du arbetar med dina egna händer är det värt att överväga flera funktioner:

  • användning av skyddsutrustning;
  • avslutning i lugnt och klart väder;
  • grundning av ytan innan finish.
Bild
Bild

Ofta används ljusa färger vid dekoration av fasader . Med deras hjälp är det möjligt att få vackra hushållsblock, liksom att försköna bostadshus. När det gäller neutrala naturliga färger är det möjligt att locka uppmärksamhet med en djärv nyans av taket.

Trots att träets imitation har ett attraktivt utseende, för att säkerställa timmerets skydd och förlänga dess livslängd, är det värt att ta hand om färgningen av träytan. Och om målet för inredning är övervägande dekorativt, när fasader målar det över till ett skyddande och praktiskt.

Bild
Bild

Du kan lära dig hur du korrekt målar imitation av en stapel från följande video.

Rekommenderad: