C15 Profilerad Plåt: Mått Och Andra Tekniska Egenskaper, Självgängande Skruvar För Profilerad Plåt. Wellpapp, Träkorn Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: C15 Profilerad Plåt: Mått Och Andra Tekniska Egenskaper, Självgängande Skruvar För Profilerad Plåt. Wellpapp, Träkorn Och Andra

Video: C15 Profilerad Plåt: Mått Och Andra Tekniska Egenskaper, Självgängande Skruvar För Profilerad Plåt. Wellpapp, Träkorn Och Andra
Video: Best Way to Cut Corrugated Sheet Metal or Trapezoidal Roofing | Trumpf N 160 Li-ion Nibbler 2024, Maj
C15 Profilerad Plåt: Mått Och Andra Tekniska Egenskaper, Självgängande Skruvar För Profilerad Plåt. Wellpapp, Träkorn Och Andra
C15 Profilerad Plåt: Mått Och Andra Tekniska Egenskaper, Självgängande Skruvar För Profilerad Plåt. Wellpapp, Träkorn Och Andra
Anonim

För dem som ska göra byggnadsarbeten kommer det att vara användbart att ta reda på allt om C15 -professionella blad, om dess dimensioner och andra tekniska egenskaper. Artikeln ger rekommendationer om val av självgängande skruvar för ett profilerat ark. Beskrev korrugerade ark för trä och deras andra sorter.

Bild
Bild

Vad är det och hur görs professionella golv?

Det viktigaste för att beskriva det C15 -profilerade arket är att det är tillverkat av valsat stål. Ytan på ett sådant material, efter speciella tekniska manipulationer, får formen av vågor eller är korrugerad . Processens huvuduppgift är att öka styvheten i längsplanet och öka bärighet. Ingenjörer har lyckats utarbeta tekniken på ett sådant sätt att den avsevärt ökar materialets motståndskraft mot belastningar både i statik och dynamik. Den ursprungliga metalltjockleken kan variera från 0,45 till 1,2 mm.

Bokstaven C i markeringen indikerar att detta strikt är ett väggmaterial . Det är inte särskilt önskvärt att använda det för takarbete, och bara för obetydliga strukturer. Modern wellpapp kännetecknas av anständiga driftsparametrar och kostar relativt lite. Metallen rullas vanligtvis på ett kallt sätt.

Som ett ämne kan inte bara enkelt galvaniserat stål tas, utan också metall med en polymerbeläggning.

Bild
Bild

Samtidig profilering innebär att alla korrugeringar rullas samtidigt, utgångspunkten är det första stället för rullutrustningen. Detta tillvägagångssätt kan avsevärt minska handläggningstiden. Dessutom säkerställs ökad enhetlighet. Utseendet på defekta kanter är nästan omöjligt. En typisk produktionslinje, förutom avkylaren, innehåller nödvändigtvis:

  • kallvalsverk;
  • mottagningsblock;
  • hydrauliska giljotinsaxar;
  • en automatisk enhet som upprätthåller ett tydligt och väl samordnat arbete.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stålet som passerar genom avrullaren matas till formningsmaskinen. Där är dess yta profilerad. Speciell sax gör det möjligt att klippa metallen enligt konstruktionsmåtten. Olika rullar används för att påverka profilen. Produkten som tas bort från den mottagande enheten är markerad med tillbehör.

Cantilever decoiler har faktiskt en dubbel underordning, så att säga . Naturligtvis styrs det av ett allmänt automatiskt system. Men det inkluderar också intern automatisering, som ansvarar för synkroniseringen av ankomsten av stålremsor och hastigheten för rullande bearbetning. Antalet stativ i valsverk bestäms av komplexiteten i det skapade schemat. Gjutmaskiner är indelade efter typ av drivning i pneumatiska och hydrauliska maskiner; den andra typen är mer kraftfull och kan producera ark med teoretiskt obegränsad längd.

Bild
Bild

Specifikationer

S-15 professionella golv började komma in på marknaden relativt nyligen. Ingenjörer noterar att det har upptagit en nisch mellan det traditionella lågprofilerade väggarket C8 och hybrid C21 (lämpligt för tak i privata hem) . När det gäller styvhet är det också i en mellanliggande position, vilket är mycket viktigt för många kunder. Dimensionerna på det C15 -profilerade arket enligt GOST kan variera. I ett fall är det "långarm" C15-800, vars totala bredd är 940 mm. Men om indexet 1000 är tilldelat arket, når det redan 1018 mm, och i stället för "axlar" kommer det att bli en skärvåg vid kanten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Problemet är att storlekarna enligt den statliga standarden i praktiken inte motiverade sig själva. Därför innebär de flesta tekniska förhållanden en total bredd på 1175 mm, varav 1150 faller på arbetsområdet. I beskrivningarna och katalogerna sägs att detta är en profil med ett index. Denna beteckning undviker förvirring. Men skillnaden mellan produkter enligt GOST och enligt TU är inte begränsad till det, det gäller också:

  • tonhöjd av profiler;
  • storleken på de smala profilerna;
  • hyllornas storlek;
  • grader av fasningar;
  • bärande egenskaper;
  • mekanisk styvhet;
  • massa av en enda produkt och andra parametrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Ett enkelt wellpapp är tråkigt och monotont. Många tiotals kilometer tråkiga väggar och inte mindre tråkiga staket från den orsakar inte längre annat än irritation . Men formgivarna har lärt sig att lösa detta problem genom att imitera utseendet på andra material. I de överväldigande majoriteten av fallen försöker de köpa profilerade ark trimmade med trä. En sådan beläggning ser naturlig ut och stör inte på länge.

Tekniken har redan utarbetats, så att den tillsammans med träets profil också kan reproducera dess struktur. Den speciella beläggningen gör inte bara materialet vackrare, det ökar också dess motståndskraft mot negativa påverkan. Denna teknik testades först av en stor sydkoreansk tillverkare i början av 1990 -talet. Oftast tillhandahålls det nödvändiga skyddet av aluzink. Det profilerade arket kan också simulera ytan:

  • timmer;
  • tegelstenar;
  • natursten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det billigaste alternativet för skydd är klassisk galvanisering . Men dess egenskaper räcker bara det för minimalt motstånd mot negativa faktorer. Ibland tillgriper de metallpassivering. Den främre polymerbeläggningen spelar en viktig roll.

Endast dess högkvalitativa applikation undviker blekning och kontakt med basen med aggressiva miljöfaktorer.

Bild
Bild

Ansökningar

C15 professionella golv är efterfrågade både i staden och på landsbygden i samma omfattning. Det köps enkelt av både individer och organisationer. Ett sådant ark blir en utmärkt grund för ett staket. En viktig fördel ligger inte bara i dess vackra utseende, utan också i att installationen inte är särskilt svår . Styrkan är också tillräckligt stor för arrangemanget av barriären.

Dock - "inte ett enda staket", förstås. C15 professionellt ark är efterfrågat för storskalig konstruktion. Det gör det möjligt att bygga hangarer och lager i ett stort område. På liknande sätt byggs paviljonger, bås och liknande föremål på kort tid. Ark kan monteras ensam.

Alternativa applikationer:

  • partitioner;
  • tappade tak;
  • visir;
  • markiser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationstips

Det viktigaste är kanske att välja självgängande skruvar i en lämplig sektion. Det är bättre om de är omedelbart med pluggar, exklusive inträngande av fukt under hårdvaran och vidareutveckling av korrosion. Det måste förstås att det finns en skillnad mellan flera olika situationer:

  • sammanfogning av en redan färdig vägg;
  • montering till en prefabricerad vägg;
  • utförandet av själva väggens funktion av wellpapp.

I det första alternativet antas det att strukturen var isolerad redan före installationen av wellpapp. Komma igång - installera fästen. De fixeras inte bara på självgängande skruvar, utan också ibland på pluggar (beroende på stödmaterialet). Sedan, med hjälp av "svamparna", installeras en plattisolering. I stället för "svampar" kan du använda enkla självgängande skruvar, men de måste kompletteras med breda brickor. Ovanpå polyetenen bildas sedan en ram under själva profilerade ark.

Bild
Bild
Bild
Bild

I den andra metoden, som vanligtvis används för ramkonstruktion, är det nödvändigt att fästa arken på ramen med hjälp av självgängande skruvar . De är utrustade med ett foder under locket. Fundamentet måste vara förvattentätt, och först då installeras en profil på den, fäst med universella självgängande skruvar. En intern ångspärr behövs också. Endast ovanpå är en värmare placerad, dessutom täckt med polyeten.

Det tredje systemet är det enklaste att arbeta med. Då är installationen av väggen nästan inte annorlunda än staketets arrangemang. Du måste fästa arken i de nedre delarna av vågorna. Kopplingspunkterna nitas med en stigning på 300 mm.

Denna process har inga fler finesser.

Rekommenderad: