Grillplats Med Baldakin (52 Bilder): På Dacha En Grill Gjord Av Tegel Med En Grill Eller Kittel Och En Baldakin Av Trä, Gör Det Själv, Design

Innehållsförteckning:

Video: Grillplats Med Baldakin (52 Bilder): På Dacha En Grill Gjord Av Tegel Med En Grill Eller Kittel Och En Baldakin Av Trä, Gör Det Själv, Design

Video: Grillplats Med Baldakin (52 Bilder): På Dacha En Grill Gjord Av Tegel Med En Grill Eller Kittel Och En Baldakin Av Trä, Gör Det Själv, Design
Video: Muurikka Sommarkök El och tillval 2024, April
Grillplats Med Baldakin (52 Bilder): På Dacha En Grill Gjord Av Tegel Med En Grill Eller Kittel Och En Baldakin Av Trä, Gör Det Själv, Design
Grillplats Med Baldakin (52 Bilder): På Dacha En Grill Gjord Av Tegel Med En Grill Eller Kittel Och En Baldakin Av Trä, Gör Det Själv, Design
Anonim

Grillplatsen är platsen i landet som de försöker utrusta så snabbt som möjligt. Förståeligt att laga mat utomhus och sedan äta ute är jätteroligt. Organisationen av denna plats innefattar ett baldakin som skyddar mot stekande sol och nederbörd. Och allt detta kan göras för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Strukturellt kan baldakinen vara olika - från liten, formell till hög, stående på stöd. Det senare alternativet täcker inte bara grillen, utan viloplatsen i allmänhet bredvid grillen. Vanligtvis ligger en grillbod separat, men där platsen aktivt blåses av vindar är den ofta fäst vid ett hus eller andra byggnader på territoriet . Men av säkerhetsskäl är en sådan kombination förbjuden: brandförebyggande åtgärder bryts.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en lösning: en / flera väggar kan byggas nära grillplatsen - de kommer att motstå vinden . Platsen med hjälp av väggskydd kommer att bli bekvämare. Takhöjden på en sådan byggnad måste göras minst 2 m, materialet för stödet måste väljas nödvändigtvis brandbeständigt. Trästödpelare är belagda med en speciell förening och monterade bort från eldkällan.

Kapellens huvudsyfte är skydd mot nederbörd. Om det regnar oväntat kan matlagning i grillplatsen vara tveksam. För att inte bero på väderförhållandena är det absolut nödvändigt att bygga ett skjul över grillen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man placera?

Grillplatsen i landet är vanligtvis lokaliserad på lässidan, annars kommer röken från spisen att kännas i huset. Det ska vara ett bra avstånd på gården mellan lekplatsen och sommarköket . Men grillplatsen är inte byggd för långt från det privata huset, för det är inte heller särskilt bekvämt att springa till den med mat tvärs över gatan.

Grillområdet ska vara plant, helst asfalterat. Om det är gräs kommer det att trampas ner mycket snabbt. Det är bra om det finns en vattenkälla i närheten. Även en trädgårdsträckt slang kommer att göra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av platser för att organisera en grillplats

Uteplats . Vanligtvis är denna plats inte långt från huset, men ändå tränger inte röken från kaminen in i bostaden. Det finns tillräckligt med utrymme på gården för att lägga ut platsen med kakel eller tegel. Denna plats är osynlig för utomstående.

Sekretess är innergårdens främsta fördel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Terrass . Eftersom en vägg redan är klar här blir arrangemanget av kokzonen billigare. Kapellet behöver inte heller byggas. Om någon har några frågor är en terrass en plattform antingen horisontell eller något lutande, gjord av en stock eller en bar, avgränsad av en avsats.

Det är sant att du inte kan sätta en grill inne på terrassen. Men någonstans i närheten - du kan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Området framför huset . Det är omöjligt att gå i pension här, eftersom territoriet är synligt. Men å andra sidan, nära huset (det är bekvämt att springa för mat), kan du bygga en vacker bod, det kommer att finnas något att skryta med för dina grannar. Men om huset är inhägnat är det inga problem alls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kort sagt, det finns ett val. Det viktigaste är att alla är bekväma, trygga och de viktigaste estetiska kriterierna för att välja plats är också uppfyllda.

Territoriutrustning

Grillplatser kan vara öppna eller stängda, rymliga och blygsamma. Huvudplatsen kallas platsen, och allt som finns på den är den utrustade grillplatsen.

Det kan finnas samtidigt:

  • brazier - en härd för matlagning, vanligtvis gjord i form av en låda på benen, inuti vilken kol smolnar;
  • gryta - en metallkanna med en sluttande botten, där det är mycket bekvämt att laga många rätter, och den mest kända är naturligtvis pilaf;
  • grill - i originalet är detta ett stekskåp där stora köttbitar tillagas på ett galler eller spett; en trädgårdsgrill kan vara stationär och bärbar.
  • grill är en speciell ugn, vars funktion är att laga kött på glödvärme.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan montera din grillplats själv, eller så kan du beställa hela komplexet på en gång, som kommer att innehålla antingen allt ovan eller enskilda föremål från listan.

Design

Om du bestämmer dig för att göra matlagningsområdet öppet blir det aldrig varmt där. Röken bärs av vinden, och baldakinen skyddar mot de brännande strålarna. Detta område kan vackert dekoreras med rätt finish, kompetent belysning, väl valda lakoniska möbler. Det är sant att detta alternativ endast är avsett för den varma årstiden.

En intressant lösning var uteplatsen lånad från utformningen av tomterna med västerländska hus . Detta är namnet på gården, belagd med kakel, där det finns en grillspis, bänkar, en liten pool och till och med rabatter. Det vill säga, detta är ett helt rekreationsområde, som kommer att bli en favoritplats för alla hushållsmedlemmar. Men ett sådant projekt kräver seriösa investeringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En variant närmare en post-sovjetisk person, ett sommarkök . Ett namn talar om syftet med denna zon. På varma sommardagar är matlagning i huset en plåga. Det är en annan sak på gatan, och det finns ingen känsla av rymdförträngning, trängsel och aptiten i frisk luft är helt annorlunda.

Psykologer har funnit att matens attraktivitet i öppna sommarkök ökar: även de enklaste rätterna verkar mer aptitretande.

Sommarköket är konstruktivt en plattform med tak fixerat på pelare . I själva verket är detta skjulet till grillplatsen. På vintern är kaminen stängd, möbler och utrustning tas in i huset. Om baldakinen bara ligger ovanför spisen och resten av området (matsalen) är öppet, visar projektet sig vara budgetmässigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Det enklaste materialet att bearbeta och installera är trä. För taket kan du välja ett billigt och hållbart polykarbonat. Skjul från den uppförs snabbt och enkelt. Kapellet är installerat antingen på träben behandlade från sönderfall och brännande, eller på metallstöd. Du kan också göra tegelstenar: processen är längre, men strukturen får också större styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stöd av metall (till exempel aluminium) uppfyller alla brandsäkerhetskrav . I detta slog de ribban. Och om det verkar som att metallbenen inte är tillräckligt estetiskt tilltalande kan de bara behöva målas.

Välj en färg som inte kommer att vara en främmande fläck på området. Oftast är det svart, men alternativ är naturligtvis möjliga.

Bild
Bild

Lusthus

De bestämmer vanligtvis att bygga ett lusthus bort från huvudbyggnaden. Det är en struktur med fyra väggar, ett tak och en grund.

Alternativet med en sådan grillplats på platsen kan vara det dyraste, även om du gör det utan mästare och gör allt själv. Men sannolikt kommer denna förlängning att vara den vackraste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt

Designen kommer att vara stationär, så även ett litet lusthus ska vara ekologiskt till huvudhuset. Därför är det nödvändigt att bevara byggnadernas stilmässiga likhet.

  • Ett klassiskt grill lusthus är enkelt men sofistikerat med rena linjer. För konstruktion av en sådan byggnad används tegel, betong, keramik och natursten.
  • Ett lusthus i lantlig stil är en mysig struktur, ofta rektangulär, baserad på användning av trä.
  • Ett lusthus i orientalisk stil görs ofta i form av en japansk pagod eller en kinesisk baldakin. Ljusa färger dominerar här.
  • En av de mest trendiga stilriktningarna är etno. Endast naturliga färger och material används i designen. Stilen präglas av kortfattadhet, till och med viss brutalitet. Det är nära naturen och enkelt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många alternativ: från provensalsk stil med hängande blomkrukor och dekorativa trälådor för blommor till glada och glada boho, bländande med sina färger och dynamik.

Ritningar av lusthuset är lätta att hitta på Internet, ta som grund. Beräkningen kan också utföras i många onlinetjänster.

Bild
Bild

fundament

Grundkonstruktion är ett obligatoriskt steg. Utan det kommer designen sannolikt att sjunka inom kort. För att fylla grunden måste du ta bort det övre jordlagret, lämna jorden tät, ta bort rötterna från marken . Vidare överförs markeringarna till marken. I lusthörnens hörn hamras pinnar i marken, lindade runt omkretsen med ett rep. En gräv ska grävas enligt markeringarna.

Grävens väggar ska vara vertikala och bottennivån . Först hälls sand till botten, sedan krossad sten. Efter att ha tampat dessa lager kan du ta upp formen, den är gjord av träskivor som slås ihop. Därefter blandas betong och hälls i diket. Efter att detta steg är klart monteras golvet enligt ritningarna. Vanligtvis är dessa tvärstänger med träbjälkar, alla brädor behandlas med ett antiseptiskt medel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ram

Väggarna kan till exempel bara sträcka sig till mitten av lusthuset. Sedan längs omkretsen vid en förutbestämd nivå fixeras räckebalkarna. De är fästa vid stolparna i torn-och-spår-metoden och säkras med bultar, skruvar eller fästen . Och utrymmet mellan virket och taket läggs med ett tunt gitter.

Men det är bara ett alternativ. Väggarna kan också vara gjorda av samma polykarbonat, blockhus eller träfoder. Du kan också göra en så kallad levande vägg av klätterväxter.

Sällsyntare alternativ är vass- och vinstockväggar, gardiner (imitation av ett tält) och stenmurar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Det kan vara skjul, gavel, hippad, hippad, kupolformad, konkav, pyramidal. Varje tak består av ett stödsystem och en takplatta. Spärsystemet utsätts för huvudbelastningen. Svarven gör att lasten kan fördelas jämnt över lusthusets pelare.

Av takmaterial föredras kakel, glasfiber, skiffer, polymerskivor, takpapp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avslutande arbete

Lusthuset kan impregneras med föreningar som gör det mer motståndskraftigt mot påverkan av den yttre miljön. De (eller ytterligare bearbetning) kommer att omvandla strukturen till det bättre. Detta avser färg och lack, fläckar, toners.

Valet av material baseras på kombinationen av lusthuset med huvudbyggnaden och på kriterierna för den stil som strukturen byggs i.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Hur exakt en grillplats med en baldakin kan se ut kan undersökas i detalj i följande exempel.

Inspirerande projekt

Mysigt, litet och samtidigt enkelt alternativ för att dekorera en grillplats. Allt du behöver passar här. Platsen är samtidigt begravd i grönska (visuellt verkar det så), och harmoniskt zonerad och väl skyddad av en ovanlig baldakin

Bild
Bild

Ett stort område där allt passar för matlagning och efterföljande måltider. Platsen visade sig vara lätt, eftersom huvudmaterialet i baldakinen var genomskinligt polykarbonat

Bild
Bild

Ett mycket trevligt rekreationsområde, som passar en liten grillspis, och alla som vill sitta och chatta - också. Kapellet är tillräckligt stort för att skydda sig mot dåligt väder

Bild
Bild

Och här är lusthuset med gaveltak och gallerväggar. Det finns en spis här och mycket nära matplatsen, vilket är ganska bekvämt

Om så önskas kan platsen adlas med prydnadsväxter i krukor, på kvällen, tända lyktor och hänga en krans på gallerens väggar.

Bild
Bild

En mycket intressant lösning - även om det inte är budgetmässigt, men värt att överväga. Grillplatsen har ett barbord, men matsalen ligger bakom väggen

Bild
Bild

Konstruktionen av sten och trä ser alltid övertygande och naturlig ut. Det finns två områden intill spisen: avkoppling och mat. Många människor kan vara här samtidigt

Bild
Bild

En modern grillplats i ett vackert område - bordets fortsättning för matlagning i bardisken är intressant inredd. Det blir särskilt mysigt här på kvällen

Bild
Bild

Ett ganska stort stängt sommarkök under en enorm baldakin. Härifrån kan du bara lämna för natten, sova i huset. Och även en mediezon med en TV och en soffa passar in i ett så genomtänkt område

Bild
Bild

Kompakt men fast lösning. Allt ser väldigt miniatyr ut, men samtidigt finns allt du behöver här. Kapellet är litet, matplatsen är helt utanför

Rekommenderad: