Läggning Av Keramiska Block: Teknik För Att Lägga Keramiska Block Med En Varm Lösning. Hur Man Korrekt Lägger Väggar Med Ett Galler Med Egna Händer Enligt Steg-för-steg-instruktion

Innehållsförteckning:

Video: Läggning Av Keramiska Block: Teknik För Att Lägga Keramiska Block Med En Varm Lösning. Hur Man Korrekt Lägger Väggar Med Ett Galler Med Egna Händer Enligt Steg-för-steg-instruktion

Video: Läggning Av Keramiska Block: Teknik För Att Lägga Keramiska Block Med En Varm Lösning. Hur Man Korrekt Lägger Väggar Med Ett Galler Med Egna Händer Enligt Steg-för-steg-instruktion
Video: Hur man lägger / plattsätter stora klinkers eller granitkeramik med flytfix. 2024, Maj
Läggning Av Keramiska Block: Teknik För Att Lägga Keramiska Block Med En Varm Lösning. Hur Man Korrekt Lägger Väggar Med Ett Galler Med Egna Händer Enligt Steg-för-steg-instruktion
Läggning Av Keramiska Block: Teknik För Att Lägga Keramiska Block Med En Varm Lösning. Hur Man Korrekt Lägger Väggar Med Ett Galler Med Egna Händer Enligt Steg-för-steg-instruktion
Anonim

När man bygger någon struktur har konstruktören en dilemma, vilket material är att föredra att använda. Frågan är svår, men genom att välja ett par alternativ och jämföra dem med varandra kan du alltid identifiera en vinnare. I vissa situationer kommer keramiskt block murverk att stå mycket längre än samma vägg av vanliga tegelstenar eller gassilikatblock.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träning

För att värmeskyddande egenskaper hos den framtida byggnaden ska vara extremt höga, när man lägger väggar i ett lager, är det nödvändigt att använda en speciell, kallad "varm" lösning, eftersom en vanlig lösning bildar kalla broar … Blandningsschemat liknar beredningen av en vanlig sandcementmortel (den ska spädas i vatten enligt de proportioner som anges på förpackningen).

Innan väggkonstruktionen påbörjas, för att förhindra kapillärsugning av fukt från jorden, utförs horisontell tätning av fundamentet. För detta läggs 2-3 lager rullisolering med en överlappning, i form av en remsa upp till 10 cm lång.

Uppmärksamhet! Det keramiska blocket ska läggas vid en temperatur som inte är lägre än + 5 ° C.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsverktyg

För att lägga "varm keramik" med egna händer behöver du följande verktyg och tillbehör:

  • behållare för lösningsberedning;
  • byggnadsnivå;
  • betonggolv eller konstruktionsblandare;
  • murslev (murslev);
  • gummiklubba;
  • såg-alligator.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Teknologi

Steg-för-steg-instruktioner för att lägga de första och efterföljande raderna

  • Ett lager cement-sandbruk med en höjd av 20-25 mm appliceras på vattentätningen . En sådan tjocklek gör det möjligt att jämna ut ojämnheten i basen.
  • Placera hörnblocken först . Hela produkter, halvor och hjälphörn med mortelficka används.
  • Varje block fuktas med vatten för att minska absorptionen av fukt från lösningen . Operationen gör det möjligt att öka tiden för murningskompositionens rörlighet. Efter att hörnblocken har lagts fylls den första raden. Intilliggande element är förbundna med åsar och spår. För att undvika störningar placeras det efterföljande blocket i speciella spår.
  • Det viktigaste - gör den första raden exakt i horisontalplanet … De keramiska blocken är jämna med en gummiklubba. Du kan inte slå med en enkel hammare, materialet kan gå sönder.
  • Efter läggningen måste du göra paus i 12-14 timmar för härdning av cementmurbruk.
  • Den andra och alla efterföljande rader läggs på den "varma lösningen ". En lämplig fogtjocklek är i genomsnitt 5 mm. För att förhindra att blandningen kommer in i materialets hålrum placeras ett plastnät. Varje rad börjar från ett hörn. Horisontell och vertikal styrning utförs med hjälp av en lod och en byggnadsnivå.
  • När man lägger från ihåliga tegelstenar av bärande väggar appliceras blandningen på hela basens plan … Strukturen utsätts för stor belastning, vilket innebär att sömmen måste vara kontinuerlig. Vid konstruktion av skiljeväggar kan murens söm vara intermittent. Det är nödvändigt att övervaka korrekt förband av de vertikala sömmarna, de ska inte konvergera.
  • Det minsta skjuvavståndet för keramiska block är 100 mm . För att få ett element av önskad storlek, skärs det av med en såg, eller extra komponenter av lämplig storlek köps. När de trimmas till storlek kommer sidorna på blocken att berövas "spårkam" -systemet, i detta avseende placeras murbruk i den vertikala sömmen.
  • När innerväggarna byggs parallellt med de yttre, i andra raden placeras skiljeblocket 15 cm i det yttre murverket .
  • Var 3-4 rader är det nödvändigt att lägga ett murverk eller armering med en diameter på 6-8 mm.
  • För isolering av strukturer praktiseras skum eller mineralull … Flera väggar byggs med armeringsbäddar med en diameter på 6-8 mm. På de nödvändiga platserna ordnas öppningar för fönster och dörrar, öppningar för ventilation osv. På detta sätt utförs konstruktionen av väggar enligt ritningarna.
  • Efter att väggarna har rests tas de omedelbart för takets placering , skydda strukturen från atmosfärisk nederbörd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Om du lägger väggar från keramiska block med egna händer kan du ha frågor om kompetent arrangemang. För att allt ska fungera måste du följa väletablerad teknik och lyssna på professionella råd.

  • Keramiska block kan appliceras både i privat och höghus , endast i det senare fallet ökas kraven på grunden.
  • Att arbeta med keramiska block, liksom med vanliga tegelstenar, inte svårt , de är stora och är anslutna till varandra med en kam och ett spår.
  • För yttre dekoration kan du använda gips eller en ventilerad fasad . När de vetter mot väggar, för att inte kränka deras ångpermeabilitet, används impregnering eller gipsgips inuti som ett ångspärrmaterial, och ånggenomsläppliga material i form av mineralull eller värmeisolerande gips används från gatan.
  • När man bygger en vägg i ett lager använd inte vanlig lösning , i detta fall används varmt.
  • Om du tänker installera isolering, du kan använda vanlig cementbruk .
  • Användningen av en varm lösning, i jämförelse med den vanliga, gör det möjligt att öka verkningsgraden för byggnadens värmeisolering med 15-20% .
  • För att lägga 1 m3 vägg ungefärlig lösningskonsumtion - 0, 07-0, 1 1 m3 .
  • När väggarna är gjorda av block med en bredd av 380, 440 eller 500 mm, är deras isolering omotiverad , eftersom de har höga värmeisoleringsegenskaper. De medel som du ska spendera på isolering bör läggas på att dekorera ytterväggar eller installera högkvalitativa dörrar och fönster.
  • Vid läggning, använd en universell rymdmonteringsanordning för att förenkla och påskynda installationsprocessen, jämnt lägga murbruk, skapa ett luftgap som minskar värmeledningsförmågan hos murbrukfogen.
Bild
Bild
Bild
Bild

När man bygger från keramiska block är det inte nödvändigt att förstärka väggarna, men detta kommer inte att vara överflödigt. Normalt praktiseras murverk i områden där plattor och balkar stöds.

Här är ett pansarbälte byggt av ett nät och en stav med ett tvärsnitt på 3 mm och allt hälls med ett 30 cm lager cement-sandbruk.

Rekommenderad: