Installation Av Imitation Av En Bar (64 Bilder): Hur Fixar Du Det Själv Med Egna Händer? Kleimers Och Andra Fästelement För Beklädnad, Imitation Av Virke Vertikalt Utanför, Inuti

Innehållsförteckning:

Video: Installation Av Imitation Av En Bar (64 Bilder): Hur Fixar Du Det Själv Med Egna Händer? Kleimers Och Andra Fästelement För Beklädnad, Imitation Av Virke Vertikalt Utanför, Inuti

Video: Installation Av Imitation Av En Bar (64 Bilder): Hur Fixar Du Det Själv Med Egna Händer? Kleimers Och Andra Fästelement För Beklädnad, Imitation Av Virke Vertikalt Utanför, Inuti
Video: Installing (beautiful) Cedar Weatherboards 2024, Maj
Installation Av Imitation Av En Bar (64 Bilder): Hur Fixar Du Det Själv Med Egna Händer? Kleimers Och Andra Fästelement För Beklädnad, Imitation Av Virke Vertikalt Utanför, Inuti
Installation Av Imitation Av En Bar (64 Bilder): Hur Fixar Du Det Själv Med Egna Händer? Kleimers Och Andra Fästelement För Beklädnad, Imitation Av Virke Vertikalt Utanför, Inuti
Anonim

När du bygger ditt eget hem måste du välja rätt material. Varje byggnad ska inte bara ha ett bra utseende, utan också ge högkvalitativt skydd mot ogynnsamma miljöfaktorer.

För inredning väljer ägare ofta en balk tillverkad av bra träslag. Sådana strukturer är eleganta i utseende, men byggprocessen är mycket dyr. Därför, för att spara pengar, föredrar många människor att använda en imitation av en bar eller en falsk stråle.

Bild
Bild

Installationsmetoder

Imitation av en bar är en bräda av en viss storlek, som är gjord utifrån under en naturlig bar … På långsidorna har materialet speciella sammanfogningselement - spikar och spår, som säkerställer tillförlitlig vidhäftning av enskilda delar. Som ett resultat är ytan på ytan plan, slät, utan luckor och sprickor. En imitation av en stapel installeras på två sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vågrätt

Det mest framgångsrika sättet. I denna position ligger plankorna lätt ovanpå varandra och bildar en pålitlig struktur. Att lägga imitation av en stapel på något sätt utförs i 3 steg.

Montering av ramen för svarven . Beklädnad börjar med installationen av en väggram, som ska placeras strikt vinkelrätt mot beklädnadspanelerna. För svarven används stänger med dimensionerna 30x50, 40x40, 40x50 mm, som installeras med ett steg på minst 400-600 mm. Stegens storlek beror på tjockleken på den upphöjda balken: ju tunnare materialet är, desto större kan steget lämnas mellan ramstolparna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Före användning måste rammaterialet behandlas med antiseptika.

Vid konstruktion av bad och bastur är lådans ram monterad av galvaniserade stålprofiler. Under förhållanden med hög luftfuktighet och konstanta temperaturfall kommer en sådan struktur att pågå mycket längre.

Innan du installerar falskt virke, släpp materialet från förpackningen och lämna det i rummet som ska installeras eller på gården under en baldakin i 4-5 dagar. Detta hjälper träet att anpassa sig till det nya mikroklimatet, undvika att små sprickor uppstår eller andra ytdefekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fäst delar av konstruktionen . Installationen utförs med spetsen uppåt, med spåret nedåt, vilket förhindrar ackumulering av kondensat i spåren. Trimning av hög kvalitet med falsk stråle ska hålla bra, ha en plan yta. För att göra detta bör du inte spara på fästelement när du installerar plankorna. Du kan använda spikar, skruvar eller speciella klämmor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fästningen av elementen kan utföras både "genom spikarna" och "genom spåren". I den första versionen används små spikar eller självgängande skruvar som måste gå genom stången i vinkel. Huvudet på en spik eller självgängande skruv är något försänkt i träet och stängs sedan omärkligt med ett spår av en annan remsa.

Bild
Bild

Standarden för montering av strukturen anses vara att fästa "genom spåret" med hjälp av klossar . De sätts på spåret och fästs sedan genom hålen med självgängande skruvar eller dubbar. Cleamers fixerar strukturen säkert, de är osynliga, eftersom de stängs av spikarna på de efterföljande remsorna. Säljs i förpackningar om 100-200 stycken tillsammans med skruvar eller spikar.

Bild
Bild

På platser där den upphöjda balken är täckt med möbler eller andra dekorativa element kan planken fixeras direkt "genom kroppen" av imitationen.

Organisering av hörn … När man lägger en imitation av en bar utanför är det nödvändigt att dölja de yttre hörnen som bildas av remsornas ändar. Brädor vid korsningen måste fästas ihop med spikar eller självgängande skruvar (2 för varje planka). Längre längs höjden installeras ett dekorativt hörn, som döljer den längsgående sömmen, liksom fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Invändiga hörn behöver vanligtvis inte omarbetas eftersom plankorna passar bra ihop. Fixeringen av det falska virket i rummet ska utföras "genom spetsen" eller "genom spåret" så att fästelementets delar inte syns.

Vid fogarna mellan golvet och väggen fixeras de första plankorna "genom kroppen" på ett sådant sätt att spikhuvudena eller skruvarna därefter stängs med en sockel. Om taket är mantlat med imitation, och användningen av en taksockel är tänkt att användas, görs fästningen av de första plankorna på ett liknande sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje planka är nödvändigtvis täckt med speciella skyddslösningar innan den släpps ut för försäljning . Oavsett är det bäst att bearbeta materialet före installationen. Så det kommer att hålla längre och behålla sina ursprungliga kvaliteter och utseende, och behandling med brandsäkra lösningar kommer att förhindra oavsiktliga bränder i konstruktionen.

Bild
Bild

Vertikalt

Vissa människor föredrar att lägga den upphöjda balken vertikalt eller till och med diagonalt . Observera att det blir svårare att fästa och förena element i en sådan struktur. Om du har en önskan att göra stylingen på detta sätt är det bättre att göra det inomhus. Ramen för svarven i detta fall är också monterad strikt vinkelrätt mot de imiterade lamellerna. Utanför är imitationen av en stång endast installerad horisontellt.

Bild
Bild

Hur installeras inomhus?

Falskt virke lämpar sig väl för inredning av rum inredda i ekostil. Det ger interiören ett fräscht utseende, har goda värme- och ljudisoleringsegenskaper.

Det är möjligt att mantla med träimitation inte bara väggarna i rum utan även golv med tak och till och med balkong . I detta fall rekommenderas att använda material med dimensioner på minst 20-25 mm i tjocklek och 100-120 mm i bredd. Du bör inte använda tjockare plankor, eftersom de visuellt kommer att minska det användbara utrymmet i rummet. Längden väljs beroende på väggens storlek och sättet att lägga virket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lokalets inredning kan göras med olika material eller uteslutande träimitation. Den första metoden kallas kombinerad, den andra - monolitisk . Med den kombinerade dekorationen av lokaler är träläggningen begränsad till en separat vägg eller en del av den, kombinerad med gips, kakel, sten.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller monolitiska väggfinisher är golvet och taket helt täckt med träplankor. De ska fästa nära varandra, alla leder, spår bör vara jämna och, om möjligt, dolda av inre element. Installationen består av flera steg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan huvudarbetet är det nödvändigt att förbereda ytan . Den ska vara platt och rengjord, fri från flis, sprickor och andra defekter. Det är nödvändigt att noggrant behandla det med antiseptika och lösningar som förhindrar ruttning och tillväxt av mögel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svarvning

För montering och installation av svarvramen används vanliga medelstora stänger, men inte mindre än 20 mm längs ett plan … Eftersom en imitation av en mindre tjocklek används för innerfodret kan stigningen mellan svarvstängerna vara upp till 600-900 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppvärmning

Nästa steg är ånga och värmeisolering av rummet . Innan du lägger det falska virket fästs en ångspärrfilm på lådan, vilket förhindrar att fukt tränger in i insidan. Alla leder är noggrant fixerade. Nästa lager är isolering: mineralull, expanderad polystyren, polyuretanskum eller andra valfria material, vars användning kommer att minska byggnadens värmeöverföring och hålla den optimala temperaturen inne i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggfäste

Panelerna installeras vanligtvis horisontellt, från taket, på ett sådant sätt att spikarna är uppåt och spåren är nedåt. Delar av strukturen måste passa tätt, lederna måste vara i linje.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följ nivån för de första plankorna, eftersom det beror på hur platt hela strukturen blir.

De första panelerna på hörnet mellan taket och väggen, liksom de sista mellan väggen och golvet, fixeras bäst "genom kroppen" och täcks med socklar . Fästning av efterföljande konstruktionselement utförs med klämmor "genom spåret" eller självgängande skruvar med spikar "genom taggen".

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat sätt att lägga imitation av virke är med hjälp av "duett" fästelement . Professionella byggare rekommenderar att du använder den för nybörjare som är rädda för att installera en struktur bräcklig eller lämna slumpmässiga luckor. Fästelementen ansluts först till den falska strålen i dess övre del, begränsaren på delen låter den inte gå över eller under den avsedda platsen. Sedan monteras stången på sin plats med en spik uppåt, och de utskjutande delarna av fästelementen är anslutna med självgängande skruvar till lådan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna metod lämnar utrymme mellan läkten och den upphöjda balkväggen, vilket förbättrar ventilationen. Det är oansenligt och lämpligt för invändig beklädnad. I det här fallet är det bättre att starta installationen av paneler från golvet till taket.

Bild
Bild

Observera: livslängden för materialen beror på hur korrekt du fixar alla delar av strukturen. Annars kommer luft att tränga in i spåren och lederna. Fukten i den kondenserar inuti och orsakar tillväxt av mögel eller ruttnande av strukturen.

Takmantel

Detta är den svåraste delen av jobbet på grund av dess fara och olägenhet. Du bör inte försöka täcka taket med en falsk stråle ensam; för sådant arbete krävs minst 3-4 personer . Innan läggning är det nödvändigt att förbereda svarven med en lathöjd på högst 400-500 mm. Det idealiska fästelementet i detta fall ger en kleimer eller "duett". Med dem är det mycket lättare att montera en imitation av en stång i taket än med en hammare och spik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner för utomhusinstallation

Utanför är väggar, gavlar och fundament grundade med en falsk balk . För yttre dekoration rekommenderas att använda material med dimensioner på cirka 30-35 mm i tjocklek, minst 150-180 mm i bredd. Sådana parametrar låter dig skapa en fullvärdig struktur som imiterar naturligt virke. Annars, när du använder en falsk balk med en mindre tjocklek, kommer det att verka som att byggnaden är mantlad med spånskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialens längd måste väljas exakt enligt väggens dimensioner, eftersom horisontell installation är att föredra för att imitera virket. Korrekt utvalda brädor kommer att eliminera behovet av att foga dem längs längden, stänga de yttre spåren med separata remsor.

Bild
Bild

Observera: användningen av stora lameller i konstruktionen kommer inte bara att spara på kvantitet, utan också minska antalet fogar, vilket minskar risken för smuts och fuktgenomträngning och ökar byggnadens ljud- och värmeisoleringsegenskaper.

Det är inte svårt att montera en falsk balk med egna händer, men efterbehandlingen måste utföras strikt i enlighet med den tekniska processen. Den består av samma steg som för invändig installation, men har vissa särdrag:

  • ramstänger ska vara större;
  • galvaniserade stålprofiler är lämpliga för svarven;
  • ramelement bör installeras i mindre steg;
  • organiseringen av de yttre hörnen utförs på det sätt som beskrivs ovan;
  • förutom ånga och värmeisolering ute kan du använda vindtäta tallrikar eller folie.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utanför ger klossar inte alltid en pålitlig anslutning; många byggare rekommenderar att du använder en spikare för sådana ändamål. Varje planka är fäst med tre T-formade spikar från 64 mm långa i rad med en stigning, som vallarna på svarven. En sådan anslutning är tillförlitlig, imitationen för nästa år kommer inte att falla av och kommer inte att bilda en sicksack.

Fördelen med metoden är att det inte finns något behov av att hamra naglar på egen hand, nackdelen är en uppenbar estetisk defekt, även om sprickorna som bildas av spikern minskar efter ett år och blir plattare

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna effekt uppstår eftersom naglarna sjunkit i träet, fibrerna därefter stänger defekten och stelnar med tiden.

Efter konstruktionen måste konstruktionens yttre sida behandlas med antiseptika och speciella lösningar för att förhindra ruttning och mögeltillväxt, samt för att öka de eldfasta egenskaperna . Valet av material för inredning och exteriör är nödvändigt med hänsyn till följande kriterier: storlek, typ och typ av trä, pris.

Bild
Bild

Storleken på imitationen väljs enligt dina egna önskemål. Dessutom är det viktigt att brädorna för utomhusdekoration är tjockare och bredare än för inomhus . Inomhus kan du använda korta plankor för att spara pengar, om du inte är orolig för förekomsten av ett stort antal fogar. Utanför är de oacceptabla, eftersom de är en svag punkt i strukturen och bidrar till snabb penetration av smuts och vatten inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä bör väljas beroende på rummets syfte och mikroklimatets karaktär i det. Varje ras har sin egen kvalitet och mekaniska egenskaper.

Lövträd (lind, lönn, asp) … De används för inredning av alla typer av lokaler. Material från detta trä saknar karaktäristisk lukt, perfekt för personer som lider av kroniska luftvägssjukdomar och bronkial astma. Paneler av lövträ har ett optimalt pris, lång livslängd, ändrar inte färg över tiden och bibehåller sin kvalitet under lång tid.

Bild
Bild

Barrträd (gran, tall, cederträ, gran) . Paneler av sådant trä kan inte användas på platser med hög temperatur på grund av hartsinnehållet. Trots sin fuktbeständighet är de inte på något sätt lämpliga för beklädnadskök, badrum, samt bad och bastur. Glöm inte den karakteristiska barrträkten, som kommer att börja irritera dig när du är i rummet länge. Den optimala platsen för sådana paneler är en toalett, där de kommer att spela rollen som naturliga dofter.

Bild
Bild

Ek … Sådana paneler är idealiska för beklädningsrum med hög luftfuktighet (kök, bad, bastu), de kan användas för att bekläda sovrum och barnrum, ett gym. Denna träslag är inte rädd för mekanisk belastning, liksom fukt.

Bild
Bild

Lärkträd … Det mest fuktresistenta träet. Hon kan, precis som ek, täcka kök, bad, bastur, badrum. Det blir lättare att fixa sådana paneler än ek, särskilt i taket.

Bild
Bild

Trä av en viss typ har olika kvaliteter, på grundval av vilka man skiljer 4 sorter. Ju högre det är, desto dyrare material, men samtidigt av högre kvalitet. Typiskt bedöms en sort enligt följande parametrar:

  • jämnhet och jämnhet i ytan;
  • förekomst av defekter: sprickor, flis, fördjupningar;
  • förekomst av spår av sönderfall, skador på insekter, brännande
  • enhetlighet i färg och mönster;
  • närvaron av knutar och deras natur.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sorter av imitation av en bar

Extra

Brädornas yta är jämn, slät, väl hyvlad.

Det finns inga defekter på både fram- och baksidan, men ändsprickor upp till 3 cm i storlek är tillåtna.

Det finns inga spår av förfall, skador av insekter.

Det finns inga knop, närvaron av embryonala knutar är tillåten, högst 1-2 per bar.

A

Brädornas yta är jämn, släta, dåligt hyvlade områden är tillåtna, som inte syns vid montering.

Defekter är frånvarande eller obetydliga: sprickor, tjära, flisar i en mängd av högst 10% av ytarean.

Det finns inga spår av förfall, skador av insekter.

Enstaka knop, liten storlek, faller inte ut.

B

Betydande oplanade områden tillåts på brädornas yta.

Defekter finns i små antal, nästan alltid dolda efter installationen.

Tre maskhål per bräda är tillåtna.

Förekomsten av blekning och blåhet upp till 10% av ytarean är acceptabel.

Det finns inga tecken på förfall, inga insektsskador.

Knutar av olika storlekar i stora mängder, döda och fallande är tillåtna.

C

Trä av dålig kvalitet, inte hyvlat.

Förekomsten av ett stort antal defekter som inte påverkar styrelsens styrka är tillåtet.

Förekomst av längsgående sprickor med en längd av högst 3 cm är tillåten.

Knutar av olika former, storlekar, ett stort antal döda och fallande utknutar.

Förstklassiga produkter är nästan omöjliga att hitta på marknaden . Tillverkare ger ofta betyg A för det, vilket är något billigare i kostnad. Det finns också mellanliggande kategorier som AB och BC, som kombinerar egenskaperna hos angränsande sorter.

Bild
Bild

Glöm inte att utföra korrekt och aktuell skötsel av material: lackering, skyddslösningar mot sönderfall, mögel och parasiter, brandresistenta vätskor. Detta tillvägagångssätt hjälper inte bara att förlänga materialens livslängd, utan också bevara deras ursprungliga egenskaper.

Varför är det värt att välja en imiterad träbeklädnad? Svaret är enkelt: det har många fördelar jämfört med andra material. Bland dem:

  • byggnadens estetiska och attraktiva utseende;
  • harmoni med vilken design som helst;
  • en plan yta av strukturen, döljer alla brister i huvudbyggnadsmaterialet;
  • miljövänlighet;
  • bildande av ett hälsosamt inomhusmikroklimat;
  • trevlig doft av trä;
  • närvaron av värme- och ljudisoleringsegenskaper;
  • enkel installation som inte kräver speciella kunskaper, färdigheter och verktyg;
  • kostnadseffektivitet och enkelt underhåll;
  • lång livslängd;
  • möjligheten att välja träets storlek, typ och kvalitet;
  • förmågan att täcka ledningar, rör och annan kommunikation med en struktur;
  • materialet är nästan oskiljbart från naturligt virke.

Rekommenderad: