Professionellt Ark НС44: Mått Och Vikt, Bärighet Och Andra Tekniska Egenskaper, Skillnader Från Professionella Blad С44

Innehållsförteckning:

Video: Professionellt Ark НС44: Mått Och Vikt, Bärighet Och Andra Tekniska Egenskaper, Skillnader Från Professionella Blad С44

Video: Professionellt Ark НС44: Mått Och Vikt, Bärighet Och Andra Tekniska Egenskaper, Skillnader Från Professionella Blad С44
Video: Koolasaurus is OP Dino : Jurassic Park : ARK: Survival Evolved : अरे ये क्या हे : Part 62 [ Hindi ] 2024, Maj
Professionellt Ark НС44: Mått Och Vikt, Bärighet Och Andra Tekniska Egenskaper, Skillnader Från Professionella Blad С44
Professionellt Ark НС44: Mått Och Vikt, Bärighet Och Andra Tekniska Egenskaper, Skillnader Från Professionella Blad С44
Anonim

Artikeln beskriver kortfattat funktionerna i professionella blad HC44. Uppmärksamhet ägnas åt deras storlek och vikt, bärighet och andra tekniska egenskaper. De viktigaste skillnaderna från C44 -profilbladet, data om tillämpningsområden och installationstips ges.

Bild
Bild

Vad är det och hur görs professionella golv?

Profilerade metallplåtar har använts under mycket lång tid för en mängd olika uppgifter. Denna teknik har utarbetats in i minsta detalj idag och kan kombineras med användning av högkvalitativa skyddande beläggningar . Men det är just därför det är så viktigt att förstå hur HC44 professionella blad skiljer sig från andra alternativ. Och i synnerhet, vad är dess skillnader från C44, är dessa material utbytbara och i vilken utsträckning. Bokstaven C visar att vi talar om en väggprofil, men HC -märkningen - talar om större mångsidighet.

Hon pekar på ökad styrka uppnås genom införandet av speciella förstyvningsmedel . De är belägna både i de övre och nedre planen av korrugeringen. Som ett resultat erhålls ett material som tål belastningar inte bara i statik utan också i dynamik. En viktig omständighet är också bildandet av speciella kapillärspår på sidoväggarna.

De ökar konstruktionens täthet och eliminerar risken för att något främmande, inklusive fukt och damm, kommer in i enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionellt golv НС44, liksom andra liknande material, erhålls på rullutrustning … En särskild enhet i produktionslinjen ansvarar för avlindning av stålspolar på ett så effektivt sätt som möjligt, i synk med driften av andra maskiner. Det är viktigt att bara hydrauliska saxar med en speciell design kan klippa arken i storlek. Konventionell platt sax kommer inte att kunna ge en tillräckligt hög kvalitet. Slutprodukten har som regel en ljus mättad färg, men färglösa produkter produceras ofta efter överenskommelse med konsumenterna.

Profilerade ark rullas vanligtvis kallt sätt … Detta minimerar oönskade förändringar i stålets molekylstruktur. Den första beläggningen är ofta en kombination av zink och polymer. Användningen av alumopolymerblandningar är dock inte mindre populär bland tillverkare.

Valet mellan dessa alternativ bestäms av tekniska överväganden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till förmån för korrugerad boarding av hög kvalitet bevisas av:

  • utmärkt bärighet;
  • hög mekanisk hållfasthet;
  • jämförande lätthet (vilket är viktigt inte bara under transport, utan också under lossning, lastning, när man rör sig på byggarbetsplatsen);
  • utmärkt korrosionsbeständighet på grund av korrekt utvalda och applicerade beläggningar;
  • visuell överklagande av färdiga produkter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Bärförmågan hos wellpapp HC44 är högre än hos många andra märken i den universella profilen … Endast vissa typer av sådana produkter kan ersätta och överträffa den. Därför kan du framgångsrikt ta detta profilerade ark för högspärrkonstruktioner med betydande vindstyrka och för utformning av ett tak med låg lutning. Beroende på det specifika märket av ark, varierar deras storlek. Först och främst är tjockleken annorlunda - för galvaniserade profiler kan den vara 0, 55, 0, 7 eller 0, 8 mm. I detta fall kommer vikten på 1 m2 användbart arkutrymme att vara:

  • 6, 6;
  • 8, 3;
  • 9, 4 kg (samma arbetsbredd för ark i vilken typ som helst är identisk och är exakt 1000 mm).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Du kan köpa metallprodukter i kategorin HC44 i alla järnaffärer och på specialiserade marknader . Men det är mycket mer lönsamt att köpa dem direkt från tillverkarna. Naturligtvis, ju tjockare material, desto mer väger det, och desto större blir priset. Kostnaden påverkas också av huruvida en polymerbeläggning används eller inte. Tro inte att de bara utomlands ger en oklanderligt högkvalitativ profil; inhemska företag har bemästrat denna skicklighet lika bra.

Ett slående exempel på detta är produkterna:

  • LLC "Profmodul";
  • "Stelex";
  • TPK;
  • Europrofil;
  • NK-Sibirien;
  • "Profmetall";
  • "Spetsmetal";
  • AMK-gruppen;
  • ANEP-metall.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Professionellt blad НС44 ganska lämpligt som takmaterial . Och i denna kapacitet används den ganska ofta. Korrosionsbeständighet är mycket viktigt i större delen av vårt lands territorium. Men samma egenskap motiverar att använda den vid konstruktion av staket och andra omslutande strukturer. Och den ökade styrkan skapar optimala förutsättningar för användning av wellpapp som form, främst för band eller monolitiska fundament.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationstips

Det är mycket viktigt att ansluta arket med lådan och med andra ark i enlighet med alla regler .… Endast i detta fall garanteras en lång driftstid och stabilitet för alla designkvaliteter. Galvaniserade självgängande skruvar visade sig vara de bästa. Det finns inget behov av att borra hål för dem i förväg, och samtidigt är fogens styrka ganska optimal. Fästelement används endast i de nedre korrugeringssegmenten.

Mellan självgängande skruvar, liksom mellan nitar, det bör finnas ett gap på högst 250-300 mm . Annars är den mekaniska tillförlitligheten hos enheten tveksam. Det är oerhört viktigt: det är absolut omöjligt att svetsa ett profilerat ark. Svetsarna kommer att försvaga hela strukturen, trots svetsarnas ansträngningar. Det bör komma ihåg och om vattentätning, om ångspärr i underlaget - även om själva materialet är ogenomträngligt för vatten och ånga, skadar ytterligare skydd verkligen inte.

НС44, enligt tillverkarnas tekniska standarder, placeras på lådan med en nodhöjd på 500-1000 mm . På taket bestäms detta steg av lutningen och på vertikala ytor av den resulterande belastningen. Det är användbart att vända sig till proffs för att beräkna alla sidoverkande faktorer så tillförlitligt som möjligt. Om det profilerade arket är monterat på taket är det opraktiskt att gå på det tills det äntligen är fixat.

För att göra lutningen starkare används vindstänger.

Rekommenderad: