Keramikblock Porotherm: "varm Keramik" Porotherm 44 Och Porotherm 51, Poröst Keramiskt Block 38 Thermo Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Keramikblock Porotherm: "varm Keramik" Porotherm 44 Och Porotherm 51, Poröst Keramiskt Block 38 Thermo Och Andra Alternativ

Video: Keramikblock Porotherm:
Video: Строим дом из керамоблока Porotherm 44 для нашего подписчика. 2024, Maj
Keramikblock Porotherm: "varm Keramik" Porotherm 44 Och Porotherm 51, Poröst Keramiskt Block 38 Thermo Och Andra Alternativ
Keramikblock Porotherm: "varm Keramik" Porotherm 44 Och Porotherm 51, Poröst Keramiskt Block 38 Thermo Och Andra Alternativ
Anonim

Det är nödvändigt att veta allt om Porotherm keramiska block redan eftersom dessa produkter kan ge en allvarlig fördel. Vi måste ta reda på vad som är bra med den "varma keramiken" Porotherm 44 och Porotherm 51, porösa keramiska block 38 Thermo och andra blockalternativ. Det är också värt att bekanta sig med applikationens nyanser, vars okunnighet lätt förnekar alla fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsakliga egenskaper och egenskaper

Det ska man säga direkt Porotermiska keramiska block är inte en sådan ny produkt. De släpptes på 1970 -talet . Och sedan dess har de grundläggande parametrarna studerats mycket bra och omfattande. Sådana produkters effektivitet och höga mekaniska hållfasthet har bekräftats i praktiken. Tillverkaren hävdar att de keramiska blocken kan hålla 50 eller 60 år utan större reparationer.

När det gäller deras huvudsakliga tekniska egenskaper bör det noteras extremt låg värmeledningsförmåga . Så om du använder en 38 cm bred struktur för konstruktion ger den samma kraftfulla värmeisolering som en traditionell tegelvägg 235 cm tjock. De jämförs förstås utan att ta hänsyn till ytterligare isolering. Denna fördel tillhandahålls genom införandet av speciella ämnen som minskar permeabiliteten för värme.

Eftersom blocken med "varm keramik" uppfyller standarden i SP 50.13330.2012 kan de användas nästan över hela det ryska territoriet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra viktiga punkter:

  • kostnaderna för att bygga väggar, med hänsyn till allt nödvändigt material, är desamma som vid användning av gasblock, och kvaliteten är högre;
  • det finns inget behov av förstärkning;
  • lång torkning krävs inte;
  • byggtiden kommer att förkortas;
  • på många orter är det möjligt att klara sig utan ytterligare värmeisolering;
  • För tillverkning av konstruktioner används endast miljövänliga material som noggrant kontrolleras av professionella ingenjörer;
  • strukturer är täckta med en speciell komposition som pålitligt motstår även de mest aggressiva effekterna av den atmosfäriska miljön;
  • brandmotstånd garanteras;
  • vid kontakt med höga temperaturer kan blocken värmas upp länge, men de kommer inte att avge giftiga ämnen;
  • den optimala parametern för en sådan indikator som ångpermeabilitet tillhandahålls;
  • konstruktionernas speciella styrka gör att du kan bygga hus upp till 10 våningar höga utan problem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Blocken tillverkas av det österrikiska företaget Wienerberger . En del av produktionsanläggningarna finns i vårt land. Vi talar om fabriker i Tatarstan och i Vladimir -regionen. Enkel transport till större konsumenter i andra regioner i landet kan avsevärt minska transportkostnaderna. I produktionsprocessen används den senaste tekniken aktivt, ingenjörer övervakar också den ständiga förbättringen av produktkvaliteten.

De senaste designerna har en speciell hålform som ökar termisk effektivitet. Det var också möjligt att öka koncentrationen av hålrummen själva - utan stora skador på de mekaniska egenskaperna. Det keramiska blocket låter dig uppnå ett optimalt mikroklimat inne i huset . Om installationen görs korrekt är utseendet av fukt eller utseende av kalla broar uteslutet.

Blocken är också allergivänliga, vilket är oerhört viktigt för personer som lider av alla slags allergiska reaktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern keramisk sten dämpar också perfekt främmande ljud. Tack vare de genomtänkta egenskaperna elimineras den termoseffekt som är typisk för stenmurar. Med luftfuktighet från 30 till 50%är det mycket lättare att upprätthålla den behagligaste temperaturen för en person än du kan föreställa dig. Det keramiska blocket är hållbart eftersom det bearbetas vid 900 grader. Det är detta som garanterar kemikalier och brandbeständighet hos strukturer.

Det österrikiska företaget följer noggrant standarderna i GOST 530 från 2012 . Vid tillverkning av block används endast beprövade och säkra material, såsom raffinerad lera, sågspån.

Bild
Bild
Bild
Bild

På vintern kommer huset att vara varmt, och i det varma kommer det att vara kallt. Det bör dock komma ihåg att Porotherm -produkter inte är så billiga. Även med beaktande av minskningen av byggkostnaderna kommer den totala kostnaden att växa med 5% eller något mer, jämfört med tegel.

Det är också nödvändigt att komma ihåg om hygroskopiciteten hos byggkeramik . I detta avseende skiljer det sig inte från tegel på något sätt. Därför krävs förstklassig vattentätning i alla faser av byggnadsarbetet. Blockens väggar är tunna och sköra, så det är troligt att de kommer att skadas under transporten. Leverantörer packar dessa strukturer på ett speciellt sätt, men det tar mycket plats i bilarnas karosser eller inne i vagnarna.

Bild
Bild

Funktioner för användning

Murteknik innebär möjligheten att utesluta armering. Därför är arbetet enklare och snabbare än i andra situationer.

Observera: i varje specifikt fall måste beslutet - om de ska förstärkas eller inte - tas med eftertanke, med beaktande av alla behov och egenskaper hos lasterna.

I de södra delarna av Ryssland och delvis i mittfältet krävs ingen särskild isolering. En speciell tand-och-spåranslutning gör det möjligt att minska förbrukningen av byggblandningen (lim eller cement) med minst 2 gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett stort block i storlek kan ersätta upp till 14 tegelstenar. Därför är det mycket lättare och lättare att lägga väggarna i ett hus från dem. Tillverkaren rekommenderar att du använder en egen varm murad murbruk. Det är också ganska lämpligt att täcka Porotherm -block med lätt gips av samma märke.

Traditionella cement-sand och cement-kalkbruk är inte lämpliga. De håller blocken bra, men bryter mot deras utmärkta värmeisolering. Bättre att använda speciella blandningar. Tjockleken på sängsömmen ska vara cirka 1,2 cm . Om väggen eller skiljeväggen inte utsätts för stark spänning är det mer korrekt att använda en periodisk sängsöm. Block bör placeras så tätt som möjligt mot varandra, och det är också nödvändigt att ge god vattentätning i gapet mellan väggen och källaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sortimentöversikt

De allmänna fördelarna och nackdelarna är viktiga, men du måste vara uppmärksam på specifika produktprover. Det är lämpligt att börja bekanta sig med det porösa keramiska blocket med modellen Porotherm 8. Dess funktioner:

  • Öde - layout av interiörpartitioner;
  • lägga till ytterligare utrymme till huset (eller snarare, det tar mindre bort på grund av väggarnas lilla tjocklek);
  • bra och passar de flesta fjädrande installation .
Bild
Bild
Bild
Bild

I många fall, inklusive i tegelhus, är det mer korrekt att använda ett Porotherm 12 -block för att bilda partitioner … Den är utformad för att rymma 120 mm bafflar i en rad. Jämfört med även de bästa tegelmärkena, drar denna design fördel av sin stora storlek.

Det gör det möjligt att bygga just den partitionen på några timmar. Med traditionell tegelkonstruktion skulle detta ta flera dagar, exklusive förberedelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men ibland blir det nödvändigt att fylla öppningar i monolitiska byggnader. Därefter kommer blocket Porotherm 20 till människors räddning .… Ibland får han skapa innerväggar och interiörväggar. Totalt når flera nivåer av förtjockade väggar 3, 6 cm. Tack vare speciella ankare kan belastningen från de fästa strukturerna ökas upp till 400 och till och med upp till 500 kg.

Bild
Bild

38 Thermo pekades rimligen ut som en separat grupp. Sådan keramik är lämplig för konstruktion av bärande väggar.

Det kan också användas för att fylla en monolitisk ram av nästan vilken byggnad som helst. Motståndet mot värmeöverföring är högre än för alla analoger som erbjuds av andra tillverkare. När du lägger hörnet behöver du inte använda ytterligare delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Porotherm 44 visar sig vara en värdig efterträdare till linjen . Detta kvarter är lämpligt för att bygga hus upp till 8 våningar. Det är anmärkningsvärt att ytterligare förstärkning av murverket inte krävs. Det finns ingen anledning att tvivla på det utmärkta mikroklimatet och bekvämligheten för livet. Väggen skyddar på ett tillförlitligt sätt både från värmeläckage och från främmande ljud.

Bild
Bild

Att slutföra granskningen är ganska lämpligt på Porotherm 51 . Sådana produkter rekommenderas för både privat och flervåningskonstruktion. De är lämpliga om du behöver bygga ett hus upp till 10 våningar utan speciell förstärkning. Den smarta tung-och-spåranslutningen påskyndar också installationen. Under normala förhållanden i de flesta regioner i Ryska federationen krävs ingen ytterligare isolering.

Rekommenderad: