Poröst (poröst) Tegel: Egenskaper Och Tillämpning, Värmeledningsförmåga På 510 Mm Tegel Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Poröst (poröst) Tegel: Egenskaper Och Tillämpning, Värmeledningsförmåga På 510 Mm Tegel Och Recensioner

Video: Poröst (poröst) Tegel: Egenskaper Och Tillämpning, Värmeledningsförmåga På 510 Mm Tegel Och Recensioner
Video: Comparing thermal conductivity of DIY "firebricks" 2024, Mars
Poröst (poröst) Tegel: Egenskaper Och Tillämpning, Värmeledningsförmåga På 510 Mm Tegel Och Recensioner
Poröst (poröst) Tegel: Egenskaper Och Tillämpning, Värmeledningsförmåga På 510 Mm Tegel Och Recensioner
Anonim

Luftat (poröst) tegel är ett ihåligt keramiskt block som ofta används i privat och kommersiell konstruktion. Detta material är tillverkat med en termisk metod.

Den färdiga produkten har hög hållfasthet och goda värmeisoleringsegenskaper. Dess tillämpning gör det möjligt att minska kraftbelastningarna på fundamentet, påskynda konstruktionstakten och minska risken för krympning av konstruktionen.

Bild
Bild

Vad är det och vad är det för?

Poröst tegel är ett byggmaterial som är tillverkat av en sandblandning, lera och specialiserade tillsatser som utsätts för snabb utbrändhet (bland annat sågspån eller torv).

Produktionsprocessen omfattar flera huvudfaser

  • Förberedande … I detta skede renas ler- och sandmassan, liksom de krossas på specialutrustning till ett homogent tillstånd. Dessutom tillsätts specialiserade snabbverkande tillsatser till råvarorna. Kvaliteten på beredningen av råvaror kommer i stor utsträckning att avgöra den färdiga produktens tekniska egenskaper.
  • Brådskande … Den beredda massan utsätts för tryck under vakuumpressar. Som ett resultat av denna effekt erhålls produkter med angivna dimensioner vid utgången.
  • Torkning … Material skickas till torkammare för att avlägsna överflödig fukt från dem.
  • Brinnande … Tillverkad i specialugnsutrustning. I ugnarna brinner halm, spån, sågspån eller torv (beroende på vilken råvara som användes) och mikroskopiska tätade luftrum bildas i stället.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under värmebehandlingen av block brinner det organiska materialet snabbt ut, vilket resulterar i att små förseglade porer bildas i blocken. På grund av sina goda tekniska egenskaper och prestanda används porösa block i stor utsträckning för konstruktion av föremål för olika ändamål.

De används i konstruktion:

  • bostadshus;
  • offentliga byggnader, vars höjd inte överstiger 24 meter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belagd tegel klarar en effektbelastning på minst 150 kg per kvadratcentimeter. På grund av denna egenskap används materialet vid konstruktion av interna skiljeväggar och stödkonstruktioner.

Fördelar och nackdelar

Det porösa keramiska blocket erbjuder många fördelar som driver den höga efterfrågan på sådana produkter.

De främsta fördelarna med porösa tegelstenar inkluderar flera faktorer

  • Materialets höga hållfasthet.
  • Liten massa. På grund av minsta vikt minskar belastningen på byggnadens fundament märkbart, varför det inte finns något behov av att utrusta en kraftfull grund.
  • Möjligheten att välja den optimala storleken för valfri konstruktion. Tillverkare tillverkar keramiska block av följande standardstorlekar: 250x120x140, 250x380x219, 510x250x219 och 380x250x219 mm.
  • Miljövänlighet. Denna typ av block är tillverkade av naturliga råvaror, så att de inte avger giftiga ämnen under drift.
  • Utmärkt värme- och ljudisolering.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Motstånd mot negativa yttre påverkan. Byggnader av porösa tegelstenar är "inte rädda" för atmosfärisk nederbörd. Dessutom tål de samma antal avfrostnings- och fryscykler med konventionella tegelstenar.
  • Bra hygieniska och hygieniska prestanda. På föremål byggda av porösa block bildas inte mögel och mögel.
  • Förekomsten av ett fjädringssystem på tegelns sidodelar, vilket garanterar en tillförlitlig anslutning utan användning av cementbruk.
  • Refraktäritet. Poröst tegel stöder inte bara förbränningsprocessen, utan kan också motstå effekterna av låga i flera timmar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att porösa block har många fördelar, vägrar vissa byggare att använda dem vid byggandet av civila eller industriella anläggningar. Ofta avvisas de av den ganska stora kostnaden för detta material, varför konsumenterna väljer att köpa budgetprodukter.

Viktigaste egenskaperna

Luftsten har bra tekniska parametrar och prestanda.

Låt oss överväga de viktigaste med exemplet på ett dubbelblock med en storlek på 510 mm:

  • densitet 800 g / m³;
  • hållfasthetsgrad M-75;
  • värmeledningsförmåga 0, 17 W / m ° С;
  • frostbeständighet upp till 100 cykler av frysning och upptining;
  • ångpermeabilitet upp till 0, 14 mg / (mh · Pa);
  • vattenabsorbering upp till 6%;
  • ljudisolering 51 dB (uppfyller kraven i SNiP 23-03-2003);
  • brandbeständighet upp till 10 timmar.
Bild
Bild

De tekniska egenskaperna hos porösa block överensstämmer fullt ut med alla standarder och regleringsdokument som antagits inom byggbranschen. För att köpa högkvalitativa produkter med deklarerade parametrar bör du be säljaren att tillhandahålla certifikat för varor eller tillverkarens pass för detta material innan du köper.

Blockdimensioner

Moderna tillverkare tillverkar porösa keramiska block i flera standardstorlekar. De är konstruerade för konstruktion av föremål med olika indikatorer på väggtjocklek.

Om du planerar att bygga en enskiktsstruktur väljs oftast tegelstenar på 410 och 510 mm. Det bör noteras att isolering inte krävs för en sådan väggtjocklek.

För konstruktioner med två och tre lager är stenar med dimensioner 380, 300 och 250 mm optimala. Sådana väggar kommer att kräva isolering och yttre beklädnad.

Bild
Bild

Förutom standardstorleken på tegel tillverkar tillverkarna ytterligare porösa stenar. De tillverkas ofta i form av blockhalvor.

Ytterligare byggmaterial används för att lägga hörn, och de kan också användas för bekvämare klädning av distanser på yttre och inre väggar.

Bild
Bild

Skillnader från en ihålig produkt

Porösa keramiska block liknar visuellt mycket ihåliga tegelstenar. Dessa två material har emellertid betydande skillnader. Ihåliga material har genomgående hålrum eller hålrum. Dessa hål kan ha olika former: ovala, runda, fyrkantiga eller rektangulära. På grund av sådana luftformationer är tegelstenen mindre hållbar än det porösa materialet.

Ihåliga produkter används endast för konstruktion av:

  • lätta ytterväggar;
  • icke bärande skiljeväggar;
  • att fylla trådramarna för objekt av olika ändamål.
Bild
Bild

Porösa tegelstenar, till skillnad från ihåliga tegelstenar, har många små hålrum - porer. Jämfört med ihåliga produkter har porösa material en lägre densitet och en hög värmeledningsförmåga.

Recensioner

Byggare föredrar porösa tegelstenar på grund av deras utmärkta hållfasthet, låga värmeledningsförmåga och miljövänlighet.

Enligt konsumenterna är strukturer gjorda av detta material hållbara och starka. Dessutom leder dessa block praktiskt taget inte värme, varför ett gynnsamt mikroklimat för en person skapas i rummet, oavsett temperaturförhållandena utanför.

Bild
Bild

Vid konstruktion av strukturer från porösa block utesluts förekomsten av kalla broar. Tack vare den här funktionen behöver du inte anlita ett byggteam för att täta föremålets yttre sömmar. På grund av användningen av porösa keramiska block kan man enligt användarna hoppas på bra ljudisolering. Denna funktion är viktigast för flerbostadshus som ligger i livliga områden i staden.

Köpare inkluderar andra fördelar med detta byggmaterial:

  • lätthet av tegel;
  • snabb läggning;
  • brandmotstånd;
  • mögelbeständighet.
Bild
Bild

Detta material har vissa nackdelar. Enligt konsumenter har användningen av porösa tegelstenar sina nackdelar

  • Behovet av att skydda byggnadens ytterväggar mot fukt. Att ignorera denna rekommendation kommer att leda till hög fuktabsorbering av blocken och deras för tidiga förstörelse. Att möta strukturen kommer att leda till ytterligare finansiella kostnader.
  • Ofta gör hålrum eller luftrum det svårt att borra hål.
  • Materialets skörhet. Mycket skrot genereras av vårdslös transport av produkter eller slarvig lastning och lossning.
  • Svår skärning av produkter på grund av förekomsten av håligheter i materialet.
  • Begränsningar av antalet våningar. I bostadskonstruktion används porösa tegelstenar endast för byggande av hus upp till 9 våningar.
  • Den höga kostnaden för produkter. Enligt köpare som har övervakat priserna på byggmaterial är priserna på porösa block 2-3 gånger högre än för andra typer av tegel.
Bild
Bild

Den sista nackdelen anses vara villkorlig. Enligt uttalanden från erfarna byggare, med hjälp av porösa block, kan du påskynda byggprocessen för en struktur, spara på mängden material som används (andra typer av tegelstenar kommer att behövas mer på grund av deras mindre storlek). Dessutom är det inte nödvändigt att isolera byggnader, spara pengar på värmeisoleringsmaterial och isoleringsarbete.

Bild
Bild

Luftsten är det bästa alternativet till ihåliga eller vanliga vanliga konststenar, samt luftbetongblock.

Dess tekniska egenskaper är på många sätt bättre än konventionella keramiska byggmaterial. Detta är en "andningsbar" produkt som håller dig sval i sommarvärmen och håller dig varm i vinterfrost.

Rekommenderad: