Kerakam: Måtten På De Keramiska Blocken. Varför är Tegel Bättre än Luftbetong? Vad Det är? Egenskaper. Blockhus, Deras Värmeledningsförmåga

Innehållsförteckning:

Video: Kerakam: Måtten På De Keramiska Blocken. Varför är Tegel Bättre än Luftbetong? Vad Det är? Egenskaper. Blockhus, Deras Värmeledningsförmåga

Video: Kerakam: Måtten På De Keramiska Blocken. Varför är Tegel Bättre än Luftbetong? Vad Det är? Egenskaper. Blockhus, Deras Värmeledningsförmåga
Video: Murpussing-puss av Leca Mur 2024, Maj
Kerakam: Måtten På De Keramiska Blocken. Varför är Tegel Bättre än Luftbetong? Vad Det är? Egenskaper. Blockhus, Deras Värmeledningsförmåga
Kerakam: Måtten På De Keramiska Blocken. Varför är Tegel Bättre än Luftbetong? Vad Det är? Egenskaper. Blockhus, Deras Värmeledningsförmåga
Anonim

De berättar om Kerakam -block och nämner att denna innovativa teknik först tillämpades i Europa, men de glömmer att nämna att Samara Ceramic Materials Plant endast tog tillverkningsprincipen från europeiska tillverkare.

Produkterna har upprepade gånger förbättrats av företagets specialister, som redan har fyllt 100 år, anpassade för att kombineras med alla standardstorlekar av tegel . Nu är det baserat på det helt ryska modulsystemet för byggmaterial och är anpassat till förhållandena i olika klimatzoner på ett stort territorium.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Kerakam -block är ett populärt byggmaterial, vars analoger endast tillverkas på 3 fabriker i världen . Men även européer, som lånade denna innovativa idé, producerar inte sådana produkter. SKKM tillverkar ett brett sortiment av produkter, varav endast byggstenar utgör nästan 20 artiklar. Kerakam är en porös keramisk stenprodukt som innehåller stora, medelstora och små format.

Det är omfattningen av de erbjudna produkterna som skiljer SKKM från andra tillverkare av varm keramik. Modern utrustning är nästan helt automatiserad. I mer än 15 år har det gjort det möjligt att producera så många typer av produkter att man enkelt kan bygga ett privat eller hyreshus av dem utan att använda byggmaterial från en annan tillverkare.

Bild
Bild

Du kan förstå vilket som är bättre - luftbetong eller Kerakam genom att analysera fördelarna som byggare kommer att få med produkter från ett välkänt varumärke:

  • överensstämmelse med det helt ryska modulsystemet och alla standardstorlekar av tegel;
  • möjligheten att skapa väggar i ett lager, utan extra kostnader för köp och installation av isolering;
  • optimala hållfasthetsindikatorer och låg värmeledningsförmågaskoefficient för varje produkt;
  • en hundraprocentig chans att ge ett permanent bekvämt mikroklimat inne i byggnaden.
Bild
Bild

Dessa och andra bonusar tillhandahålls av en specifik tillverkningsteknik och naturlig sammansättning (lera med sågspån som brinner ut vid en mycket hög temperatur). Produkterna är utrustade med korrugeringar för problemfri applicering av gips och sidospår för stark sammanfogning av strukturelement med varandra.

I en primitiv representation är Kerakam keramiska moduler med håligheter inuti, vanligtvis rektangulära i formen. I allmän beskrivning är det ett modernt material som har ett stort antal fördelar jämfört med andra produkter i byggnadssortimentet.

Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Det finns inget universellt svar på denna fråga, eftersom växten i Samara har ett brett utbud av produkter, och vissa arter har sina egna särdrag. Det finns dock allmänna kriterier som bevisar fördelarna och progressiviteten hos lermoduler gjorda med innovativ teknik:

  • låg värmeledningsförmåga , tack vare vilket det är möjligt att bygga enkelskiktsstrukturer på grund av förekomsten av hålrum och speciell porositet;
  • egenskaper med hög hållfasthet (med en lastkapacitet på upp till 150 kg / cm3, vilket inte är sämre än naturstenens);
  • skapandet av en enhetlig linjär expansionskoefficient på byggnaden , vilket gör det möjligt att utesluta sprickbildning på både yttre och inre ytor;
  • kapillär struktur förvärvad efter avfyrning , tack vare vilken väggen andas, säkerställer optimalt gasutbyte och förblir torr när som helst på året;
  • materialet kan enkelt kombineras med vanligt tegel , ytfunktioner garanterar en hög grad av vidhäftning med alla putskompositioner, samtidigt som den garanterar låg, lönsam materialförbrukning;
  • behovet av större reparationer uppstår inte snart, sedan moduler tål lugnt 50 frostgenomträngning .
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje byggare blir snabbt övertygad om de betydande tidsbesparingarna när man använder lermoduler . Låg vikt och betydande storlek jämfört med konventionella tegel ger ytterligare 2-3 timmar i det dagliga arbetet. Tidsbesparingar kommer inte bara på grund av storleken, utan också på grund av närvaron av sidoslitsar för snabbkoppling.

Den yttre präglade ytan ökar vidhäftningen och sparar förbrukning av efterbehandlingsmaterial. Men i vissa fall kommer de inte att krävas på grund av den höga hållfastheten och optimala värmeledningsförmågan hos ett naturligt, miljövänligt byggmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sortimentöversikt

Det keramiska blocket kännetecknas av flera funktioner - mjukhet och konsistens, med och utan färgpigment, volymen av tomrum i deras geometri, för vanlig styling eller ansiktsbehandling.

Bland de efterfrågade produktproven nämns alltid följande:

Kerakam 38 , med utmärkta testkomprimeringskriterier för bärande ytter- och innerväggar;

Bild
Bild

Kerakam 38T varmare, men förlorar för den första representanten för linjen när det gäller styrka (det räcker att bygga 5 våningar);

Bild
Bild

unikt Kerakam 38ST tål monolitiska höghus när det används som fyllmedel för ramar;

Bild
Bild

Kerakam 12 användbart för konstruktion av innerväggar, men inte bärande;

Bild
Bild

Kerakam X1 / X2 - enkla och dubbla block, som kännetecknas av ökad hållfasthet och värmeöverföring, vilket är flera gånger lägre än tegelstenar av högsta kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkaren använder specifika informativa markeringar - till exempel för att bestämma hur många gånger en tegelsten kommer att passa in i ytan på ett poröst block (detta är nödvändigt för att beräkna mängden byggmaterial). NF -indikatorn tillämpas.

Om den medföljande instruktionen indikerar 10 NF betyder det att den passar exakt lika många vanliga tegelstenar. Att hitta rätt storlek som uppfyller kundens krav kommer inte att vara ett problem.

Bild
Bild

Ansökningar

Det finns inte ett gram överdrift i uttalandet att det är möjligt att bygga ett hus i valfritt antal våningar och med variabla användbara egenskaper från produkterna från ett välkänt märke av byggmaterial .… Detta är verkligen fallet, produkterna används vid byggandet av ett privat hus för bostäder, en herrgård, ett bostadshus vid en sommarstuga, i stad och landsbygd, i olika klimatzoner. Innovativ tillverkningsteknik, kvalitetskontroll och överensstämmelse med standarder utmärker produkterna från det berömda ryska märket byggmaterial positivt.

Rekommenderad: