Bränslefria Generatorer: Enhet Och Typer, Hur Man Gör En 20 KW, 220 V Och 50 Hz Generator Med Egna Händer? Elektroniska Kretsar

Innehållsförteckning:

Video: Bränslefria Generatorer: Enhet Och Typer, Hur Man Gör En 20 KW, 220 V Och 50 Hz Generator Med Egna Händer? Elektroniska Kretsar

Video: Bränslefria Generatorer: Enhet Och Typer, Hur Man Gör En 20 KW, 220 V Och 50 Hz Generator Med Egna Händer? Elektroniska Kretsar
Video: onlinetonegenerator 2024, Maj
Bränslefria Generatorer: Enhet Och Typer, Hur Man Gör En 20 KW, 220 V Och 50 Hz Generator Med Egna Händer? Elektroniska Kretsar
Bränslefria Generatorer: Enhet Och Typer, Hur Man Gör En 20 KW, 220 V Och 50 Hz Generator Med Egna Händer? Elektroniska Kretsar
Anonim

Elektricitet är den viktigaste resursen för ett bekvämt liv i den moderna världen. En bränslefri generator är en av metoderna för försäkring mot fel och för tidig avstängning av elektriska apparater. Att köpa en färdig modell är vanligtvis dyrt, så många föredrar att montera en generator med egna händer . Det kan användas för att enkelt byta ut en båt, bil eller flygmotor, vilket kommer att öka effektiviteten kraftigt och minska resekostnaderna om användaren aktivt använder bilen. En annan viktig faktor är att sådana generatorer aktivt används inom det medicinska området och vid databehandlingen som reservkälla. Den kan fungera som en laddare, återställa arbetsflödet om servrar misslyckas på grund av ett strömavbrott eller fungera som en extra strömkälla i din bil.

Intressant fakta! I alla fordon är generatorer installerade på sidorna. Om du använder en generator och en motor samtidigt kan du som ett resultat säkert räkna med höga effektbetyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

En bränslefri generator är inte den svåraste enheten att montera med egna händer. Det är lättast att använda neodymmagneter i konstruktionen . En konventionell motor, under drift, genererar elektrisk ström med hjälp av koppar- eller aluminiumspolar, men för detta är det viktigt att ha en konstant elkälla från utsidan, utgångsförlusterna är för stora. Men om en generator utan bränsleelektricitet inte tillhandahåller användning av koppar eller aluminium som huvudmaterial, går mycket mindre energi i tomrummet. Detta underlättas av närvaron av ett konstant magnetfält, vilket genererar en impuls för motordrift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! Denna design fungerar bara om neodymmagneter används, de fungerar mer effektivt än andra analoger och kräver på grund av den allmänna interaktionen inte extern laddning . När det gäller okonventionella strömkällor finns det många alternativ. Fördelarna med elmotorn är lätta att förstå: resekostnaderna reduceras avsevärt. Det viktigaste i designen är motorn, som genererar en likström med ett batteri i satsen, det är han som startar motorn och som i sin tur startar generatorns funktion. Som ett resultat är batteriet inte urladdat.

Traditionella källor till bränslefri energi är yttre faktorer som vind eller vatten, men de fungerar inte för en generator . I dag, när det gäller deras prestanda, är magnetiska generatorer flera gånger överlägsna de redan välkända solbatterierna. I detta fall begränsas omfattningen av en sådan generator av hur kraftfull strömmotorn används i strukturen och andra komponenter.

Skillnaden mellan denna energikälla är inte bara i den möjliga allestädes närvarande användningen, utan också i fullständigt oberoende av yttre faktorer och negativa miljöpåverkan.

Bild
Bild

Anordning och funktionsprincip

Om vi pratar om vad som ingår i satsen kan allt bero på vilken typ av design som valts. Men det finns några viktiga funktioner som är vanliga med bränslefria strömförsörjningar. Till exempel, statorn förblir stationär och är fixerad av ytterhöljet i valfri design . Rotorn å andra sidan rör sig ständigt i arbetet med att arbeta inuti. När du tillverkar dina egna produkter är det bäst att använda material som inte stör magnetiska vågor. Mellan sig är statorn och rotorn lika i slitsar, i det första fallet från insidan och i det andra - från utsidan.

Spåren innehåller ledare för att generera energi . Det finns också en lindning där spänningen byggs upp, som experter kallar ankarlindningen. Magneter är bäst använda permanentmagneter, de är pålitliga i drift och passar bokstavligen alla typer av enheter. Huvuddelen består av flera metallringar som spolarna sitter på. Ringarna har en bred diameter och spolarna har en tät trådlindning. Du kan reproducera en sådan design med dina egna händer på egen hand, men i en enklare version.

Flera breda ringar och ett tjockt trådpar är lämpliga för montering. I konstruktionen är trådarna anslutna till varandra och bildar ett mönster i form av ett kors.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Det finns många generatormodeller på marknaden, de skiljer sig åt vad gäller typ av design och driftsprincip. Genom att analysera denna information kan du välja det mest effektiva och lämpliga alternativet för ditt hem. Generellt kan generatorer delas in i tre huvudtyper:

  • pendel;
  • magnetisk;
  • kvicksilver.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vega -generatorn drivs av magneter och uppfanns av två forskare, Adams och Bedini . Magnetrotorn har samma polorientering, rotationen skapar ett synkront magnetfält. Flera lindningar finns på EMF -statorn, och stöd utförs med korta magnetiska pulser.

"Vega" är en fungerande förkortning för Adams vertikala generator, den är lämplig för privata hus och små byggnader, även för en motorbåt kan du montera en motor baserad på denna design. Kortsiktiga impulser genererar den nödvändiga spänningsnivån som stimulerar batteriladdning under drift. Beroende på effekten hos de utvalda komponenterna kan användningsområdet för denna generator också utökas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tesla är en berömd fysiker, designen på hans generator är den enklaste. Den innehåller sådana komponenter.

  1. En kondensator för att framgångsrikt lagra och lagra en elektrisk laddning.
  2. Jordning för markkontakt.
  3. Mottagare. Endast ledande material används för det, basen måste vara dielektrisk. Isolering i slutskedet är obligatoriskt.

Mottagaren tar emot elektricitet, på grund av närvaron av en kondensator i strukturen ackumuleras laddningen på plattorna. Med dess hjälp kan du ansluta vilken enhet som helst till generatorn och ladda den.

I mer komplexa designalternativ, förekomst av automatisering, ytterligare omvandlare för konstant strömgenerering tillhandahålls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rossi använder kall fusion för en bränslefri generator. Även om det inte finns några turbiner i konstruktionen, utförs bränsleutbyte här genom en rad kemiska reaktioner av nickel och väte. Värmeenergi frigörs i kammaren när reaktionen fortskrider.

Det är absolut nödvändigt att använda en katalysator och en liten elektrisk ackumulator . Alla kostnader, enligt laboratoriestudier, betalar sig mer än 5 gånger. Mest av allt är denna modell lämplig för att generera energi i bostadsområden. Men ibland argumenterar experter om det kan kallas helt bränslefritt, eftersom designen möjliggör användning av nickel och väteaktiva kemiska reagenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

För Hendershot -generatorn behöver du:

  • resonanta elektriska spolar från 2 till 4 bitar;
  • metall kärna;
  • flera transformatorer som genererar likström;
  • flera kondensatorer;
  • en uppsättning magneter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid montering är det absolut nödvändigt att observera spolarnas rumsliga orientering . Korrekt nord-syd riktning genererar på ett tillförlitligt sätt ett magnetfält i lindningen. Med en Tesla -spole, två eller flera kondensatorer, ett batteri och en växelriktare kan en kraftfullare struktur göras.

En sådan generator bör monteras strikt enligt schemat. Ibland kan ytterligare ändringar göras, men ju mer komplex designen är, desto mer tidskrävande blir det att montera hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Khmelevsky -generatorn används aktivt av geologer på expeditioner där det inte finns någon permanent elkälla . Designen innehåller en transformator med flera lindningar, motstånd, kondensatorer och en tyristor. Lindningarna är strikt delade. Motgenerering av energi av en transformator har alltid ett positivt värde, vilket garanterar ett högkvalitativt resultat med hjälp av resonans och spänningsfrekvens med avseende på amplituden för drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bränslefri generator baserad på interaktionen mellan ett magnetfält mellan rullar och en metallkärna uppfanns av John Searla . Rullarna rör sig lika långt under drift och roterar runt kärnan; spolar installeras i diameter för att generera energi. Starten av arbetet utförs med hjälp av matning av elektromagnetiska pulser. Det växlande magnetfältet ökar gradvis rullarnas hastighet, ju högre rotationsnivå, desto mer el genereras. När man når en viss nivå kan till och med tyngdkraft uppnås: enheten reser sig något över bordsytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Schaubergers enhet är en mekanisk modell, energi genereras genom att rotera en turbin och flytta vatten eller annan vätska genom rör . En enkel och effektiv lag, tack vare vilken mekanisk energi lätt omvandlas genom vätskans rörelse från botten till toppen. Detta är möjligt på grund av håligheter i vätskan och ett tillstånd som är mycket nära vakuum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Det är möjligt att skapa en fungerande elektrisk generator från två elmotorer hemma. Det finns många möjligheter till implementering, men den enklaste designen är en Tesla -generator. Detta kommer att kräva följande.

  1. Från plywood och folie, skapa en mottagare med ett ganska brett sortiment.
  2. Fäst ledaren i mitten av mottagaren.
  3. Installera det på husets tak eller på den högsta punkten.
  4. Mottagaren är ansluten till energilagret och kondensatorplattan med hjälp av en tråd. Med detta schema, en modell med möjlighet att driva från 220 V.
  5. Terminalen och kondensatorns andra platta måste jordas.
Bild
Bild

Se till att kontrollera de elektriska anslutningarna och kondensatorns laddning vid anslutning. I början av arbetet är det alltid noll. Efter en timmes drift kan du mäta spänningen över kondensatorn med en multimeter. Du kan komplicera konstruktionen och använda flera kondensatorer istället för en, detta kan ge ytterligare 20 kW effekt. Elektronik väljs harmoniskt, alla material måste matcha varandra.

Ett kraftfullare batteri, till exempel vid 50 Hz, ett brett mottagarområde, en stor kondensator eller flera spolar hjälper till att generera mer elektricitet, men själva designen blir mer komplex. Tesla -generatorn är inte lämplig för laddning av kraftfulla elektroniska enheter och för att ge energi till ett bostadsområde.

Enheten kommer att visa sig vara för stor för hemmabruk, men en Tesla-generator är idealisk för att få erfarenhet av att montera en bränslefri struktur hemma.

Bild
Bild

Oljeinsamlingsmetod

Denna metod kräver:

  • ackumulatorbatteri;
  • förstärkare;
  • transformator som genererar växelström.

Batteriet behövs som permanent lagring, transformatorn kommer konstant att generera en strömsignal, och tillsammans med förstärkaren garanteras den effekt som krävs för drift att kompensera för batteriets kapacitet (vanligtvis är det från 12 till 24 V). Transformatorn ansluts först antingen till den nuvarande källan eller till batteriet omedelbart, sedan är allt detta anslutet med ledningar till förstärkaren, och sedan är sensorn ansluten direkt till laddaren, vilket kommer att säkerställa en oavbruten driftsnivå. En annan kabel ansluter sensorn till batteriet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Torr metod

Hemligheten med denna metod är att använda en kondensator, men ändå kräver satsen:

  • strömtransformator;
  • generator eller dess prototyp.

För montering är transformatorn och generatorn sammankopplade med icke-dämpande trådar; för styrka fixeras allt också genom svetsning. Kondensatorn ansluts sist och fungerar som grunden för driften av enheten. Det är denna monteringsmetod som är att föredra hemma. För att inte misstas är det tillräckligt att följa det valda schemat och reproducera designen; en genomsnittlig livslängd för en sådan generator är flera år.

Rekommenderad: