DAEWOO -generatorer: Bensin-, Diesel- Och Växelriktarmodeller, Reparationsfunktioner, Modellval

Innehållsförteckning:

Video: DAEWOO -generatorer: Bensin-, Diesel- Och Växelriktarmodeller, Reparationsfunktioner, Modellval

Video: DAEWOO -generatorer: Bensin-, Diesel- Och Växelriktarmodeller, Reparationsfunktioner, Modellval
Video: DAEWOO GASOLINE GENERATOR 2024, April
DAEWOO -generatorer: Bensin-, Diesel- Och Växelriktarmodeller, Reparationsfunktioner, Modellval
DAEWOO -generatorer: Bensin-, Diesel- Och Växelriktarmodeller, Reparationsfunktioner, Modellval
Anonim

För närvarande finns det många elektriska apparater som är nödvändiga för vårt bekväma liv. Dessa är luftkonditioneringar, vattenkokare, tvättmaskiner, kylskåp, vattenvärmare. All denna teknik förbrukar oerhört mycket energi. Eftersom kraftledningarna inte är avsedda för denna typ av belastning uppstår ibland överspänningar och plötsliga strömavbrott. För en reservförsörjning av el köper många människor generatorer av olika slag. Ett av företagen som producerar dessa varor är varumärket Daewoo.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Daewoo är ett sydkoreanskt varumärke som grundades 1967 . Företaget bedriver produktion av elektronik, tung industri och till och med vapen. Bland utbudet av generatorer av detta märke finns bensin och diesel, växelriktare och dubbla bränslealternativ med möjlig anslutning av ATS-automation. Företagets produkter är efterfrågade över hela världen. Den kännetecknas av pålitlig kvalitet, utvecklad enligt ny teknik och är inriktad på långsiktig drift.

Bild
Bild

Bensinalternativ ger tyst drift till ett överkomligt pris . Sortimentet är mycket stort, det finns lösningar som skiljer sig åt i pris och utförande . Bland bensinmodellerna finns det inverteralternativ som producerar högprecisionsström, vilket gör det möjligt att ansluta särskilt känsliga enheter, till exempel en dator, medicinsk utrustning och mycket mer, under en reservströmförsörjning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diesel alternativ har en ganska hög kostnad i jämförelse med bensin, men de är ekonomiska i drift på grund av bränslekostnaderna. Modeller med två bränslen kombinera två typer av bränsle: bensin och gas, gör det möjligt att byta dem från en typ till en annan, beroende på behovet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Låt oss ta en titt på några av de bästa lösningarna från märket.

Daewoo GDA 3500

Bensinmodellen på Daewoo GDA 3500 -generatorn har en maximal effekt på 4 kW med en spänning på 220 V på en fas . En särskild fyrtaktsmotor med en volym på 7,5 liter per sekund har en resurs i mer än 1500 timmar. Bränsletankens volym är 18 liter, vilket gör det möjligt att arbeta självständigt utan att ladda bränslet i 15 timmar. Tanken är täckt med en speciell färg som förhindrar korrosion.

Bild
Bild

Kontrollpanelen har en voltmeter som övervakar utgångsströmparametrarna och varnar vid avvikelser. Ett speciellt luftfilter tar bort damm från luften och skyddar motorn från överhettning. Kontrollpanelen har två 16 amp uttag. Modellens ram är tillverkad av höghållfast stål. Ljudnivån är 69 dB. Enheten kan tas i drift manuellt.

Generatorn har smart överbelastningsskydd, oljenivåsensor. Modellen väger 40,4 kg. Mått: längd - 60,7 cm, bredd - 45,5 cm, höjd - 47 cm.

Bild
Bild

Daewoo DDAE 6000 XE

Dieselgenerator Daewoo DDAE 6000 XE har en effekt på 60 kW. Motorns slagvolym är 418 cc. Skiljer sig i hög tillförlitlighet och effektivitet även vid de högsta temperaturerna, och allt tack vare luftkylningssystemet . Tankens volym är 14 l med en dieselförbrukning på 2,03 l / h, vilket räcker för 10 timmars kontinuerlig drift. Enheten kan startas både manuellt och med hjälp av ett automatiskt startsystem. Ljudnivån på 7 meters avstånd är 78 dB.

Det finns en multifunktionell display som visar alla generatorns parametrar. Det finns också en inbyggd elektrisk start och ett inbyggt batteri, som gör det möjligt att starta enheten genom att vrida på nyckeln. Dessutom finns det ett automatiskt system för att ta bort luftproppar, hundra procent koppargenerator, ekonomisk bränsleförbrukning … För enkel transport är modellen utrustad med hjul.

Den har små dimensioner (74x50x67 cm) och en vikt på 101,3 kg. Tillverkaren ger 3 års garanti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Daewoo GDA 5600i

Daewoo GDA 5600i bensingenerator med inverter har en effekt på 4 kW och en motorkapacitet på 225 kubikcentimeter. Metallbehållarens volym av höghållfast stål är 13 liter, vilket ger kontinuerlig autonom drift i 14 timmar vid en belastning på 50%. Enheten är utrustad med två 16 amputtag. Ljudnivån under drift är 65 dB. Gasgeneratorn har en spänningsindikator, smart överbelastningsskydd, oljenivåsensor. Generatorn har hundraprocentig lindning. Generatorn väger 34 kg, dess mått: längd - 55,5 cm, bredd - 46,5 cm, höjd - 49,5 cm. Tillverkaren ger 1 års garanti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalskriterier

För att välja rätt modell från ett visst märkes sortiment måste du först bestämma modellens kraft . För att göra detta måste du beräkna effekten för alla enheter som fungerar under backupanslutningen av generatorn. Det är nödvändigt att lägga till 30% till summan av effekten hos dessa enheter. Den resulterande mängden är kraften i din generator.

För att bestämma enhetens bränsletyp bör du känna till några av nyanserna. Bensinmodeller är de billigaste när det gäller kostnad, de har alltid det största sortimentet, de ger tyst drift. Men på grund av de höga bensinkostnaderna ser driften av sådana enheter dyr ut.

Dieselalternativ är dyrare än bensinalternativ, men eftersom diesel är billigare är driften budgetmässig. Jämfört med bensinmodeller kommer dieselmotorerna att visa sig mycket högre.

Bild
Bild

Alternativ med dubbla bränslen inkluderar gas och bensin. Beroende på situationen måste du bestämma vilken typ av bränsle som kommer att föredras . När det gäller gas är det den billigaste typen av bränsle, dess drift påverkar inte din budget. I bensinversioner finns det växelriktartyper som ger den mest exakta spänningen som krävs av vissa typer av utrustning. Du kommer inte att uppnå denna siffra från någon annan generator modell.

Bild
Bild

Enligt den typ av utförande som finns öppna och stängda alternativ . Öppna versioner är billigare, motorerna är luftkylda och avger ett märkbart ljud under drift. Stängda modeller är utrustade med ett metallhölje, har en ganska hög kostnad och ger tyst drift. Motorn är vätskekyld.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt typen av enhetslansering finns det alternativ med manuell start, elektrisk start och autonom aktivering . Manuell start är det enklaste, med bara ett par mekaniska steg. Sådana modeller kommer inte att vara dyra. Enheter med elektrisk start slås på genom att vrida nyckeln i den elektriska tändningen. Modeller med autostart är mycket dyra, eftersom de inte kräver någon fysisk ansträngning. När huvudströmmen bryts, slås generatorn på av sig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under drift av någon typ av generator kan olika driftstörningar och funktionsstörningar komma fram som kräver reparation. Om garantitiden fortfarande är giltig bör reparationer endast utföras på servicecenter som samarbetar med märket. Vid garantiperiodens slut ska du inte reparera dig själv om du inte har särskilda färdigheter och kvalifikationer. Det är bättre att kontakta specialister som kommer att göra sitt jobb bra.

Rekommenderad: