För- Och Nackdelar Med Keramiska Block: Uppenbara Nackdelar Med Varma Keramikhus, En översikt över Fördelarna Med Att Bygga Av Keramiska Block

Innehållsförteckning:

Video: För- Och Nackdelar Med Keramiska Block: Uppenbara Nackdelar Med Varma Keramikhus, En översikt över Fördelarna Med Att Bygga Av Keramiska Block

Video: För- Och Nackdelar Med Keramiska Block: Uppenbara Nackdelar Med Varma Keramikhus, En översikt över Fördelarna Med Att Bygga Av Keramiska Block
Video: Porcelain ceramic house sculpting, the second half of the process 2024, April
För- Och Nackdelar Med Keramiska Block: Uppenbara Nackdelar Med Varma Keramikhus, En översikt över Fördelarna Med Att Bygga Av Keramiska Block
För- Och Nackdelar Med Keramiska Block: Uppenbara Nackdelar Med Varma Keramikhus, En översikt över Fördelarna Med Att Bygga Av Keramiska Block
Anonim

Till skillnad från ett skumblock har ett keramiskt block en specifik struktur. Dess verkliga, fasta del består inte av poröst, men av tätt byggmaterial som inte har mikroskopiska hålrum, med undantag för möjliga mikrosprickor som bildas under dess långa lagring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsakliga fördelar

På grund av spår-och-tappförbandet vertikalt är de keramiska blocken tätt anslutna. Limning av cement -sandbruk - liksom cementlim - behövs inte . Allt som behövs är att passa blocken tätt ihop. De rektangulära och fyrkantiga porerna som tränger igenom varje keramiskt block löper parallellt med varandra och är helt stängda.

Keramblockets gitterstruktur behövs så att dessa block inte leder värme lika snabbt som deras fasta, korpulenta motsvarigheter . Detta gör att du kan hålla kyla inne i huset längre på sommaren och på vintern - för att förhindra att värme snabbt lämnar det inre rummet. Således ger luften inuti det keramiska byggmaterialet ytterligare värmeisolering.

Bild
Bild

Det keramiska blocket tål dubbelt så mycket tryck som en tegelsten . Detta innebär att belastningen från de övre väggraderna till den lägsta, tillsammans med taket, kan fördubblas. Belastningen på taket och vindsgolvet och taket på väggarna är också tillåtet dubbelt så mycket. Till exempel kan du istället för takstål (profilerad plåt) sätta skiffer på taket, som kännetecknas av en stor vikt, medan väggarna inte deformeras alls, sprickor kommer inte att dyka upp - som skulle hända med ett skumblock eller en ramkonstruktion i en byggnad.

Om vi översätter trycket på det keramiska blocket till fysiska mängder, är denna indikator för en tegel 5 megapascal och för en keramisk sten - alla 10 MPa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lera, eldad, bakad enligt modern teknik, torkar inte ut i värmen, kommer inte att spricka av frost efter regn - som i slutändan avgör dess fördelar som byggmaterial. Keramik är mycket starkare än vanlig "tegel" lera.

Bild
Bild

Lera, eldad, sintrad med modern teknik, torkar inte ut i värmen, kommer inte att spricka av frost efter regn - vilket i slutändan avgör dess fördelar som byggnadsmaterial. Keramik är mycket starkare än vanlig "tegel" lera.

Dess fördel är att den kan värma upp till en crimson värme glöd utan att förlora styrka . För att tro detta är det bara att slänga en dålig biltändstift i elden - den är gjord av stål och keramik. Keramikens hårdhet är mycket högre än till och med vissa metaller. Detta förklarar det höga värdet av det högsta tillåtna trycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lera sintrad av "keramisk" teknik är inte rädd för aggressiva miljöer. Även perklorsyra - den starkaste i verkan - kommer inte att agera direkt . Keramik är inte en dammig miljö - till skillnad från vanliga tegelstenar, betong, gassilikatblock. Det är jämförbart med granit, men det kan också "damma" lite.

Hus byggda av keramiska block är så säkra som möjligt i detta avseende . Du behöver inte oroa dig för att andas in damm från mineraler, täppa till dina lungor och så småningom leda dig till andningssjukdomar. För att inte tala om sådana produkter som asbeströr och skiffer, som vid bearbetning avger lätt och mycket flyktigt damm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det keramiska blocket är ofarligt när det gäller sammansättningen av dess struktur . Det finns inga kemiskt aktiva och skadliga tillsatser i den. Till skillnad från silikatstenar och gassilikatblock, som använder slaggmaterial som sekundärt avfall, liksom några tillsatser som skyddar till exempel från mögel, mögel, mikrober, insekter, gnagare, behöver ett keramiskt block inte alla dessa reagenser.

Förutom, Det har bevisats att lera sintrad enligt alla regler är betydligt överlägsen i styrka och motståndskraft mot sönderdelning och spill av alla dessa konstgjorda material . Även i ett bränt tillstånd förlorar det inte sin ekologiska renhet och ofarlighet för människor - medan samma skum- och gassilikatstenar varje år orsakar fler och fler tvivel om deras kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många självbyggare som förstår konstruktion är ibland inte sämre än specialtillverkade professionella hantverkare, är säkra: gassilikat är smidd, vilket bryter mot tillverkningstekniken, som förresten ursprungligen utformades för en 50-100-årig livslängd på hus byggda av luftbetong. Detta görs för att få supervinster, många säljare är inte intresserade av produkter av högsta kvalitet.

Det är ingen idé att förfalska lerprodukter: lera är allestädes närvarande, den kan grävas upp i alla lerbärande stenbrott och till och med nära huset, till exempel när man gräver en grundgrop för källaren . Att bränna det och få ett enkelt underbränt tegel, lämna bort det som keramik, är också meningslöst. Keramik kräver inga tillsatser eller tillsatser under produktionen - endast noggrant torkad lera används, bränd enligt standarden och tekniken. Energi- och resurskostnader begränsas endast av själva avfyrningsprocessen.

Ljudisoleringen för keramiska block är densamma som för enkla tegelstenar - det räcker i de flesta fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över uppenbara brister

Keramiska block har också nackdelar. Precis som alla spårblock kännetecknas det keramiska blocket av minskad styrka på grund av dess cellstruktur. På detta sätt liknar det en ihålig tegelsten - till och med lera, till och med silikat - där de gjorde runda, fyrkantiga eller rektangulära celler . Den lådformade strukturen är märkbart sämre än den solida när det gäller säkerhetsmarginal. Med andra ord kan ett keramiskt block jämföras med samma tegelsten, där hålen (eller cellerna) är mindre - på grund av de tjockare innerväggarna.

Om du tappar ett keramiskt block, går det lätt sönder, precis som vilken cellsten som helst; det kräver noggrann hantering under transport och lagring . Därför transporteras den i packade staplar - skakning, blockförskjutning är nästan helt uteslutet, transport liknar leverans av gasbetongprodukter eller tegel med motstående cell. Ändarna är särskilt känsliga för stötar. Arbetare som överbelastar sådana block tvingas vara extremt försiktiga.

Bild
Bild

Inte mindre uppmärksamhet ägnas åt att hitta specialister som arbetar med sådana enheter mycket noggrant . Tegelstrid är inte tillåtet här, och kränkning av tekniken för att lägga block i väggar hotar den byggda byggnadens skörhet. Om du bryter blockstaplingsschemat under konstruktionen bildas de så kallade kallbroarna, luckorna, på grund av vilka värmebesparingen i rummet kommer att minska kraftigt. Om vissa oegentligheter är tillåtna när man lägger en tegelvägg - de kompenseras av cement -murade fogar - måste de vertikala skarvarna vid läggning av block noggrant justeras så att luckor, inklusive sneda, inte uppstår.

Väggar av keramiska block tolererar inte hammarspikar, borrhål för skruvar och pluggar . Även om du behöver sätta in en plastpinne under den självgängande skruven, ska keramik borras med största försiktighet - precis som att borra en kakel. Nackdelen här är att bergborrar och handbrytare skär materialet i bitar. Om du behöver hänga ett skåp på en sådan vägg eller stödja en konsol, används speciella fästelement för ihålig keramik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skärspår för signal- och kraftelektriska kablar, korrugeringar för dem görs med chasers med finheten i såg- och svarvprocessen.

För att dela keramikblocket behöver du en såg - skiva eller sabelfriktion . Inte varje skiva kan skära ett keramiskt block i två delar - i hörnen och övergångarna där väggarna tillåter sammanfogning av murverket "i tassen" i ordning, blocken sågas med en diamantskiva (som sågade till exempel porslinstengods) eller med en fram- och återgående såg. Kom ihåg att ett fel drag och blocket flisas eller spricker i flera bitar.

Beräkningen av konstruktions säkerhetsfaktor utförs med hjälp av en arkitekt . Det rekommenderas starkt, om du inte har lärt dig att lägga dessa block perfekt jämnt och säkert, att involvera professionella murare som har byggt mer än hundra sådana strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutsatser

  • För konstruktion av ett bad eller ett hus är keramiska block så säkra som möjligt - med strikt iakttagande av installationsreglerna.
  • Keramiken brinner inte. Även i händelse av brand kommer huset med en hög grad av sannolikhet att "överleva", även om alla brännbara material och strukturer kommer att brinna ut.
  • Byggnaden av keramiska block är varm på vintern och sval på sommaren. Det keramiska blocket är nästan ersättbart där luftfuktighet och temperatur förändras avsevärt. Värmeförändringar från kraftiga regn, vindar och kalla snaps kommer inte att påverka ditt hem - vad gäller styrka och tillförlitlighet - under ett antal år.
  • Block i storformat låter dig bygga en struktur på några tiotals timmar - eller på några dagar, från det att grunden är lämplig för vidare byggnadsarbete.

Rekommenderad: