Keramikblock "Gzhel": En översikt över Gzhel "varm Keramik", Storleken På Porösa Keramiska Block. Ansökningar

Innehållsförteckning:

Video: Keramikblock "Gzhel": En översikt över Gzhel "varm Keramik", Storleken På Porösa Keramiska Block. Ansökningar

Video: Keramikblock
Video: Hot delivery - Ragman Task Guide (With Map) - Escape From Tarkov 2024, Maj
Keramikblock "Gzhel": En översikt över Gzhel "varm Keramik", Storleken På Porösa Keramiska Block. Ansökningar
Keramikblock "Gzhel": En översikt över Gzhel "varm Keramik", Storleken På Porösa Keramiska Block. Ansökningar
Anonim

Byggbranschen är intressant genom att den kombinerar ett stort antal material, vars användning och kvalitet direkt påverkar resultatet. Dessa inkluderar keramiska block, som ofta används vid konstruktion av byggnader av varierande komplexitet. Tillverkaren av detta material är tegelfabriken Gzhel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Keramikblock "Gzhel" på hemmamarknaden under lång tid och har under denna tid bevisat sig från den goda sidan . Detta underlättades av tillverkningstekniken, som består av flera steg. I början bearbetas satsen i en vertikal mixer till önskad konsistens. Därefter bildas den önskade strukturen, formen och fjäderanslutningen. Nästa steg är torkning, som i genomsnitt är 168 timmar. Efter detta börjar skjutningen, vilket är den sista etappen. Så här skapas keramiska block.

En annan egenskap är de egenskaper som detta material har . I konstruktion är det värdefullt på grund av det faktum att det har en hög termisk inertitet. Låg värmeledningsförmåga gör att du kan minska kostnaden för isolering, vilket är särskilt fördelaktigt för storskalig konstruktion.

På grund av denna fördel har keramiska block ett annat namn - "varm keramik".

Bild
Bild
Bild
Bild

Och även Gzhel -produkten är mycket hållbar. Högkvalitativ utrustning och tillverkningsteknik som helt överensstämmer med standarderna gör att du kan ha indikatorer M100-M125 . Att uppnå sådana egenskaper var en tidsfråga, eftersom keramiska block ursprungligen användes som ett material för konstruktion av bärande väggar som inte var mer än 2 våningar höga på grund av deras låga hållfasthet. Nu är det möjligt att använda produkter för höghus upp till 9 våningar.

Det keramiska blocket är mycket miljövänligt, eftersom det är tillverkat av naturmaterial från Gzhel -leravlagringar . I detta avseende är detta material mycket säkrare än andra som skapats med hjälp av lim och andra kemiska komponenter. Det är omöjligt att inte säga om frånvaron av krympning, för tack vare den porösa strukturen tål keramik perfekt plötsliga temperaturförändringar. Det är just frånvaron av deformationer som uppskattas mycket av konsumenten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höga isolerande egenskaper minskar inträngningen av buller och håller också värmen i rummet . Erfarna byggare noterar tillförlitligheten och hållbarheten hos keramiska block. Trots den låga vikten, vilket är en fördel under transport, är byggnader av detta material mycket motståndskraftiga mot miljöförhållanden. Med tanke på den stora storleken, som är många gånger större än en vanlig tegelsten, kan konstruktionen utföras mycket snabbare. Det är av denna anledning som "varm keramik" alltmer används i stora projekt, där tiden är av särskild betydelse.

Om du jämför dessa block med vanliga röda tegel, så är detta material mer lönsamt på många sätt . Det är inte mindre hållbart, har ett stort antal fördelar, är mycket billigt och har också det bästa förhållandet mellan storlek och vikt, vilket är mycket viktigt för bulkinköp och transport av varor till byggarbetsplatsen.

Det är därför som konsumenterna alltmer vänder sin uppmärksamhet till keramiska block, snarare än till redan föråldrade alternativ.

Bild
Bild

Räckvidd

För närvarande tillverkas det porösa Gzhel -blocket i flera storlekar, allt från små för hushållsbruk till mycket stora. Det minsta blocket i 7,0 NF -format har dimensioner på 250x250x219 mm och används för interiörarbete . Vikten är bara 11, 2 kg, på grund av vilken enkelheten i både transport och rörelse av produkten på byggarbetsplatsen uppnås. Frostmotståndsnivå F50, 96 bitar passar på en pall. Detta alternativ är mycket populärt bland dem som utför mindre och medelstora reparationer i ett privat hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest mångsidiga är 10,7 NF -blocket . Den har ett optimalt förhållande mellan storlek och vikt, och används därför vid konstruktion av olika vågar. Storleken på 380x250x219 mm och frostbeständighet i F100 -klassen gör den här modellen bättre än dess tidigare motsvarigheter. Samtidigt har vikten ökat något och är 13,6 kg.

En bra värmeledningsförmåga och ett lågt pris i förhållande till hela sortimentet avgör en stabil konsumentefterfrågan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storformatblock 14,3 NF är grunden för storskalig utveckling . Mått 510x250x219 mm och en vikt på 21 kg gör det möjligt att bygga väggar på kort tid utan att förlora kvalitet. Den enda nackdelen är strukturen, som inte är porös, men ihålig på grund av sin storlek.

Bild
Bild

Ansökningar

Keramiska block "Gzhel" används huvudsakligen för snabb konstruktion av bärande väggar av olika typer - internt och externt. Och även modeller av medelstorlek kan användas för att skapa interna skiljeväggar, tak och andra strukturer. De används ofta i vardagen som material för att bygga staket.

Rekommenderad: