Mini-generatorer: En översikt över Bärbara Miniatyrmodeller För Att Leverera El På En Vandring Och Andra Förhållanden. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Mini-generatorer: En översikt över Bärbara Miniatyrmodeller För Att Leverera El På En Vandring Och Andra Förhållanden. Hur Väljer Man?

Video: Mini-generatorer: En översikt över Bärbara Miniatyrmodeller För Att Leverera El På En Vandring Och Andra Förhållanden. Hur Väljer Man?
Video: Choosing a Backup Generator Plus 3 LEGAL House Connection Options - Transfer Switch and More 2024, Maj
Mini-generatorer: En översikt över Bärbara Miniatyrmodeller För Att Leverera El På En Vandring Och Andra Förhållanden. Hur Väljer Man?
Mini-generatorer: En översikt över Bärbara Miniatyrmodeller För Att Leverera El På En Vandring Och Andra Förhållanden. Hur Väljer Man?
Anonim

Under vandringen använder folk ofta en mängd utrustning som kräver el. För att alltid ha den till hands kan du använda mini generatorer , som kommer att diskuteras idag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Baserat på namnet kan det förstås att det viktigaste inslaget i denna typ av teknik är dess miniatyrstorlek . Det är värt att säga att minigeneratorernas dimensioner till och med kan nå fickalternativ , allt beror på applikationens syfte. Förutom storlek är dessa enheter speciella genom att de presenteras tillräckligt stort sortiment , där det finns modeller med olika typer av motorer, krafter och andra viktiga egenskaper.

Utmärkande drag Användarvänlighet kan också nämnas, vilket särskilt gäller för fickenheter. Som regel fungerar minigeneratorer med låg eller medeleffekt jämfört med sina stora motsvarigheter, så det finns inget behov av att prata om en ganska komplex struktur av strukturen. Denna typ av enhet kan vara mycket användbar vid vandring, fiske eller på semester utanför staden.

En minigenerator kan också användas som ett kraftverk för ett lanthus, eftersom vissa kopior har god effekt och kan stödja driften av tillräckligt stora rum i flera timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Fubag TI 1000

En modell från en ganska känd tillverkare av denna typ av utrustning. Inverter typ motor , vilket ger en tillräckligt hög kvalitet på utströmmen och gör enheten mer motståndskraftig mot fluktuationer i nätverket. Konsumenten uppskattar mycket arbete med toppbelastning. Denna apparat är utrustad med elektrisk startsystem , vilket förenklar driften mycket, men samtidigt höjer priset. Det finns ett uttag för att arbeta med ett enfas 220 V-nätverk, en fyrtakts enfas förbränningsmotor är installerad, vars volym är 53 kubikmeter. se Luftkylning, vars effektivitet är ganska tillräcklig för en generator med liknande effekt. Tankens volym är 2,1 l, vilket räcker för 4 timmars batteritid. Bensin av märket AI-92 krävs för strömförsörjning.

Det finns en 12V -utgång som du kan ladda små enheter med. Generatorn har en examen skydd IP 23 , vilket förhindrar att medelstora och stora partiklar tränger in. Aktiv uteffekt är 900 W, maxvärdet är 1 kW. Utgångsströmmen kan nå 4,1 A, ljudnivån ligger i området 56 dB. Det är värt att notera designfunktionerna, som har en ljuddämpare, voltmeter, timmätare och ljudisolerat hölje . Det kommer att minska generatorns ljudljud och skydda mot yttre skador. Enhetens vikt når 16 kg, så det är lätt att transportera det med bil eller till och med under en vandring.

Bild
Bild

Kolner KGEG 3000EM

Mer kraftfull och större modell. En speciell egenskap är närvaron av både manuella och automatiska startalternativ, vilket gör driften mer varierad för enskilda situationer .… Det finns två uttag för enfasdrift vid 220 V. Encylindrig 4-taktsmotor har en volym på 212 cc. cm och en effekt på 7 liter. med. Varvtalet är 3600 / min, luftkylning. Det finns en 12-volts strömutgång för laddning av batterier och ackumulatorer utan extra pengar. Bränsletankens volym når 15 liter, vilket är tillräckligt för kontinuerlig drift i 10 timmar. Märket för den använda bensinen AI-92.

Systemets arbete är kontroll av nödoljenivå och automatisk spänningsreglering . Generatorns aktiva uteffekt når 2,7 kW, maxindikatorn är 3 kW, strömstyrkan är 8,3 A. Dessutom en ljuddämpare och en voltmeter finns . Denna modell är annorlunda låg ljudnivå, motståndskraft mot låga temperaturer och liten storlek . Vikten är 42 kg, så den här enheten är ganska svår att transportera under fältförhållanden, men den kan användas som en alternativ elkälla för ett litet hus eller sommarstuga.

Bild
Bild

CALIBER BEG-815

Mycket kompakt och låg effektgenerator. Det huvudsakliga tillämpningsområdet är användning vid en vandring, fiske eller för tillfällig strömförsörjning av vissa delar av utrustningen. Manuellt startsystem , vilket har en positiv effekt på priset. Motor 2-takts encylindrig med en volym på 63 cc cm och en kapacitet på 2 liter. med. Varvtalet är 3600 / min, luftkylning. Tankens volym är 4,2 liter, når tiden för kontinuerlig drift 4 timmar. Borstlös generator har en aktiv effekt på 500 W, max är 800 W.

Ljudnivå högst 61 dB, designen ger ljuddämpare och voltmeter . Det finns ett 12-voltsuttag och ett uttag, vikt 19 kg.

Den största fördelen med denna modell är dess låga vikt och mycket låga pris, så denna generator kan användas som en liten extra energikälla både på en vandring och hemma.

Bild
Bild

Hammare GNR800B

Synkron generator , som kännetecknas av sina små dimensioner, låga vikt och låga pris. Manuell start, enheten fungerar med enfasström på 220 V . Säkerhet garanteras av överbelastningsskydd och motorns luftkylningssystem … Tvåtaktsmotor med en volym på 63 cc cm, med en maximal effekt på 700 W och en ström på 3 A. En bränsletank med en volym på 4,5 liter gör att enheten kan arbeta kontinuerligt i 6 timmar, och AI-92 bensin används för att ge ström.

När det gäller design, GNR800B utrustad med ljuddämpare och voltmeter . Det finns bara ett uttag, enhetens vikt är 18 kg. Användningsområdet är laddning av bilbatterier och leverans av el till små utrustningar. Denna generator kan också användas som en bärbar strömkälla på en vandring eller i landet.

Bild
Bild

Daewoo Power Products GDA 1500I

Bärbar och tidtestad generator som har ett ganska stort användningsområde. Enfas 4-takts invertermotor låter dig fördela strömmen efter kraften och spara bränsle. Designen inkluderar ett ljudisolerat hölje, en ljuddämpare och ett överbelastningsskyddssystem.

70 cc motor centimeter besitter med en kapacitet på 3 liter. med . Den aktiva effekten är 1,2 kW, max 1,4 kW, totalt 1,75 kW och strömmen är 16 A. Det finns 1 uttag, luftkylning, tankens volym är 5 liter. Motorn kräver bensin AI-92, vikt 12 kg. En särskiljande egenskap hos den här enheten är möjligheten att bara använda hälften av strömmen, medan drifttiden når 6 timmar, vilket gör den här modellen mycket hård och samtidigt slitstark.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För rätt val av minigenerator är det värt att markera Applikationsområde . Om du ska använda enheten som en extra energikälla för ett sommarboende eller ett hus på landet måste den deklarerade strömmen vara tillräcklig för att ge ström till ett visst område. Var också uppmärksam på egenskaper, både generella och mer detaljerade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel, för att leverera el till en svetsmaskin, krävs en viss effekt, som inte stöds av alla generatorer. Glöm inte mått eftersom ju mindre och lättare enheten är, desto lättare är den att använda vid vandring eller fiske.

Naturligtvis är en viktig faktor priset, som för denna typ av utrustning varierar från 5 till 50 tusen rubel.

Rekommenderad: