Svetsgeneratorer: 6-7 KW Enheter För Växelriktarsvetsning Och Annan Effekt, Val

Innehållsförteckning:

Video: Svetsgeneratorer: 6-7 KW Enheter För Växelriktarsvetsning Och Annan Effekt, Val

Video: Svetsgeneratorer: 6-7 KW Enheter För Växelriktarsvetsning Och Annan Effekt, Val
Video: Svetsa med tig 2024, Maj
Svetsgeneratorer: 6-7 KW Enheter För Växelriktarsvetsning Och Annan Effekt, Val
Svetsgeneratorer: 6-7 KW Enheter För Växelriktarsvetsning Och Annan Effekt, Val
Anonim

Svetsgeneratorn är en integrerad del av en omvandlare eller en svetsmaskin och är avsedd för produktion av elektrisk ström. Det finns flera sorter av sådana attityder, även om det i stort sett inte finns några signifikanta skillnader mellan dem. De skiljer sig åt i vilken typ av elektrisk ström som produceras, tiden för non-stop-drift, det specifika syftet och andra tekniska parametrar.

Bild
Bild

Vad det är?

Denna enhet är en mobil kraftstation utrustad med en förbränningsmotor (ICE), som producerar elektricitet i ett autonomt läge för bågsvetsning eller skärning. Med andra ord är detta en två-i-en-enhet-både en elektrisk maskin (generator) och en svetsomvandlare som inte kräver anslutning till det elektriska nätverket.

Samtidigt kan själva installationen enkelt användas inte bara för elektrisk svetsning, utan också när det inte finns någon elektricitet i anläggningen som ett autonomt kraftverk. Enheten kommer också att komma till undsättning när det finns en instabil elektrisk spänning i nätverket, och en vanlig omformare helt enkelt inte kan starta.

Bild
Bild

Denna typ av utrustning som sådan är ganska enkel och bekväm, eftersom den fungerar utan någon form av ytterligare enheter . I huvudsak är detta en enkel bensin- eller dieselmotor och en elektrisk generator. Genom att bränna bränsle tvingar motorn en elektrisk generator att fungera, som producerar likström.

Experter rekommenderar inte att man övar vanlig hemmodifiering för att driva svetsmaskinen, eftersom den elektriska strömmen som den producerar kanske inte är tillräcklig för ljusbågssvetsning . Även om funktionsprincipen är liknande. Dessutom är det nödvändigt att skilja mellan en svetsgenerator och en svetsenhet. Det senare är en kombination av 2 oberoende alternativ i ett skal. Det kan praktiseras på egen hand som en energikälla eller dessutom använda svetsalternativet utan att vara ansluten till elnätet.

Och en svetsgenerator med förbränningsmotor genererar helt enkelt en konstant elektrisk ström som krävs för en oberoende svetsenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Beroende på bränsle kan generatorer för svetsning vara bensin eller diesel. Låt oss överväga varje mer detaljerat.

Bensin

Bland folkhantverkare och professionella svetsare är denna typ av generator särskilt efterfrågad. Den kan utrustas med en 2-takts eller 4-takts bensinmotor . Enheten har låg effekt och används för arbete med låg belastning. Dessutom kännetecknas gasgeneratorn av förbättrade parametrar för elektrisk ström, som har den bästa effekten på kvaliteten på den svetsade sömmen.

Bensinprovens effekt varierar från 2,5 kW till 14 kW . Bensintankens kapacitet för sådana enheter är också liten - cirka 4-25 liter. Sådana generatorer har förmågan att generera den ultimata elektriska strömmen i en skala av 160 till 300 A och kan arbeta med elektroder upp till 5 millimeter i diameter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med bensinanordningar:

  • rimligt pris;
  • lätt vikt (från 50 till 100 kg);
  • enkel användning;
  • möjligheten att starta och arbeta under förhållanden med låg omgivningstemperatur.

Nackdelar med bensinanordningar:

  • kort livslängd (från 500 till 3000 timmar);
  • imponerande bränsleförbrukning, till exempel, en 4 kW -installation förbränner ungefär från 1, 7 till 2, 4 liter bränsle per timme;
  • enheten måste få en paus efter en viss tid (noteras i bruksanvisningen för enheten).
Bild
Bild

Diesel

Dieselgeneratorer gör det möjligt att utföra svetsoperationer med fasta belastningar och har en imponerande indikator på hållbarhet. Dieselanordningar är inte lämpliga för hushållsbehov, eftersom de har en effekt på 6 kW till 16 kW och är dyra. Stationära enheter kan ha effekt upp till 80 kW.

Fördelarna med dieselgeneratorer:

  • livslängd på cirka 40 000 timmar;
  • stabilitet i arbetet;
  • metallsvetsning vid ökade belastningar;
  • hög effektivitet;
  • med en effekt på 4 kW, lägre bränsleförbrukning jämfört med generatorns bensinversion - cirka 1,6 liter bränsle per timme;
  • dieselfabriken kan fungera utan paus nästan dygnet runt.

Dieselkraftverk är utrustade med bränsletankar med en kapacitet på 12 till 65 liter, har en elektrisk ström på 160-520 A och kan arbeta med elektroder upp till 8 millimeter i diameter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelar med dieselinstallationer:

  • motorn är inte lätt att starta i låga omgivningstemperaturer;
  • stor massa (från 100 kg eller mer);
  • högt pris.
Bild
Bild

Populära modeller

På många byggarbetsplatser finns det ett behov av permanenta och pålitliga anslutningar som kräver en elektrisk ström på cirka 200 A. Sådana krav överlappar 220 V generatorer till hundra procent.

Vi presenterar särskilt efterfrågade prover för 220 V

Fubag WS 230DC ES . Utrustningen har en robust metallrörsram, pulverlackerad för långvarigt motstånd mot rost vid arbete utomhus. Den begränsande svetsströmmen är 230 A, och en volymetrisk bränsletank på 25 liter räcker för en långsiktig process i 9 timmar. I detta fall kan svetsning utföras på en elektrisk ström på 150-160 A. Installationen genererar stadigt 220 V och omvandlar den till en konstant spänning. Det finns en elektrisk start för en bekväm start.

Bild
Bild
Bild
Bild

Champion DW190AE . Denna framgångsrika modifiering av svetsgeneratorn kombinerar perfekt en uppsättning erforderliga egenskaper till ett rimligt pris. Den elektriska strömens begränsande effekt når 180 A, vilket är tillräckligt för den överväldigande massan av arbete under reparation av utrustning eller i individuell konstruktion. Svetskabeln är ordentligt fastsatt på tapparna och fixeras med hjälp av vingmuttrar, vilket förhindrar att oavsiktlig brott fastnar i foten. Effekten är 4,5 kW.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huter DY6500LXW . Detta är en tysk svetsgenerator med en robust kaross, där alla de viktigaste elementen är placerade under taket, vilket gör det möjligt att använda den utomhus även i regnigt väder. Den elektriska strömens begränsande effekt är 200 A och effekten når 5,5 kW. För att sänka det slutliga priset måste tillverkaren installera gemensamma komponenter och den minsta konfigurationen. Start sker både manuellt och med hjälp av en elektrisk startmotor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För seriös konstruktion, där tjock metall används, behövs kraftfullare utrustning som kan samvetsgrann koka metall eller skära. Se en översikt över populära 380 V.

Mosa TS 200 BS / CF 27754 . Om en 3-fas elektrisk strömkälla krävs på arbetsplatsen, men de nödvändiga medlen inte är tillgängliga för en kraftfull enhet som har många funktioner, faller valet på denna enhet. Den genererar en konstant spänning med en elektrisk ström på 190 A för 3 faser. Utrustningen från Italien tillhandahålls av en japansk Honda -motor. Endast kostnaden återspeglades i funktionalitet och utrustning. Men tillverkarna utrustade enheten med en anständig effekt - 8, 3 kW.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

EuroPower EP300XE . Svetskraftverket har solida parametrar för krävande konstruktions- och installationsarbete. Installationen producerar 2 spänningsströmmar som distribueras till eluttag på 220 V och 380 V. Samtidigt genereras en konstant elektrisk ström på 300 A. Kraftverkets effekt är 7 kW. Ett stort kraftverk är tungt. Den är konstruerad för stabil drift under hela byggtiden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Välja en gasgenerator för svetsning

När du väljer utrustning som genererar elektricitet, utöver den nödvändiga effekten, är det nödvändigt att uppmärksamma vissa parametrar som skiljer enheter som drivs med bensin från andra.

Det är att föredra att köpa en station med en svetsenhet integrerad inuti . Utrustning med en inbyggd enhet för implementering av svetsprocesser kan användas ytterligare som en källa för backup (garanterad) strömförsörjning för huset. Förresten, för amatörsvetsning, liksom för alla hushållsbehov, räcker det med en effekt på 5-10 kW. Den positiva aspekten av sådana modifieringar är att en spänning genereras vid utgången som hundra procent uppfyller alla nödvändiga egenskaper för svetsning.

Bild
Bild

Motortyp

  • 2-takts motor kostar mindre, och används därför som regel i hem (amatör) modifieringar av generatorer. Under kontinuerlig drift överhettas 2-taktsenheter och har andra begränsningar, men deras produktivitet är tillräcklig för att utföra nödvändigt arbete på gården.
  • 4-takts motor kraftfullare, har ett vattenkylningssystem. En bensinanläggning med en inbyggd svetsenhet med en 4-taktsmotor kommer att fungera länge, även om kostnaden är mycket högre än en konventionell modell.

Efterfrågan på gasgeneratorer beror på den höga kvaliteten på spänningen som produceras. Kvaliteten på den producerade elektriska energin är huvudsakligen förknippad med det särdrag hos förbränningsmotorernas funktion, som ger en mer uppmätt överföring av vridmoment till rotorn i en elektrisk maskin.

Bild
Bild

Och ytterligare en viktig faktor. För hushållsbehov och svetsarbete är invertergeneratorer perfekta. De är de mest ekonomiska och har några fördelar med att öva dem med maximal effekt:

  1. uppmätt spänningsförsörjning under arbetets gång;
  2. automatisk korrigering av spänningsfall under obelastad;
  3. ökad spänningsförsörjning under belastning.
Bild
Bild

Hur man väljer rätt svetsdieselgenerator

Systemet för drift av en svetsdieselgenerator liknar för det mesta den som används av bensinutrustning. Men för att För att göra det möjligt att tillämpa den genererade spänningen för svetsoperationer krävs användning av hjälputrustning.

Nackdelarna med dieselkraftverk för anslutning av svetsutrustning är en stark våg av den genererade elektriska strömmen, bristen på en stabil utspänning. I detta avseende rekommenderar tillverkarna själva inte användning av dieselutrustning för anslutning av autonoma svetsmaskiner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att köpa dieselgeneratorer i sådana situationer

  1. Flera svetsenheter är anslutna till en punkt samtidigt. Bristen på spänning i denna situation kan bara neutraliseras av dieselmotorer.
  2. Sparar bränsle. När svetsning är en nyckelaktivitet för installationsteamet, kommer dieselkraftverk att ge möjlighet att få betydande fördelar i bränsleförbrukningen. Dieselmotorer är mycket mer ekonomiska.
  3. Varaktigheten för offline -operationen. Det är bättre att köpa en dieselgenerator med integrerad svetsfunktion när aktiv användning förväntas under hela arbetspasset eller till och med under ett antal arbetsdagar.
Bild
Bild

Separata kraftstationer är praktiska placerade på en ram med hjul, med en draganordning. I industrikraftverk ökar detta sätt deras transportbarhet och följaktligen deras användningsområde.

Valet av en bensin- eller dieselgenerator beror huvudsakligen på konsumentens praktiska behov och driftens intensitet . Både det första och det andra alternativet har sina egna fördelar och begränsningar i samband med operationen.

Rekommenderad: