Professionellt Ark H60 (23 Bilder): Mått Och Vikt På Galvaniserade Wellpapp, Bärighet, Arbetsbredd Och Andra Tekniska Egenskaper

Innehållsförteckning:

Video: Professionellt Ark H60 (23 Bilder): Mått Och Vikt På Galvaniserade Wellpapp, Bärighet, Arbetsbredd Och Andra Tekniska Egenskaper

Video: Professionellt Ark H60 (23 Bilder): Mått Och Vikt På Galvaniserade Wellpapp, Bärighet, Arbetsbredd Och Andra Tekniska Egenskaper
Video: How to calculate quantity of CGI Sheets for Home As Per Plinth Area Basis | CPWD Schedule 2024, Maj
Professionellt Ark H60 (23 Bilder): Mått Och Vikt På Galvaniserade Wellpapp, Bärighet, Arbetsbredd Och Andra Tekniska Egenskaper
Professionellt Ark H60 (23 Bilder): Mått Och Vikt På Galvaniserade Wellpapp, Bärighet, Arbetsbredd Och Andra Tekniska Egenskaper
Anonim

Det professionella arket H60, som har en hög bärighet, är populärt inom privat bostadsbyggande. Dimensionerna och vikten, arbetsbredden och andra tekniska egenskaper hos detta material gör det möjligt att ge konstruktionerna under konstruktion hög styvhet och hållfasthet. Det är värt att prata mer detaljerat om användningen av galvaniserad wellpapp och H60 -ark med en polymerbeläggning, reglerna för deras val, installation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

H60 galvaniserad stålplåt är en populär typ av takläggning. De fastställda standarderna innebär att flera typer av sådana produkter släpps. I enlighet med GOST R 52246-2004 produceras galvaniserade material som erhållits med kallvalsmetoden . Polymerbelagd plåt klassificeras i en annan standard. Det är standardiserat i enlighet med GOST R 52146-2003.

Bild
Bild

Märkning med bokstaven H bestämmer typen av material - bärare . Sådana material kännetecknas av hög tillförlitlighet med en relativt låg vikt och tjocklek. Den höga profilen i detta fall är en betydande fördel som skiljer strukturen från väggmotstycken. Arket har en ökad styvhet, det kan läggas horisontellt, fästs vertikalt och diagonalt och får en beläggning som tål betydande belastningar.

Huvudskillnaden mellan H60 -profilarket från H57 och andra sorter är profilens höjd. Här är den 60 mm, formen på den utskjutande delen kan vara trapetsformad eller vågig.

Bild
Bild

Typisk materialprestanda kan beskrivas enligt följande

  1. Vikt . Vikten på 1 m2 profilerat ark beror på dess tjocklek. Med lika mått väger ark på 0,7 mm 8, 75 kg / m2, 0,9 mm - 11 kg / m2.
  2. Mått . Vanligtvis bestäms två huvudparametrar - arbete och full bredd. För professionellt ark H60 är dessa dimensioner olika. Arbetsbredd är 845 mm, totalt - 902 mm. Längden beror på kundens önskemål, men överstiger inte 12 m.
  3. Tjocklek . Den sträcker sig från 0,7 till 0,9 mm.
  4. Bärförmåga . Däck av detta märke med en tjocklek av 0,7 mm kan täcka spänn upp till 3-4 m. Med 2 stöd kommer dess bärighet att vara 323 kg / m2, med 3 - 230 kg / m2. För andra alternativ för metalltjocklek varierar indikatorerna.

Beräkningen av belastningen på wellpapp kan göras oberoende, med hänsyn tagen till den förväntade vindkraften, snömassan, samt arkets egen vikt.

Lutande tak kan bära laster lättare, så att de kan tillverkas med färre stöd och spännvidd.

Bild
Bild

Ansökningar

Det huvudsakliga tillämpningsområdet för H60 -kvalitetsprofilarket är associerat med konstruktion. Takmaterialet är lämpligt för installation på tak med komplex geometri, utan områdesbegränsningar. Den kan monteras på ett tak med sträckor upp till 3-4 meter utan att installera hjälpstöd. Den höga bärförmågan kompletteras med enkel skärning. Du kan klippa materialet i dukar upp till 12 m långa i alla längder som kan delas med 1 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande kan också hänföras till tillämpningssfärer för H60 -profilerade ark

  1. Formskapande . Materialet används vid arrangemang av armerade betonggolv. Formen är avtagbar, den bevaras efter hällning.
  2. Bildande av mellangolv . Profilerat ark används i fall där de inte är gjorda av en betongmonolit, utan av andra material.
  3. Tillverkning av flerskikts platta tak . Här blir den styva profilen basen på vilken huvudtaket är monterat. Isolering läggs på den, sedan rullat material. Tekniken används inom civil och kommersiell konstruktion, i industriella anläggningar.
  4. Bildning av styvhetsmembran . De är viktiga i byggnadernas ramkonstruktioner. Professionellt ark H60 lämpar sig väl för dessa ändamål.
  5. Tillverkning av staket . Ark monteras horisontellt och vertikalt och kan bilda tillfälliga eller permanenta staket. Detta märke av wellpapp är lämplig för installation på en grund eller i en upphängd version, med en kontinuerlig anslutning av ark, det kan vara en del av modulära staket.
  6. Installation av ytterväggar i byggnader, strukturer . Profilerat ark, motståndskraftigt mot vindbelastningar, används vid tillverkning av hangarer, lagerkomplex, tvättstugor, byteshus. Den kan innehålla ytterligare värmeisolering eller drivas utan den.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är de viktigaste användningsområdena för ark av klass H60 . Produkterna har visat sig bra inom olika konstruktionsområden, är resistenta mot snölast och andra yttre påverkan. De kan också användas för andra hushållsbehov.

Hur tillverkas däck?

Tillverkningen av profilerad stålplåt utförs med specialindustriell utrustning som automatiskt utför de flesta uppgifterna. Det är här som en korrugerad plåt med en viss typ av relief erhålls från en vanlig stålplåt. Den galvaniserade metallen passerar genom profilmaskinens axlar och går sedan in i giljotinen, som skär till önskad storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter av märket H60 säljs oftast i målad form . Appliceringen av det yttre dekorativa skiktet utförs genom sprutning av en polymerblandning under tryck eller genom en elektrolysprocess. Den resulterande beläggningen får mekanisk och korrosionsbeständighet. Färgningen görs på 1 eller 2 sidor av arket.

Bild
Bild

Urvalstips

När du planerar att köpa H60 wellpapp bör du inte bara vara uppmärksam på den lönsamma kostnaden för produkter. Det blir mer attraktivt när det köps utan mellanhänder, direkt från tillverkaren. De viktigaste urvalskriterierna kommer att vara följande punkter.

  1. Materialets överensstämmelse med kraven i GOST . Produkter som tillverkas enligt tekniska specifikationer kan ha radikalt olika parametrar.
  2. Förekomsten av ett extra dekorativt lager . Polymerbeläggningen ger inte bara strukturen ytterligare attraktivitet, utan har också ett ökat korrosionsskydd. Vanligt galvaniserat profilerat ark används oftast för att skapa staket, mantelskur.
  3. Externt skick . Både zinkbeläggning och polymerfärgning bör inte ha spår av delaminering, sprickor, fläckar och andra defekter. Spår av korrosion längs kanten är en anledning att vägra att köpa ett ark.
  4. Tjocklek . Det bestäms utifrån syftet med strukturen. Ju högre krav på bärighet, desto tjockare bör det valda profilerade arket vara.
  5. Färglagrets placering . Om den är tillgänglig kan den vara ensidig eller dubbelsidig. Det första alternativet används som takmaterial, det andra används för att skapa staket.

Färgschemat för det profilerade arket målat med polymerföreningar är ganska varierat. För taket väljs oftast ljusare nyanser, för staketet - neutrala, lätt tvättbara toner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation funktioner

Oftast används H60 -profilerad plåt som takbeläggning. Här är dess egenskaper och parametrar mest efterfrågade. Det är absolut nödvändigt att lägga materialet på en speciellt förberedd bas. I denna egenskap fungerar en låda bildad av timmer, oftast en stång. Den bildas med ett visst steg mellan lagren; för H60 -profilerade arket är det maximala måttet på detta spel 3 m.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan fortsätter installationen enligt följande

  1. En vattentät beläggning läggs . Beroende på syftet med takkonstruktionen är detta en plastfilm eller takmaterial. Bituminösa material bör inte användas i kombination med ett profilerat ark med en polymerbeläggning - det påverkar tillståndet hos mjukgörande ämnen negativt, förstör dem.
  2. Ett ventilationsgap bildas . Det är skapat med ett motgitter monterat ovanpå vattentätningen.
  3. Det professionella bladet läggs . Det rekommenderas att använda en åsförsegling på sluttande tak. Själva plåtarna fästs med självgängande skruvar med brickor som är utformade speciellt för takarbete. Det är bättre att börja lägga sig i vindens riktning, så det blir mindre svårigheter med vind.
  4. Fixering av takförlängningar och andra komponenter i taket . De installeras efter att baslacken har installerats.

Efter installationen är taket av wellpapp klart att användas. När det används vid konstruktion av staket och andra staket, fästs materialet helt enkelt på stöd på de tvärgående styrlagren.

Rekommenderad: