Profilerat Ark H57: Dimensioner Av Wellpapp Och Bärighet, Andra Tekniska Egenskaper I Enlighet Med GOST

Innehållsförteckning:

Video: Profilerat Ark H57: Dimensioner Av Wellpapp Och Bärighet, Andra Tekniska Egenskaper I Enlighet Med GOST

Video: Profilerat Ark H57: Dimensioner Av Wellpapp Och Bärighet, Andra Tekniska Egenskaper I Enlighet Med GOST
Video: corrugated cardboard pre-feeder machine 2024, Maj
Profilerat Ark H57: Dimensioner Av Wellpapp Och Bärighet, Andra Tekniska Egenskaper I Enlighet Med GOST
Profilerat Ark H57: Dimensioner Av Wellpapp Och Bärighet, Andra Tekniska Egenskaper I Enlighet Med GOST
Anonim

Artikeln beskriver de viktigaste funktionerna i det professionella bladet H57. Uppmärksamhet ägnas åt wellpappens mått och dess bärighet. Analyserade andra tekniska egenskaper i enlighet med GOST, samt nyanser av installationen.

Bild
Bild

Specifikationer

Denna typ av wellpapp - liksom dess andra alternativ - kännetecknas av högpresterande egenskaper . Vid tillverkning av en sådan produkt är det absolut nödvändigt att de tar hand om hög korrosionsbeständighet. Designers fokuserar på wellpappens lämplighet för upprepad användning (förutsatt att demonteringen sker så försiktigt och sparsamt som möjligt).

Bild
Bild

De viktigaste grundparametrarna är klart fastställda i den specialiserade GOST. Standard 24045 har gällt i Ryska federationen sedan 2016 . Dokumentet anger tydligt att bokstaven H i H57 -profilarkets kvalitet visar huvudsyftet - installation som takbeklädnad, och överlappningen i detta fall måste bära både taket med isolering och de beräknade värdena för väderpåverkan.

Bild
Bild

Bredden på hyllorna på metallprofilens korrugeringar måste strikt matcha. Ett undantag görs endast för de extrema hyllorna i raderna, men även där kan bredden skilja sig med högst 2 mm. Standardinstallationsbredden beräknas som avståndet mellan de yttre hyllornas mittpunkter.

Vid en av kanterna på den korrugerade plåtprofilen måste det finnas ett element som säkerställer ett effektivt fuktavlägsnande under alla väderförhållanden, även med kraftigt skyfall.

Bild
Bild

Takmantelns mått är också strikt reglerade i standarden. Dess uppmätta längd är 3-12 m. Samtidigt är det exakta värdet på standardprodukter alltid en multipel på 0,25 m (avvikelse även med 1 mm är strängt inte tillåten). Men den uppmätta längden och mångfalden kan förändras om det föreskrivs i avtalet mellan leverantören och kunden.

Bild
Bild

Att få en profil som inte är täckt med en lack-och-lackbeläggning utförs av spiralförzinkat stål. Som standard är detta stål av kategorierna HP och PC. Standardtjockleken för zinkbeläggningsskiktet specificeras dessutom i GOST 14918. Ett obligatoriskt krav är den rullade geometrins maximala noggrannhet.

En mycket viktig punkt är naturligtvis bärförmågan hos profilbladet i kategorin H57 . Stödets steg när du fäster materialet Н57-750-0, 7 är från 3 till 4 m, och när du använder ark Н57-750-0, 8 skiljer det sig inte heller.

Bild
Bild

Ansökningar

Materialet i kategorin H57 kännetecknas av sin mångsidighet och kan därför användas mycket i konstruktions- och installationsarbete . Styvheten hos ett sådant profilerat ark är ganska tillräckligt för att med säkerhet skapa förstärkning av ett stålbetonggolv. Men naturligtvis spelar ingenjörer huvudrollen här - de måste beräkna allt mycket noggrant och dessutom avgöra om ett sådant beslut är tillåtet i förväg. Andra användningsområden:

  • takbildning;
  • beredning av permanent formning;
  • skapande av golvplattor;
  • installation av platta mjuka tak;
  • skapande av stålramkonstruktioner;
  • konstruktion av staket (som är både hållbara och dekorativa).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Det är omöjligt att överväga alla alternativ för att installera wellpapp H57 - och det är inte meningsfullt. Privatkunder använder den främst för takarbete. Det är lämpligt att överlappa beläggningen. Bredden på denna raid bestäms främst av lutningsnivån:

  • från 12 till 15 grader - det betyder att du måste tillhandahålla en remsa på cirka 0,2 m;
  • med en lutning på mer än 30 grader måste du begränsa dig till en nivå på 0,1 m;
  • på ett plant tak - 0,3 m raid krävs strikt.

Svarven under wellpappet uppförs med ett steg på exakt 0,5 m.

Bild
Bild

En monolitisk svarvning måste göras där den ligger intill:

  • fönster;
  • endowe;
  • skorsten.

Alla träelement måste impregneras med antiseptiska blandningar. De måste också skyddas från brand. Första raden görs på ett sådant sätt att ett bra överhäng på cirka 5 cm bildas. En taklist monteras också på takets omkrets. För att minimera materialförbrukningen är det nödvändigt att välja ark som är maximalt proportionella mot takets storlek.

Rekommenderad: